- Konular
- 696
- Beğeni sayısı
- 204
- PG Nakit
- 8,590
- Favori Güreşçi
- Tomohiro Ishii
Wrestle Kingdom 20 öncesinde, Tokyo Dome’da 4 Ocak 2026 tarihinde yapılacak dev karşılaşma resmen duyuruldu. 4 Kasım’daki basın toplantısında, IWGP Kadınlar Şampiyonu Syuri ile World of STARDOM ve NJPW STRONG Şampiyonu Saya Kamitani’nin karşı karşıya geleceği açıklandı.
Her iki kemer – IWGP ve STRONG – aynı anda ortaya konulacak. Bu maç, Wrestle Kingdom tarihindeki en büyük kadınlar karşılaşması olarak şimdiden anılıyor.
Saya Kamitani: “Tokyo Dome’dan Kırmızı Kemerle Ayrılacağım”
Kamitani, Wrestle Kingdom öncesinde Ryogoku’da World of STARDOM kemerini savunacağını, ancak planının “kırmızı kemeri Dome’a taşımak” olduğunu söyledi.
“IWGP ve STRONG kemerlerinin ikisi de ortadayken, bu maç kadın güreşinin gerçek ikonunun kim olduğunu gösterecek.”
Kamitani, Syuri’ye meydan okuyarak şöyle devam etti:
“IWGP kemerinin ağırlığını (Syuri’nin) omzundan alacağım. Tokyo Dome’daki on binlerce kişi, Saya-sama’nın sadık hayranları olarak oradan ayrılacak.”
Syuri: “Benim Şampiyonluk Yolculuğum Yeni Başladı”
Syuri, Kamitani’nin yıl boyunca gösterdiği performansı ve medya varlığını överek “Yılın MVP’si olmaya fazlasıyla layık” dedi, ancak ardından kararlılıkla ekledi:
“Benim şampiyonluk yolum daha yeni başladı ve kaybetmeyeceğim.”
Duygusal anlar yaşayan Syuri, World of STARDOM kemerini bir yıl taşıdıktan sonra IWGP’ye odaklanmaya başladığını anlattı.
Yılın başında kemerini kısa sürede kaybetmenin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını, ancak:
“Ameliyat oldum, geri döndüm, IWGP’yi yeniden kazandım ve sonunda kendi dönemimi yeniden gösterebiliyorum,”
diyerek, IWGP kemerinin kadın güreşinin zirvesindeki unvan olduğunu bir kez daha vurguladı.
“Kadın Güreşi Kalbi ve Duyguyu Gösteriyor”
Her iki güreşçi de bu maçın kadın güreşinin duygusal gücünü ve kalbini yansıtacağını, “erkek güreşinin sunamadığı bir derinlik” göstereceğini ifade etti.
Kamitani ise daha esprili bir noktaya değinerek, TV Asahi’nin maçın yayın haklarını almasının kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.
Rakip kanal TBS’teki son maçını hatırlatarak gülümseyerek şöyle dedi:
“Ekranlarınıza Saya-sama’yı çıkarırsanız, reytingleriniz sadece yükselir.”