Konate'ye Galatasaraylılar Tarafından Yapılan Irkçı Saldırı

Dragon

JM Cericho
Konular
9
Beğeni sayısı
426
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Alexa Bliss
Hakeza Fenerbahçe’li kendini bilmez birkaç taraftar aynı şekilde paylaşımlar yapsa konuyu ilahi güçlere, toplumsal ahlaki normlara, Allah’ın adaletine, Fenerbahçe’nin ahlakına vs. getirip satırlarca psikolojik vesikalar yazacaklar nedense sessiz.

Ama tebrik etmek lazım, o kadar büyük bir medya-holigan gazeteci-sosyal medya troll ağı var ki maalesef yenişemiyoruz.

Derdiniz ne temiz futbol, ne ırk eşitliği, ne adalet, ne de başka bir şey.

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Konular
10,547
Beğeni sayısı
6,174
PG Nakit
4,490
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Liverpool-players-wear-Lu-008.jpg

Fazla tevazunun sonu İngilizden nasihat dinlemektir. 3-5 çakalın attığı tweetten bütün kulübü, camiayı sorumlu tutmak akıl alır gibi değil. Konate'ye söylenenleri tabii ki meşrulaştırmayacağım, gerekirse o söylemlerde bulunan hesapların kimlikleri tespit edilsin ve ömür boyu dünyanın bütün stadyumlarında maç izlemekten men edilsin hepsi. Ama benim anlamadığım, kafama oturmayan şey şu: dünyanın her yerinde ne yazık ki böyle maçlardan sonra kendini bilmez sosyal medya anonimleri eşek yüküyle bu tarz tweetler atılıyor hepimiz görüyoruz yani. Hiçbir kulüp hiçbir şekilde bunları medyanın önüne atmıyor da Liverpool'un bugün bu paylaşımı yapası neden tuttu acaba? Noa Lang'in parmağının kopmasıyla alakalı baş sorumlu olmalarına rağmen 3 gündür bu konu hakkında suspus olan, tek cümlelik dahi özür açıklaması paylaşmayan kulüp; bugün bu paylaşımlar üzerine nasıl oldu da birden veryansın tavırlarla kamuoyuna hedef/hedefler göstermeye kalkıştı? Lang olayıyla alakalı UEFA'dan yiyecekleri potansiyel soruşturmayı kamuoyu nezdinde örtbas etmeye mi çalışıyorlar, "ırkçılık" gibi hassas bir konuyu kendilerine kalkan mı ediniyorlar diye düşünmemek elde değil gerçekten.

Galatasaray'ın bugün en iyi oyuncusu ülkesine kelimelerle tarif edilemeyecek kadar sadakatiyle bilinen Nijeryalı Victor Osimhen ve taraftar geçen haftaki maçtan önce bu adamın hayatını kaybetmiş annesini konu alan bir koreografi hazırladı. Kaldı ki aynı maçın olduğu gün, Eylül ayındaki maça ilişkin engelliler tribünümüze dair şikayetlerinizi dile getirdikleri için onların şikayeti nezdinde bundan sonraki engelli taraftarlar da aynı sıkıntıları yaşamasın diye o bölümü revize ettik. Daha böyle bir şeyin üzerinden 1 hafta geçmişken bütün bir camiayı ırkçılıkla itham etmek olsa olsa akıl tutulmasıdır, içi saf kötü niyet ve hamasetle dolu bir harekettir. Yukarıda da söylediğim gibi İngilizden nasihat dinleyecek değiliz, Galatasaray camiası kendi içindeki kangreni her zaman söküp atmıştır; bu olayla gündeme gelen ırkçı sosyal medya troll'leri hakkında da gerekli işlemlerin yapılacağına inanıyorum. Ama Liverpool'un bu konu hakkındaki genel tutumunu hiç iyi niyetli bulmadığımı tekrar belirteyim.

The MANIAC

HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPSIN
Konular
1,317
Beğeni sayısı
1,914
PG Nakit
3,210
Favori Güreşçi
CM Punk
RPG Karakteri
Jey Uso
1
Geçen sene Mourinho'ya aynı mevzudan ötürü salça olmuşlardı efsaneleri Mourinho'ya destek paylaşımı yaptı diye hemen silmişlerdi onu. Şimdi kendileri ne halde. Allah'ın adaleti şaşmaz.

god is an astronaut

anti evergreen luster
Konular
35
Beğeni sayısı
998
PG Nakit
65
RPG Karakteri
Max Caster
Konate'ye yapılan yorumların, ve bu yorumları yapanların savunulacak bir tarafı yok. Ancak halihazırda üzerine gidilmesi gereken çok büyük bir güvenlik açığı konusu varken -Lang'ın başına gelenlerden bahsediyorum.- koca İngiliz camiası birleşip odağı başka yere çekiyor ve Türk kitle karşı bir birlik oluşturmayı gerektiren bu duruma bile kendi içinde bölünerek yanıt veriyor ona üzülüyorum. Düz mantık yapsanıza, Lang'ın Anfield'da başına gelen Liverpool'un bir oyuncusunun başına herhangi bir Türk takımının stadyumunda başına gelse o Türk takımına ne yaptırımlar uygulanırdı? Her daim böyle şeyler olacak diye ırkçılığı ekstra meşrulaştırmaya gerek yok, ama sokaktan geçen herhangi 10-15 tane adamın attığı yorumu bütün camia bile isteye Konate'ye karşı ırkçılık yapmış gibi lanse ediyorlar ve tüm odağı buraya çekiyorlar biz de buna sessiz kalıyoruz. Dursun Aydın Özbek yönetimi de bu süreçte sınıfta kaldı, maçın ertesi gününe UEFA'ya gerekli başvuruların yapıldığına dair bir basın açıklaması yapılması gerekirken oturup seyrettiler. Şimdi de Avrupa bizim üstümüze gelecek. Yoktan yere seyircisiz oynattıklarında anlamaları lazımdı bazı şeyleri. Yine dümenden bir başvuru yapmakla yetinmişlerdi, aferin size. Biz bu forumda bile bu konuda birlik olamıyoruz, ülke futbol ikliminin hali beni epey üzüyor bu konuda.

Dragon

JM Cericho
Konular
9
Beğeni sayısı
426
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Alexa Bliss
Konate'ye yapılan yorumların, ve bu yorumları yapanların savunulacak bir tarafı yok. Ancak halihazırda üzerine gidilmesi gereken çok büyük bir güvenlik açığı konusu varken -Lang'ın başına gelenlerden bahsediyorum.- koca İngiliz camiası birleşip odağı başka yere çekiyor ve Türk kitle karşı bir birlik oluşturmayı gerektiren bu duruma bile kendi içinde bölünerek yanıt veriyor ona üzülüyorum. Düz mantık yapsanıza, Lang'ın Anfield'da başına gelen Liverpool'un bir oyuncusunun başına herhangi bir Türk takımının stadyumunda başına gelse o Türk takımına ne yaptırımlar uygulanırdı? Her daim böyle şeyler olacak diye ırkçılığı ekstra meşrulaştırmaya gerek yok, ama sokaktan geçen herhangi 10-15 tane adamın attığı yorumu bütün camia bile isteye Konate'ye karşı ırkçılık yapmış gibi lanse ediyorlar ve tüm odağı buraya çekiyorlar biz de buna sessiz kalıyoruz. Dursun Aydın Özbek yönetimi de bu süreçte sınıfta kaldı, maçın ertesi gününe UEFA'ya gerekli başvuruların yapıldığına dair bir basın açıklaması yapılması gerekirken oturup seyrettiler. Şimdi de Avrupa bizim üstümüze gelecek. Yoktan yere seyircisiz oynattıklarında anlamaları lazımdı bazı şeyleri. Yine dümenden bir başvuru yapmakla yetinmişlerdi, aferin size. Biz bu forumda bile bu konuda birlik olamıyoruz, ülke futbol ikliminin hali beni epey üzüyor bu konuda.

Geçen sene Mourinho saçma sapan bir laf etti diye sırf şampiyonluk yarışındaki rakibini saha dışına çekip motivasyonunu bozmak için olayı ırkçılık gibi olayla tamamen alakasız bir konuya çekip algı yaptıktan sonra ne bekliyordun?

god is an astronaut

anti evergreen luster
Konular
35
Beğeni sayısı
998
PG Nakit
65
RPG Karakteri
Max Caster
Geçen sene Mourinho saçma sapan bir laf etti diye sırf şampiyonluk yarışındaki rakibini saha dışına çekip motivasyonunu bozmak için olayı ırkçılık gibi olayla tamamen alakasız bir konuya çekip algı yaptıktan sonra ne bekliyordun?

İlk olarak şunu söyleyerek başlayayım, Mourinho'nun söylediği cümle üzerine bizim tarafın yarattığı yangını ben de o dönem mantıksız bulmuştum. Yani bana pek geçen bir eylem değildi. Ancak, sokaktan geçen herhangi 10-15 tane adam ile Jose Mourinho'yu aynı kefeye koyman gerekiyor bana verdiğin yanıtı mantıklı hale sokabilmek için.

Yani bu argümanın işe yaraması için Okan Buruk'un Liverpool'a söylediği alakasız bir şeyin Konate'ye yönelik bir ırkçılık olduğuna dair bir karalama kampanyası yapsaydı Liverpool, o zaman diyebilirdin ki sizde yaptınız ve şimdi size yapılıyor. Ancak burada bahsi geçen durumun bununla alakası yok. Liverpool göz göre göre kendi yedikleri bokun üzerini kapatmak için olayı başka yere çekiyor, Premier League hesabına varana kadar birlik oluyorlar ve bizim üzerimize geliyorlar. Sizde kenardan patlamış mısırı almış sinema seyreder gibi seyrediyorsunuz bunu, yarın bir gün başınıza gelirse benim takımımın gözü dönmüş taraftarları size aynısını yapacak. Çünkü ülkede futbol artık bir amaç değil, gündemi yönlendirmek ve kamuoyunun dikkatini dağıtmak için siyasilerin bir aracı. Harika.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi