Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Yeni profil mesajları
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
RPG İstatistik
Rozetler
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Arşiv
Makale ve Köşe Yazıları
Beast Incarnate İle Yüzde Yüz Güreş
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="Beast Incarnate" data-source="post: 98897" data-attributes="member: 4"><p style="margin-left: 40px"><strong><span style="color: rgb(124, 112, 107)">AEW: WrestleDream</span></strong></p> <p style="margin-left: 40px"></p> <p style="margin-left: 40px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">ROH Dünya Şampiyonluğu & NJPW Strong Openweight Şampiyonluğu - Eddie Kingston (ş) vs. Katsuyori Shibata:</span></strong> AEW atmosferinde puroresu maçı izlemek bana sapkın bir zevk veriyor. Bir de bunu Eddie ve Shibata gibi iki adamdan izliyorsak zaten kötü geçmesinin ihtimali yok gibi. Yalnız keşke bu maça biraz daha zaman verilseymiş, maçın tam manasıyla yükselişe geçmeye başladığı anda bitiverdi maç. Yine de keyif aldım, ama bir 5-6 dakika daha, bu maçı bir üst seviyeye taşıyabilirdi kesinlikle. | <em>***3/4</em></p> <p style="margin-left: 40px"></p> <p style="margin-left: 40px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">AEW Tag Team Şampiyonluğu #1 Adaylığı - Hook & Orange Cassidy vs. The Gunns vs. The Young Bucks vs. Lucha Brothers:</span></strong> Fazla spot annecim, fazla spot… Bundan önceki gün No Mercy’de de F4W tag team maçı izledim, ama o kaliteliydi. Bu maçtaki gibi tabiri caizse spot maymunlukları fazla yoktu. AEW’nun çoklu maç gördü mü -hele tag team ise- bookingde bir taraflarının ayrı oynamasını sevmiyorum, hatta en sevmediğim huyu olabilir. Yani çok keyifsiz bir maç değildi, ama spotlar fazla abartıldığı için çok daha yüksek puanlara oynayabilecek bir maçtan fazlasıyla puan kırmış oldum. Hook & Cassidy galibiyeti puanımı daha da düşürürdü hatta, iyi ki yaşanmadı. | <em>***1/4</em></p> <p style="margin-left: 40px"></p> <p style="margin-left: 40px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Adam Page vs. Swerve Strickland:</span></strong> Dehşet iyi bir maçtı. Swerve kendi memleketinde aldığı hayvani reaksiyonun da etkisiyle AEW’daki en klas, en hafızada yer edecek performanslarından birisini ortaya koydu bu maçta. Eh karşısında da Adam Page gibi bir ace olmasının avantajını da kullandı. Aslında hem avantaj, hem dezavantaj. Bir ace ile bile iyi performans koyamıyorsan senden zaten olmaz denirdi, ama Swerve gibi bir yeteneğin buna mahal vermesi mümkün değil. NXT’de de favorilerimdendi, AEW’da da değilen bir şey yok. Page’in kolunu kırma şekli yaptığı hareket ve ardından apronda yaptığı manyak double stomp maçın pik noktasıydı, Page gibi bir adam varken Swerve maçı o pik düzeyine taşımayı başarınca göğsüm kabardı gerçekten. İki ismi de bu değerli performansları için tebrik ediyorum. | <em>****1/4</em></p> <p style="margin-left: 40px"></p> <p style="margin-left: 40px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Rüya Maç - Bryan Danielson vs. Zack Sabre Jr.:</span></strong> İnanılmaz bir technical-brawl izledik her şeyiyle, net gecenin en iyi maçıydı. Maçtan beklediğim birçok şeyi aldım ve bünyeye çok iyi geldi. Yıllardır izlemenin hayalini kurduğum bu maçı canlı canlı izlemek beni gerçekten çok şanslı hissettirdi. Maçın başında iki ismin de teknik namına yaptığı çılgınca şeyleri denk geldikçe sarıp sarıp izlerim herhalde. Danielson’ın ZSJ’ye tükürmesi muhteşemdi, Danielson’a bu tarz badasslikleri inanılmaz yakıştırıyorum, bir de abartmadan o anlık yapıyor bunları ve haz seviyesini daha da yükseltiyor. Bi de ZSJ’in bir ara kilitten kaçarken Danielson’ı yerde zıplattığı bir an vardı, ağzım açık izledim orayı. Şöyle bir sekansı bu iki adamdan başkası izletemezdi zaten bize. Bitişini de inanılmaz beğendim bu arada. Bryan’ın finisherı dışarıdan görece basit ve etkisiz gibi dursa da vuruş tekniğiyle onu o kadar güzel kapatıyor ki, asla sırıtmıyor bu finisher ile. Yalnız bu maçın devamı gelmeli, ZSJ’nin Danielson’ı emekli edip bayrağı aldığını gördüğümüz günler gelecek mi acaba… | <em>****1/2</em></p> <p style="margin-left: 40px"></p> <p style="margin-left: 40px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Golden Lovers (Kenny Omega & Kota Ibushi) & Chris Jericho vs. Don Callis Family (Will Ospreay, Konosuke Takeshita & Sammy Guevara):</span></strong> Gecenin iyi maçlarından birisiydi bu maç da. Ospreay ile Takeshita’nın uyumuna bayıldım. Ibushi vs. Takeshita ile Golden Lovers vs. Takeshita & Ospreay gibi maçlar 5 yıldız potansiyeli taşıyan maçlar kesinlikle. Ospi ile Takeshita’nın tatlı uyumu bir yana, Sammy bu ekipte biraz eğreti durdu bence ya. Yine maç özelinde işini gayet iyi yaptı, hatta maçın en güzel spotlarından olan Codebreaker-sell olayının başrolündeydi, ama ekipteki diğer isimlerle pek uyumlu gözükmedi bana ne yazık ki. Umarım bu tarz trios maçlarıyla bu üçlüyü sık sık bir arada görmeyiz. Ibushi & Omega… Şu duoya söylenecek bir şey yok ya gerçekten, aynı anda vurdukları V-Trigger’da eridim bittim resmen. Bu da maçın en iyi anlarından birisiydi. Ama benim maçtan favori spotum; Ospi’nin One Winged Angel’ı counterladığı an. Ulan sen nasıl bir adamsın, Omega’nın omzunda oturduğu yerden zıplayarak yarım saniyede falan 180 derece döndü herif ya. Ömrümde bu kadar güzel finisher counterı çok az izlemişimdir herhalde. Kişisel bir zevk olarak Takeshita’nın vurduğu her Shoulder Block ve Lariat’ta maçlara verdiğim puanları küçük küçük arttırıyorum. Bu adamın bulunduğu her maçta kendisine kulak arkasından pay çıkarmaya devam edeceğim. Şahane bir güreşçi… | <em>****1/4</em></p> <p style="margin-left: 40px"></p> <p style="margin-left: 40px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">TNT Şampiyonluğu İçin 2-Out-of-3-Falls Maçı - Christian Cage (ş) vs. Darby Allin:</span></strong> 3. kısmına kadar maç pek iyi gitmiyordu onu söylemem gerekiyor. Ama Christian’ın Darby’i merdivene kelimenin tam tabiriyle mıhladığı o andan itibaren maç bambaşka bir gidişata evrildi. Christian her geçen gün heel performansının üstüne koyarak ilerliyor ve dün gece de bunu yaptı, bu denli üst düzey bir heel performansını daha ne kadar üste çıkarabiliyor onu da aklım almıyor ya… Ringin başını aşağısına getirmesi falan inanılmaz iyiydi. Ama ringin o zeminine yapılan Killswitch’in kickoutlanması dehşet bir overbooking örneği, puan kırmama sebebiyet verdi. Ama o kırdığım puanı gerisingeri alan bir olay yaşandı çok geçmeden, Nick Wayne’in şok turnü… Ben bu turnü hikayenin gidişatında bekliyordum açıkçası ama dünkü şov özelinde kafa tamamen Edge’deydi, birçok izleyicide de durum böyledir diye düşünüyorum. AEW bunu çok iyi okumuş ve turnü de bu maçta yaptırarak seyircinin en beklemediği ana yazmış, seviyoruz böyle booking tricklerini… Edge’in gelişine girmiyorum, hem zaten sabahtan beri konuşuyoruz, hem de maçın içine dahil değil. Dediğim gibi maçın 3. kısmı overbooking olayı hariç kusursuz iyiydi ama maçı pek tabii ki total bir şekilde değerlendirdiğim ilk iki kısımla beraber öyle yüksek bir puan çıkmaz benden maalesef, hatta bu puanın %85’ini falan 3. kısım toplamıştır. | <em>***1/2</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Beast Incarnate, post: 98897, member: 4"] [INDENT=2][B][COLOR=rgb(124, 112, 107)]AEW: WrestleDream[/COLOR][/B][/INDENT] [INDENT=2][/INDENT] [INDENT=2][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]ROH Dünya Şampiyonluğu & NJPW Strong Openweight Şampiyonluğu - Eddie Kingston (ş) vs. Katsuyori Shibata:[/COLOR][/B] AEW atmosferinde puroresu maçı izlemek bana sapkın bir zevk veriyor. Bir de bunu Eddie ve Shibata gibi iki adamdan izliyorsak zaten kötü geçmesinin ihtimali yok gibi. Yalnız keşke bu maça biraz daha zaman verilseymiş, maçın tam manasıyla yükselişe geçmeye başladığı anda bitiverdi maç. Yine de keyif aldım, ama bir 5-6 dakika daha, bu maçı bir üst seviyeye taşıyabilirdi kesinlikle. | [I]***3/4[/I][/INDENT] [INDENT=2][/INDENT] [INDENT=2][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]AEW Tag Team Şampiyonluğu #1 Adaylığı - Hook & Orange Cassidy vs. The Gunns vs. The Young Bucks vs. Lucha Brothers:[/COLOR][/B] Fazla spot annecim, fazla spot… Bundan önceki gün No Mercy’de de F4W tag team maçı izledim, ama o kaliteliydi. Bu maçtaki gibi tabiri caizse spot maymunlukları fazla yoktu. AEW’nun çoklu maç gördü mü -hele tag team ise- bookingde bir taraflarının ayrı oynamasını sevmiyorum, hatta en sevmediğim huyu olabilir. Yani çok keyifsiz bir maç değildi, ama spotlar fazla abartıldığı için çok daha yüksek puanlara oynayabilecek bir maçtan fazlasıyla puan kırmış oldum. Hook & Cassidy galibiyeti puanımı daha da düşürürdü hatta, iyi ki yaşanmadı. | [I]***1/4[/I][/INDENT] [INDENT=2][/INDENT] [INDENT=2][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]Adam Page vs. Swerve Strickland:[/COLOR][/B] Dehşet iyi bir maçtı. Swerve kendi memleketinde aldığı hayvani reaksiyonun da etkisiyle AEW’daki en klas, en hafızada yer edecek performanslarından birisini ortaya koydu bu maçta. Eh karşısında da Adam Page gibi bir ace olmasının avantajını da kullandı. Aslında hem avantaj, hem dezavantaj. Bir ace ile bile iyi performans koyamıyorsan senden zaten olmaz denirdi, ama Swerve gibi bir yeteneğin buna mahal vermesi mümkün değil. NXT’de de favorilerimdendi, AEW’da da değilen bir şey yok. Page’in kolunu kırma şekli yaptığı hareket ve ardından apronda yaptığı manyak double stomp maçın pik noktasıydı, Page gibi bir adam varken Swerve maçı o pik düzeyine taşımayı başarınca göğsüm kabardı gerçekten. İki ismi de bu değerli performansları için tebrik ediyorum. | [I]****1/4[/I][/INDENT] [INDENT=2][/INDENT] [INDENT=2][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]Rüya Maç - Bryan Danielson vs. Zack Sabre Jr.:[/COLOR][/B] İnanılmaz bir technical-brawl izledik her şeyiyle, net gecenin en iyi maçıydı. Maçtan beklediğim birçok şeyi aldım ve bünyeye çok iyi geldi. Yıllardır izlemenin hayalini kurduğum bu maçı canlı canlı izlemek beni gerçekten çok şanslı hissettirdi. Maçın başında iki ismin de teknik namına yaptığı çılgınca şeyleri denk geldikçe sarıp sarıp izlerim herhalde. Danielson’ın ZSJ’ye tükürmesi muhteşemdi, Danielson’a bu tarz badasslikleri inanılmaz yakıştırıyorum, bir de abartmadan o anlık yapıyor bunları ve haz seviyesini daha da yükseltiyor. Bi de ZSJ’in bir ara kilitten kaçarken Danielson’ı yerde zıplattığı bir an vardı, ağzım açık izledim orayı. Şöyle bir sekansı bu iki adamdan başkası izletemezdi zaten bize. Bitişini de inanılmaz beğendim bu arada. Bryan’ın finisherı dışarıdan görece basit ve etkisiz gibi dursa da vuruş tekniğiyle onu o kadar güzel kapatıyor ki, asla sırıtmıyor bu finisher ile. Yalnız bu maçın devamı gelmeli, ZSJ’nin Danielson’ı emekli edip bayrağı aldığını gördüğümüz günler gelecek mi acaba… | [I]****1/2[/I][/INDENT] [INDENT=2][/INDENT] [INDENT=2][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]Golden Lovers (Kenny Omega & Kota Ibushi) & Chris Jericho vs. Don Callis Family (Will Ospreay, Konosuke Takeshita & Sammy Guevara):[/COLOR][/B] Gecenin iyi maçlarından birisiydi bu maç da. Ospreay ile Takeshita’nın uyumuna bayıldım. Ibushi vs. Takeshita ile Golden Lovers vs. Takeshita & Ospreay gibi maçlar 5 yıldız potansiyeli taşıyan maçlar kesinlikle. Ospi ile Takeshita’nın tatlı uyumu bir yana, Sammy bu ekipte biraz eğreti durdu bence ya. Yine maç özelinde işini gayet iyi yaptı, hatta maçın en güzel spotlarından olan Codebreaker-sell olayının başrolündeydi, ama ekipteki diğer isimlerle pek uyumlu gözükmedi bana ne yazık ki. Umarım bu tarz trios maçlarıyla bu üçlüyü sık sık bir arada görmeyiz. Ibushi & Omega… Şu duoya söylenecek bir şey yok ya gerçekten, aynı anda vurdukları V-Trigger’da eridim bittim resmen. Bu da maçın en iyi anlarından birisiydi. Ama benim maçtan favori spotum; Ospi’nin One Winged Angel’ı counterladığı an. Ulan sen nasıl bir adamsın, Omega’nın omzunda oturduğu yerden zıplayarak yarım saniyede falan 180 derece döndü herif ya. Ömrümde bu kadar güzel finisher counterı çok az izlemişimdir herhalde. Kişisel bir zevk olarak Takeshita’nın vurduğu her Shoulder Block ve Lariat’ta maçlara verdiğim puanları küçük küçük arttırıyorum. Bu adamın bulunduğu her maçta kendisine kulak arkasından pay çıkarmaya devam edeceğim. Şahane bir güreşçi… | [I]****1/4[/I][/INDENT] [INDENT=2][/INDENT] [INDENT=2][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]TNT Şampiyonluğu İçin 2-Out-of-3-Falls Maçı - Christian Cage (ş) vs. Darby Allin:[/COLOR][/B] 3. kısmına kadar maç pek iyi gitmiyordu onu söylemem gerekiyor. Ama Christian’ın Darby’i merdivene kelimenin tam tabiriyle mıhladığı o andan itibaren maç bambaşka bir gidişata evrildi. Christian her geçen gün heel performansının üstüne koyarak ilerliyor ve dün gece de bunu yaptı, bu denli üst düzey bir heel performansını daha ne kadar üste çıkarabiliyor onu da aklım almıyor ya… Ringin başını aşağısına getirmesi falan inanılmaz iyiydi. Ama ringin o zeminine yapılan Killswitch’in kickoutlanması dehşet bir overbooking örneği, puan kırmama sebebiyet verdi. Ama o kırdığım puanı gerisingeri alan bir olay yaşandı çok geçmeden, Nick Wayne’in şok turnü… Ben bu turnü hikayenin gidişatında bekliyordum açıkçası ama dünkü şov özelinde kafa tamamen Edge’deydi, birçok izleyicide de durum böyledir diye düşünüyorum. AEW bunu çok iyi okumuş ve turnü de bu maçta yaptırarak seyircinin en beklemediği ana yazmış, seviyoruz böyle booking tricklerini… Edge’in gelişine girmiyorum, hem zaten sabahtan beri konuşuyoruz, hem de maçın içine dahil değil. Dediğim gibi maçın 3. kısmı overbooking olayı hariç kusursuz iyiydi ama maçı pek tabii ki total bir şekilde değerlendirdiğim ilk iki kısımla beraber öyle yüksek bir puan çıkmaz benden maalesef, hatta bu puanın %85’ini falan 3. kısım toplamıştır. | [I]***1/2[/I][/INDENT] [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Arşiv
Makale ve Köşe Yazıları
Beast Incarnate İle Yüzde Yüz Güreş
Menü
Giriş yap
Kayıt ol