TAKEOVER: New York City Değerlendirmeleri


Lütfen 10 Üzerinden Puanınızı Verin

  • 1

    Oy: 0 0.0%
  • 2

    Oy: 0 0.0%
  • 3

    Oy: 0 0.0%
  • 4

    Oy: 0 0.0%
  • 5

    Oy: 0 0.0%
  • 6

    Oy: 0 0.0%
  • 7

    Oy: 1 10.0%
  • 8

    Oy: 0 0.0%
  • 9

    Oy: 0 0.0%
  • 10

    Oy: 9 90.0%

  • Kullanılan toplam oy
    10

CEO

𝑐ℎ𝑖𝑒𝑓 𝑒𝑥𝑒𝑐𝑢𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑜𝑓𝑓𝑖𝑐𝑒𝑟
Katılım
4 Şub 2024
Konular
37
Mesajlar
167
Beğeni sayısı
213
PG Nakit
0
İlk şovumuzu gecikmeli de olsa, tüm eksikliklere rağmen gerçekleştirdik. Vereceğiniz her türlü geri bildirime açığım. Detaylı değerlendirmeleri şov takibi kadar değerli gördüğümü hatırlatmak isterim.

Not: Bu şovda Seth Rollins, Logan Paul ve Eddie Kingston’a yer vermediğimin farkındayım. Bu şovun içerisinde değerlendirmemiş olmam, görmediğim anlamına gelmiyor. Kestikleri promolar ile haftalık şovda değerlendireceğim. Sahipleri müsterih olsun.​
 

keka

🍓
Katılım
2 Tem 2023
Konular
36
Mesajlar
2,312
Beğeni sayısı
993
PG Nakit
325
İlk şov olduğu için 10'u çaktık bile. Bazı dilimlerinde olabildiğince takip etmeye çalıştığım, oyuncu olarak zevk aldığım güzel bir şovdu. Estetik olarak küçük sıkıntılar vardı bazı yerlerde bold kullanmama gibi ama söylemeye bile değmez sonraki şovlarda ya da şimdi bile editlenip düzeltilebilir. Ring içi olarak çok doyurdu, özellikle main event. İsmine yakışır bir maçtı. Jericho'nun burada boy göstermesi fazlasıyla etkileyici ve aynı zamanda Lesnar gibi bir isimle hikayeye girmesi onu PGW'deki halinden çok daha iyi yapacaktır. Zaten bu yüzden KAT'a biraz NOW'a geçmesini önermiştim. Ekip de potansiyelini görüp onu kullanmak istemiş olmalı. O yüzden iki taraf için de çok iyi olmuş. Chavo şok ediciydi. Çok iyi saklandı. Scramble maçı da güzel yazılmıştı. Hobbs'un dominantlığını burada da seyretmek güzeldi. Hayırlı olsun, çok güzel iş olmuş. Devamlılık olmasını diliyor ve sabırsızlıkla diğer şovları bekliyorum. Elinize sağlık dostlar.
 

GBB

👑
Katılım
2 Tem 2023
Konular
41
Mesajlar
5,561
Beğeni sayısı
1,607
PG Nakit
370
Gayet iyi şovdu ve ilk şov da olduğu için 10 kesinlikle. Şov konusunda da dediğim gibi tek eleştirebileceğim nokta şovun genelinin maç olması. Fakat dediğim gibi bu da çok yüksek ihtimal bir Takeover şovu olmasından kaynaklı o yüzden genel olarak şovun büyük bölümünün maç olması çok normal. Az önce dediğim gibi 10. Haftalık şovları bekliyoruz merakla.
 

jaques

clk
Katılım
2 Tem 2023
Konular
40
Mesajlar
3,797
Beğeni sayısı
1,194
PG Nakit
220
Konum
Antalya
RPG Karakteri
CM Punk
Genelde yeni açılan bir şirketin en takip etmesi sıkan kısmı ilk ay oluyor. Random gerçekleşen maçlar ve tüm kemerler için yapılan turnuva mevzusu takip açısından çok keyif vermiyor. Fakat bu sefer böyle bir manzara ile karşılaşmamak hem şaşırttı hem mutlu etti. İlk şov olmasına rağmen çoğu feud'un temeli atılmış oldu, bu da oyuna olan hevesi arttırdı bence. Açılıştaki maç iyi bir başlangıç oldu bence iki zıt karaktere uzun soluklu bir feud yazılmaması garip olurdu, Tag Team potasındaki hareketlilik hoş, Lesnar-Jericho gerginliği şovdaki 2. favorim. Jericho'nun PGW'dan gelişini hiç beklemiyordum, Chavo'dan büyük etki bıraktı bende -nedenini de alta yazıyorum.

Main Event'i hiç böyle hayal etmemiştim. Şovu 10/10 yapan bir senaryoyaya girilmiş. Zaten bu maç Punk'ın Bret Hart ile olan görüşmesinden sonra temiz bir galibiyetle ya da No Contest ile bitse tatmin etmezdi. Felfeci merak uyandırdı o son.

Biraz geride kalan şeylere gelirsem, Scramble maçı çok keyif vermedi bunun nedeni de sanırım maçın bir amacının olmamasıydı. Ortada doğal olarak bir hikaye olmayınca, bir de üstüne kemer de olmayınca türün şaşalı olması pek merak uyandırmadı bende. Bunun yerine bu karakterleri farklı arka alan segmentlerinde görsek daha cazip olabilirdi. Chavo'yu orada görmektense sonraki haftalıkta ana olayda görsek daha vurucu olurdu. Tabii bunlar puan kırılacak şeyler değil. Sonraki şovlardan beklentim kemer dağıtma mevzularının 1-2 ay uzayan maçlar yerine kısa ve öz bir şekilde ayarlanması, segment sıklığının artması olur. Özel şov için gayet yerinde maç izledik ama haftalıklarda 2-3 maç ve geriye kalan her şeyin segment-backstage ağırlıklı olması bana kalırsa takibi daha keyifli kılıyor. İlk şovdan bu kadar güzel feudlar bağlandıysa bu bahsettiğim şeyin de iyi ayarlanacağını düşünüyorum.

Emeği geçen herkesin eline sağlık. 10 puanı verdim gitti.
 

god is an astronaut

too audiological to be deaf
Katılım
3 Tem 2023
Konular
27
Mesajlar
5,484
Beğeni sayısı
769
PG Nakit
165
RPG Karakteri
''The Fallen Angel'' Christopher Daniels
Elimden geldiğince şovları okuyarak bu şirketi de takip etmeye çalışacağım. İlk şovda gözüme çarpan şey maçların çoğunluğunun alışılmış şekilde bitmemesi oldu. Bu özellikle yeni kurulmuş bir şirkette çok normal çünkü bir süre hikaye yaratmak için bu tip elementlere ihtiyaç duyulacak. Hobbs vs. Mason, Wyatt Familiy vs. Acclaimed gibi örneklerden bahsedebiliriz bunun için. Biri diskalifiye ile bitti, diğerine de dışarıdan müdahale yapıldı. Ancak bunun zirvesi bence Hart - Punk diyaloğunu foreshadowing alabildiğimiz Main Event oldu. Şirketin açık ara devamına en çok merak unsuru besleyeceğim hikayesi, ikinci sırada da Jericho vs. Lesnar var. Ben Jericho ve oyuncusunu PGW'de de beğeniyordum ama burada kendini gösterme şansının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu açıdan şansı da yaver giderse bence yolu açık. İlk şovun da etkisiyle 10 puanı yapıştırdık, başarılar dilerim.
 

Spear of Chaos

PG.com Kullanıcısı
Katılım
3 Tem 2023
Konular
366
Mesajlar
5,680
Beğeni sayısı
805
PG Nakit
855
RPG Karakteri
Brock Lesnar
Favori Güreşçi
Seth Rollins
Öncelikle Hobbs'un biraz dark görünümünü sevdim. Dominant bir karakter şaklaban bir gimmick'e bürünse bu olmazdı ama Hobbs'un da ortası yok yani ya Dark olacak ya da çocuk karakteri gibi olacak. Secim yapmak kolay olsa da şaşırmadığı için ekibe tebrik ediyorum. Mason'un aktifligi iyi değil herhalde ama eğer aktif olursa kısa sürede title shot alacak bir vibe var kendisinde.



Acclaimed Wyatt'ın tabirine göre "top" olacak olsa da takımın rengini sevdim ben bayağı. O gelişle kaybetmeleri de Wyatt'a biraz fazla bir momentum sağlardı ve segmentin gidişine ters olurdu. Bu yüzden kazanan da doğru olmuş maçta. Righteous'u da pek bilmiyorum ama Wyatt'lara yenileceklerdir bence feudlarının sonunda.



Bu türleri bence özel konsept şovlarında veya şampiyonluk maçında kullanmadığımız sürece boş gibi geliyor. İlgi çekmiyor yani. Chavo'ya momentum kastırmak için yazılmış bir maç olduğunu düşünüyorum. Chavo'yu, geçmişteki yerden farklı olarak ekibin iyi kullanacağını düşünüyorum. Önü şu an karışık. Bakalım görelim önünde ne yol varmış.



Benim segment hakikaten şovun en iyi kısmı olmuş. Ben neredeyse 17 yaşındayım ve hayatımda böyle bir segment okumadım. Karakterlerin kullanımı, zamanlamalar.. her şey mükemmel olmuş. Olayı yorumlayacak olursam; 2 3 kelime konuşsak iyiydi ama feuda başlamamız güzel oldu ilk şovdan. Eğer Jericho'nun sahibi aktif olursa güzel şeyler izleteceğimizi düşünüyorum. Haftalık şovlarda gozukunce ekip oraları nasıl yedirecek onu da merak ediyorum. Feudun ve karakterin gidişatı için önemli bir detay olacak.



Bu maçta herkesin bahsettiği olay ney anlamadım ama bence Goldberg inanılmaz iyi bir giriş yapmış oldu kariyerine. CM Punk buradan zor toparlar hatta. Bu feudu büyük ihtimal kaybedeceğini düşünüyorum kendisinin. Sıradaki feudlarda poster yüzü olmanin hakkını verecek işler yapacağını düşünüyorum ama gene de.

Normalde de 10'u alabilir ama 9'a daha yakın bence şov. İlk şov olduğu için 10 verdim direkt. PGW'nun 6-7 ayda oturttuğu şov kalitesini NOW ilk şovdan yakalayarak ileriye dair iyi bir mesaj verdi. Haftalık şov bekliyoruz.
 

Kras Mazov

Tractatus
Katılım
3 Tem 2023
Konular
35
Mesajlar
5,644
Beğeni sayısı
1,576
PG Nakit
210
RPG Karakteri
Velveteen Dream
Favori Güreşçi
Eddie Guerrero
Şovun başlangıcındaki eşleşme güzeldi iki karakter de iyi yansıtıldı lakin şovun açılışında şirketin vizyonu, misyonu vb. anlatan bir segmenti şovun içinde de görmek istiyordum direkt bir maçtan başlamaktansa. Bir de şirketin ilk maçının DQ bitmesi çoğu insan için ezber bozan gelebilir lakin ben en ilk maçın DQ bitmemesi tarafındaydım. Lakin iki güreşçi de kaybetmeye müsait karaktere sahip gibi durmadığı için ekibin verdiği kararı da anlayabiliyorum lakin temelden bir adım atılmalıydı buna diye de düşünüyorum. Ha maç çok iyidi bu arada. Mason'un karakterini çok beğendim açıkçası.

Takım maçında ben de bu tarz bir şey bekliyordum beklediğim gibi de oldu. Takım maçıyla alakalı sanırım fontlarla alakalı biraz eksikler gördüm onun dışında maç ve olaylar güzeldi. Şov içerisinde genel olarak eksik gördüğüm bir şeyi en sonda bahsedeceğim onun dışında her şey güzeldi.

Scramble maçındaki sürpriz isimin Chavito olması gerçekten güzel bir sükseydi. First and worst champion burada da çok güzel işlenecektir. Sean Strickland'ın ringe girişi maç içinde sürpriz olarak yazılsa da hepimiz bildiğimiz için o girişin pek bir impacti olmadı. Bir de scramble maçının kazananına ne olacaktı onu ben kaçırdım. Maçın önemi haberlerde vb. sık ve minik olarak açıklansa insanlar daha hypelanabilirdi. Ben okurken hypelıydım maça, hayal kırıklığına da uğramadım ama artık yaş büyüyünce RPG ile alakalı her şeyi de beğeniyorum. Belki beğenmeyeni çıkabilir diye eklemek istedim.

Lesnar vs Jericho şovun açılış maçıyla beraber en tadında diyebileceğim olaylar oldu diyebilirim. Kısalığı olsun, istenenin net açıklanması olsun, Lesnar'ın güreşi sevmeyen adam olarak yazılması bana böyle çok güzel bir tat verdi doğrusu.

Adam Copeland vs Oba Femi maçı şovda böyle olması gereken ama böyle bir imkanı da kolay bulamadığın türden bir maç olmuş. Oba Femi'den maç sonu bi promo bekliyordum aslında ama diğer şovlarda da göreceğiz artık. Belki de Vincent onun kabilesini geri getirmesine yardım eder bilemeyiz şirkete dürüst adam lazım.

Main Event tadından da fazla bana göre olumlu olan bir overlığa sahip bir maçtı. En doğru karar no contestti özellikle Bret Hart olayını da buraya bağlamak müthiş olmuş diyebilirim. Maçta çok fazla finisher kickout gördük ilk şov için dozu bana göre fazla geldi ama bu olay dahi maçı da alevlendirdi diye düşünüyorum. CM Punk ile Goldberg arasında neler olacak ayrı ayrı çok merak ediyorum.

Şovda görmek isteyip göremediğim büyük ihtimalle ek olarak belirtmek gerekirse Matt Morgan'dan bir statement, segmentlerin azlığı veyahut segment azlığı yerine şovdaki karakterlerin pek konuşturulmaması diyebilirim. Bunların hepsi bana göre ilk şov tolere edilir çünkü ilk şov en zor şovdur. Bunu oturtmak hiç de kolay değildir. Senaryoları oluşturmak, oturtmak, malzeme üretmek ilk başta hep zordur. Eldeki malzeme artınca ürün de artacak ve doyurucu olacaktır. Tekrardan hayırlı olsun diyorum, emeğinize sağlık şova 10 puanı verdik.
 
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: