Çeviri: Ace's High #68

The Rainmaker

Zen Nihon
Konular
696
Beğeni sayısı
204
PG Nakit
8,590
Favori Güreşçi
Tomohiro Ishii

--Geçen sefer senin ve Keiji Muto'nun Wrestle Kingdom 3'teki karşılaşmanızın hazırlık sürecinden bahsetmiştik. IWGP Ağırsiklet Şampiyonu Muto'ya karşı, New Japan'in son büyük umudu olarak sunulmuştun.
Tanahashi:
2008'in sonunu, Korakuen'deki o son şovu hatırlıyorum. Mikrofonu aldım ve "Bunu Tokyo Dome'da yapalım!" diye bağırdım, oradan bir kadın da bana "İNŞALLAH KAYBEDERSİN!" diye bağırdı (güler).

--Yuji Nagata ringde seninleydi ve sana bunu kafana takmamanı söyledi. Korakuen hayranları aslında o sataşan kişiyi yuhaladı!
Tanahashi:
Sanırım hayranlarda, Muto'yu yenip unvanı New Japan'e geri getirebilecek tek kişinin ben olduğuma dair bir his vardı.

--O ana etkinlik (main event) maçına girişini yaparken gerçekten duygusal görünüyordun.
Tanahashi:
Neredeyse ağlayacaktım. Arka alanda, daha önce hiç böyle bir şey hissetmemiştim. Sanki yeniden bir hayran gibiydim. Muto, Tokyo Dome ana etkinliğinde UWFI'dan Nobuhiko Takada ile dövüşürken ben orada bir hayran olarak bulunmuştum ve şimdi ben, onunla Tokyo Dome ana etkinliğinde güreşiyordum.

--Muto o gece ana etkinlikte NJPW'nin onurunu koruyordu, şimdi ise ev sahibi takımı temsil eden sana karşı "istilacı" konumundaydı.
Tanahashi:
Tarihin tekerrür etmesi ne garip. Arka alandayken o geceye dair büyük bir anı canlandı gözümde ve her şeyin bir rüya olduğunu düşündüm; sanki gözlerimi kapatıp açsam tekrar evimde, yatağımda bir çocuk olacaktım. Kendi kendime bunun gerçek olduğunu teyit etmem gerekti ve sonra "Tamam, hadi gidelim!" dedim. Giriş yolunda yürürken kesinlikle büyük bir duygusal dalga vardı ve evet, kesinlikle gözlerim dolmuştu.

--Kesinlikle duygu yüklü bir andı.
Tanahashi:
O mekan, idolüm olan adama karşı... Hayatta bir kez ele geçecek bir fırsattı. Normalde yaptığım gibi ringe sekerek gitme lüksüm yoktu tabii ki. Giriş yolunun tepesinden aşağıya inene kadar sadece Muto'yu izliyordum.

--Tamamen kilitlenmiş halde.
Tanahashi:
O maç için gerçekten çok iyi forma girmiştim, olabileceğim en "parçalı" (kaslı ve yağsız) haldeydim. Tesadüfen Muto'nun bir başkasına "(benim) vücuduma sahip olmak için adam öldürebileceğini" söylediğini duydum. Ki bu adam "Seksi Tarzan" lakaplı kişiydi! (güler). Bu bana doğru yolda olduğumu hatırlattı ve daha da iyi olmam için beni motive etti.

--Sonuçta maç, maçtan önce başlar.
Tanahashi:
Emeği önceden ortaya koymam gerekiyordu. Yoksa tüm olayı domine ederdi. Muto ile ilgili kilit nokta, karakterinin maça rengini vermesine izin vermemek. Aksi takdirde, ne olursa olsun ve sonuç ne çıkarsa çıksın, o bir "Keiji Muto Maçı"na dönüşür ve yapabileceğiniz hiçbir şey kalmaz.

--Tempoyu gerçekten dikte edebiliyor, özellikle de yer güreşinde.
Tanahashi:
Doğru. Seni yere indirmeye ve üzerine çıkmaya (mount) meyillidir, ondan sonra da yapabileceğin pek bir şey kalmaz. Bu, Nagata'nın bile "Young Lion" (çaylak) olduğu dönemler için söylediği bir şeydi; Muto üste çıkar ve öylece dinlenirdi. İnsanlar Muto'yu düşündüklerinde gösterişli hareketler hayal ederler ama o minderde tonla zaman harcardı. Güçlü bir adam ve o zamanlar benim cüssemin neredeyse iki katıydı, üstüne bir de o aurası var. Biliyorsun, o "yüzyılın olayı" lafım, o büyünün bir kısmını bozmak için basın toplantısında söylediğim bir şeydi.

--Tıpkı "Sizi seviyorum" sloganı gibi, bu da insanları başta şaşırtmıştı. Peki, zil gerçekten çaldığında maç nasıldı?
Tanahashi:
Zil çaldığında, hissettiğim o duygusallıktan sıyrıldım ve orada yapmam gerekeni yapacak özgüvene sahiptim. Hazırlık ve antrenman kesinlikle işe yaradı ama belki de aşırı antrenman yapmıştım; maç sırasında birkaç noktada bacağıma gerçekten çok kötü kramp girdi.

--Aşırı antrenman yüzünden mi?
Tanahashi:
Şöyle ki, maçtan önce su attım (ödem attım), bu benim için hiç iyi olmadı. Dövüşçülerin tartıda kiloyu tutturmak için bunu yaptığını duyarsınız; yağ ile deri tabakası arasındaki suyu atarlar. Dövüşçüler bunu kiloyu tutturmak için yapar ve tartıdan sonra suyu geri alırlar, değil mi? Ama aptal ben, maç günü "parçalı" (define) görünmek için bunu yaptım. Dolayısıyla eklenen baskı ve zorlanmayla birlikte kaslarım çok gergindi ve kramp girdi; dürüst olmak gerekirse bacağım resmen uyuştu. Bunu belli etmemeye çalışmak zorunda kaldım.

--O maçta Neck Screw ve Frankensteiner gibi birkaç Muto tarzı hareket kullandın.
Tanahashi:
O, maçın hikaye kurgusu sırasında bana "Muto çakması" dedikten sonra onu biraz iğnelemek içindi, heheh. Yine de Muto'dan başka hiç kimse, asla ve asla Muto'yu tam anlamıyla yapamaz.

--Maçın büyük kısmı ikinizin karşılıklı Dragon Screw yapması üzerine kuruluydu; sence dönüm noktası neydi?
Tanahashi:
Bence maçın kilit noktası, Muto'nun "missile dropkick" (köşeden atlayarak tekme) için tepeye çıkıp dengesini kaybettiği andı. O noktada verilen mesaj şuydu: Muto da herkes gibi bir insan ve o da hata yapabilir.

--Ve senin hücumlarından sonra dizlerindeki hasarın nihayet etkisini göstermeye başlaması.
Tanahashi:
O noktadan sonra gaza sonuna kadar bastım. Eğer o missile dropkick'i vursaydı, o zaman çok farklı bir maç olurdu. O küçük şans kırıntısı, verilen emekle birleşince Hiroshi Tanahashi'nin elinin havaya kalkmasını sağladı.

--30:22'de bir High Fly Flow ile kazandın.
Tanahashi:
O maçın sonu, Champion Carnival'da yaptığımız maçın sonuna çok benziyordu. O maç beraberlikten önce 30 dakika sürmüştü, burada ise o fazladan birkaç saniyeyi kullandım.

--Champion Carnival'da Muto saniyeler kala moonsault vurmuş ve süre dolmuştu. Burada ise zamanında tepki verebildin ve sonrasında neler olabileceğini görmüş olduk.
Tanahashi:
Şöyle ki, eğer Muto'nun Champion Carnival'da o fazladan birkaç saniyesi olsaydı kazanırdı ama işler biraz farklı gelişti. Bir maçla ilgili her şeyi önceden planlayamazsınız ama geriye dönüp baktığımda, Carnival maçıyla çok güzel bir bağlantı kurduğunu düşünüyorum.

--Ve gerçekten High Fly Flow ile kazanman gerektiğini mi hissettin?
Tanahashi:
Doğru. Ondan önce bir Dragon Suplex vurdum ama sakat dizim yüzünden tuş için köprüyü düzgün kuramadım. Onun boyu ve trapez kaslarıyla, zaten en başta Full Nelson bağlamak yeterince zordu.

--Tetsuya Naito, 2012'de Dome'daki Muto maçı hakkında, onu bir hareket için kaldırmaya çalışmanın tüm gücünü tükettiğini söylemişti.
Tanahashi:
Aslında o maçı tekrar izlemek isterim. "Rudo"ya (kötü karaktere) yatkın iki adamın yüzleşmesini görmek ilginç bir şey. Bence bugünün Naito'su Muto'ya yenilmezdi. Her neyse, onu kaldırma konusuna gelince, onun cüssesiyle geriye tek seçenek olarak High Fly Flow kalıyordu. Zaten o hareket ilk başta bu yüzden ortaya çıkmıştı; her boyuttan rakibi yenebilmek için. Ben de vurgulamak için iki tane vurdum.

--Hakem üçü vurduğunda nasıl hissettin?
Tanahashi:
Ciddiyim, kariyerimdeki bir bölüme nokta koymak gibiydi. Bir perde tamamen kapanmış ve şimdi ikincisi başlıyordu. Bu sadece Muto'ya karşı bir galibiyet değil, hem içsel hem de dışsal her türlü baskıya karşı bir zaferdi.

--Muto arka alanda sana "bayrağı devretmekten" söz etti (imalarda bulundu).
Tanahashi:
Muto'nun kendisi güreşin bitiş çizgisi olmayan bir maraton olduğunu söylemiştir. Kelimelerle arası her zaman iyidir. Ama haklı, kazansanız da kaybetseniz de bu iş bitmez; o kemeri aldığınızda bile o bayrak elinizdedir ve koşmaya devam etmeniz gerekir.

--Muto şöyle demişti: "Bazı adamlar New Japan Pro-Wrestling'in sancağını taşıdıklarını iddia edecekler ama gerçek şu ki, eğer gerçekten taşımış olsalardı ben çağrılmazdım. İlerlerken bunun farkında olmaları gerekiyor."
Tanahashi:
Temelde "beni artık çağırmayın" diyordu. Bunu gerçekten çok net hatırlıyorum. Muto insanları (izleyicileri) getirdi ve artık onları orada tutmak ve üzerine daha fazlasını getirmek bize kalmıştı.

--Muto, farklı bir şirketi temsil ederken IWGP Ağırsiklet altınını takan son kişiydi. Muto 2008'de Tokyo Sports MVP'siydi (En Değerli Oyuncu), 2009'da ise ödülü sen aldın; bu da meşalenin nasıl devredildiğinin bir işareti.
Tanahashi:
O 4 Ocak maçıyla çok şey değişti. O gece tarihi değiştirdiğimi söylemekten çekinmiyorum; sonuçta "bayrağı" ondan aldığımda Muto'nun egosunu da miras aldım (güler). Sonuç olarak ben ve Muto üç kez güreştik ve durum 1 galibiyet, 1 mağlubiyet, 1 beraberlik oldu, bence bu güzel.

--Maçtan sonra sen de, Muto'nun varlığının seni o seviyeye yükselttiğini ve artık Naito ile (Kazuchika) Okada'yı yükseltme görevinin sende olduğunu söylemiştin.
Tanahashi:
Oh! Bazen sözünün eri bir adam olduğumu düşünmek hoşuma gidiyor (güler). Biliyorsun, Muto sahip olduğu her şeyi Fujinami ve Choshu'ya borçlu olduğunu söylerdi, onlar da ondan önceki Antonio Inoki'ye. Bu işte işler böyle yürür.​

Son düzenleme:
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 5)
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi