Çeviri: Ace's High #50

The Rainmaker

Zen Nihon
Konular
696
Beğeni sayısı
204
PG Nakit
8,590
Favori Güreşçi
Tomohiro Ishii
--Bugün de 2006 yılındaki kariyerine geri dönmeye devam ediyoruz. 17 Temmuz'da Hokkaido'da IWGP Ağırsiklet Şampiyonu Brock Lesnar'a meydan okuyacaktın. Ancak maçtan iki gün önce sözleşme sorunları vize problemlerine dönüştü ve Lesnar karttan çıkarıldı. Son dakikada Lesnar şampiyonluktan men edildi ve yeni şampiyonu belirlemek üzere bir turnuva ilan edildi ama en büyük isim ortadan kaybolmuştu.

Tanahashi: Kariyerimde birçok engelden geçtim ama bu gerçekten büyük bir şoktu. Hatırlıyorum, o sırada Kushiro’daydık; soyunma odasındaydım ve bir anda yan odadan Choshu’nun “ne ***!” diye bağırdığını duydum. Birkaç dakika sonra genç güreşçilerden biri geldi ve "Tanahashi, Bay Choshu seninle konuşmak istiyor" dedi. İçimden “eyvah” dedim.

--Duyacağın en istemeyeceğin sekiz kelime.

Tanahashi: Odaya girdim ve bana “Lesnar gelmiyor” dedi. Donup kaldım, sanki dünya bir anda karardı. Sözleşme sorununun tüm detaylarını hiçbir zaman öğrenemedim ama parasal anlamda çok özel bir anlaşması olduğunu biliyordum ve büyük ihtimalle sorun da buradan çıkmıştı. IWGP şampiyonluk maçları tarihinde görülmemiş bir durumdu bu.

--Lesnar NJPW’ye büyük bir sansasyonla girdi, WWE’deki ilk döneminin ardından büyük ilgi görüyordu. IWGP kemerini ilk maçında aldı; Kazuyuki Fujita’yı, Masahiro Chono’nun da yer aldığı üçlü maçta tuş etti. Ardından Yuji Nagata ve Manabu Nakanishi’yi unvan dışı maçlarda yendi; 4 Ocak’ta Shinsuke Nakamura’ya karşı, Mart’ta Ryogoku’da Akebono’ya, Mayıs’ta Fukuoka’da Giant Bernard’a karşı kemerini savundu.

Tanahashi: O dönem gerçekten doğaüstü bir güç gibiydi. Bernard ondan daha büyük bir adam ama ringde yan yana durduklarında, Lesnar’ın gücü öylesine baskındı ki, Bernard bile küçük görünüyordu.

--7 Haziran’da Lesnar’a meydan okudun ve bu kararlılığını göstermek için IWGP U-30 şampiyonluğundan vazgeçtin.

Tanahashi: O kemer benim için çok önemliydi, ama Nakamura ve Bernard devre dışı kalınca, sahneye çıkması gereken kişi ben oldum. Bu yüzden her şeyi göze aldığımı göstermek istedim, sırtım duvara dayanmışken savaşmak istedim.

--Eğer Lesnar maçı gerçekleşseydi bu senin üçüncü IWGP şampiyonluk denemesi olacaktı.

Tanahashi: O zamanlar salonlarda büyük aslan logosu olan bir bayrak olurdu ve seyirciler üzerine destek mesajları yazardı. Bu maç için ilk bayrak doldu, ikinci bir bayrak getirmek zorunda kaldık. Seyircilerin heyecanı o kadar büyüktü ama bir anda hepsi yok oldu.

--Sence nasıl bir maç olurdu?

Tanahashi: Teknik bir maç olurdu diye düşünüyorum. Çünkü güç anlamında onunla başa çıkamazdın. Açık konuşmak gerekirse, Lesnar’ı izlediğim hiçbir maçına bağlanamadım. Hep tek taraflıydı, tamamen bencil bir güreş tarzı vardı. 2000’lerin başında yükselişini gördüm; sadece rakiplerini dövüyordu, rakiplerinin hiçbir şey göstermesine izin vermiyordu. Onun güreşe bakışını hiç anlayamadım.

--Siz ikinizin güreş anlayışı çok farklı. Shinsuke Nakamura da Lesnar’la yaptığı maç sonrası kötü bir izlenimle ayrıldı ve Lesnar’ın NJPW’yi küçümsediğini hissettiğini söyledi.

Tanahashi: Hmm. Açıkçası Lesnar’ın nerede güreştiği umurunda değildi bence, yeter ki parasını alsın. Bu, Bernard ve onun gibi diğer yabancı güreşçilerde olmayan bir şeydi. Çalıştığı yere zerre değer vermeyen birinin olması beni gerçekten afallattı. Bu da o maç için motivasyonumun bir parçasıydı.

--O gece Kushiro’da çok duygusaldın. Seyircilere yeterince özür dileyecek kelimen olmadığını söyledin, onlara eğilmek istedin. Profesyonel güreşin bir tanrısı varsa, yardımını istiyorum dedin.

Tanahashi: İçimdeki her şeyi dökmem gerekiyordu, çünkü o noktada geriye yapılacak hiçbir şey kalmamıştı; sadece Tanrı’ya bırakabilirdim. Aslında o gece üniversitedeki amatör güreş günlerimden bir arkadaşım vardı orada; o bölgede öğretmenlik yapıyordu. Olanları anlattım, o da beni Kusharoko’ya götürdü.

--Doğu Hokkaido’daki göl mü?

Tanahashi: Evet, gösteriden sonra da gittik. Gece saat 3’te ikimiz gölde yüzüyorduk (gülüyor). Ama o an gökyüzüne bakarak suyun üstünde süzülmek... Her şeyin silinip gittiğini hissettim. Müthişti, adeta arınmış gibi oldum.

--Zihinsel bir sıfırlanma.

Tanahashi: Olaylara farklı bakabilmemi sağladı. Sonuçta, hayat önüne engeller koyuyorsa, onları aşabilesin diye yapıyor. O gece için o arkadaşıma ne kadar teşekkür etsem azdır.

--Lesnar’ın sonrasında yaşadığı kariyer yolculuğunu düşününce bu hikaye daha da ilginç hale geliyor. Lesnar vs Tanahashi 2021’de hâlâ gerçekleşmemiş rüya maçlardan biri.

Tanahashi: Nakamura bu maçı gerçekleştirebilir, değil mi? Lesnar bunca şeyi yaptıktan sonra, zirvedeyken çekildi. Nakamura’nın onunla karşılaşma fırsatını elde etmesini çok isterim.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 1)
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi