Çeviri: Ace's High #66

The Rainmaker

Zen Nihon
Konular
696
Beğeni sayısı
204
PG Nakit
8,590
Favori Güreşçi
Tomohiro Ishii
— Geçen sefer 2008 G1 koşunuzdan bahsetmiştik. G1’den sonra, 26 Ağustos’ta hakem Red Shoes Unno’nun 20. yıl dönümü vardı. Onun onuruna özel bir kart yapıldı ve ana etkinliği de o hazırladı: Shinsuke Nakamura ile takım olup Hirooki Goto ve genç Tetsuya Naito’ya karşı güreştiniz.

Tanahashi:
Bu maçı onun hazırladığını bilmiyordum ama kurgu olarak ilginç bir maçtı. Unno, o zaman bile Naito’nun potansiyelini görmüştü. Nakamura ile tekrar takım olmak da güzeldi.

— 2007 Mart’ından beri ilk kez takım oluyordunuz, yani yaklaşık bir buçuk yıl sonra.

Tanahashi:
Son zamanlarda NJPW World’de Meksika’da birlikte yaptığımız takım maçlarını izliyorum. İnanılmaz bir nostalji yolculuğu.

— Naito’ya bu maç hakkında sorduğumda, senin bir avuç darbenle afalladığını ve o andan sonra maçın istediği gibi gitmediğini anlattı. Unno da sonrasında şaka yollu “Ana maçı bana rezil ettin” diye takılırmış.

Tanahashi:
Oops (gülüyor). Yani, benim avuç darbem birçok kişinin kurbanı olmuştur.

— 2013 G1’de Hirooki Goto’nun çenesini kırmıştı.

Tanahashi:
Ama Naito da kendi avuç darbelerini acayip sert atar. İkimiz için de gizli bir silah gibi. Belki de beyzbol geçmişimizden gelen bilek hareketi. Ayrıca darbeyi nereye vurduğun çok önemli; yüz ya da boyna gelmez de direkt çeneye oturursa beyin sarsıntısı geçirebilirsin. Bu maçta birçok kişi benimle Naito arasına odaklanmıştı ama Goto ile Shinsuke’nin kombinasyonu da kendi başına ilginçti. Ayrıca Naito’ya sert davranan tek ben değildim—Nakamura ona delice sert giriyordu. ‘Vay, adama borcun mu var?’ diye düşünmüştüm.

— Nakamura, Naito’yu özellikle yerdeki becerileri için övüyordu ama aynı zamanda ona çok sert davranıyordu. Kasım 2011’deki maçlarında ona “Seni öldürürüm!” diye bağırmıştı ki bu Nakamura için alışılmadık bir davranıştı.

Tanahashi:
O zamanlardan bu yana Naito’nun yaşadığı tüm değişimleri düşününce, bugün Naito vs Nakamura tam bir rüya maç.

— Nakamura, LIJ fenomeni tam başlarken NJPW’den ayrıldı.

Tanahashi:
Nakamura’nın bıraktığı karizmatik “bir numara” yerini o devraldı diyebiliriz. İster o pozisyon olsun, ister en üst yabancı yıldız pozisyonu… Bir boşluk oluşursa mutlaka bir başkası çıkar ve doldurur. Güreş tarihi böyledir.

— Bu takım maçı bir tür hazırlık oldu ve Eylül turu boyunca Nakamura’nın grubu RISE ile birlikte Great Bash Heel’e karşı güreştiniz. RISE hakkında ne düşünüyordunuz?

Tanahashi:
Havalı bir gruptu. Nakamura ve Hirooki Goto merkezdeydi; yanında Prince Devitt ve Milano Collection A.T vardı. Hepsi iyi güreşçiydi, iyi görünüyordu ama grup olarak pek bir vizyon yoktu, bu yüzden beklenen seviyede popüler olamadı.

— RISE iki yıl bile sürmedi. 2009 Nisan’da Nakamura CHAOS’u kurdu. Eylül turu sırasında TNA’den Amerika’ya gelmeniz için bir teklif aldınız. “Şu anda kemer yarışında olmak istiyorum, zirvede olmak istiyorum ama şu anki hâlimle olamıyorum. ABD’ye gidiyorum, ne zaman dönerim bilmiyorum” diyerek ayrıldınız.

Tanahashi:
Diz sakatlığından çıkmıştım ve yokluğumda diğerleri yükselmişti. Biraz düşüşteydim. G1’den sonra bu teklif geldi ve yeniden başlamak için iyi bir fırsattı.

— 13 Ekim Ryogoku’da Masahiro Chono ile takım olup Manabu Nakanishi ve Yutaka Yoshie’ye karşı güreştiniz. Maçta tuş olan sizdiniz ve form düşüklüğünüzden yakınarak 26 Ekim’de Amerika’ya gittiniz.

Tanahashi:
Kendimi ortamın en havalı adamı gibi göstermeye çalışıyordum ama değildim. Bu nedenle ortamı değiştirip kendimi yeniden toparlamak çok önemliydi.

— Amerika’da Volador Jr. ile çok takım oldunuz.

Tanahashi:
Onunla ilk 2006’da TNA’de tanışmıştım. Gençti; selam verdiğimde biraz kibirli gelmişti. O zamanlar ikimiz de birbirimizi pek tanımıyorduk. Ama bu döneme geldiğimizde ikimiz de ödevimizi yapmıştık ve daha iyi anlaşıyorduk (gülüyor).

— Siz NJPW’de üst seviyeye çıkmışken, Volador’un sizi tanıması normaldi. TNA’de CMLL’i temsil etmesi de büyük olaydı.

Tanahashi:
Hareket tarzıyla gerçekten parlıyordu. Orada olması mantıklıydı. Şimdi iyi anlaşıyoruz ama başlangıç biraz tuhaftı.

— Amerika günlerinizden ne hatırlıyorsunuz?

Tanahashi:
Çok fazla maçım yoktu ama spor salonunda çok zaman geçiriyordum, özellikle bench press çalışıyordum. Üniversitedeyken 120–130 kg basıyordum ama profesyonel olduktan sonra bacaklara ve diğer kaslara odaklandım. Amerika’da bench rekorumu 150 kg’a çıkardım.

— ABD’de neden bu kadar yoğun çalıştınız?

Tanahashi:
Rahat çalışabiliyordum, dikkat dağıtan şey yoktu. Artı… spor salonundaki resepsiyon kızları çok tatlıydı (gülüyor). Ayrıca salonlarda vücut geliştirmeciler doluydu; bu da motivasyondu. Geri kalamazdım, pro-wrestling’e yakışır şekilde çalışmalıydım.

— Yani yeni ortamdan gerçekten faydalanmışsınız.

Tanahashi:
Japonya’ya döndükten sonra bench çalışmaya devam ettim ve 2013–2014’te en iyi derecem 190 kg’a çıktı. Keiji Muto’nun 190 kg basışını görünce şok olmuştum. O yüzden benim için büyük başarıydı. Bunu biraz TNA’ye… biraz da tatlı resepsiyon kızına borçluyum (gülüyor).

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 5)
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi