Konate'ye yapılan yorumların, ve bu yorumları yapanların savunulacak bir tarafı yok. Ancak halihazırda üzerine gidilmesi gereken çok büyük bir güvenlik açığı konusu varken -Lang'ın başına gelenlerden bahsediyorum.- koca İngiliz camiası birleşip odağı başka yere çekiyor ve Türk kitle karşı bir birlik oluşturmayı gerektiren bu duruma bile kendi içinde bölünerek yanıt veriyor ona üzülüyorum. Düz mantık yapsanıza, Lang'ın Anfield'da başına gelen Liverpool'un bir oyuncusunun başına herhangi bir Türk takımının stadyumunda başına gelse o Türk takımına ne yaptırımlar uygulanırdı? Her daim böyle şeyler olacak diye ırkçılığı ekstra meşrulaştırmaya gerek yok, ama sokaktan geçen herhangi 10-15 tane adamın attığı yorumu bütün camia bile isteye Konate'ye karşı ırkçılık yapmış gibi lanse ediyorlar ve tüm odağı buraya çekiyorlar biz de buna sessiz kalıyoruz. Dursun Aydın Özbek yönetimi de bu süreçte sınıfta kaldı, maçın ertesi gününe UEFA'ya gerekli başvuruların yapıldığına dair bir basın açıklaması yapılması gerekirken oturup seyrettiler. Şimdi de Avrupa bizim üstümüze gelecek. Yoktan yere seyircisiz oynattıklarında anlamaları lazımdı bazı şeyleri. Yine dümenden bir başvuru yapmakla yetinmişlerdi, aferin size. Biz bu forumda bile bu konuda birlik olamıyoruz, ülke futbol ikliminin hali beni epey üzüyor bu konuda.
Geçen sene Mourinho saçma sapan bir laf etti diye sırf şampiyonluk yarışındaki rakibini saha dışına çekip motivasyonunu bozmak için olayı ırkçılık gibi olayla tamamen alakasız bir konuya çekip algı yaptıktan sonra ne bekliyordun?