Yılmaz Güney'in Ölüm Yıldönümü

Itsuzai

παλικάρι
Konular
3
Beğeni sayısı
137
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Barış Alper Yılmaz
Aynı topraklarda yaşayıp dertlerini anlayabilmekten onur duyduğum birkaç kişiden birisi. Her zaman için sevgi ve saygıyla anacağım.

Kendisine niye laf ettiğini dahi bilmeyip aklını sağda solda ezberlediği, hadi en kibar haliyle ırkçı ve faşist diyelim, laflarla dolduran NPC böceklerin yedi sülalesinden daha şerefli bir hayat yaşamış ve kader birliği yaptığı halkının mutluluğu uğruna hayatının sonuna dek yıkarak ve yeniden yaparak mücadele etmiştir. Günümüz Türkiye'sindeki bira falan içtiği için faşist olduğuna ikna olmayanların varlığıyla bile ölümünden 39 sene sonra verdiği mücadeleyi haklı çıkartabilecek kadar şerefli bir insanın anısına sonsuza dek saygı duyacağım. Ruhu şad olsun.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dragon

JM Cericho
Konular
9
Beğeni sayısı
358
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Alexa Bliss
Kadına şiddet, cinayet, toplumsal huzur, çocuk hakları vs. konularda yarı zamanlı sosyal medya savcılığı yapanlar için samimiyet turnusolüdür ölüm ve doğum yıl dönümleri.

Spear of Chaos

PG.com Kullanıcısı
Konular
368
Beğeni sayısı
808
PG Nakit
855
RPG Karakteri
Brock Lesnar
Favori Güreşçi
Seth Rollins
Aynı topraklarda yaşayıp dertlerini anlayabilmekten onur duyduğum birkaç kişiden birisi. Her zaman için sevgi ve saygıyla anacağım.

Kendisine niye laf ettiğini dahi bilmeyip aklını sağda solda ezberlediği, hadi en kibar haliyle ırkçı ve faşist diyelim, laflarla dolduran NPC böceklerin yedi sülalesinden daha şerefli bir hayat yaşamış ve kader birliği yaptığı halkının mutluluğu uğruna hayatının sonuna dek yıkarak ve yeniden yaparak mücadele etmiştir. Günümüz Türkiye'sindeki bira falan içtiği için faşist o evlatları olduğuna ikna olmayan hiç kurularının varlığıyla bile ölümünden 39 sene sonra verdiği mücadeleyi haklı çıkartabilecek kadar şerefli bir insanın anısına sonsuza dek saygı duyacağım. Ruhu şad olsun.
Baba GSli olmasan su siyasi görüş sayesinde fena uyusuyoruz ya

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,916
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles

Kendisine niye laf ettiğini dahi bilmeyip aklını sağda solda ezberlediği, hadi en kibar haliyle ırkçı ve faşist diyelim, laflarla dolduran NPC böceklerin yedi sülalesinden daha şerefli bir hayat yaşamış ve kader birliği yaptığı halkının mutluluğu uğruna hayatının sonuna dek yıkarak ve yeniden yaparak mücadele etmiştir. Günümüz Türkiye'sindeki bira falan içtiği için faşist olduğuna ikna olmayanların varlığıyla bile ölümünden 39 sene sonra verdiği mücadeleyi haklı çıkartabilecek kadar şerefli bir insanın anısına sonsuza dek saygı duyacağım. Ruhu şad olsun.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,916
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Edit:

Tiviti atan arkadaşla politik olarak ayrıştığımız yerler var ama bu konuda genel hatlarıyla kendisiyle aynı fikirdeyim. Attığım bi alıntıda Güney'e terörist de dedim ama ölmeden önce kalabalık ve yayınlı bi yerde bölücülük savunusu yaptığı için dedim onu, adam öldü gitti zaten belki bu fikirlerinden dönecekti belki silahlı hiçbir ayrılıkçı eyleme katılmayacaktı bilmiyorum. Zaten ne zaman kürdistancı oldu o da meçhul... Yani terörist dedim ama benim genel terör tanımıma uyduğu için dedim, yoksa benim için bu adam apo veya diğer pkklı şerefsizlerle asla aynı kefede olamaz.

Ümitcan Uygun yaptıklarından hiç pişman olmuş mu? Ümitcan böyle bi insanken başka birine dönüşebilmiş mi? Ümitcan'ın bunları yaptığı dönemle şekille Yılmaz'ınkiler bir mi?

Bence de teröristtir, yaşamının son dönemlerinde Fransa'da "kürdistanı kuracağız" falanlı filanlı konuşmaları var büyük salonlarda.

Darp ettiği kadınlar derken? Nebahat Çehre ile olayları dışında bi şey yok, Nebahat hanımın da şu an bi kırgınlığı yok zaten Yılmaz'a.

Mafyatik rolleri oynadığı ağır arabeskilk filmlerini izlemedim ben, o laflar falan oralardan. Ülke gençlerine sınıfsal bilinç aşılmış biri, yönettiği iyi filmleri de var. Benim sevdiğim yönleri bunlardır.

Adam sonuç olarak orada?? Yani yalan yanlış bi şey anlatsa o gün orada olan başka biri çıkıp anlatmıcak mı "bu olay böyle olmadı" diye? Veya bu adamın hiç vicdanı falan olmadığına nasıl kanaat getirdin de adam koca bir cinayeti yalan dolan anlatıyor diyosun? Hadi bu adam yalan yanlış anlatıyo olsun, yine de orada olmayan birinin anlattığına mı inanmak lazım? Ha bu arada Yılmaz öleli olmuş 40 yıl, bu sürede olayın doğrusu varsa illa anlatılırdı bence.

Bu kadar canavarca eylemler yapan, insan öldüren bir insanın karnesi "pişmanım" demekle olmuyor işte. Yok sınıf bilinci yapmış da yok sanatta şunu yapmış da geçiniz. Yılmaz Güney'e gelene kadar solculuk, devrimcilik, sanat, estetik anlamında ülkeye sayısız hizmeti olan çok kişi var.

Kara

-
Konular
158
Beğeni sayısı
1,273
PG Nakit
740
Favori Güreşçi
Roman Reigns

Ne dolmuşsun be.

Mr. Bean

#uncensored
Konular
161
Beğeni sayısı
189
PG Nakit
50
Yılmaz Güney’in filmleri(senarist/yönetmen oldukları) güzeldir, toplumsal gerçekçilik adına döneminin ötesindedir. Karısını dövmesine bir şey diyemem o jenerasyon için normal aynı eleştiri yapılacaksa Cüneyt Arkın ve Müslüm Gürses’e de yapılmalı. İdeolojik fikirlerinden de rahatsız olmam, belki ceza almayıp siyasete girse Kürt siyaseti başka türlü evrilirdi. Dolayısıyla bu haliyle kendisini sevebilirdim, çocukken de severdim.

Ama kendisi; biri sarhoşken olay çıkardığı meyhanede kendisini uyaran, ailesiyle yemek yiyen ve silahsız olan hakim Sefa Mutlu diğeri de tek suçu yine sarhoş Yılmaz Güney deli gibi araba kullanırken sokakta oynamak olan bir ÇOCUK olmak üzere iki kişinin katilidir. Bundan daha azını yapan insanların toplumdan aforoz edilmesi, “cancellanması” gerektiğini savunan ve birilerini linç etmeyi bir yaşam düsturu haline getirmiş insanlar nedense Yılmaz Güney’i idol olarak benimsemekten vazgeçmiyorlar.

Ben cancel kültürüne ve birilerini şeytanlaştırmaya karşıyım, prensip olarak her lincin de karşısındayım. Bir insan yanlışıyla doğrusuyla değerlendirilmeli ama katil olan, karısına şiddet uygulayan, bir başkasının karısını iddia için ayartan, maganda karakterli, şımarık ve lümpen birisi kesinlikle idolize edilmemelidir.

Ayrıca hem wokist hem Yılmaz Güney fanı olmak da zor olsa gerek. Sadece Yılmaz Güney kadın düşmanı olduğu için değil, wokism aynı zamanda anti-marksist bir ideoloji olup kimlik siyasetinin yeniden tahkimine de hizmet ettiği için. Neyse ki solu Amerikan demokratları, Alman yeşilcileri ile aynı çizgideki insanlara bırakmayan bir avuç sosyalist de görüyoruz arada.

Son düzenleme:
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: