Hayatımın en yoğun haftasını geride bıraktığıma göre oturup güzel bir analiz yapmanın zamanı geldi.
Şov Velveteen soslu bir Lodge hype ile başlamış, bana kalırsa Velveteen zaten RR'yi kazandığı anda hiçbir şey söylemese bile aylardır tanık olduğumuz hikayesinin tüm duygu yoğunluğunu ortaya çıkartarak yeterince bu hype'ı kendi adına yaşamıştı. Nitekim oldukça debut gördük Rumble'da ve şüphesiz en ilgi çekici olanı da Lodge. Onların bu yükselişe bir başlangıç vermeleri bu açıdan çok normal, öte yandan yükseliş demek için erken tabii ama kesinlikle iddialı bir giriş. Devamında ise Roman soslu bir Gunther hype mevcut. Önceki segment ile kıyaslarsam bence Velveteen her ne kadar geri plan kalsa da bir şey kaybetmedi, şimdi Roman'da aynı. JBL'in söylediği de bunu destekler nitelikte. Seth'in derdini bu şovda anlatmasını bekliyorduk, ama daha açık olacağını düşünürken ileriye dönük üstü kapalı mektuplar var. Ne anlama geldiğini, anlam ortaya çıkmadan kestirmek zor. Bir de Taylan'ın tavşanına rastladık, nostr linki gibi mesajlar veriyor ki onları anlamak için yine anlamın ortaya çıkması gerek. Tanıdık kontenjanı ile beraber en merak ettiğim hikaye sanırım o şimdilik. Uso vs. Bate beni birçok açıdan oldukça tatmin etti. Şimdi burada konuya Uso ile başlamak lazım, oyuncusunun istikrarının etkisiyle karakter çoook uzun bir süre boyunca aldığı mağlubiyetlerle bile düşmemiş ve sonu zirveye varmamış olsa bile herkesin gönlüne dokunmuş bir underdog hikayesi içindeydi. Bu hikaye bana kalırsa Sole Survivor olduğu anda mutlu sona ulaştı, bu saatten sonra ne yapacağını ise zaman gösterecek. Rumble için elbet erken olurdu ama upper-midcarder için zaten uygunken bence Main Event'e yükseliş hikayesi de çok geçmeden başlamış olacak. Ancak buradaki temel sorun ciddi manada Pure kemeriydi, bu kemer üçüncül bir kemer normalde ve debutlar gerçekleşsin diye kullanılıyordu bir ara. Ancak Jey Uso onu underdog hikayesinin ortalarında aldığından başta sırıtmamış olsa da sonradan kemer ona cidden yük olmaya başladı. Yani üçüncül kemer açıkçası Jey'e yakışmıyordu ve ben uzun bir süredir kemerle Jey'in yollarının ne zaman ayrılmasını bekliyordum. Çünkü Jey'in yükselmek için buna da ihtiyacı vardı. Tıpkı en başında underdog hikayesini başlatmak için Pure kemerini ilk kez aldığında kısa süre sonra Chairman'e geri teslim etmesi gibi. Öte yandan Tyler Bate tıpkı eski Jey Uso'nun Rikishi'nin yanında destekçi olarak durması gibi Val Venis'in yanında şimdi ve Valentine olayıyla kendi kişisel hikayesini yaratmaya yavaştan başladı. Jey Uso bu kemer sayesinde Sole Survivor olmaya kadar yükseldi ve şimdi main eventer adayı, Bate'de oldukça potansiyelli bir karakter ve onun ne olacağına da oyuncusunun performansı karar verecek. Uso ise upper-midcarder seviyesinde normalde ME oynayabilecekken henüz debut yaptığı için direkt çıkmayan Punk ile yüzleşecek ki bu da onun için öncekiler kadar önemli bir fırsat. Tyler'ın da Uso'nun da önü açık bu bakımdan. Danielson etkileyici konuşmuş, kafayı takmış gibi duruyor. O kafayı dağıtması oldukça zor, Venis'in işi de öyle bu saatten sonra. Nereden biliyorum sormayın ama Alberto vs. Punk çook ileriye dönük bir foreshadowing olacak hissiyatı alıyorum. Bir defa Punk yeni Angel Garza olma yolunda (jaques kaderinden kaçamıyor) gibi duruyor ama biz Angel için günün sonunda üzülürken Punk ise bizi sinir edecek gibi duruyor. Tabii şimdilik ortada bir şey yok, yine de PGW kadrosu olarak buna dikkat etmek gerek. Brookes kaybetmiş ağlıyorum. Samoa Joe'yu tebrik ederim. Biraz önce Punk için foreshadowing dedim ya, işte aslında onun ilk mesajı (ki bunun duyurusu önceden de geçildi) Kenny Omega'nın bitirişi diyebiliriz. Bana kalırsa bu yeni ''era'', bir önceki ve ondan bir sonra gelecek erayı senaryo bağlamında bağlayan era olacak. WrestleMania'nın da bunu gerçekleştirecek bizzat şov olduğunu düşünüyorum. Ospreay ve Jeff olarak segmentte lanse edilse de Alberto, Venis, Daniels, Velveteen gibi veteran sayılabilecek isimlerin de ayakta kalma mücadelesini (nedenine main eventte yine geleceğim) izleyeceğimizi düşünüyorum. Biraz önce dediğim gibi, PGW kadrosu olarak dikkat etmemiz gereken günler bizi bekliyor. Şimdi Main Event öncelikle beni birçok açıdan tatmin etti, bunları sayacağım. Velveteen'in RR'yi kazanıp WrestleMania Main Event'inde Daniels vs. Dream II göreceğimizi (Berto daha exclusive'de bunu belirtiyor hatta.) uzun bir süredir belki de hepimiz düşünüyorduk. Nitekim Velveteen kazandı ve bu şovda maçın kesinleşeceğini düşünürken bence Chris Jericho detayı bu işi oldukça ilgi çekici kıldı. Hem Daniels'ın WM Main Event spotu almasını (en azından şimdilik) engelledi ki bana kalırsa bu daha doğru çünkü oyuncu kadrosu bu kadar kalabalıkken iki ay sonraki bir maçı şimdiden kesinleştirmek herkese haksızlık olur. Ben hala Daniels'ın kazanacağını düşünüyor olsam bile bu asla kolay olmayacaktır. Öte yandan Daniels uzun bir sürenin ardından lafların dalaştığı bir ortamda bariz bir biçimde geride kaldı ki karakterin sahibi olmama rağmen bunu da çok sevdim çünkü bu tip olaylar olmadığında karakterin cansızlaştığını düşünüyorum. Kıpkırmızı kesilmesi gibi detaylar karaktere duygu yüklüyor, ve bende promolarda bu duyguları belirtmekten oldukça haz alıyorum. Promo demişken şunu da söylemeliyim ki Daniels'ın konuşmalarını bu şov çerçevesinde oldukça beğendim. Özellikle meşale cümlesi bayağı başarılıydı. Bu tarz metaforları promolarda kullanmaya oldukça gayret ediyorum, şovlara yansıması da haliyle hoşuma gidiyor. Bunun dışında Main Event'te bahsedeceğim dediğim şu OG PGW veteranlarının ayakta kalma mücadelesi aslında bu şovda bize iyiden iyiye verilmiş. Genel bakınca bunu görmesi daha kolay. Del Rio vs. Punk, Ospreay & Jeff vs. Bullet Club, Daniels vs. Jericho, bana kalırsa burada PGW'den olmasına rağmen o tarafta yer almayan tek bir isim var ki o da Wes Lee. Lodge senaryosu ile birlikte Wes, yerini veteranların yanı değil de yeni çağın yanı olarak belirledi. Bana kalırsa eski dönemi bitirecek kişi, yani o mirası taşıyacak isimde o olacaktır ki iki tarafı birbirine bağlayan (yukarıda bahsettiğim bu eranın öncesini ve sonrasını bağlama olayı) başka bir karakter yok şu an senaryoda. Olsa bile elinde MITB çantasını taşıyan Wes kadar iddialı olması mümkün değil. Ben şovu okurken oldukça keyif aldım, üzerine teori üretebildiğim şeyleri seviyorum ve siz yazar ekibi olarak üstü kapalı işleri bence çok iyi beceriyorsunuz. Emeğinize sağlık.