Yılmaz Güney'in Ölüm Yıldönümü

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,916
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Kendisinin kişiliğini tam manasıyla bilmeden önce özellikle Yol filmini beğenmiştim. Abartan var mı var ama güzel bir sinematografi ile zor koşullar altında bir işe imza atmış. Özellikle bir asker sahnesinde gerçek askerlerin oynatıldığı söylenir ne kadar doğru bilemem ama her ne amaç uğruna olursa olsun hapishanede bir film çekmiş olması gibi bir gerçek var. Tabii geçmişini öğrendikten sonra acaba o film de ona mı yazar soru işareti. Evet Yol etkileyici bir film ama o filmde bir ata işkence çektirilmesi gibi bir gerçek var. Bugün Yılmaz Güney'i savunan sözde hayvansever solcu tayfa acaba bu gerçeğe ne der çok merak ediyorum. Fakat her şeye rağmen başarılı bulduğum bir film.

Geçmişi ise tam manasıyla bir lağım çukurudur. Ümitcan Uygun denen elemanı solcu ve yönetmen olarak hayal edin işte bu tasvire uyar Yılmaz abe (Erlik sesiyle). Savcı şehit etmesi, çocuk öldürmesinin yanında dönemin mafya babası olan Dündar Kılıç ile de ilişkisi vardır. Hani devrim hani sermaye karşıtlığı hani insan hakları? Ve düşünün arkadaşlar bugün örneğin bir sanatçı Alaattin Çakıcı ile falan yan yana gelse onunla ilişki dostluk kursa bizim sanat sepet tayfa nasıl linçlerdi? Peki Yılmaz abe neden bu kadar dokunulmaz?

9WwD8LGA0eySPVO5-637093405293470133.jpg

Rise Above Hate

PG İle Giderim
Konular
211
Beğeni sayısı
1,161
PG Nakit
1,240
RPG Karakteri
Nigel McGuinness
Favori Güreşçi
Becky Lynch
Bunu daha önce hiçbir ünlü şahsiyet hakkında söylemedim Misvak takipçilerinin yaptığı gibi ama ateşi bol olsun diyorum. Kendini delikanlı gibi pazarlayan ama d'si bile olmayan azılı katildir.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: