Payback 2023Steel Cage - Becky Lynch vs. Trish Stratus: Beklediğimden daha iyi bir maç oldu. Tabii klasik steel cage spotlarıyla donatılmış bir maç olsa dahi iki ismin bu denli uzayan ve baydıran hikayeyi bu denli iyi yansıtabileceğini kimse beklemiyordu bence, o açıdan keyifli geçti maç benim adıma. Trish’in yaşına göre performansı hiç fena değildi, gençken bu kadar iyi güreşmiyordu bu hatun ya bambaşka bir şey olmuş. Maç tabii dediğim gibi gayet güzeldi ama bazı maçlar vardır, ne kadar iyi olursa olsun gerek maçın altyapısı, gerek statüsü açısından alabileceği maksimum bir puan vardır ve onun üzerine çıkamaz. Benim de bu maçın en iyisine verebileceğim puan bu kadar. | ***1/2LA Knight vs. The Miz: Dehşet sıkıcı bir maçtı, John Cena’nın hakem olma hamlesi maçın şerefini kurtarmış resmen. O da olmasa çok daha düşük bir puan verirdim. Cena’nın varlığı bir kenara, maçı izlerken bir haftalık şovun main eventi öncesinden doldurmalık bir maç izliyormuş gibi hissettim, o derece yani. LA Knight kazansın da nolursa olsun, arada da Cena olayları olsun diye başıboş bırakılmış bir script. Dediğim gibi Cena’nın olayları olmasa bu kadarını bile hak etmiyordu ama bu haliyle kötü olsa dahi bazı faktörlerle kurtarılmış bir maç. | **1/4Birleşik Devletler Şampiyonluğu - Rey Mysterio (ş) vs. Austin Theory: Fena bir maç değildi, zaten bu ikilinin kötü maç çıkarma ihtimali pek yok gibi. Ama şovun süresini ayarlayabilmek için bir maçtan kısılması gerekiyormuş ve kurban olarak da bu maçı seçmişler. Bitişinin aniliğinde bir anlık ??? oldum, onun dışında fena maç değildi. Ama biraz daha uzun olsa daha iyi olabilirdi, yüksek yıldızları zorlardı en azından. | ***Undisputed Tag Team Şampiyonluğu İçin Pittsburgh Street Fight Maçı - Kevin Owens & Sami Zayn (ş) vs. Finn Balor & Damian Priest: Gecenin en iyi maçıydı, extreme bakımından istediğim hazzı alabildiğimi söyleyebilirim. Owens şu haliyle benden geçti, emekli olacağım falan diye takılıyor ya inanılmaz kuruluyorum. O kadar adam varken maçı çalan spotu yine kendisi yaptı, umarım saçma sapan düşüncelerden kurtulup bizi kendisinden erkenden mahrum etmez. Bu maç daha yüksek puanı hak ederdi aslında ama maçın son bölümde 5v2’ye bağlanması bayağı can sıkıcıydı. Judgement Day’in kirli heel olarak booklanmasını anlarım ama bir şeyi de en azından yaşanan olayların da yardımıyla en sonda kendi hamleleriyle kazansınlar ya… Zayn çantayı yedi tuş oldu sonrasında direkt. Dediğim gibi daha yüksek bir puan vermeyi düşünürken maçın 5v2’ye dönmesi yarım puan kırdırdı bana. | ****1/4Women’s World Championship - Rhea Ripley (ş) vs. Raquel Rodriguez: Uyuyakalmamak için inanılmaz bir direniş gösterdim maç içinde, bir de uzattıkça uzattılar. Keşke bu maç yerine USC’ye biraz daha süre verselermiş. Biraz sertlik yansıtmaya çalışmışlar, evet fena da değil ama bana o kadar geçmedi ki bu sertlik, eee hadi ileri sarın artık kafasında uyuyakalmama savaşı verdiğim bir maç oldu, geçiniz efendim geçiniz. Gecenin en kötü maçı. | *1/2World Heavyweight Championship - Seth Rollins (ş) vs. Shinsuke Nakamura: Kötü maç mıydı değildi? Daha iyi olabilir miydi? Kesinlikle. Survivor Series 2017’deki -2018 de olabilir- maçları gayet iyiydi mesela, bir hikayesi olsaydı daha yüksek puan alabilecek bir maçtı benden. Bu maçta hikaye efekti de vardı, ama ben beklediğimi alamadım. O sırta çalışma muhabbetini zaten bekliyorduk, ama Nakamura sırta çalışmaya başladığı ilk zamanlar Seth birden o sırttan güç alıp hiçbir şey olmamış gibi dümdüz kip-up yaptı falan. Dediğim gibi kötü maç değildi ama daha iyi olabilirdi kesinlikle, Nakamura’nın yaşı ve hevesinin artık bu potaları kaldıramayacağının vesikası oldu bu hikaye. Bilmiyorum bu hikaye devam eder mi daha, ama tertemiz sona erdi maç yani, nokta koyulmuş gibiydi. Çok ani ve basit bitti ama geçiş rakibi olan Nakamura’ya karşı kolay bir galibiyet alacağı belliydi Seth’in. Geçer notta bir puan veririm bu maça, ama 4-4,25 bandında bir maç beklerdim, hayal kırıklığı. | ***1/2
Meltzer bile bizden alıyor dostlar, şu puanların yakınlığına bakın...