Burayı son aylarda çok boşlamıştık ama güzel bir dönüş yapmak istiyorum. Artık yeni bir seriye başlıyoruz bu konunun altında: Haftanın Menüsü. Bu seride izlediğim haftalık şovlardan çıkan kaliteli maçların değerlendirmesi olacak. Tabii her hafta derleme yapabilecek kadar kaliteli maçlar olmayabilir ya da ben o hafta şovları takip edememiş olabilirim, bu yüzden her hafta düzenli olarak gelmeyebilir ama arayı çok açmadan böyle güzel bir seriyi sürdürmek istiyorum bu konuya kendimden bir şeyler bırakmaya devam ettiğim sürece.
Haftanın Menüsü #1
wwe raw #1612
kıtalararası şampiyonluğu maçı - sami zayn (ş) vs. chad gable: Hikayeleşen haftalık şov maçları... Vallahi de aşığıyız, billahi de aşığıyız bu sporun. İki isim de tam beklediğim tempoyu ve heyecanı sağladı maç için. Zaten hangi amaca hizmet edeceği belliydi maçın, o yüzden sonucuyla ilgili pek bir şey konuşmaya gerek duymuyorum. Sami Zayn, GUNTHER'ın saltanatını bitirmek için ne kadar doğru bir isimmiş bunu gün geçtikçe daha çok anlayacağız. O farkındalığın oluştuğu çentiklerden ilkini bu maçta attı bize Zayn. Chad Gable ise geçirdiği turn ile beraber bambaşka bir yola soktular. Bu haliyle ne izleteceğini merak ediyorum. Zayn vs. Gable, Backlash'e net taşınır ve bu şovda kısıtlı sürede verdiklerinden çok daha iyisini bize Lyon'da verirler diye düşünüyorum. | ****
aew dynamite #237
claudio castagnoli vs. will ospreay: Yani şu maçın kötü geçmesi kıyamet alameti olurdu zaten ve sevdiklerimle vedalaşmaya başlardım öyle diyeyim. Dünyada şu sporu yapmaktan güncel en çok keyif alan 5 adamdan 2'si karşı karşıya geliyor, daha ne olacaktı? Haftanın mutfağında ana yemeği bu maç olarak ilan ediyorum çeyrek puan farkla. Maç zaten başladığı anda Claudio'nun saldırısından bitişe kadar asla durmadı ve iki isim de çok büyük kalite koydular ortaya. Pazar günkü Ospreay vs. Danielson maçı için heyecan dozumu daha da arttırdı bu maç, yani amacına da hizmet etmiş oldu. Maçın sonunda Ospi'nin Giant Swing'i havada ABSORBE ETME işi... Vücudunun her bir hücresini bu kadar esnek ve kaliteli kullanabilmeyi nasıl başarıyorsun be adam. | ****1/4
wwe smackdown #1287
"tartışmasız" wwe şampiyonluğu #1 adaylık maçı - aj styles vs. la knight: Bu maçın şovun açılışına konulmasına isyan etmiştim ilk başta ama seyirciyi şovun havasına sokmak için çok keyifli bir maç hazırlandığını görünce görüşümü değiştirdim. Ha öyle aman aman büyük bir maç mıydı? Değildi tabii ki, 2 saatlik SD'ye böyle bir maç booklayabilmek pek de imkanlar dahilinde gözükmüyor zaten. Ama keyifliydi ya, bazen de bir maç için bu yeterlidir. İki ismin de kazanma ihtimali kafa kafaya olduğu için bu maçın izlenebilirliği ekstra arttı benim gözümde. Sadece bitiş çok klişe ve düzdü, onun dışında yağ gibi akıp giden 10-12 dakikalık bir maç izlemek isteyenler için sıcağı sıcağına tavsiyem olur bu maç. | ***1/4