Barbie izledim dün. Valla bazı kısımları replikleri falan çok eğlenceliydi de kalan kısımları
erkek karakter bulunmayan sahneler da bir o kadar sıkıcıydı. Filmin sonuna doğru da herkes mutlu edilmeye çalışılmış "ne olmak istiyorsan o ol knk" gibi yavan bir ana fikre bağlanmış. Son dakikaları aşırı baydı bu yüzden o kadar olay bir yere bağlanmadı. "Abi erkekler şöyle kötü böyle salak, ama onların da kendi sorunları var onlara da anlayış göstermeliyiz takdir edilmeyi bekliyorlar. Dünya şöyle kötü ataerkil bir sistem var, ama kızlar siz de günde 7 saat instagramda takılıp hiçbir şey yapmıyorsunuz." diye orta yolu bulmuşlar. Ama neyse yanlış bir düşünceyi sivri bir dille savunmalarından iyidir.
Genel olarak ortalama bir filmdi diyebilirim. Sanırım burayı erkekler ve atlar yönetiyor.
edit: Bu arada forumda kız yok buna cevap veren olmaz herhalde ama ufacık oyuncak bebek gerçekten kız çocuklarına bilinç altında güzellik algısı oluşturup bu kadar güzellik kaygısına mı sebebiyet veriyor? Öyleyse harbiden garip valla ben hatırlıyorum küçükken sokakta kızlar barbie'leriyle evcilik oynarken biz de agalarımla yerde bulduğumuz ufak ağaç dallarını oynatıyorduk kendimiz olarak. Altı üstü bir oyuncak bir hayal dünyası yani.