BAB Turkish Power Wrestling

Mr. Hardcore

PG.net Kullanıcısı
Konular
3
Beğeni sayısı
48
PG Nakit
75
Favori Güreşçi
Jeff Hardy
images

Dünya'nın en popüler sporlarından biri olan profesyonel güreş, çeşitli kanallarla izleyiciyle buluşsa da Türkiye'de bu popüleriteye çok az seviyede ulaşabildi ve zamanla buradaki yayınlar birer birer sona erdi. 2010 yılında, birisi bunu değiştirmeyi denedi. Ünlü boks spikeri Bilgehan Demir tarafından kurulan, Türkiye'nin ilk profesyonel güreş federasyonu olan Turkish Power Wrestling (TPW), bu sporu Türkiye'de popülerleştirmek için şovlar düzenlemeye başladı.

images

"Camoka, Turkish Power Wrestling'in ilk Ağırsiklet şampiyonu oluyor..."

images

"Olay var olay! Murat Bosporus, Turkish Power Kıtalararası kemerini savunmak için Joe Legend ile karşılaşıyor."

Sadece Türk güreşçiler değil, Tajiri, Paige, Low Ki gibi güreş dünyasının tanınmış isimleri bu arenada ringe çıktı.

Dönemin şartlarının yeterli olmamasından dolayı bu federasyon sadece 2 yıl dayanabildi. Hayal büyüktü ama henüz tam olarak hazır değildi. Kemerler, güreşçiler, şovlar, hepsi unutulmuş gibiydi. Ta ki 2018'e kadar.

1751911253123-volkswagen%20arena.jpg

6 yıl aradan sonra Volkswagen Arena'da yapılan TPW Büyük İstanbul Şovu, beklenenden çok daha büyük bir başarı yakaladı. MVP, Doug Williams, Joe Legend gibi isimlerin yer alması bir yana, TLC maçıyla da büyük yankı uyandırdı. O an bu başarıyı gören Bilgehan Demir'in aklında bir şimşek çaktı:

"Neden daha fazlası olmasın?"

Maddi destek için güreşsever bir iş adamıyla yatırım anlaşmasına varmayı başaran Bilgehan Demir, ilk olarak profesyonel güreşe hakim isimlerden bir ekip kurdu. Bu ekip, dünyanın dört bir yanında ringe çıkmakta olan Türk güreşçileri keşfetmek ve onları TPW'da güreşmeye ikna etmekle görevliydi. Buna ek olarak, yeni bir oluşum daha ortaya çıktı: TPW Akademi. Burada genç ve yeni Türk güreşçiler, TPW'yu zirveye taşımak adına tecrübeli isimlerden aldığı yoğun eğitimle yetiştirildi. Artık her şey hazırdı. İlk durak: 01 Adana.

bilgehan-demir_8108484149.jpg

"Ben yeni bir federasyon kurmadım. Türkiye'nin yarım kalan profesyonel güreş tarihini devam ettiriyorum."

Çok yakında...​

Anasayfa Üst Alt