Hangman Page bu şirketin bir ürünü değil. Satın alınmamış ROH'un ürünü. Ayrıca AEW ölmüş bitmiş dedeleri çıkarıyor. Tully Blanchard 70 yaşında iki maça çıktı. DDP de 64 yaşında maça çıktı. Sürekli hikayelerde olan isimlerden ise Sting 65 Dustin Rhodes 55 Billy Gunn 60 Jericho 54 Jarrett ise 58 yaşında. Bu isimler sürekli ana hikayelerde yer alırken şirketin iddiası ise farklı bir alternatif olmak. MJF ve Darby Allin gibi isimlerin geldiği yer olan MLW bir indy şirketi sayılmaz. Kross, WWE'den kovulduktan sonra buraya geldi ve geri dönerken MLW'dan bizzat Roman Reigns'in karşısına dikildi. Jacob Fatu da direkt olarak MLW'dan geldi. MLW indy ölçeğine sahip bir şirket değil. Şu anki ROH seviyesinde bir şirket. Şirketin yükseltip içine etmediği de bir kişi yok. Okada, MJF, Guevara, Hook bunları başı çeker bu konuda. Hepsi rezil durumda. Ayrıca doğru söylediğin bir şey yok deyip sonrasında da kadroda şirketlerin eskisi vardıra getirip beni doğrulamışsın.Doğru söylediğin bir şey yok ki dostum, bu şirket ölmüş bitmiş dedeleri mi çıkarıyor ringe? Sting kadar yaşlı olup güreşebilen kim vardı bu sektörde, Jeff Jarret bile gayet iyi performans veriyor, Dustin Rhodes aynı şekilde WCW'den kim var şirkette kötü performans verip gençlerin önüne geçen? Jericho deriz en fazla o da iyi performans verebildiği dönem olan 2019'da dünya şampiyonuydu. AEW'in kadrosunda şu şirketin eskisi diyemeyeceğimiz isim yok zaten ona bir şey demiyorum da, Indy'lerden de adamlar kaynıyor, MJF gibi, Darby gibi. Süper yıldızların ışığını söndürüyorlar diyorsan bazı isimlere katılabilirim de yükselttikleri de bir ton adam sayarız. Şuan sektörde ki en komple isimlerden biri olan Hangman Page tamamen bu şirketin ürünü.
Dostum AEW altyapısı olan bir şirkette benim haberim mi yok? 6 yıllık bir şirket olmayan geçmişlerinden güreşçi mi çıkaracak bu nasıl mantık, bak bakayım ROH ürünü olan Hangman Page'nin AEW öncesi konumuna, bas baya AEW adam etti. MJF, Allin gibi isimlerin geldiği yeri bilen tanıyan 100 adam tanıyamazsın forumda, aynı şekil AEW adam etti bu isimleri, doğrudan Punk'ların, Bryan'ların, Mox'ların karşısına vererek. Ben yaşlı isimler yok diye bir şey demedim zaten, Jericho dışında gençlerin önüne geçen olmadı dedim ki doğru olduğunu sende biliyorsun, saydığın yaşlı isimlerden hangisi ölmüş bitmiş performans verdi? Jarret geldiğinden bu yana Bryan ve Page ile oldukça kaliteli maçlar çıkardı ve yattı. Dustin aynı şekilde sürekli genç isimlere yatıyor son şov MJF'e yattığı gibi, Billy Gunn, The Acclaimed ekibiyle o dönem en çok pop alan isimlerin başındaydı o da aynı şekilde her single maçında yattı, Jericho'nun kemeri kaybettiğinden bu yana yatmadığı isim kalmadı, bir Sting kalıyor elimizde o da 65 yaşında dede olmasına rağmen gayet iyi performanslar verdi ve Darby ile müthiş ikili oldular. Yükseltip içine etmediği bir kişi yok diyorsun daha konunun başında bahsettiğin Hangman Page farklı dünyada yaşıyor sanırım ya da Swerve ya da Joe ya da Mox ( son zamanlarda kötü olsa da), daha sayabileceğim onlarca isim var aynı anda her ismi üst düzey kullanmalarını beklemek hata olur. O dedeler şovlarda maçlara çıkarken şovların main eventlerinde Swerve'ler, Kyle'ler, Allin'ler gibi gençler bulunuyordu, bu şirketin barındırmadığı çar yok, her tarz adam var. Sektör tarihinin en rezil şirketi demenle ilgili doğru söylediğin bir şey yok dedim bu arada, rezil şirket var olduğundan bu yana sektörde ki en iyi feudu (CM Punk vs MJF), en iyi maçları çıkarmış (say say bitmez) bir şirket.Hangman Page bu şirketin bir ürünü değil. Satın alınmamış ROH'un ürünü. Ayrıca AEW ölmüş bitmiş dedeleri çıkarıyor. Tully Blanchard 70 yaşında iki maça çıktı. DDP de 64 yaşında maça çıktı. Sürekli hikayelerde olan isimlerden ise Sting 65 Dustin Rhodes 55 Billy Gunn 60 Jericho 54 Jarrett ise 58 yaşında. Bu isimler sürekli ana hikayelerde yer alırken şirketin iddiası ise farklı bir alternatif olmak. MJF ve Darby Allin gibi isimlerin geldiği yer olan MLW bir indy şirketi sayılmaz. Kross, WWE'den kovulduktan sonra buraya geldi ve geri dönerken MLW'dan bizzat Roman Reigns'in karşısına dikildi. Jacob Fatu da direkt olarak MLW'dan geldi. MLW indy ölçeğine sahip bir şirket değil. Şu anki ROH seviyesinde bir şirket. Şirketin yükseltip içine etmediği de bir kişi yok. Okada, MJF, Guevara, Hook bunları başı çeker bu konuda. Hepsi rezil durumda. Ayrıca doğru söylediğin bir şey yok deyip sonrasında da kadroda şirketlerin eskisi vardıra getirip beni doğrulamışsın.
Aga sen niye bu kadar çelişiyorsun anlamadım. Madem AEW adam çıkaracak bir altyapıya sahip değil o zaman Hangman Page'i niye %100 AEW ürünü olarak nitelendiriyorsun? Bu forumda en küçük indy şirketlerini bile bilen niş kesimler varken Major League Wrestling'i forumun en az yarısı biliyordur adım gibi de eminim. Bu şirket ölmüş bitmiş kişileri mi ringe çıkarıyor diyorsun. 70 yaşında bastonlu adamı iki maça çıkardılar diyorum ondan sonra diyorsun ki yaşlı isimler yok demedim. Ana hikayelerde WWE 50 yaşından büyük sadece Rock'ı kullanırken kalan güreşçiler 30-40 bandındayken AEW'da kullanılan isimler senin de saydığın gibi 50 yaşının üstünde. 70 yaşındaki adam veya yıllardır ringe adım atmamış 64 yaşındaki DDP'nin performanslarını gördük. Yükseltip içine etmediği isim yok derken kimleri kast ettiğimi de tek tek saymışsın. Hepsi rezil oldu ve hikayeleri ilgi çekmez durumda. Page biraz sıyrılıyor gibi ancak o da MJF'e gelene kadar 52 yaşındaki Daniels ile uğraşıyordu. Bir şirket herkesi aynı anda üst düzey kullanamayabilir ama problem kimseyi üst düzey kullanamıyor olması. Dedeler şovlara çıkarken main eventlerde şu an 50 yaşındaki Edge 58 yaşındaki Jarrett yine 50'sine gelmiş Christian var. Sen "sektör tarihinin en rezil şirketi" demem hakkında doğru söylediğin bir şey yok demedin. Hangisi yanlış diye sormuşum doğru söylediğin bir şey yok demişsin. Burada da ayrı çelişiyorsun. CM Punk vs MJF feudunun sektör tarihinin en iyi feud olması için en azından SCSA vs McMahon feudunu silmemiz lazım. Onun dışında da en az 40 tane feudu silmek lazım sektör tarihinden. Bunun dışında sadece bu sene yılın en kötü 5 feudundan 4 tanesi AEW'dan seçildi ve birinci seçilen feud diğer rekabetlere oylamada fark attı mesela. Rezillikleri de ben say say bitiremem. Ama senin iyi feudları saymanı bekliyorum mesela. Bir tane de ben ekleyeyim sana yardımcı olayım. Swerve vs Page.Dostum AEW altyapısı olan bir şirkette benim haberim mi yok? 6 yıllık bir şirket olmayan geçmişlerinden güreşçi mi çıkaracak bu nasıl mantık, bak bakayım ROH ürünü olan Hangman Page'nin AEW öncesi konumuna, bas baya AEW adam etti. MJF, Allin gibi isimlerin geldiği yeri bilen tanıyan 100 adam tanıyamazsın forumda, aynı şekil AEW adam etti bu isimleri, doğrudan Punk'ların, Bryan'ların, Mox'ların karşısına vererek. Ben yaşlı isimler yok diye bir şey demedim zaten, Jericho dışında gençlerin önüne geçen olmadı dedim ki doğru olduğunu sende biliyorsun, saydığın yaşlı isimlerden hangisi ölmüş bitmiş performans verdi? Jarret geldiğinden bu yana Bryan ve Page ile oldukça kaliteli maçlar çıkardı ve yattı. Dustin aynı şekilde sürekli genç isimlere yatıyor son şov MJF'e yattığı gibi, Billy Gunn, The Acclaimed ekibiyle o dönem en çok pop alan isimlerin başındaydı o da aynı şekilde her single maçında yattı, Jericho'nun kemeri kaybettiğinden bu yana yatmadığı isim kalmadı, bir Sting kalıyor elimizde o da 65 yaşında dede olmasına rağmen gayet iyi performanslar verdi ve Darby ile müthiş ikili oldular. Yükseltip içine etmediği bir kişi yok diyorsun daha konunun başında bahsettiğin Hangman Page farklı dünyada yaşıyor sanırım ya da Swerve ya da Joe ya da Mox ( son zamanlarda kötü olsa da), daha sayabileceğim onlarca isim var aynı anda her ismi üst düzey kullanmalarını beklemek hata olur. O dedeler şovlarda maçlara çıkarken şovların main eventlerinde Swerve'ler, Kyle'ler, Allin'ler gibi gençler bulunuyordu, bu şirketin barındırmadığı çar yok, her tarz adam var. Sektör tarihinin en rezil şirketi demenle ilgili doğru söylediğin bir şey yok dedim bu arada, rezil şirket var olduğundan bu yana sektörde ki en iyi feudu (CM Punk vs MJF), en iyi maçları çıkarmış (say say bitmez) bir şirket.
Dostum dediklerimi ne doğru anlamışsın ne de doğru yorumlamışsın. Hangman Page, AEW'de adam oldu diye AEW ürünü diyorum zaten, söylediğin sence de mantıksız değil mi? Altyapısı olmayan şirketin güreşçi çıkarmasını bekliyorsun. Tully Blanchard 1 maça çıktı sadece ve yaşına rağmen kötü performans vermedi farklı maç izlemişiz sanırım, maçın yorumlarına da bakabilirsin. Goldberg (sürekli main event potasında genç gömerek dünya şampiyonu oluyordu) gibi, Undertaker gibi yürümeye mecalleri kalmamış adamlardansa daha yaşlı olmasına rağmen iyi performans veren isimleri güreştiriyor AEW, saydığım bu isimlerin kötü performans vermediğini söylememe rağmen bu dediğimi anlamıyorsun. Şuan 50 yaş üstü main event potasında olan Edge'de, Christian'da 50'lı yaşlarda olup tarihte en iyi performans veren isimlerin arasındalar, ölmüş bitmiş değiller, Christian 50 yaşında kariyerinin en iyi döneminde yorumlarını almayı başarmış bir efsane. En yaşlı isimleri bulunduran AEW aynı zamanda en genç isimleri de bulunduran bir şirket bu sebeple bu şirketin barındırmadığı çar yok diyorum. Son dediğimi ufacık bile anlamamışsın altını ısrarla çizmeme rağmen, rezil şirket “var olduğundan” bu yana sektörde ki en iyi feudu (CM Punk vs MJF), en iyi maçları çıkarmış (say say bitmez) bir şirket dedim. Toni Storm vs Mariah May yılın en iyi kadınlar feuduydu, ben sana aynı soruyu sormak isterim WWE'den geçen yıla dair sayabileceğin kaç tane çok iyi feud vardı? Yılın en iyi kadınlar feudu AEW'den, erkekler feudunda ise ilk 2 kişiden kişiye değişse de herkesin hem fikir olduğu Punk vs Drew, Page vs Swerve yani burada da en iyi de ilk 2'de AEW var. AEW'in her şeyi çok iyi demiyorum zaten ama bir şeyi iyi yaptılar mı da en iyisini yapıyorlar.Aga sen niye bu kadar çelişiyorsun anlamadım. Madem AEW adam çıkaracak bir altyapıya sahip değil o zaman Hangman Page'i niye %100 AEW ürünü olarak nitelendiriyorsun? Bu forumda en küçük indy şirketlerini bile bilen niş kesimler varken Major League Wrestling'i forumun en az yarısı biliyordur adım gibi de eminim. Bu şirket ölmüş bitmiş kişileri mi ringe çıkarıyor diyorsun. 70 yaşında bastonlu adamı iki maça çıkardılar diyorum ondan sonra diyorsun ki yaşlı isimler yok demedim. Ana hikayelerde WWE 50 yaşından büyük sadece Rock'ı kullanırken kalan güreşçiler 30-40 bandındayken AEW'da kullanılan isimler senin de saydığın gibi 50 yaşının üstünde. 70 yaşındaki adam veya yıllardır ringe adım atmamış 64 yaşındaki DDP'nin performanslarını gördük. Yükseltip içine etmediği isim yok derken kimleri kast ettiğimi de tek tek saymışsın. Hepsi rezil oldu ve hikayeleri ilgi çekmez durumda. Page biraz sıyrılıyor gibi ancak o da MJF'e gelene kadar 52 yaşındaki Daniels ile uğraşıyordu. Bir şirket herkesi aynı anda üst düzey kullanamayabilir ama problem kimseyi üst düzey kullanamıyor olması. Dedeler şovlara çıkarken main eventlerde şu an 50 yaşındaki Edge 58 yaşındaki Jarrett yine 50'sine gelmiş Christian var. Sen "sektör tarihinin en rezil şirketi" demem hakkında doğru söylediğin bir şey yok demedin. Hangisi yanlış diye sormuşum doğru söylediğin bir şey yok demişsin. Burada da ayrı çelişiyorsun. CM Punk vs MJF feudunun sektör tarihinin en iyi feud olması için en azından SCSA vs McMahon feudunu silmemiz lazım. Onun dışında da en az 40 tane feudu silmek lazım sektör tarihinden. Bunun dışında sadece bu sene yılın en kötü 5 feudundan 4 tanesi AEW'dan seçildi ve birinci seçilen feud diğer rekabetlere oylamada fark attı mesela. Rezillikleri de ben say say bitiremem. Ama senin iyi feudları saymanı bekliyorum mesela. Bir tane de ben ekleyeyim sana yardımcı olayım. Swerve vs Page.
İki post önce ne dediğini bilmiyorsun ya da kendi yazdığını bile anlayamıyorsun ikisi de ciddi sorun. Hangman Page'i %100 AEW ürünü olarak nitelendiren sensin. Tamamen AEW ürünü diyorsun buradan ne anlam çıkması gerekiyor? AEW'da adam oldu başka şey. AEW bu kişiyi üretti başka şey. Ben 70 yaşında bastonlu adamı maça çıkarıyorlar diyorum. Performansını sorgulamıyorum. Farklı bir alternatif olma amacıyla sektöre giren bir şirket senin Goldberg üzerinden gömdüğün şeyi kurulduğu ilk günden beri yapıyor. Sektöre yeni yıldızlar sunmasını beklerken şirketin ana şampiyonları Swerve, MJF ve Page dışında AEW sayesinde seviye atlamış isimler değiller. Undertaker'ın yürümeye mecali yok denmiş fakat ölüsü bile AEW'daki güreşçileri kaldırıp indirebilecek düzeyde. Çünkü profesyonel güreşin ringte takla atmak ve hikaye anlatmadan sağa sola zıplamak birbirinin memelerini tokatlamaktan ibaret sanıyorsunuz. İyi hikaye anlatamadığınız sürece ancak Japonya'da %55 oranında başarılı olursunuz ki bu da yetersiz bir oran. Son kısmı eksik okumuşum kabul ediyorum ancak Punk vs MJF'in önünde de bu kez en azından 15 tane feud var bu sefer. Hatta daha iyi 10 tane de maç sayarım. Christian ve Edge de tarihlerindeki en iyi performansları göstermiyorlar AEW'da. Christian'ın TNA günleriyle Edge'in sadece 2008 yılını izlersen ne demek istediğimi çok iyi anlarsın. AEW'da her çeşit güreşçi var argümanına da asla katılmıyorum. Hatta AEW'daki güreşçi çeşitlerine bakarsak hepsinden daha fazlası WWE'de var. Hatta WWE'nin sahip olduğu bazı profilleri AEW tarihinde bile görecek düzeye gelemeyecek. Mesela asla GOAT tartışmalarına dahil olabilecek bir ismi şirketinde barındıramayacak. Mount Rushmore'a yazılabilecek isimler AEW'da asla güreşmeyecekler. Bunun dışında AEW sektöre renk katan bazı hikaye anlatıcılarına sahip olmayacak. WWE'de geçen sene Kevin Owens vs Cody Rhodes, The Rock vs Cody Rhodes, Bloodline Saga, Reigns vs Rhodes gibi sektörü taşıyan feudlar ve New Day'in Big E'yi dışarı atıp karanlık tarafa geçişleri vardı. Kadınlarda ise Bayley vs Iyo Sky feudu Storm vs May feudu ile kafa kafaya giden bir feuddu. AEW hiç bir şey de iyi değil. Bir şey hariç. Ve onda da en iyisini yapıyorlar...Dostum dediklerimi ne doğru anlamışsın ne de doğru yorumlamışsın. Hangman Page, AEW'de adam oldu diye AEW ürünü diyorum zaten, söylediğin sence de mantıksız değil mi? Altyapısı olmayan şirketin güreşçi çıkarmasını bekliyorsun. Tully Blanchard 1 maça çıktı sadece ve yaşına rağmen kötü performans vermedi farklı maç izlemişiz sanırım, maçın yorumlarına da bakabilirsin. Goldberg (sürekli main event potasında genç gömerek dünya şampiyonu oluyordu) gibi, Undertaker gibi yürümeye mecalleri kalmamış adamlardansa daha yaşlı olmasına rağmen iyi performans veren isimleri güreştiriyor AEW, saydığım bu isimlerin kötü performans vermediğini söylememe rağmen bu dediğimi anlamıyorsun. Şuan 50 yaş üstü main event potasında olan Edge'de, Christian'da 50'lı yaşlarda olup tarihte en iyi performans veren isimlerin arasındalar, ölmüş bitmiş değiller, Christian 50 yaşında kariyerinin en iyi döneminde yorumlarını almayı başarmış bir efsane. En yaşlı isimleri bulunduran AEW aynı zamanda en genç isimleri de bulunduran bir şirket bu sebeple bu şirketin barındırmadığı çar yok diyorum. Son dediğimi ufacık bile anlamamışsın altını ısrarla çizmeme rağmen, rezil şirket “var olduğundan” bu yana sektörde ki en iyi feudu (CM Punk vs MJF), en iyi maçları çıkarmış (say say bitmez) bir şirket dedim. Toni Storm vs Mariah May yılın en iyi kadınlar feuduydu, ben sana aynı soruyu sormak isterim WWE'den geçen yıla dair sayabileceğin kaç tane çok iyi feud vardı? Yılın en iyi kadınlar feudu AEW'den, erkekler feudunda ise ilk 2 kişiden kişiye değişse de herkesin hem fikir olduğu Punk vs Drew, Page vs Swerve yani burada da en iyi de ilk 2'de AEW var. AEW'in her şeyi çok iyi demiyorum zaten ama bir şeyi iyi yaptılar mı da en iyisini yapıyorlar.
Kusura bakma şu uzunlukta bir şeye cevap verecek vaktim yok. İlk gözüme çarpanlarına söyleyeyim Edge, Cope ismini kendisi istedi, ve senin bu ışık söndürme konusunda verdiğin örnekler MJF, Page idi, şimdi de kendinle çelişip WWE'de ME olmaktan bahsetmişsin. Bir de evet Christian bugünkü şovda süre buldu, ama onun öncesinde çok çok az süre buldu şovlarda.@Brave Dragon
![]()
Mesajlar silindiği için bu şekilde cevap vereyim canım. Öncelikle her yazdığım şeyi fazlasıyla düşünüyorum bu konuda herkesin içinin rahat olmasını isterim. Senin cevap verdiğin sırayla gitmek isterim. Süper yıldızların ışığını söndürmek tabirini bile anlayamamışsın ve tam zıttı bir örnek vermişsin. Benim kastettiğim şey WWE'den main eventer statüsüyle AEW'ya geçen isimlerin zamanla bütün ağırlıklarının yitirilmiş olmasıydı. Edge gibi bir süperstarın "Cope" gibi rezil bir isim ile ortalıkta dolanması gibi. Sen ise WWE'nin sadece NXT'de kullanıp ana kadroya çıkardıktan hemen sonra kovulan bir güreşçinin yükselişini anlatmışsın. WWE'yi güreş şirketi olarak nitelendirmemişsin fakat bu durumun profesyonel güreşin ne olduğunu bilmediğinden dolayı kaynaklandığını düşünüyorum buraya da birazdan özellikle değineceğim o yüzden şimdilik atlıyorum. Page için nerenin ürünü demişsin ki bunu derken AEW ürünü demeye çalışmışsın bunu kastetmişsin fakat Page'in çıkış yaptığı yeri de kendin cevaplamışsın. ROH/NJPW'da Bullet Club'a girebilecek kadar iyi bir güreşçi olduğu zaten belli olan bir adamı AEW kurulduğu günden bu yana desteklemiş hatta şirketin ilk şampiyonu olması gerektiğini savunmuş kazanamayınca da Jericho'ya sövmüş birisi olaraktan kendisini AEW öncesinde de biliyordum. 2012 yılında ROH'ta Matt Hardy'e karşı debut yaptı mesela. Hatta Page şirketin haftalık şovlara geçiş sürecindeki hikayelerini de Bullet Club sayesinde inşa edebildi ve buradaki geçmişiyle hikayesi yazıldı. Bu da Page'in bir AEW ürünü değil ROH/NJPW ürünü olduğunu ayrıca kanıtlar. Jericho niye güreşiyor çünkü adamın marka değeri var dersen ben de John Cena niye hala güreşiyor çünkü marka değeri var derim. Beni ezmeye çalışırken bile bana koz veriyorsun. Bu isimlerin ana hikayelerde yer almadığını iddia etmek de ayrı bir saçmalık. Benim kastettiğim zaten güncel durumları değil (ki 50 yaşındaki Edge de güncel olarak ana hikayede ama ona değinememişsin maalesef) şirketin ilk kurulduğu dönem şirketin içerisindeki önemli isimler (ki birisi Jericho'nun bizzat kendisi) AEW'nun farklı bir alternatif sunmak üzere kurulduğunu vurguluyorlardı. Fakat şirket kurulduğundan beri ana hikayelerde yer almış stablelar Elite haricinde ya Jericho'nun liderliğinde kurulmuş ya da Jericho'ya karşı kurulmuş gruplardı. Şirketin ana kemerini elinde tutan isimlerden sadece Page ve MJF, WWE'ye uğramadan AEW içerisinde yükselmişler mesela. Omega'nın bile WWE'nin gelişim promosyonlarında geçmişi var sen düşün gerisini. Birilerini yükseltip rezil etmek = Nakamura, Corbin demişsin ki birazcık mantıklı cevaplar fakat Nakamura hala günümüzde istediği zaman ortaya çıkıp beline kemer takabiliyor. Corbin ise WWE'deyken her zaman hikayesi hazır olmuş her zaman iyi iş yapmış bir karakter olarak sözleşmesinin sonunda şirket ile devam etmek istemedi ve yollar ayrıldı. Fakat bu örneklerin karşısına benim koyduklarım hakkında sen konuşup yorum bile yapacak durumda değilsin. Japonya'nın belki de gelmiş geçmiş en iyi güreşçisi Okada'nın AEW'da 5 ayda belindeki kemere rağmen bir komedi karakterine dönüşmesi mesela. Şirketin belki de kendi ürünü olarak tepeye koyabileceği en önemli isim olan Sammy Guevara'nın ROH'ta takım divizyonuna adeta sürgüne yollanması, yine yıldız olacak gözüyle bakılan Hook'un FTW kemeri için 3 yıl boyunca adeta sömürülüp sonrasında da ışığının söndürülmesi, şirketi uçursun diye pipebomb kestirilen MJF'in sakat Adam Cole ile 1 yıl boyunca feudda kalması ve bu süreçte kıyıda köşede kalması. O kadar yetenekli ki Page sayesinde ancak toparlanabiliyor. Bilmeden konuşmak güzel demişsin Christian main event değil demişsin hatta süre bulmuyorlar demişsin fakat son şovda ana kemer olaylarında yer aldı ve halihazırda da elinde sağlam bir title shot var. İstediği an çıkıp ana kemeri kazanabilir. Jeff Jarrett ise kontratını yeniler yenilemez AEW kemerini istediğini söyledi ve Page'den dayak yedi ki Page'i de Daniels'tan önce bir süre de 58 yaşındaki biriyle meşgul etmişler. Fanı olduğun şirket ki ben kimsenin fanı değilim. Her şirketi elimden geldiğince takip etmeye gelişmeleri öğrenmeye görmeye çalışan birisiyim ama WWE daha fazla takip ediyorum, ki bunun sebebi de benimle alakalı değil sektörün zirvesinde WWE var onunla alakalı, Cena ile Rock'ı ME yapıyor demişsin ki doğrudur ve yapmaları da doğrudur. Benim aylardır söylediğim hatta üzerine makale yazdığım şeyi bile anlamamışsın. Benim derdim Edge'in veya Jericho'ların ME olması değil. WWE'ye gelsin orada bile ME olsunlar isterim. Ben bu adamları izleyerek büyüdüm. Bunları isterim. Ama sen farklı bir alternatif sunacağım diyip de ilk şampiyon olarak Jericho'yu önüme serersen şirketin sahibi her "yeni çağ başlıyor" dediğinde 50 yaşında adamlar return yaparsa ben de bunu eleştiririm. Bu hakka sahip olurum. Farklı şeyler izlemeye geldiğim yerde ben yine WWE'den alışık olduğum şeyleri görürsem bunu eleştiririm. Siz Goldberg geliyor diye ortalığı velveleye verip Tully Blanchard'ın 70 yaşında maça çıkmasını savunursanız veya Jericho, Edge gibi isimlerin ana hikayelerde olmasını savunup iki yüzlülük yaparsanız ben bunu söylerim ortaya koyarım. Ben WWE'de yanlış gördüğüm şeyleri de söylemekten asla çekinmiyorum. AEW'nun yanlışlarını da söylüyorum. Bunu da geçelim. Dediğin feudları kim seçiyor demişsin sen ve arkadaşların mı demişsin fakat senin de içinde bulunduğun mark kitlenin oylarını kullandığı büyük AEW fanı Dave Meltzer'in sitesi Wrestling Observer Newsletter'daki oylamalar sonucu benim söylediğim sonuçlar çıkmış. Yani çıkıp kendi kendime sıralama yapmıyorum. Profesyonel güreşin tanımını elbette ben yapmıyorum fakat bundan sen de bihabersin o yüzden sana öğretmek maksatlı profesyonel güreşin wikipedia'daki tanımını bizzat buraya yazayım. "Profesyonel güreş (genellikle profesyonel güreş veya basitçe güreş olarak anılır), sahte dövüş etrafında odaklanan ve sanatçılarının rekabetçi güreşçiler olduğu öncülüne dayanan bir atletik tiyatro biçimidir. Profesyonel güreş, senaryo sonuçları ve gerçek rekabete göre eğlence ve hikaye anlatımına verdiği vurgu ile amatör güreşten ayrılır. " ne diyor? eğlence diyor, ne diyor? hikaye anlatımına verdiği vurgu diyor. Profesyonel güreş her şeyden önce bir hikaye anlatmak durumundadır. Bu şekilde evrimleşmiştir. Ben forumda bunları da anlattım. Hiç gidip baktın mı mesela bu sektör nasıl ortaya çıktı bugünlere gelene kadar tanımsal olarak nasıl bir dönüşüm geçirdi biliyor musun? Ben ego kasmıyorum. Gerçek neyse onu ortaya koyuyorum. Ben ego kasacak olsam bu siteye bile hiç gelmezdim emin ol. Buradaki pek çok kişi de benim nasıl bir insan olduğumu önceden de biliyordu şimdi nasıl bir insan olduğumu da biliyorlar. Bu argümanlarımın boş olmadığını sen de biliyorsun hatta karşı argüman sunarken bile beni haklı çıkarıyorsun benim dediğim şeyi söylüyorsun farkında olmadan. Mesela GOAT tartışmalarına dahil olabilecek bir ismi şirketinde barındıramayacak. Mount Rushmore'a yazılabilecek isimler AEW'da asla güreşmeyecekler demem üzerine ortaya koyduğun isimleri de değerlendireyim. Ama ondan önce bu statülere ulaşmak için güreşçilerin neler yapmış olması gerek onu söylemek lazım çünkü bu daha önemli bir konu. Öncelikle sektörün zirvesine en azından bir kez çıkmış olması lazım. Yani WWE'de ana kemerler kazanmış olması lazım. Bunu yaparken süreklilik de arz etmesi lazım. Bir de iyi güreşmenin yanı sıra çok çok iyi hikaye anlatıcısı olmaları lazım. Saydığın isimlerden Omega ve Okada hiçbir zaman sektörün zirvesinde yer almamışken Adam Copeland ise maalesef erken emekli olmak zorunda kaldığı için süreklilik konusunda problem yaşıyor. Yani hiçbir şekilde bu tartışmalara dahil olma şansları yok. Belki Copeland sakatlanmayıp kariyerine devam etseydi GOAT tartışmalarına dahil olabilirdi ama Rushmore'a kesin girerdi. Kısacası sen beni bilgisizlikle nitelendirebilecek bir şahıs değilsin. Önce benim burada yazdığım makalelere bak ondan sonra beni bilgisiz olarak lanse edebiliyor musun?