Çeviri: “Osaka. Bir Şey Söyle.” | “Arkadaşlarının Yeni Bir Şirket Kurması Gerekiyordu Ki Orada Parlayabilesin”

muhsinsavana

PG.net Kullanıcısı
Konular
3
Beğeni sayısı
7
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
JD McDonagh
Jay White’ın IWGP World Heavyweight Dönemi Promoları (Türkçe Çeviri)

Jay White’ın Kazuchika Okada’yı mağlup edip IWGP World Heavyweight Şampiyonu olduğu döneme ve AEW ile Forbidden Door öncesi girdiği sürtüşmelere dair iki ikonik promonun Türkçe çevirisi.

1. “Osaka. Bir şey söyle.”

(Jay White, Kazuchika Okada’yı IWGP World Heavyweight Şampiyonluğu için mağlup ettikten sonra ringde oturmaktadır; kemer artık omzunda durmaktadır. Bir mikrofon alır ve doğrudan kameraya işaret eder.)
Jay White: “Tam burada hızlıca bir mesajım var. Hangman Adam Page! Okada’yı mı istiyorsun? Okada’yı mı istiyorsun!? (Gülümseyerek) Onu alabilirsin. Çünkü bunu siksen alamazsın (IWGP World Heavyweight şampiyonluk kemerini kasteder). Seni aptal kovboy orospusu!

(White ayağa kalkar ve kalabalığa seslenir.)

Osaka! (Kalabalık alkışlar) Yok, hayır, hayır! Osaka. Bir şey söyle (bkz. Not). Bir şey söyle! Hadi, bir şey söyle! BİR ŞEY SÖYLE! TEZAHÜRAT ETMEK İSTEMİYOR MUSUNUZ, HADİ? (Kalabalık tezahürat yapar)

Sizi 19 Haziran 2016’ya götüreyim. Tam bu binada, young lion olarak son maçımı yaptım. Hepinize veda ettim ve sonra size, ‘siz benim ailemdiniz’ dedim.

O zaman bir şey söyleyin lan. BİR ŞEY SÖYLEYİN! SİZE ‘SİZ BENİM AİLEMDİNİZ’ DEDİM! BENİM ADIMA MUTLU DEĞİL MİSİZ?! (Kalabalık tezahürat yapar) DAHA FAZLA! (Kalabalık yeniden tezahürat yapar) İşte böyle. Size ‘siz benim ailemdiniz’ dedim. Ve belki de tamamen haksız değildim, ha? Ama bugün, 12 Haziran 2022’de, neredeyse tam altı yıl sonra, burada duruyorum: Switchblade Jay White. Profesyonel güreşin tamamındaki bir numaralı değer. The Last Rock N’ Rolla! Madison Square Garden’ı VE... VE United Center’ı tek başına kapalı gişe yaptıran adam benim. Ben King Switch’im, bebeğim. Ve hey, bir kez daha söylüyorum Tanahashi: ilk, tek ve gerçek grand slam şampiyonu benim; bu da beni gerçek kemer koleksiyoncusu yapar. Gördüğünüz gibi, Bullet Club’ın lideri benim. Profesyonel güreşin katalizörü benim. (Kemeri omzundan alıp havaya kaldırır) Ve şimdi, IWGP WORLD HEAVYWEIGHT ŞAMPİYONU BENİM. Sesinizi duyayım! (Kalabalık tezahürat yapar)

İşte böyle! Çünkü artık dünya Switchblade ile nefes alıyor, çünkü hâlâ benim çağım! BU, Switchblade çağı!”​

* Not: Bu promonun yapıldığı dönemde NJPW, COVID-19 küresel pandemisine yanıt olarak getirilen yönergeler nedeniyle taraftarlardan tezahürat etmemelerini, yuhalamamalarını ya da ağızlarıyla başka herhangi bir ses çıkarmamalarını istemeye devam ediyordu. Bir aydan kısa bir süre sonra NJPW, bu kısıtlamaların Eylül 2022’den itibaren kaldırılacağını duyurdu.

2. “Arkadaşlarının yeni bir şirket kurması gerekiyordu ki orada parlayabilesin”

(Jay White, Kazuchika Okada’ya karşı kazandığı IWGP World Heavyweight Şampiyonluğu zaferinin ardından, aynı stable’dan Bullet Club üyeleriyle çevrili şekilde bir basın toplantısında oturmaktadır.)
Jay White: “Döndükten sonraki ilk singles maçım! Ve profesyonel güreşin katalizörüyüm dediğimde, bir şeyleri ben oldururum. Herkesin başarısının kredisini üstlenmiyorum; ama benim bazı hamlelerim devrede olmasa, Good Brothers’ın Bullet Club’a dönüşü olmazdı. ‘Undeniable’ Ace Austin’i—ah pardon, ‘Inevitable’dı, değil mi?—katılırken göremezdiniz. Undeniable, inevitable; ikisi de siktiğimin gerçeği, adam bir yıldız! Katalizör olmasa bunları alamazsınız. Ve daha önemlisi Okada, profesyonel güreşin ka-ta-li-zö-rü olmasa, insanların tezahürat ettiğini duymazdın. Sonunda! Yüzde yüz değildi ama yıllardır olduğundan daha fazlaydı. O yüzden taraftarlar ve kulisteki herkes! Rica ederim, amına koyayım. Okada...” (Bullet Club üyeleri Jay için alkışlamaya başlar.) Teşekkür ederim. (Bullet Club liderleri için daha da fazla tezahürat yapar.)

Şuna bakın. Şuna bakın! (Jay, IWGP Şampiyonluğu’nu havaya kaldırır.) Hızlıca üzerinden geçelim. Tarihte ilk: IWGP United States, Intercontinental, Heavyweight, NEVER Openweight ve şimdi I-W-G-P World Heavyweight Şampiyonu. Hey, bir de şunu ekleyeyim... daha 30 bile olmadım lan! Okada’ya karşı 4-1. ‘The Rainmaker’a, insanların en büyük dediği adama karşı singles karnem 4-1; ve şu an bu, en büyük olanın ben olduğumu söylüyor. (Jay, masadaki birkaç Sapporo bira kutusunu devirir. El Phantasmo devrilen biralardan birini shotgunlamak için alıp kutuyu kafasına bastırırken Bullet Club onaylayarak tezahürat yapar.) İşte buna siktiğimin Bullet Club vuruşu denir, bebeğim. Ve biliyor musunuz? Bu mesaj sana da gidiyor, ‘Hangman’ (Adam Page). Şimdi kendini bir bok sanıyorsun, çünkü kaçıp arkadaşlarına senin için yeni bir şirket kurdurmak zorunda kaldın ki orada parlayabilesin; çünkü burada parlayamıyordun! Sana hatırlatayım mı? Tekli mücadelede skor, siktiğimin Switchblade’i lehine 2-0 ve o sıfır asla değişmeyecek. Asla. Ve Adam... Cole... (Jay ellerini çırpar.) Owen Hart Invitational şampiyonluğun için tebrikler, çok... çok gururlandım. Forbidden Door yaklaşıyor çocuklar! Bu konuda bir fikrimiz var mı? Sözü, sözü Bullet Club’a atalım; Forbidden Door hakkında bir fikriniz var mı çocuklar?”

Karl Anderson: “AEW’den HERHANGİ biri Switchblade’in seviyesine yakın mı? Cevap verin: evet ya da hayır. (Bullet Club, cevabın hayır olduğunu belirten buzzer sesi çıkarır.) AEW’de herhangi biri Good Brothers’ın seviyesine yakın mı? (Bullet Club hayır der.) AEW’den herhangi biri, Bullet Club’daki herhangi birinin seviyesine yakın mı? (Bullet Club yine hayır der.) AEW, en iyinizi getirin. Umurumuzda mı sanıyorsunuz? Hayır!”

Jay White: “Siz Okada gibi bir adama nasıl hayran hayran bakıyorsunuz, ona bakın. Hatta Kenny’yi de işin içine katalım—Kenny’ye karşı kişisel bir şeyim yok ama biraz geriye gidersek... küçük bir tarih dersi: IWGP United States Şampiyonluğu’nu ondan ben aldım! Peki sonra ne yaptı? Gitti. Bu yüzden profesyonel güreşin katalizörüyüm diyorum; çünkü ben olmasam AEW diye bir şeyiniz bile olmazdı! Son birkaç yılda keyif aldığınız, sevdiğiniz, bağrınıza bastığınız her şey, ben olmadan olmazdı! Çünkü ben Kenny Omega’yı yenmesem, belki kaçıp gitmezdi. Belki başarısını ve şöhretini Young Bucks’la birlikte alıp kaçıp All Elite Wrestling’i kurmazdı. Bunu daha önce söyledim, yine söyleyeceğim. O bunu yapmasa, ‘Unscripted Violence’ olmazdı; Bryan Danielson’ın şoke eden dönüşü olmazdı; CM Punk’ın uzun zamandır beklenen dönüşü olmazdı! ‘Hangman’ Page için o iç ısıtan, uzun zamandır beklenen zafer olmazdı. Britt Baker D.M.D. olmazdı; onlar hâlâ burada olurdu, çünkü daha önce buradaydılar. Ama siz orospu çocukları, önceden hiçbir şeydiniz. O yüzden kaçıp gitmek zorunda kaldınız. Çünkü ben olmasam bir de—hey, belki Adam Cole ‘Bay Bay’ bile olmazdı. Hâlâ başka bir yerde oturmuş, çürüyüp gidiyor olurdu. O yüzden AEW taraftarları, güreşçileri, hepiniz... Rica ederim.” (Bullet Club, Jay’e teşekkür eder ve onu tezahüratla destekler.)

Karl Anderson: “Dünyanın en iyi güreşçisi, tam burada çocuklar.”

Jay White: “Teşekkürler, teşekkürler.”

El Phantasmo: “Bu, bu kapı tam orada açık, çocuklar. Bu kapı açık! Neredesiniz ha? AEW, neredesin? Kapı orada açık!”

Jay White: “En iyisi siz misiniz sanıyorsunuz? Şu burada gördüğünüz? (Jay şampiyonluğu işaret eder.) Sizin sevgili Okada’nıza karşı 4-1 ve söylediğim diğer siktiğimin her şeyi bunun tersini söylüyor. O yüzden kanpai (Japonca şerefe), siktiğimin Bullet Club’ını selamlayın. Buna kadeh kaldırılır. Bir de siktiğimin Tooo... (Bullet Club’ın geri kalanı katılır) Sweeeeeet ... buna. (Bullet Club dağılmaya başlar; Jay kamerayla yalnız konuşmak üzere kalır.) Okada, aklın başına geldiğinde, dostum, bunun için kendini hırpalama. Benimle orada olmanın ne demek olduğunu anlıyorsun; artık farklı bir hayvanım demiştim. Uzun zaman oldu; sen değişmemişsin dostum. Ama az önce orada benimle yaşadığın şeyden sonra, belki değişirsin. Değiştiğinde bekliyor olacağım. Bekliyor olacağım.” (Jay basın toplantısından çıkar.)

Çeviri Editör Notları
  • “Osaka. Say something.” için “Osaka. Bir şey söyle.” tercih edildi; çünkü cümlenin tehditkâr, suçlayıcı ve COVID dönemi sessiz kalabalığına doğrudan baskı kuran literal gücü “Ses ver”den daha keskin duruyor.​
  • “The Catalyst of professional wrestling” metin boyunca “Profesyonel güreşin katalizörü” olarak korundu; Jay White’ın kendi mitolojisini kuran iddialı lakap dili bozulmadı.​
  • “Too Sweet”, “Forbidden Door”, “Switchblade”, “The Last Rock N’ Rolla”, “Bay Bay”, “D.M.D.” gibi marka/lakap/slogan unsurları çevrilmedi; güreş bağlamındaki tanınırlıkları korunmalıydı.​
  • Küfürler sansürlenmedi çünkü Jay White’ın bu promolardaki karakter gücü, küçümseyiciliği ve psikolojik üstünlük kurma dili doğrudan bu sertlikten besleniyor.​

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 6)
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi