Çeviri: Ace's High #69

The Rainmaker

Zen Nihon
Konular
696
Beğeni sayısı
202
PG Nakit
8,590
Favori Güreşçi
Tomohiro Ishii
Soru: Geçen sefer Wrestle Kingdom 3'teki Keiji Muto maçınız hakkında konuşmuştuk. Ustanız üzerindeki o galibiyet, dışarıdan gelen Muto'nun mağlup edilmesiyle NJPW'de bir dönemi gerçekten kapattı.

Tanahashi: Fakat her son bir başlangıçtır. Maçtan sonra Shinsuke Nakamura'ya, o meşhur "burada sadece tek bir Ace'e (As) yer var" repliğiyle meydan okudum.

Soru: Böylece 2009 faslı başladı.

Tanahashi: Yılın anahtar kelimesi ve Nakamura ile olan mesele "Ace" idi. Kendim söylüyorum diye demiyorum ama o promonun oldukça etkili olduğunu düşünüyorum, heh.

Soru: O noktaya kadar sektörde "ace" kelimesini pek kullanmamıştık. 80'lerde buna benzer "YENİ Lider / ŞİMDİKİ Lider" olayları vardı ama farklıydı.

Tanahashi: Beyzbolda as atıcılar, futbolda as golcüler vardır. Ortaokulda beyzbol oynarken hep istediğim ama asla elde edemediğim bir statüydü bu. Bunu profesyonel güreş bağlamında kullanmak mantıklı geldi.

Soru: Yani okul beyzbol günleriniz aklınızda yer etmiş, öyle mi?

Tanahashi: Bu, sektöre yaptığım en büyük katkılardan biri olabilir; "ace" kelimesini güreş kelime dağarcığına kazandırmak.

Soru: Tek mesele, bu kelimenin sizinle o kadar özdeşleşmiş olması ki, sizden sonra başka bir "ace" çıkarmak zor olacak...

Tanahashi: Evet, giriş müziğimde "Go ACE!" diye bağırırken başka bir asın olması muhtemelen biraz zor (gülüyor).

Soru: Nakamura'ya karşı son iki maçınızı kaybetmiştiniz ama aradan geçen aylarda o Muto'ya iki kez yenildi, siz ise onu yenen adamı yendiniz.

Tanahashi: Nakamura'nın yenemediği adamı yenmenin büyük bir olay olduğunu düşünüyorum. Bu işte bazen kazanırsınız bazen kaybedersiniz ama onun Muto'ya iki kez yenilmesi muhtemelen bir kin doğurdu, heh. Ama görsel olarak Muto'dan cüsse anlamında geri kalmıyordu ve o her iki maçın da kendine has bir ağırlığı vardı.

Soru: Nakamura 2009'a Hirooki Goto ile takım olup NOAH'tan Mitsuharu Misawa ve Go Shiozaki'ye karşı başlayarak girdi. Aynı kartta CMLL'den Mistico ve yıldızlar, ayrıca TNA'den gelen Kurt Angle, Kevin Nash ve Team 3D de vardı. Yani tam bir eritme potası gibiydi.

Tanahashi: Bugünlerde Tokyo Dome kartını kendi yeteneklerimizle oluşturabiliyoruz ama o zamanlar işleri yürütmek için bu dış isimlere daha fazla güvenmek zorundaydık. Bu, o dönemde içinde bulunduğumuz geçiş sürecinin gerçek bir göstergesidir. Ama Nakamura, Misawa'ya karşı harika iş çıkardı. Hiç gözü korkmamıştı. Benim Muto ile karşılaşmamdan hemen önce onun Misawa'nın karşısına dikilmesi önemliydi.

Soru: 15 Şubat'ta Ryogoku'da, IWGP unvanı için ilk savunmanız Nakamura'ya karşıydı. O zamana kadar taraftarlar tarafından oldukça ağır yuhalanıyordunuz ama Muto'yu yendikten sonra seyirci sizin tarafınıza geçmeye başladı.

Tanahashi: Evet, o Muto maçının bu yuhalamaları alkışa çevirme konusunda gerçek bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Hala bazı yuhalamalar vardı ama denge değişiyordu ve ben de gösterişi sonuçlarla destekleyerek buna uygun güreşiyordum.

Soru: Bu ikiniz arasındaki sekizinci maçtı ve o güne kadar Nakamura'nın lehine 4-2-1'lik bir rekor vardı. Sonunda iki High Fly Flow ile kazandınız.

Tanahashi: Dome (Wrestle Kingdom) geride kaldıktan sonra gerçekten özgüvenle dolup taşıyordum. Muto galibiyetine çok şey borçluydum ve bu, Nakamura'yı aşılması daha kolay bir engel haline getirdi.

Soru: Nakamura saldırılarında hiçbir şeyi esirgemiyordu ama siz galip gelmeyi başardınız.

Tanahashi: Maça momentum olarak bir veya iki adım önde girdiğimi düşünüyorum. İşin kilit noktası sadece unvan değil, o "Ace" statüsünün de ortada olmasıydı.

Soru: Nakamura o "Ace" unvanına aynı ilgiyi duymuyordu. Maç sonrası yorumlarında, "İstediğin gibi olsun, o Ace etiketini alabilirsin" dedi.

Tanahashi: Pekala, etiketin kendisiyle ilgilenmese bile, o maça başka bir katman ve daha fazla risk eklemek ilginçti. O sırada hala RISE grubundaydı, değil mi?

Soru: Doğru, iki ay sonra CHAOS'u kuracaktı.

Tanahashi: Yani iyi adamla kötü adam (babyface/heel) arasındaki o çizgide yürüyordu ve bu muhtemelen onu etkiledi. Benim karakterim ve o gösterişlilik, maçtaki daha güçlü unsurdu muhtemelen.

Soru: Yeni bulunan ciddiyetle birlikte o gösterişlilik...

Tanahashi: Doğru. Sanki "kendini beğenmiş bir pislik ama iş bitirmeye gelince, işi bitiriyor" gibi. Ne de olsa her zaman hiç ders çalışmadan iyi sınav notları alan tipte biri olmuşumdur (gülüyor).

Soru: O maçtan sonra Kurt Angle size meydan okudu ve siz de bunu hemen kabul ettiniz.

Tanahashi: Kimse buna hayır demezdi. Dürüst olmak gerekirse, dünyanın en iyilerinden biri tarafından meydan okunmak... Muto'yu yenmekten, Nakamura ile olan as meselesine ve ardından Angle'a kadar, yıla oldukça iyi bir başlangıçtı.​

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 2)
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi