Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Yeni profil mesajları
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
RPG İstatistik
Rozetler
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Güreş Dışı
Serbest Kürsü
Yılmaz Güney'in Ölüm Yıldönümü
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="Mr. Bean" data-source="post: 79325" data-attributes="member: 6"><p>Yılmaz Güney’in filmleri(senarist/yönetmen oldukları) güzeldir, toplumsal gerçekçilik adına döneminin ötesindedir. Karısını dövmesine bir şey diyemem o jenerasyon için normal aynı eleştiri yapılacaksa Cüneyt Arkın ve Müslüm Gürses’e de yapılmalı. İdeolojik fikirlerinden de rahatsız olmam, belki ceza almayıp siyasete girse Kürt siyaseti başka türlü evrilirdi. Dolayısıyla bu haliyle kendisini sevebilirdim, çocukken de severdim.</p><p></p><p>Ama kendisi; biri sarhoşken olay çıkardığı meyhanede kendisini uyaran, ailesiyle yemek yiyen ve silahsız olan hakim Sefa Mutlu diğeri de tek suçu yine sarhoş Yılmaz Güney deli gibi araba kullanırken sokakta oynamak olan bir ÇOCUK olmak üzere iki kişinin katilidir. Bundan daha azını yapan insanların toplumdan aforoz edilmesi, “cancellanması” gerektiğini savunan ve birilerini linç etmeyi bir yaşam düsturu haline getirmiş insanlar nedense Yılmaz Güney’i idol olarak benimsemekten vazgeçmiyorlar.</p><p></p><p>Ben cancel kültürüne ve birilerini şeytanlaştırmaya karşıyım, prensip olarak her lincin de karşısındayım. Bir insan yanlışıyla doğrusuyla değerlendirilmeli ama katil olan, karısına şiddet uygulayan, bir başkasının karısını iddia için ayartan, maganda karakterli, şımarık ve lümpen birisi kesinlikle idolize edilmemelidir.</p><p></p><p></p><p>Ayrıca hem wokist hem Yılmaz Güney fanı olmak da zor olsa gerek. Sadece Yılmaz Güney kadın düşmanı olduğu için değil, wokism aynı zamanda anti-marksist bir ideoloji olup kimlik siyasetinin yeniden tahkimine de hizmet ettiği için. Neyse ki solu Amerikan demokratları, Alman yeşilcileri ile aynı çizgideki insanlara bırakmayan bir avuç sosyalist de görüyoruz arada.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mr. Bean, post: 79325, member: 6"] Yılmaz Güney’in filmleri(senarist/yönetmen oldukları) güzeldir, toplumsal gerçekçilik adına döneminin ötesindedir. Karısını dövmesine bir şey diyemem o jenerasyon için normal aynı eleştiri yapılacaksa Cüneyt Arkın ve Müslüm Gürses’e de yapılmalı. İdeolojik fikirlerinden de rahatsız olmam, belki ceza almayıp siyasete girse Kürt siyaseti başka türlü evrilirdi. Dolayısıyla bu haliyle kendisini sevebilirdim, çocukken de severdim. Ama kendisi; biri sarhoşken olay çıkardığı meyhanede kendisini uyaran, ailesiyle yemek yiyen ve silahsız olan hakim Sefa Mutlu diğeri de tek suçu yine sarhoş Yılmaz Güney deli gibi araba kullanırken sokakta oynamak olan bir ÇOCUK olmak üzere iki kişinin katilidir. Bundan daha azını yapan insanların toplumdan aforoz edilmesi, “cancellanması” gerektiğini savunan ve birilerini linç etmeyi bir yaşam düsturu haline getirmiş insanlar nedense Yılmaz Güney’i idol olarak benimsemekten vazgeçmiyorlar. Ben cancel kültürüne ve birilerini şeytanlaştırmaya karşıyım, prensip olarak her lincin de karşısındayım. Bir insan yanlışıyla doğrusuyla değerlendirilmeli ama katil olan, karısına şiddet uygulayan, bir başkasının karısını iddia için ayartan, maganda karakterli, şımarık ve lümpen birisi kesinlikle idolize edilmemelidir. Ayrıca hem wokist hem Yılmaz Güney fanı olmak da zor olsa gerek. Sadece Yılmaz Güney kadın düşmanı olduğu için değil, wokism aynı zamanda anti-marksist bir ideoloji olup kimlik siyasetinin yeniden tahkimine de hizmet ettiği için. Neyse ki solu Amerikan demokratları, Alman yeşilcileri ile aynı çizgideki insanlara bırakmayan bir avuç sosyalist de görüyoruz arada. [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Güreş Dışı
Serbest Kürsü
Yılmaz Güney'in Ölüm Yıldönümü
Menü
Giriş yap
Kayıt ol