Çeviri: Ace's High #49

The Rainmaker

Zen Nihon
Konular
696
Beğeni sayısı
202
PG Nakit
8,590
Favori Güreşçi
Tomohiro Ishii
--2006 yılına dönüp bakmaya devam edelim. 13 Mayıs’ta NJPW içinde yeni bir proje başladı: Wrestle Land. İlk etkinlik Shinjuku FACE’de gerçekleşti.

Tanahashi: Ahh, geçmişin tozlu raflarından bir hatıra. Sanırım aynı dönemlerde Lock-Up da başlamıştı, değil mi?

--Evet, doğru. Lock-Up Riki Choshu’nun yapımcılığını üstlendiği, sert ve ‘hardcore’ tarzda bir sunuma sahipti. Wrestle Land ise tam tersi bir yaklaşıma sahipti. Sloganı "wrestle happy land"di; skeçler, karakter temelli içerikler vardı. Oldukça eğlence odaklıydı.

Tanahashi: Sanırım sadece bir yıl sürdü, değil mi?

--Neredeyse tam olarak öyle. 1 Mayıs 2007’ye kadar toplam dokuz etkinlik yapıldı. Aslında Wrestle Land’in yıldızı sendin.

Tanahashi: Yani... öyleydi, ama ortasında sakatlanınca işler "Nakanishi Land"e dönüştü (gülüyor).

--Gerçekten de öyle, tam anlamıyla Nakanishi’nin vitrine çıktığı bir yer oldu! Gerçekten de o dönem HUSTLE’ın medyada yarattığı ilgiye tepki olarak doğmuş gibiydi.

Tanahashi: İnsanları salonlara geri çekmek için deneme-yanılma sürecindeydik. Çok uzun sürmedi belki ama o dönemden bugünkü ürün üzerinde etkisini sürdüren unsurlar kaldı. Wrestle Land için karar verdiğim şeylerden biri, klasik siyah kısa taytıma dönmekti. Biraz daha gizemli bir hava yaratmak istemiştim. Ama sonra ana şovlarda bana ‘genç aslana geri dön’ diye bağıran seyirciler oluyordu (gülüyor).

--İlk Wrestle Land kartında Tiger Mask ile ilk teke tek maçına çıktın ve kazandın.

Tanahashi: Doğru. Bu şovlar için stilimi de değiştirmek istemiştim, bu yüzden normalde kullanmadığım hareketler denedim. Maçı All Out (Rock Bottom’ın modifiye hali) ile kazandım.

--All Out'u bir daha ancak on yıl sonra, Dominion’da Tetsuya Naito’ya karşı kullandın. Wrestle Land’in ana odağı, Wrestle Land ordusunun yeni yıldızlar ve Kantaro Hoshino liderliğindeki Makai Club ile karşılaşmasıydı. Jado ve Gedo, 'Hokkai-do' (bugünün Taichi’si) ve 'Berna-do' (Giant Bernard) ile takım olmuştu. Michinoku Pro’dan Gran Naniwa, bağımsız ‘mağara adamı’ güreşçi Tsubo Genjin ve birçok başka şirketten isimler vardı. Oldukça... farklıydı.

Tanahashi: Ben de o “do” grubunun bir parçasıydım bir ara; “Wrestle Lan-do” oldum. Bir kadın muhabirle segmentlerim vardı, çeşit çeşit şeyler yaptım.

--Bugün pek onay görmeyecek türden şeylerdi. O muhabir seni desteklemek için "iyi iş, iyi don" gibi şeyler söylüyor, kamera ise kasık bölgeni yakın plana alıyordu. “Go Ace!” öncesi dönemde “iyi iş, iyi don” vardı.

Tanahashi: Bence Wrestle Land birçok açıdan zamanının ötesindeydi. Kendini çok da ciddiye almıyordu ve bugünün seyircileri belki de o tarz bir şeyi daha çok beğenebilirdi. “Yakın çekimler” hariç tabii (gülüyor).

--Genel olarak baktığında bu küçük markanın ana odağı olmak nasıldı?

Tanahashi: İlk duyduğumda konsepte pek ısınamamıştım. Sonuçta HUSTLE’dan gelen teklifi geri çevirip NJPW’de kalmıştım. O yüzden “neden şimdi onların yaptığını kopyalıyoruz?” diye düşündüm. En sonunda da “tamam, madem yapıyoruz, elimden gelenin en iyisini yapayım” noktasına geldim.

--Yani mutlu değildin?

Tanahashi: Şimdi geriye dönüp baktığımda, gençken bu tarz şeylere kendimi daha fazla kaptırmalıymışım diyorum. Ama o zamanlar üzerimde çok baskı hissediyordum ve böyle bir lüksüm olmadığını düşünüyordum. Sanırım şirket de benim yüzde yüz bu işin içinde olmadığımı gördü, Nakanishi de geldi ve ezip geçti, yıldız o oldu (gülüyor).

--Wrestle Land’den aklında kalan favori bir an var mı?

Tanahashi: TARU’nun saçımı kestiği an çok çarpıcıydı.

--8 Ekim Korakuen kartındaydı. Maskeli Masked Devilock olarak, Makai Club’dan Makai Masked Devilock ile güreştin. Maçtan sonra Voodoo Murders grubu müdahale etti ve TARU maskeni çıkarıp saçını kesti.

Tanahashi: O saçımla gurur duyuyordum! Aslında hemen sonrasında büyük kızımın anaokulu giriş mülakatlarına gitmem gerekiyordu. En azından kısa saçla daha düzgün bir baba gibi görünürüm diye düşündüm, heh.

--Limonla limonata yapmak gibi. Sonuçta Wrestle Land tarihsel olarak bir dipnot gibi görünüyor ama sence kalıcı olumlu etkileri oldu mu?

Tanahashi: Kesinlikle oldu. Elbette nefret eden seyirciler vardı ama olay zaten buydu; farklı bir markaydı ve farklı bir odağı vardı.

--Güreşçiler tanıdık yüzlerdi ama farklı bir yanlarını gösterdiler.

Tanahashi: Şirket o yıldan birçok unsuru alıp bugünkü sunumuna entegre etti. Mesela düzgün giriş videoları ilk Wrestle Land ile geldi. Maç öncesi tanıtım videoları da Wrestle Land’den. Her şeyi harika değildi ama güzel şeyler vardı ve bugünkü NJPW’ye çok iyi şekilde harmanlandı.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 2)
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi