Çeviri: Sen Bu Mesleğin Yüz Karasısın, Tommy!

muhsinsavana

PG.net Kullanıcısı
Konular
3
Beğeni sayısı
7
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
JD McDonagh
“Sen Bu Mesleğin Yüz Karasısın, Tommy!”
Cactus Jack'ten Tommy Dreamer'a...

Biliyor musun… davranışlarım için bir nevi özür dilemek istiyorum. Utanıyorum. Birkaç hafta önceki şovda sergilediğim tavırlardan dolayı kesinlikle biraz aptal hissediyorum… Çünkü konu güreş olunca biraz duygusallaşıyorum. Çünkü güreş son on yıldır benim geçim kaynağım oldu, çocukluk hayalimi yaşamamı sağladı. Yani çıkıp da ECW televizyon programı gibi bir şovda, oradaki güreşçilerin arkasından atıp tuttuğum için… şey, özür dilerim. Ama kafamın içinde olup bitenleri anlayabilmeniz için, nereden geldiğimi ve bu işe başlarken hedeflerimin ne olduğunu anlamanız gerekiyor.

Bak, 1985'e dönersek… 20/20 programında güreş endüstrisine kafa tutan, onu bir nevi kötü gösteren bir bölüm vardı. Ve Tommy, eğer beni dinliyorsan, şuna inan ki ben o zamanlar dünyanın en büyük güreş hayranıydım. O televizyonun karşısına geçip, hakkında çok az şey bilmeme rağmen canımdan çok sevdiğim, üzerine titrediğim bir işi insanların nasıl yerle bir ettiğini izlemek… Arkadaşlarımın bana gülerek, “Bulaşmak istediğin bok bu mu?” deyişlerini duymak…

Ve o gece yatağa girdiğimde… kafamda uçuşan şekerlemeler, tatlı rüyalar yoktu. Kırık kemikler, paramparça olmuş bedenler, kan revan içinde kalmış cesetler vardı… Kendi kendime dedim ki: “Bu yapacağım son şey bile olsa, kendimi bir kurban gibi adamam bile gerekse… bu dünya profesyonel güreşe saygı duyacak.” Ah, ve bu hayal gerçek oldu. Evet, son on yıldır kendimi feda ettim… Afrika’dan Asya’ya, Güney Amerika’dan tam şu ECW Arenası'nın lanet ortasına kadar, geçmişimin en güzel yıllarını o beton zeminlere kazıdım.

Peki bu ne işe yaradı ha? Sahiden nereye vardık? Almanya’nın Münih kentinde bir hastane yatağında yatarken, kopan kulağımın bir çöp tenekesine fırlatılışını izlemeye mi? Formaldehitin Almancasını bilmediğim için dönüş yolculuğunda yanıma bile alamamaya mı? Odaya giren hemşirenin… vücudumun o çöpün dibinde yatan parçasına bakıp, “Das ist doch alles ein Schauspiel.” demesine mi… Yani, “Her şey koca bir şovdan ibaret.” Affedersiniz, ben bilmiyordum! Siz bir tiryakinin ciğerlerini açıp, “Aman Tanrım, sigara içmenin sağlığa yararlı olduğunu sanıyordum!” der misiniz? Ya da Terry Funk’ın artık iflas etmiş karaciğerini açıp, “Ah, kırk yıllık ağır alkol tüketiminin böyle bir bedeli olduğunu bilmiyordum!” mu dersiniz? Bir hastaya bu kadar saygı gösteriyorlarsa, benim farkım neydi?

Farkım… benim bir güreşçi olmamdı. Ve profesyonel güreşe asla saygı duyulmayacak. Ne kadar çok dişimi kaybedersem kaybedeyim, ne kadar kulağım koparsa kopsun, kaç tane beyin hücrem ölmek zorunda kalırsa kalsın… Sonunda sadece şu noktaya varıyorsun: Buna değmez. Buna değmez, Tommy Dreamer. Artık güreşe gerçekçi bir gözle, sadece geçimini sağladığın bir araç olarak bakmaya başlamalısın, ne eksik ne fazla. Ve madem bu iş tamamen ticaretten ibaret… o halde kendini World Championship Wrestling’in kucak açan şefkatli kollarına bıraksan iyi olur. Çünkü bu ECW hayranları, senin ölümün olacak.

Anlıyor musun, onlar bizden çok daha zekiydi; ECW güreşini bizim değil, kendilerinin yönettiğinin farkına vardılar. Ne oldu sana, Tommy? All Japan Wrestling’den o mayonla, botlarınla dönüp “Aman Tanrım, ben güreşeceğim!” demiştin. Giant Baba eline bir düzine yumurta tutuşturup “Al bunları Jumbo Tsuruta’nın kafasında kır” mı dedi? Sen bu mesleğin yüz karasısın, Tommy. Lanet bir aptala dönüşüyorsun. Ve ben arkama yaslanıp bunu izleyemem, çünkü benim ahlaki bir zorunluluğum var!

Bak Tommy… profesyonel güreş denen bu çöplüğü gözlemlediğimde… anlamaya çalış, ben insan sosyolojisindeki başarısız bir deneyden ibaretim. Ve bunu kabul edebilirim. Ama o hastalıklı rüyalarımda bile… sanki o hasta ruhlu orospu çocuklarının koruyucu aziziymişim gibi, benim adıma beton zeminlere atlayacak, intihar dalışları yapacak başka insanlar olacağını asla hayal etmemiştim. Bütün temsil ettiğim şey bu mu, Tommy? Bütün temsil ettiğim şey; JT Smith’in kafa üstü betona çakıldığı ve hayranların “Sıçtın, çuvalladın!” diye tezahürat ettiği bir arenada oturmak mı? Öyleyse sizin de amınıza koyayım! Siz kendinizi ne bok zannediyorsunuz? Biz artık bir güreş organizasyonu değiliz, biz dünyanın en lanet, en büyük kukla şovuyuz! Ve o arenada durup benim maçımı yönetmenize izin verirsem, Allah da benim belamı versin. “1, 2, 3 zıpla, 1, 2, 3 zıpla.”

Ben değil. Çünkü ben kimsenin maşası değilim! Ve Tommy Dreamer, eğer içinde bir gram gurur, bir gram sağduyu kaldıysa, bu insanların seni sevmediğini, sana sadece güldüklerini anlarsın. Bu sporun gördüğü en feci dayağı yedin ve onlar hâlâ senin suratına baka baka güldüler. Ve ben… altı ay önce kolumu boynuna dolayıp senin arkanda durdum, “O hardcore’un ta kendisi, o hardcore!” dedim. Biliyor musun, sırf bunun için bile korkunç, acı verici bir ölümü hak ediyorum, Tommy. Çünkü kendimi sorumlu hissediyorum. Gece yatağa giriyorum ve sonsuzluğumu nerede geçireceğimden bile emin değilim. Ama sen, Tommy… [Gülüyor] Sen benim kurtuluşumsun. Çünkü seni değer görebileceğin, sevilebileceğin ve Turner Ailesi çatısı altında bir nebze olsun saygı duyulacağın daha iyi bir organizasyona teslim edebilirsem… işte o zaman belki benim için de bir şans olabilir.

O yüzden lütfen, Tommy… Benim hatırıma, bunu bir düşün. Çünkü Cactus Jack’e vereceğin bir ‘evet’, benim için dünyalara bedel. ‘Hayır’ dersen… işte o zaman bunu, benim sonsuz lanetime koskoca bir ‘onay’ damgası vurduğun şeklinde algılamak zorunda kalırım! Sana güveniyorum, seni küçük, bencil sürtük! Seni incitmeme izin verme, çünkü bunu yaparım. Beni buna mecbur bırakma… ve eğer yaparsam, Tanrı şahidim olsun ki, bu o ECW Arenası'ndaki küçük pisliklerin önünde olmayacak. Sadece sen ve ben olacağız Tommy. Nereden ve ne zaman geleceğini asla bilemeyeceksin.

Yani, beni cehennemin dibine mahkûm etmek istemiyorsan, çağrıma cevap ver ve de ki: “Tamam, Cactus, sen kazandın. O pantolon askılarını takıp bıyığımı düzelteceğim… Sonra Eric Amca’yı arayıp ‘Ben de varım’ diyeceğim.”

Çünkü bunu yaparak sadece kendine büyük bir iyilik yapmış olmayacaksın, sadece kendi hayatına yardım etmiş olmayacaksın… Benim hayatımı da kurtarmış olacaksın. Benim hayatımı kurtarmış olacaksın. Benim hayatımı kurtarmış olacaksın!

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi