RPG 𝐌𝐀𝐘𝐇𝐄𝐌 #𝟗 "𝘋𝘰𝘤𝘵𝘰𝘳"


PGW: Son Eklenen Parta Git

god is an astronaut

too audiological to be deaf
Katılım
3 Tem 2023
Konular
24
Mesajlar
5,151
Beğeni sayısı
683
PG Nakit
165
RPG Karakteri
''The Fallen Angel'' Christopher Daniels
Analiz part iki. Hızlıca girelim.

Öncelikle Chavo'nun yanlamasına patladım, Ospreay'e ise sonuna kadar destek çıktım. Kevin Kelly'nin tepkisine de patladık bu arada. Humberto ekstaziyi atıp gelmiş galiba, patlıyor yani. Headbutt literal şok geçirtti. Aussie Open sonunda contender haklarını kullanmış. DZ galibiyetine yükseldik, onlarda bu yükselişte zaten. Böyle devam Superstars aslanları, şirketin en iyi ikilisi. Fatu aile mangalına da duygulandık, Rikishi bence bu savaşı istemiyor. Jey adımı şimdi atmasa da en kritik anda bence ailesinin yanında bulunacak, bu hikayeyi de takip edeceğiz. Matt Riddle'ın girişinde denen cümle kadronun yarısına oturur inanılmaz. Nigel'ın oğluşum demesine de patladık. MATT RIDDLE AŞLWFKMÖAWLFÖAWLDÖKLWAKÖFŞLWAÖKMFŞLAWWAKLJMFKWAŞMJ İNANILMAZ BİR KARAKTER. ŞİRKETTEKİ FAVORİM BU SAATTEN SONRA. ŞİRKETTE BİR TEK LUCIFER MICHAELSON COPYCAT EKSİKMİŞ CİDDEN HER ŞEY TAM OTURDU ŞU AN. Dream'in halüsinasyonlarının nereye varacağını çok merak ediyorum, bana olabilir çünkü. Kendini toparlamasını bekliyor olacağım. Ekipten naçizane ricam bir şovda Ryback'in cips yeme gifini kullanıp meme üretir misiniz lütfen.


Dream'in toparlanması için ilk adım galiba maç sonunda atılmış. Demin ki şovda Dominik henüz ciddi gelmiyor demiştim, ilk adımı atmış. Bakalım bekliyoruz hala etkilenmedik. Sonraki segment uzun zamandır okuduğum en iyi şeylerden cidden, Val Venis'in Creepypasta'sı inanılmaz bir içerik olabilir abi bunun düşünülmesi lazım. Bir de Cassie'nin ''sapık mısın'' diye sorması, şaka mı? Rüyaydı zaten, anca orada olur. Sami Zayn acilen kendine bir yol çizmeli, anca yan çiziyor çünkü. Kendrick Lamar görünümüne etkilendik cidden, beklemiyorduk. Ama şaşırmadık da. Psikoloji öğrencisi olarak Cena'nın anlattığı şeyleri biliyorum da Cena bunları nereden biliyor onu çıkaramadım. Ama yalan yok promosu çok fenaydı, önce diğerlerinin bunu bilmediğini bildiği için çocuğa anlatır gibi anlatması ve sonra kendi derdini paylaşması.. Etkileyiciydi hani. Demin Venis'in segmenti için son zamanlarda okuduğum en iyi şeylerden demiştim, en iyisi de şovun sonunda yaşananlar cidden. Tek tek detaylara girsem bitmez ama her bir detayıyla aşırı etkilendiğimi söyleyebilirim, cidden içine çekti yani. Her iki tarafında kendilerince haklı davalarının olması, karışıklık buradan çıkıyor zaten. Ortada haksız yok. Mayhem çok güzel kenetleniyor bu arada, Payback bu konuda çok geride şu an. Kornetto bir şeyler yapmalı. ADR'nin de kendini başka bir ailevi durumun içinde bulması, Mayhem gümbür gümbür geliyor cidden. Bir Payback parçası olarak işimiz zor diyebilirim, ama bizde geride kalmayız eminim. Elimizde potansiyelli çok hikaye var. Emeğinize sağlık, bu şovu okumaktan da aynı şekilde keyif aldım.
 

god is an astronaut

too audiological to be deaf
Katılım
3 Tem 2023
Konular
24
Mesajlar
5,151
Beğeni sayısı
683
PG Nakit
165
RPG Karakteri
''The Fallen Angel'' Christopher Daniels
sen nasıl ve hangi hadle insanların karakterine cıvık deme lüksünü kendinde buluyorsun onu anlamadım sadece, elinize sağlık. ana olay çok güzel olmuş.

Bu o kadar problematik bir şey değil bence bu arada ya, yani kişinin kendisine de denmezken. Oynadığı karaktere cıvık denebilir bu karakteristik bir özellik çünkü bir noktada, ki şovlarda da var bu karakterler. Benim şovda okurken en eğlendiğim kısım ''cıvık'' diyebileceğim Riddle'ın bölümüydü. Lucifer Michaelson parodisi yani sonuçta. Ciddiyeti yok, ama çok eğlenceli ve aşırı rahat yükselebilir. Ha ben Sosa'nın bu konudaki yorumuna da katılmıyorum çünkü şovlardaki dengeden memnunum. Cıvıklık da şovların akıcılığı için gerekiyor yoksa hiçbir insanı buraya üç saat oturtup tamamı ciddiyetten oluşan şeyleri yorumlamasını bekleyemezsin. Eğlence herkese lazım.
 

Chairman

Emekli Üye
Katılım
2 Tem 2023
Konular
74
Mesajlar
287
Beğeni sayısı
785
PG Nakit
0
Değerlendirme konusu açılmamış buraya yazayım o zaman fikrimi. Şov aşırı cıvık karakterlerden oluşuyordu, ciddiyet çok çok azdı yani her segmentte. Dengelense iyiydi. Gene de iyiydi emeğe saygı diyerek 4 veririm şu şova.

Bu analizi ciddi yaptığını varsayıyorum ve sana cevap vermek istiyorum çünkü Mayhem'in bütünüyle planını ben yapıyorum. Açılışta unvanını ve kendi ırkından dostlarını yitirmiş bir adam var ve Ospreay haklı olarak gelip "sen şovu niye açıyorsun?" sitemi yapıyor. Daha sonra Angel Garza'nın yokluğunda yalnız kalmış bir adam olan Humberto geliyor ve geçirdiği bunalımdan dolayı ringdeki herkese "buradan gidin maçıma çıkayım" gibisinden bir posta koyup imajını az-çok toplayıveriyor. Bunu yapması gerekti çünkü tek başına çıktığı bu maçı kaybedecek. Çakma DX, cıvık karakterler kategorisine girecek ilk karakterler ve ölmüş sayılan TTC unvanını kazanıp biraz olsun divizyona can katıyorlar. Ve sonraki segment. Her Türk gencinin az çok babasıyla sorunları vardır ve Rikishi ile Jey Uso maddesi ile az çok bunu yansıtmak istedim. Rikishi, Jey'den çok şirketteki diğer güreşçilere babacan yaklaşıyor ve bunun az çok nedenini açıkladı. Ve bana göre ağır bir segment oldu. Burada da cıvık karakter yok gibi. Matt Riddle, oç olduğunu iddia eden ve bunu üstüne basa basa söyleyen Lucifer'dan ilham alan bir karakter. Promosunda Camacho'dan bahsetmişti ve onunla bir maça çıkıp kazandı.

Bu maç cıvık olarak sayılabilir ama madde olarak değerlendirirsek şov boyu diğer güreşçiler tarafından üstüne yüklenilen Nigel'in, spiker masasında geçen hafta maça çıktığı Adam Cole ile bir sürtüşme yaşaması bu maçın Riddle'ın gimmickinden kaynanan cıvıklığını az çok dengeliyor. Nigel'in bu şov çok üstüne gelindiğini ve onun pasif kaldığı ile ilgili yorumları da okudum. Bunu Nigel zaten şovun bir yerinde "bu masada olmasam çok farklı konuşurdum" diyerek güreşçi-spiker olayının kendisinin imajına az çok zararından bahsediyor zaten. Ne yazık ki böyle büyük resimler ama küçük detaylar ETR hariç hiçbir oyuncu tarafından kolay kolay görünmüyor. O yüzden kendisini ve şov değerlendirmeleri konusundaki emeğini tebrik ediyorum.

Ve The Dream maddesi. Yazması en zor karakter. Ekipte sadece bir kişi becerebiliyor ve dolayısıyla o yazıyor. Yine bir iç buhranda. Velveteen ile savaşıyor. Rikishi, MAYHEM'in bir koçu olarak kendisine yardımcı olmaya çalışırken Kadir Hoca gimmickli Ryback olaya dahil oluyor. Normalde planda yoktu ama oyuncudan atılım gördüğümüz için maddeye almak istedim. Dream ile arka alandaki güreş okulunda bir antrenman maçına çıkıyorlar ve Dream dağılıyor. Bayılıp oradan götürülüyor. Şu ana kadar senin tabirinle şovda yer alan cıvık karakterler sırasıyla D-Z, Riddle ve Ryback.

Sonrasında Dominik, üstünde hype olan bir karakter olarak düşüşte olan Stardust ve daha çok kariyerindeki filmlere odaklandığından entrance'inde bahsedilen Holywood Batista'ya karşı bir galibiyet alıyor. Cıvık karakter algılayamadım bu maddede. Stardust'tan bahsediyorsak bir cıvıklığı olduğunu sanmıyorum. PGW.com'dan çok kez haber geçtik ekiple. Cody'nin bir senaryosu var. Arka alanda fazlasıyla gösterdiği toksik davranışlardan dolayı -bunlar rpg out olursa senin ekibe karşı tutumunla irite etmen oluyor maalesef 😛 - şirket yöneticileri tarafından bir düşüşle cezalandırılıyor. Bu serüven ne zaman biter bilinmez ama yıllardır beraber yazdığımız arkadaşlarımla uyguladığımız "feragat" denilebilecek bir sistem var. Belirli bir süre şovlarda pasif konuma geçen ve maça çıkmayıp sürekli segmenta giren, aktif olmasına rağmen kaybeden karakterler bir anda tavan yapmış bir hisse gibi yükselişe geçerler. Şu anda bu karakterlere The Dream'i ve Alberto'yu verebilirim. Senden başka örnek istiyorsan. Feragat olayı da az çok anlaşılmıştır umarım.

Val Venis ve JoMo'yu zaten cıvık olarak değil entertainment olarak şirketi taşıyan karakterler diye nitelendirebilirim. Wes Lee zaten iyi bir potansiyel. Burayı da geçiyorum. Burada Val unvanını kaybettiği ile ilgili bir rüya görüyor. Karaktere "karı kıza değil, güreşe odaklan" mesajı geliyor ufaktan. Çünkü elinde şirketin en değerli unvanlarından biri var. Maddenin amacı bu. Belki de ileride bir karakter gelişimine hizmet edebilecek bir madde.

Main event çok ağır bir main eventtı. John Cena için bir hikaye yarattım ve uzun döneme yaymak yerine tek bir segmenttan her şey anlatıldı. Ama main eventa geldiğimizde şov konusunda sadece Adam Cole ve Nigel'i oynayan arkadaşlarımız vardılar. Yani ana olay yayınlanırken şovu takip eden kişi sayısı ikiydi ve yarısından fazlasını direkt bant olarak atmak zorunda kaldım çünkü yazmaya çok uğraştığım bir main event canlı yayınlanırken sadece iki kişinin olması biraz heves kırdı. Bunun için de oyuncuları suçlamıyorum. Cena'nın sahibi bu aralar pek aktif olamıyor ve dün gece de olamadı. Herkesin kendi hayatında birtakım sorunları ve meşguliyetleri olabiliyor. Kimseyi akşamın 11'inde bilgisayar başında silah zoruyla tutamayız.

Konu da bu değil zaten. ME reaksiyon alır ya da almaz. Ben şovların birkaç kişi hariç bütünüyle okunduğunu düşünmüyorum. Okunsa da üstüne düşünüldüğünü. Ama buna rağmen çoğu kişinin yorum yapmak için yorum yaptığı kanaatindeyim. Yani şovun aşırı cıvık karakterlerden oluştuğunu söylüyorsun ama cıvık sayılabilecek bir takım var bir de Riddle ve Ryback. Ki oyunda artık trend olan da bu. İnsanlar artık pek ciddi karakter oynamaya yanaşmıyor. Adam Kadir Hoca gimmickiyle Ryback aldı diye şova koymamazlık yapmam daha mı iyi olurdu taslağı yaparken? Ya da Riddle'a hiç yer vermemek? Bilmiyorum. Hiçbir oyuncunun eleştirirken kötü bir tutum sergilediğini, kötü amaçla bir şeylere yorum kattığını düşünmüyorum ama çoğu şey içi boş geliyor. Yine de teşekkürler.
 

Johnny Sack

CM P*nk S*veni
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,804
Mesajlar
7,522
Beğeni sayısı
1,456
PG Nakit
390
RPG Karakteri
Goldberg
Favori Güreşçi
Mark Henry
Yoğun bir dönemden geçtiğim için bu şovu maalesef kaçırdım ama boş vaktimizde şöyle ufaktan bir yorumlamamızı yapalım.

Şov tavandan açılmış, on numara dört karakter ve yüzleşme. Chavo'nun zaten gönlü mayhemdeydi o da kaçmış oraya iyi olmuş. Ama bu loser herifi o tarafın da kabul etmesi mümkün değil sen superstars'a git ya. Şu an en merak ettiğim karakterlerden biri Humberto Garza. Yalnız kaldı ve var olmaya çabalıyor, oyuncusu da on numara. Bu takım maçı mağlubiyetinden sonra tepeye doğru ivmelenecek.

DZ'ye karşıtız bana ihanet ettikleri için ama takım divizyonunun kısırlığı malum, ferahlık getirecekler. Goldberg'e gölge etmesinler yeter.

Uso Rikishi senaryosuna biraz uzak kaldım pek takip edemedim ama segment gerçekten kalbe dokundu. Bu küslüğü bitirip takım olsunlar baba oğul yürüsünler bence.

Gloom hoca iyi ki döndü RPG'ye. Adam Cole ve Payback gümbür gümbür gelecek ya Survivor Series'te. Nigel ve Adam Cole karşılıklı takım kaptanları olsun.

The Dream muhteşem karakter yani napsa sarıyor ama kadir hocayla maça çıkma işini biraz uyumsuz buldum ama yeni karakterlerin hızlı debut yapması hoşuma giden bir şey, akışa göre Dream'in zaten kazanamaması gerekiyordu, bura da güzel.

Dominik çok iş yapacak gibi duruyor ama ben Batista'dan da aynı ışığı görmek istiyorum. Umarım oyuncusu karakteri salmadan gider, aktör Batista sarar her türlü. Stardust senaryosu erken oldu ama bence hala güzel olabilir. Zamana bırakmak lazım.

Val Venis'in rüyalanması eğlendirdi. Sami Zayn'ın dönüşü çok iyi oldu karakter sarıyor kardeşim. IC kemerini Venis'ten Zayn, Zayn'dan da Morrison'un almasını isterim. Wes Lee biraz daha çalışsın yaa.

Önceden koptuğum işlerden biri de John Cena senaryosuydu, ama şu segmenti okuyorum ve gerçekten kim yazdıysa sanatını yapmış yani. Mayhem tarafı da şöyle bir güç gösterisi yapmış yine ama unutmasınlar ki ancak Goldberg'in yokluğunda var olabilirsiniz.

Kaçırdığıma üzüldüğüm bir şov olmuş ancak yine de bir Payback değil ya biz Boss'tan devam.
 

Heartbroken Kid

real lies
Katılım
5 Tem 2023
Konular
200
Mesajlar
3,691
Beğeni sayısı
1,035
PG Nakit
380
RPG Karakteri
John Morrison
Favori Güreşçi
Lexi Luna
1
Değerlendirme konusu açılmamış buraya yazayım o zaman fikrimi. Şov aşırı cıvık karakterlerden oluşuyordu, ciddiyet çok çok azdı yani her segmentte. Dengelense iyiydi. Gene de iyiydi emeğe saygı diyerek 4 veririm şu şova.
Kanka no offence ama cıvık dediğin karakterler şovları katbekat daha eğlenceli kılıyor. Baştan sona ciddi yazılmış bir şov olsa okuyanlar boğulur. Şovun senin gözünden "cıvık" olmasının sebebi böyle karakterler alınmış olması. Şahsen Mayhem okurken daha çok eğleniyorum. Payback'te makara karakter sayısı daha az ve daha ciddi şeyler dönüyor. Cody vs. Goldberg zamanında sen de hatırlarsın ki Payback'te makara/eğlenceli şeyler Mayhem'e kıyasla çok daha azdı. Ki, bu şovda da denge gayet iyiydi. Rikishi-Jey, Cena'nın mevzuları şova denge kattı. Yani demem o ki kuzen yorum yaparken biraz daha ayarlı ol, bunu yazan insanlar bir ton emek harcıyor. Ben bile BaB yazarken tükeniyorum. Bu kadar emeğe cıvık diyip geçiştirmen hoş değil.
 

Johnny Sack

CM P*nk S*veni
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,804
Mesajlar
7,522
Beğeni sayısı
1,456
PG Nakit
390
RPG Karakteri
Goldberg
Favori Güreşçi
Mark Henry
“Gloom hoca iyi ki döndü RPG'ye. Adam Cole ve Payback gümbür gümbür gelecek ya Survivor Series'te. Nigel ve Adam Cole karşılıklı takım kaptanları olsun.”

BEN DEMEDİM SİTENİN EN AKTİF, EN SEVDİĞİNİZ MODU @Johnny Sack DEDİ
Cm Punk sevmesen on numara adamsın da işte.
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: