- Konular
- 28
- Beğeni sayısı
- 772
- PG Nakit
- 165
- RPG Karakteri
- ''The Fallen Angel'' Christopher Daniels
Şimdi anlatmak istediğim çok şey var bu konuyla alakalı. İlk eleştirim Halil Umut Meler'e, maçı gerektiği yerde tatil etseydi bugün bunların hiçbirini konuşmuyor olacaktık. Özellikle dış basın ve ülkemize transfer yapmak konusunda büyük bir karşı koz bunlar. Meşale falan gerçekten büyük ahrazlık. Trabzonluları tekrar tekrar eleştirmem mantıklı değil zaten savunulacak tek bir tarafları yok. Umarım minimum 25-30'dan başlayan bir saha kapatma cezası ile karşıya kalırlar. Ve elbette tespit edilen kişilerde en ağır şekilde yargılanır. Benim bu tip durumlarda düşündüğüm şey şu. Sahaya atlayan bir taraftar başına gelecek her türlü riski göze almıştır, geçmişteki Josef-Negredo (isimleri karıştırıyor olabilirim.) örneğinde de bugünkü örnekte de olduğu gibi ben taraftarlara saldıran futbolcuların normalde ceza almaması gerektiğini savunuyorum. Yarın bir gün Galatasaray'ın başına geldiğinde de bu görüşüm sabit kalacak. Ancak Fenerli futbolculara da yapmak istediğim bazı eleştiriler var. Öncelikle ben her zaman özgürlükten yana olan birisiyim, ama maç esnasında bile ortalığın bu kadar karışık olduğu bir yerde dalga geçer gibi maçın ardından sahanın ortasında sevinmeleri bence çok yersizdi. Normalde olsa sevinmeleri normal evet, ama maçın harareti ve TS FB olayları malum zaten. Özellikle bu durumun ciddiyetini bilmeyen yabancı futbolcuların uyarılması ve önceden bunun düşünülmesi gerekirdi bence. İkincisi, sahaya en başta tek bir kişi iniyor ve futbolcuları korumakla mükellef polis doğru müdahale ile onu indiriyor. Başta Osayi zaten etkisiz hale getirilmiş adamın üzerine çullanıp bayağı dövüyor ve tüm saha karışıyor sonra. İlk adam indiği anda (silahlı olabilirdi çünkü) kaçması gereken futbolcular adam etkisiz hale geldikten sonra kalıp saldırmaya çalışıyor. Kusura bakmayın ama Trabzon tarafının sahaya inmesi aptallıksa bu da bir o kadar aptallık. Bunun nefsi müdafaası da benim nezdimde yok çünkü karşıdaki kişi zaten etkisiz halde ve zarar veremeyecek. Başta da söyledim ben bu tip durumlarda futbolcuların ceza almamasını savunuyorum ama Trabzon taraftarının kusurları kadar profesyonel davranması gereken futbolcuların da işbilmezliği bir problem burada. Söyleyeceklerim bu kadar.
Aklıma gelmişken forum kitlesine de bir şey yazmak istiyorum. Galatasaray maç konularının altında "umarım kaval kemiği kırılmaz" "umarım mertensin çocuğunun başına bir şey gelmez" gibi çocukça esprilerden yaptıysanız ya da bunlara güldüyseniz bugün sosyal medyada yapılacak her şeyi de sindirmeniz gerekiyor çünkü bu bire bir aynı. Özellikle futbol teröristliği edebiyatı bu konuda çok basit kalıyor çünkü bazı şeyleri düşünmekle yapmak arasında çok da bir zihniyet farkı yok.
Aklıma gelmişken forum kitlesine de bir şey yazmak istiyorum. Galatasaray maç konularının altında "umarım kaval kemiği kırılmaz" "umarım mertensin çocuğunun başına bir şey gelmez" gibi çocukça esprilerden yaptıysanız ya da bunlara güldüyseniz bugün sosyal medyada yapılacak her şeyi de sindirmeniz gerekiyor çünkü bu bire bir aynı. Özellikle futbol teröristliği edebiyatı bu konuda çok basit kalıyor çünkü bazı şeyleri düşünmekle yapmak arasında çok da bir zihniyet farkı yok.