Süper Lig 30. Hafta | Trabzonspor - Fenerbahçe


Kim Kazanır?

  • Trabzonspor

    Oy: 1 20.0%
  • Fenerbahçe

    Oy: 3 60.0%
  • Berabere

    Oy: 1 20.0%

  • Kullanılan toplam oy
    5

god is an astronaut

too audiological to be deaf
Katılım
3 Tem 2023
Konular
27
Mesajlar
5,484
Beğeni sayısı
769
PG Nakit
165
RPG Karakteri
''The Fallen Angel'' Christopher Daniels
O işleri geçiceksin. Ne demek yersiz? Kadıköyde 3-2 kazanıp Uğurcanı orta sahada atıp tutarken kutlama yaparken yok muydu o yersizlik? Vardı. Efendi gibi ıslıklar evine dönersin. İsterse Oosterwolde eliyle olta atsın Batshuayi de yerde çırpınan hamsi taklidi yapsın, hiçbir şey burada futbolculara yazmaz, yazamaz.

Gel gelelim Osayi etkisiz hale getirilmiş bir adamın üstüne çullanmıyor. Sahaya giren taraftarın üzerine kel güvenlik görevlisi gidiyor (ki Fenerbahçe heyetinden), onunla birlikte de Krunic ve Osayi taraftarın üzerine yürüyor. Taraftar geri gitmeyince de güvenlik görevlisiyle birlikte üçü aynı anda hücum ediyor. Sahaya giren dayağı yer. Kimse karnından konuşmayacak. Osayi veya Krunic taraftarın elinde bıçak olduğunu düşünerek kaçabilirdi ama orada yanlarındaki kişiye zarar gelmemesi için hep birlikte saldırıyorlar taraftara. Elleri dert görmesin, gelip tekme atan Oosterwolde de aynı şekilde, yerdeki bi insanın ne zaman etkisiz hale geldiğinin kararını 100 dakika boyunca ciğerleri patlayana kadar koşmuş adrenalini insani sınırların dışına çıkmış futbolcular veremez. Oosterwoldenin bakış açısında yerde Osayi ile kapışan birisi var, benim bir arkadaşım benzer durumda olduğu anda o anki can havliyle bizzat aynısını yapardım, buradan kimse kalkıp "ben öyle yapmazdım off fenerli barbarlarrr" yapmasın, ne kendinizi ne başkasını kandırmayın. İlk adam indiği anda (silahlı olabilirdi evet) kaçmak yerine kendi heyetinden birisini savunmaya giden Fenerbahçeli futbolcuları kutluyorum. Josef'in heykeli dikilmeliydi, Josef cezalandırılmamalı, ödüllendirilmeliydi. Bugün de durum aynı. Osayi'nin yaptığını çerçeveletip assınlar her yere, boğanın yanına heykelini yapsınlar. Her sene şamar oğlanı gibi Trabzona gidip dayak mı yiyecek bu takım kardeşim?

Şimdi. Ben futbolcuların sevinmesine yersiz dedim. Bu yersizlik ne biliyor musun? Adana'ya ilk defa gelmiş birisinin direkt Hürriyet Mahallesine gitmesi, ya da Ankara'ya gitmiş birisinin ilk durağının Çinçin olması gibi bir yersizlik. Ne demek istiyorum? Bu dediklerim gayet yapılabilir, çünkü Türkiye Cumhuriyeti özgürlüğü savunan bir ülke ve herkes bir başkasının alanını ihlal etmediği sürece istediğini yapmakta özgür. Ama yapmazsın. Neden yapmazsın? Çünkü başına bir şey gelme ihtimalini düşünürsün, bu yerlerin kötü şöhreti vardır ve oraya gitmek genel olarak da iyi bir fikir değildir. Trabzon taraftar topluluğu bu ülkedeki zeka seviyesi en düşük taraftar topluklarından biri açık ara, sırf futbol uğruna otobüs kurşunlayacak ya da kurşunlayanı destekleyecek kadar sorunlu tiplerden oluşuyor. Süper ligde böyle kötü şöhreti olan ikinci bir takım daha da yok, dolayısıyla onların deplasmanına gittiğinde olay çıkma ihtimalini düşünüp saha içinde sevinmemek yerine kalmayı yersiz bir hareket olarak tanımlıyorum. Yapılamaz demiyorum, yapılmamalı diyorum. Nitekim yapıldığı zaman sonuçlarını gördük zaten.

Desteklediğim bir kısmı da belirteyim, yazdıklarında sıradan gidecektim ama bu en altta kalırsa belki gözden kaçabilir diye düşünüyorum. Teknik heyetini savunmaya çalışan Fenerli futbolcuları bende kutluyorum, ve bence de Josef ödüllendirilmeliydi daha önce başka bir konuda daha belirtmiştim ki hatta o mesajı da sen yazmıştın yanılmıyorsam. Ben futbolcuların saldırmasını etik/ahlaki olarak hiçbir zaman değerlendirmedim. Sahaya giren dayağı yer kısmına da katılıyorum ki senin alıntıladığın mesajda ben bu kısımda anlattıklarını destekleyici şeyler de yazdım.

Şimdi gelelim karşıt görüşlerde olduğumuz kısma, yani kavga anına. Bir defa üçü aynı anda hücum etmiyor onu aklından çıkar. İlk müdahale açık bir şekilde Fener teknik heyetindeki kişiden(?) geliyor. Bu kişi saldırgana doğru müdahaleyi yapıyor ve saldırgan afallayıp yere düşüyor. Düşme anında Osayi'nin ilk müdahalesi gerçekleşiyor. Osayi müdahaleyi yaptığında adamın henüz tamamen etkisiz olmadığını söyleyebiliriz yani Osayi'yi direkt bu durum yüzünden niye adama saldırıda bulundu diye yargılamam.

1710759394430.png (Osayi'nin ilk hamlesinin geldiği an, en önden müdahaleyi yapan kişi saldırgana ilk darbeyi vurmuş ve adam yere düşüyor. Düşme anında Osayi, ilk müdahaleyi yapan adamın üzerinden sıçrayarak saldırgana ulaşıp hücum etmeye çalışıyor. İlk denemesinde saldırgana ulaşamıyor ve hınçla doğru açıyı bulup saldırgana saldırmaya başlıyor.)

Ancak etkisiz hale geldiği belli olduktan sonra saldırmaya devam etmesi (başkalarına da saldırı görüntüleri var.) profesyonelliğin tamamen dışında. Üçü aynı anda hücum ediyor cümlendeki üçüncü kişi olan Krunic'in hiçbir hücum hamlesi yok. Sadece gard alıyor ve bekliyor, ilk müdahale geldikten sonra adamın üzerine gitmediği gibi gidip Osayi'yi de çekiyor yani aslında yapılabilecek en doğru hareketleri sırasıyla gerçekleştiriyor. Oosterwolde kısmında dediklerin de yanlış, Ooster ilk hamleyi yaptığında Osayi'nin adamla yerde kapışma gibi bir durumu söz konusu değil. Tam aksine Krunic, Osayi'yi tutmuş ve çekiyor o esnada Osayi adamla dip dibe bile değil ve adam tamamen etkisiz durumda.

1710759303034.png

Oosterwolde'nin tekme attığı an bu. Saldırgan yerde ve etkisiz (Oosterwolde'nin etkisiz olup olmadığını değerlendiremeyecek durumda olduğunu söylemişsin, bu doğru olabilir evet ama neticede niyet okumaya girer ve bunun profesyonellikte yeri yok. Senin de dediğin gibi bir başkası çıkıp ''ben yapmazdım yaaa fenerli barbarlar'' der ve bunun bir sonu gelmez.), Krunic Osayi'yi çekiyor ve Osayi'nin saldırganla kapışma gibi bir durumu yok. Bu arada ben şu kel adamın teknik heyetten dümdüz biri olduğunu da sanmıyorum, savunmayla alakalı bir görevli olduğunu düşünüyorum çünkü yapılabilecek en doğru hamleleri kusursuz gerçekleştiriyor.

Şimdi burada oyuncuların onların tarafında olduğunu bildikleri biriyi savunmaya çalışmalarını duygusal olarak olumlu karşılayabiliriz, bak tüm hepsini. Ancak bunun profesyonelliğe aykırı olduğunu inkar edemeyiz. İşi bu olan birisi varken onların işi herhangi bir zarar görmeden kaçmaya çalışmak olmalıydı. Ben bu konuda Fenerli futbolcuları hala eleştiriyorum. Sadece şu kısımda Osayi'nin ilk müdahalesi göz ardı edilebilirdi, çünkü Krunic ve Oosterwolde sonradan gelse de Osayi ilk müdahalenin ardından çok kısa bir süre sonra saldırıda bulunuyor. Ancak o da devamında yaptıkları ile benim nezdimde Oosterwolde ve Batshuayi ile aynı konuma düştü yani. Eleştirdiğim şey ''niye saldırdılardan'' daha çok ''niye kaçmadılar'', buna söylendiğini gördüğüm her cevap da duygusal sebepler içeriyor. Profesyonellikten bahsediyorum, dolayısıyla o cevapların benim gözümde pek bir değeri yok.
 
Son düzenleme:

god is an astronaut

too audiological to be deaf
Katılım
3 Tem 2023
Konular
27
Mesajlar
5,484
Beğeni sayısı
769
PG Nakit
165
RPG Karakteri
''The Fallen Angel'' Christopher Daniels
Şimdi. Ben futbolcuların sevinmesine yersiz dedim. Bu yersizlik ne biliyor musun? Adana'aya ilk defa gelmiş birisinin direkt Hürriyet Mahallesine, ya da Ankara'ya gitmiş birisinin ilk durağının Çinçin olması gibi bir yersizlik. Ne demek istiyorum? Bu dediklerim gayet yapılabilir, çünkü Türkiye Cumhuriyeti özgürlüğü savunan bir ülke ve herkes bir başkasının alanını ihlal etmediği sürece istediğini yapmakta özgür. Ama yapmazsın. Neden yapmazsın? Çünkü başına bir şey gelme ihtimalini düşünürsün, bu yerlerin kötü şöhreti vardır ve oraya gitmek genel olarak da iyi bir fikir değildir. Trabzon taraftar topluluğu bu ülkedeki zeka seviyesi en düşük taraftar topluklarından biri açık ara, sırf futbol uğruna otobüs kurşunlayacak ya da kurşunlayanı destekleyecek kadar sorunlu tiplerden oluşuyor. Süper ligde böyle kötü şöhreti olan ikinci bir takım daha da yok, dolayısıyla onların deplasmanına gittiğinde olay çıkma ihtimalini düşünüp saha içinde sevinmemek yerine kalmayı yersiz bir hareket olarak tanımlıyorum. Yapılamaz demiyorum, yapılmamalı diyorum. Nitekim yapıldığı zaman sonuçlarını gördük zaten.

Desteklediğim bir kısmı da belirteyim, yazdıklarında sıradan gidecektim ama bu en altta kalırsa belki gözden kaçabilir diye düşünüyorum. Teknik heyetini savunmaya çalışan Fenerli futbolcuları bende kutluyorum, ve bence de Josef ödüllendirilmeliydi daha önce başka bir konuda daha belirtmiştim ki hatta o mesajı da sen yazmıştın yanılmıyorsan. Ben futbolcuların saldırmasını etik/ahlaki olarak hiçbir zaman değerlendirmedim. Sahaya giren dayağı yer kısmına da katılıyorum ki senin alıntıladığın mesajda ben bu kısımda anlattıklarını destekleyici şeyler de yazdım.

Şimdi gelelim karşıt görüşlerde olduğumuz kısma, yani kavga anına. Bir defa üçü aynı anda hücum etmiyor onu aklından çıkar. İlk müdahale açık bir şekilde Fener teknik heyetindeki kişiden(?) geliyor. Bu kişi saldırgana doğru müdahaleyi yapıyor ve saldırgan afallayıp yere düşüyor. Düşme anında Osayi'nin ilk müdahalesi gerçekleşiyor. Osayi müdahaleyi yaptığında adamın henüz tamamen etkisiz olmadığını söyleyebiliriz yani Osayi'yi direkt bu durum yüzünden niye adama saldırıda bulundu diye yargılamam.

Ekli dosyayı görüntüle 5632 (Osayi'nin ilk hamlesinin geldiği an, en önden müdahaleyi yapan kişi saldırgana ilk darbeyi vurmuş ve adam yere düşüyor. Düşme anında Osayi, ilk müdahaleyi yapan adamın üzerinden sıçrayarak saldırgana ulaşıp hücum etmeye çalışıyor. İlk denemesinde saldırgana ulaşamıyor ve hınçla doğru açıyı bulup saldırgana saldırmaya başlıyor.)

Ancak etkisiz hale geldiği belli olduktan sonra saldırmaya devam etmesi (başkalarına da saldırı görüntüleri var.) profesyonelliğin tamamen dışında. Üçü aynı anda hücum ediyor cümlendeki üçüncü kişi olan Krunic'in hiçbir hücum hamlesi yok. Sadece gard alıyor ve bekliyor, ilk müdahale geldikten sonra adamın üzerine gitmediği gibi gidip Osayi'yi de çekiyor yani aslında yapılabilecek en doğru hareketleri sırasıyla gerçekleştiriyor. Oosterwolde kısmında dediklerin de yanlış, Ooster ilk hamleyi yaptığında Osayi'nin adamla yerde kapışma gibi bir durumu söz konusu değil. Tam aksine Krunic, Osayi'yi tutmuş ve çekiyor o esnada Osayi adamla dip dibe bile değil ve adam tamamen etkisiz durumda.

Ekli dosyayı görüntüle 5631

Oosterwolde'nin tekme attığı an bu. Saldırgan yerde ve etkisiz (Oosterwolde'nin etkisiz olup olmadığını değerlendiremeyecek durumda olduğunu söylemişsin, bu doğru olabilir evet ama neticede niyet okumaya girer ve bunun profesyonellikte yeri yok. Senin de dediğin gibi bir başkası çıkıp ''ben yapmazdım yaaa fenerli barbarlar'' der ve bunun bir sonu gelmez.), Krunic Osayi'yi çekiyor ve Osayi'nin saldırganla kapışma gibi bir durumu yok. Bu arada ben şu kel adamın teknik heyetten dümdüz biri olduğunu da sanmıyorum, savunmayla alakalı bir görevli olduğunu düşünüyorum çünkü yapılabilecek en doğru hamleleri kusursuz gerçekleştiriyor.

Şimdi burada oyuncuların onların tarafında olduğunu bildikleri biriyi savunmaya çalışmalarını duygusal olarak olumlu karşılayabiliriz, bak tüm hepsini. Ancak bunun profesyonelliğe aykırı olduğunu inkar edemeyiz. İşi bu olan birisi varken onların işi herhangi bir zarar görmeden kaçmaya çalışmak olmalıydı. Ben bu konuda Fenerli futbolcuları hala eleştiriyorum. Sadece şu kısımda Osayi'nin ilk müdahalesi göz ardı edilebilirdi, çünkü Krunic ve Oosterwolde sonradan gelse de Osayi ilk müdahalenin ardından çok kısa bir süre sonra saldırıda bulunuyor. Ancak o da devamında yaptıkları ile benim nezdimde Oosterwolde ve Batshuayi ile aynı konuma düştü yani. Eleştirdiğim şey ''niye saldırdılardan'' daha çok ''niye kaçmadılar'', buna söylendiğini gördüğüm her cevap da duygusal sebepler içeriyor. Profesyonellikten bahsediyorum, dolayısıyla o cevapların benim gözümde pek bir değeri yok.

görüntüleri aldığım videoyu da bırakayım, anlamak için fayda sağlayacakır çünkü bayağı hd.

 

Dragon

JM Cericho
Katılım
2 Tem 2023
Konular
9
Mesajlar
504
Beğeni sayısı
358
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Alexa Bliss
yılın üyesi oylamalarında oy vercen mi erolum


images
 
Katılım
2 Tem 2023
Konular
143
Mesajlar
6,565
Beğeni sayısı
1,498
PG Nakit
1,115
RPG Karakteri
"starboy" Wes Lee
Favori Güreşçi
CM Punk
Maç sonrası yaşanılan ve görüntüleri ortaya çıkan Josef, Weghorst, Oğuzhan ve Rosier ile ilgili temsilcilerin bugün yazacağı raporlar büyük öneme sahip oldu. Hangi oyuncuların sevk edileceğini yakından takip edeceğiz.
 

Hellraiser

HOUSE OF BLACK
Katılım
5 Mar 2024
Konular
44
Mesajlar
2,807
Beğeni sayısı
659
PG Nakit
330
Konum
İstanbul
RPG Karakteri
House of Black
Favori Güreşçi
"Macho Man" Randy Savage
O işleri geçiceksin. Ne demek yersiz? Kadıköyde 3-2 kazanıp Uğurcanı orta sahada atıp tutarken kutlama yaparken yok muydu o yersizlik? Vardı. Efendi gibi ıslıklar evine dönersin. İsterse Oosterwolde eliyle olta atsın Batshuayi de yerde çırpınan hamsi taklidi yapsın, hiçbir şey burada futbolculara yazmaz, yazamaz.

Gel gelelim Osayi etkisiz hale getirilmiş bir adamın üstüne çullanmıyor. Sahaya giren taraftarın üzerine kel güvenlik görevlisi gidiyor (ki Fenerbahçe heyetinden), onunla birlikte de Krunic ve Osayi taraftarın üzerine yürüyor. Taraftar geri gitmeyince de güvenlik görevlisiyle birlikte üçü aynı anda hücum ediyor. Sahaya giren dayağı yer. Kimse karnından konuşmayacak. Osayi veya Krunic taraftarın elinde bıçak olduğunu düşünerek kaçabilirdi ama orada yanlarındaki kişiye zarar gelmemesi için hep birlikte saldırıyorlar taraftara. Elleri dert görmesin, gelip tekme atan Oosterwolde de aynı şekilde, yerdeki bi insanın ne zaman etkisiz hale geldiğinin kararını 100 dakika boyunca ciğerleri patlayana kadar koşmuş adrenalini insani sınırların dışına çıkmış futbolcular veremez. Oosterwoldenin bakış açısında yerde Osayi ile kapışan birisi var, benim bir arkadaşım benzer durumda olduğu anda o anki can havliyle bizzat aynısını yapardım, buradan kimse kalkıp "ben öyle yapmazdım off fenerli barbarlarrr" yapmasın, ne kendinizi ne başkasını kandırmayın. İlk adam indiği anda (silahlı olabilirdi evet) kaçmak yerine kendi heyetinden birisini savunmaya giden Fenerbahçeli futbolcuları kutluyorum. Josef'in heykeli dikilmeliydi, Josef cezalandırılmamalı, ödüllendirilmeliydi. Bugün de durum aynı. Osayi'nin yaptığını çerçeveletip assınlar her yere, boğanın yanına heykelini yapsınlar. Her sene şamar oğlanı gibi Trabzona gidip dayak mı yiyecek bu takım kardeşim?
Noktasından tut virgülüne kadar aşırı haklı bir yorum.. ♥️
 

DoctorMK

Devrik Kral
Katılım
3 Tem 2023
Konular
1
Mesajlar
34
Beğeni sayısı
31
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
Offff offf Livakovic niye yerde yatarken bozuk para yiyip milleti tahrik ediyorsun, sonra yumruğunu yersin işte oğlum bilmiyor musun Trabzon orası az daha anlayışlı ol ya
Dosto Arap İsmail’in kafayı vuran da haccı tamamlamadan FB hocası olmasına tahrik olan dindar Trabzonlu camia mesela. Herkes bu analizi yapmaz al cebine koy.
 

Dragon

JM Cericho
Katılım
2 Tem 2023
Konular
9
Mesajlar
504
Beğeni sayısı
358
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Alexa Bliss
Offff offf Livakovic niye yerde yatarken bozuk para yiyip milleti tahrik ediyorsun, sonra yumruğunu yersin işte oğlum bilmiyor musun Trabzon orası az daha anlayışlı ol ya

Fenerbahçe nasıl Trabzon’da maça çıkarsın ya sarı lacivert forma giymeyeceksin abi tahrik ediyorsun adamlar 40 bin kişi sen 30 kişi nefes alıyorsun oksijeni tüketiyorsun olmaz ki yanlış bunlar hep tahrik etmeyeceksin
 
Katılım
3 Tem 2023
Konular
89
Mesajlar
6,369
Beğeni sayısı
1,602
PG Nakit
770
RPG Karakteri
Alberto El Patron
Favori Güreşçi
Mini Cane
Fenerbahçe nasıl Trabzon’da maça çıkarsın ya sarı lacivert forma giymeyeceksin abi tahrik ediyorsun adamlar 40 bin kişi sen 30 kişi nefes alıyorsun oksijeni tüketiyorsun olmaz ki yanlış bunlar hep tahrik etmeyeceksin
Off sahaya atladık hakem dövdük, Antalyaspor maçında maç bitmeden sahaya girdik futbolcularını ve teknik ekibini darp ettik ama hiçbir ceza almadık şampiyonluğu kutladık, Fenerbahçe maçında sahaya girip dayak yedik ama bu kadar kışkırtma olmaz ki abi Fenerbahçe nasıl bu kadar antipatikleşti bunu bir düşünmesi lazım önce.
 
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: