Barbie’den çıktık 8/10. Oppenheimer’ı çarşamba değerlendireceğiz.
Yani ben şahsen full + full verim aldım filmden. Güldürdüğü, mutlu ettiği, zamanı unutturduğu, güzel mesajlar verip düşündürdüğü sahneleri bol bol vardı. Bu tarz filmleri senaryodur oyunculuktur bu tarz ölçütlerle değerlendirmeyi doğru bulmuyorum lakin Ryan Gosling baya Arçelik 50 litre hacimli no frostu sırtlar tarzı sırtlamış filmi oyunculukta, söylemeden geçemeyeceğim.
Filmden yüzümde gülümsemeyle (pandemi yüzünden uzun zamandır sinemaya gidememekten sonraki ilk sinemamın da verdiği keyifle) çıktıktan sonra ekşideki yorumlara vs. bakayım dedim şok oldum. Hakkaten millet Nuri Bilge Ceylan filmi izler kafasında Barbie filmine gitmiş aga. Cidden anlamıyorum ben bizim insanları. 2020’den beri pandemi belasıyla boğuşuyoruz kaç yıl eve kapanmışız yeni yeni her şey normale dönmüş, ekonomik kriz var seneye taş mı kemiririz belli değil, ülkede binbir türlü dert var milyonla mültecisi kaçağı sığınmacısı var üstüne seçim mağlubiyeti ve 6 ay önce gerçekleşen bir felaket var. Bizim gülmeye şöyle bir 2 saat dünya derdinden uzaklaşmaya ihtiyacımız yok mu anlamıyorum herkes Clockwork Orange - Scarface-Leon The Professional performansı beklemiş filmden. Film kesinlikle böyle bir şey vaat etmiyor ki. Ne vaat ediyor? Günümüzün renkleri kısılmış simsiyah filmlerinden ziyade renkli bir görsel şölen, orta-iyi müzikler, kıkırdayacağın birkaç sahne, geçmişe özlem ve keyifli bir 2 saat vaat ediyor. Hepsini de yerine getiriyor.
Hele zenci Barbie görüp filmi woke sjw kültürü sananlar filmi cidden arka organlarıyla izlemiş galiba. Film direkt woke kültürüne bile çakıyor bazı yerlerden. Patriyarka kelimesini duyup feminizm propagandası sanıp çıkmak falan komedi cidden. Hem erkeklere hem kadınlara sağlam giydirmeler var. Barbie markasının sahibi Mattel’de kendiyle baya dalga geçiyor. Zaman yönetimini de başarılı buldum, 1-2 karakter harici detaylara girilip film boğulmamış. Oyuncak Hikayesi filmine bağlayacak sandım bir ara mevzu, ama oradan bambaşka bir yere kaydı. Oralara girmemeleri iyi oldu, filmin yapısını bozardı.
Demem o ki izleyin izlettirin. Pembe kıyafetinizi de giyip gidin. Bir sürü derdimiz çilemiz var zaten, gidin 2 saat kafanızı dağıtın gelin.