RPG WrestleMania: Mexico City - Day 1'e Puanınız ve Değerlendirmeniz

• 10

Oy: 7 77.8%
  • 9

Oy: 2 22.2%
  • 8

Oy: 0 0.0%
  • 7

• 6

• 5

• 4

• 3

• 2

• 1

• Kullanılan toplam oy
    9

Boss

𝐩𝐫𝐞𝐬𝐭𝐢𝐠𝐞.
Konular
516
Beğeni sayısı
3,671
PG Nakit
0
gt3j9tl.png
bv01dha.png
tti5d1o.jpg

kscs7dh.jpg

American Psycho

mr.lucha underground
Konular
429
Beğeni sayısı
2,230
PG Nakit
1,530
Favori Güreşçi
Stephanie Vaquer
RPG Karakteri
Dark STG
Şov fazla sıkmadan bitti. Enzo şovu komple değiştirdi, bizim maç sevdiğim sinematik tarzdaydı, giriş de iyiydi. Kazananlara tebrikler tekrardan. Klasik tam puan verdim ben.

Akashi

🕷️
Konular
775
Beğeni sayısı
3,024
PG Nakit
1,070
Favori Güreşçi
Tiffany Stratton
RPG Karakteri
DRAGON T
Benim bir takım sebeplerden ötürü şova dair çok hevesim kalmadı o yüzden aktif olmadım son dönemeçte. Muhtemelen yeni sezonda da olmam açıklayıp tat da kaçırmak istemiyorum ama Enzo'nun kilit rol oynaması sevindirdi bayağı. Bloodline sana emanet. @Hülya Avşmaz

Hülya Avşmaz

Punk's First WMME Slayer
Konular
711
Beğeni sayısı
1,366
PG Nakit
785
Favori Güreşçi
Seth ''Punk's First WMME Slayer'' Rollins
RPG Karakteri
Enzo Amore
Benim bir takım sebeplerden ötürü şova dair çok hevesim kalmadı o yüzden aktif olmadım son dönemeçte. Muhtemelen yeni sezonda da olmam açıklayıp tat da kaçırmak istemiyorum ama Enzo'nun kilit rol oynaması sevindirdi bayağı. Bloodline sana emanet. @Hülya Avşmaz
Seninle rol yapmak bir onurdu şefim, kendinize iyi bakın o7

anti-hero

let us fall.
Konular
27
Beğeni sayısı
988
PG Nakit
220
RPG Karakteri
Sami Zayn
kendimizi attık net kafeye. day 2'den önce sonuçları bilsekte baştan aşağı değerlendirmemizi atalım.

şovun açılışı baya etkileyiciydi. pyrolar, seyircinin enerjisi, açılış anlatımı wrestlemania’ya yakışır bir start olmuş. meksika atmosferi çok iyi yansıtılmış, kültürel detaylar güzel dokunuşlardı. del rio’nun arabayla gelişi, canlı orkestra detayı falan baya şovlu olmuş. sahneye hakimiyeti ve seyirciyle olan bağı çok güzel yansıtılmış. açılış promosu da yerli yerindeydi. meksika halkına oynayan ama bunu abartmadan yapan bir konuşmaydı. dansçılar, bayraklar, havai fişekler falan prodüksiyon tarafı çok kuvvetliydi. del rio’nun hem promosuyla hem duruşuyla wrestlemania’yı sahiplenmesi gayet mantıklıydı, güzel yazılmış. seyirciyi hemen havaya soktu. kısacası açılış sekansı fazlasıyla başarılıydı. hem görsel hem hikayesel olarak beklentiyi yükseltti. wrestlemania'ya güzel bir açılış, del rio’ya da güçlü bir geri dönüş olmuş.

ilk maçın world heavyweight championship olmasıyla beklentiyi yükselme fikrini seviyorum. güçlü başlangıç güçlü devamlılık için çok mantıklı. rpg de oynamadığım ama takip ettiğim dönemlerde favori çarım jack perry'di. karakter işlenişi ve yavaş yavaş yükselmesi, sikiru'nun muhteşem promo performansıyla birleşince süper bir iş ortaya çıktı. girişi de olay olmuş ve kışkırtıcılığıyla. ayrıca karakterine de doğrudan hizmet eden bir giriş olmuş. roman'da her zaman ki gibi ağır ve karizmatik girişini yapmış. punk'ta tam bir halk kahramanı gibi girmiş. seyirciyi selamlaması, kemer teslimiyle finaldeki pozunu sağlamlaştırmış. jaques için de bir şeyler söyleyeyim. her rpg'de olması gereken bir adam. top seviye adamlarla 2025'te rpg oynamak keyif verici ve aynı zamanda oldukça motive edici. dom karakteri yarım kaldığı için üzülüyodum ama punk'ta perry'le aynı dom'la olduğu gibi kanlı bıçaklı. maçın promosu zaten efsane. irl durumlarından kesitler inanılmaz tamamlayıcı olmuş. maça gelirsek... WHAT A MATCH seviyesindeydi. destan yazıldı her açıdan. hikaye anlatımı ve mücadele çok iyiydi. tam bu sefer bitti havası verilirken yine bir şeyler oldu. sonuçtan da memnunum, tebrikler. punk'ın kemeri yeni aldığı için koruyacağını düşünüyordum ama perry tribünü olarak sonuna kadar arkasındayız. umarım punk ya da perry'le sami'nin yolu bir gün kesişir.

arka alan segmentinde kruger ve bate'in inaktiflik durumundan boşa çıkarılmaları üzdü. özellikle kruger'ın başarılı olabileceğini düşünüyordum ama olmadı. breeze'in de önce üzülüp sonra sevinip roller coaster modunda takılması merak uyandırıyor bakalım bugün kupa da neler yapacak.

val venis varsa biz de varız. henry'de sanırım inaktiflikten patlamış. venis dert babasına döndü :( breeze'in artık resmileşen ihaneti de ipleri tamamen kopardı. maçın temposu da çok iyiydi wyatt baba her divizyon da diff koymaya başladı tebrikler. maçla ilgili aklımda kalan şeyse kesinlikle barda girişi. çok çok iyi düşünülmüş. zaten inanılmaz bir özveriyle şov takibi düzenli promo konusunda rakibi yoktu ensiferum'un. şimdi de girişlerle bar atmaya başladı... bugün çok sanmasam da olaysız bir şekilde evlenip yeni sezonda takım işlerinden sıyrılıp son bir ana kemer run'ı yapsa tadından yenmez valla. biz val venis guy'ız!!!!

ben böyle mistik olayları çok sevmiyorum ne yalan söyliyim. bu maçta en uç noktası olmuş ama geçmişe dönüp bunları senaryoya dökmek bile büyük iş. dark stg survivor series maçından beri inanılmaz bir stabillikle gidiyor ve kemeri de oldukça iyi bir seviyeye getirdi galibiyeti için de tebrikler.

ve main event. bu propaganda videoları kimin fikri bilmiyorum ama benim anladığım buranın demirbaşı da olsan, aylarca me de olsan eninde sonunda gidersin. rock ve del rio'yu da bu şovda öldürmeye geliyorlar fiilen. çok çok zekice bir fikir eğer doğru yorumladıysam tabii. rock ve del rio'nun girişte muazzam. enzo'nun bu kadar kilit bi rolü üstleneceğini düşünmüyordum. direkt payback'in dengelerini değiştirdi adam. hatta ilk tuşlanan isim olmasını bekliyordum ama ters köşe olması ve satışı koyması da yıl sonunda ödül alacak cinsten bir durum. maç sonu yaşananlarda gerçekçi ve şovun tamamlayıcı bir parçası oldu bence. rahat bir italya galibiyeti beklerken işler sarpa sardı ama kapı arkası görüşmelerle yine işini garantiye almış tony baba. seviyoruz abi ustamızı, selamlar ve tebrikler kafadar. del rio karakterinin de dibini sıyırdık sanırım :( bakalım yeni sezonda nasıl bir yönetimle karşı karşıya olacağız.

genel kısa bir özet geçersek tatmin edici ve beklentileri karşılayan bir şov oldu. bu gece net kafeden biz de yerimizde olacağız. takip edenlere ve ekibe teşekkürler. 10/10

Konular
123
Beğeni sayısı
2,473
PG Nakit
1,330
Favori Güreşçi
Mini Cane
RPG Karakteri
Ludwig Kaiser
Şovun açılışı benim için çok güzeldi o yüzden objektif bir yorum yapamayacağım, genel olarak Wrestlemania Mexico hikayesinin bu adamla beraber başlaması güzeldi. Genel bir gaz atmışız herkese, fatoş terim şekli bir yükleme yapmışız. WHC maçının buraya geçmesi sürpriz oldu benim için de genel olarak maçın Heyman üzerinden dönüşünü çok beğenmedim ben ama birkaç haftadır şovlardan da anlaşılıyordu bu durum o yüzden okey, Dominik'in bir şekilde gözükmesi iyi olmuş ama maçta biraz daha aktif olmasını bekliyordum hatta belki bir cash-in denemesi falan da olabilirdi diye düşünüyordum ama o olmadıktan sonra da Baytan'ın alışı makul duruyor Punk dışı birisi okeydi zaten ama ben Dominik cash-ini bekliyorudm taze şampiyonlardan birisine fakat güzel maçtı. BEST HOST EVER. sıkkıntı yok. Tag Team maçı sürpriz oldu bana ben Venis iki geceyi de mutlu kapatır diyorken iki geceyi de mutsuz kapattı üzdü bir tık, Breeze'in bu heel-turnden sonra Maryse'i düdükleyenin de kendi çıkması daha iyi olurdu diye düşünüyorum ama her koyun kendi bacağından. Bu maç vallahi inanılmazdı. MOTY benim gözümde, uzun süredir bu kadar keyifle okuduğum bir maçı hatırlamıyorum tam bir freakshowdu ve inanılmaz keyifliydi. Çok, çok iyiydi yazan arkadaşın eline sağlık. OEnzo. Ben buradaki ihanetin Cueto & Cardona tarafından geleceğini düşünüyordum ama şaşırttı, zaten lose geleceğini tahmin ediyordum pek ümidim yoktu maçtan ama son adama Alberto kalsa sondaki kaos daha etkileyici olabilirdi gibi geliyor. Onun dışında Enzo'nun böyle bir parlamaya ihtiyacı vardı, uzun süredir iyi oynuyordu. Sondaki taşkınlıkta baştaki gazın etkisi diye düşünüyoruz. Bence ikinci geceden daha keyifliydi şov, başından sonuna canlı takip ettiğim için de olabilir belki. 8.5'tan 9 veriyorum bu şova da.

Sikiru

Long Time hissediyor
Konular
135
Beğeni sayısı
2,088
PG Nakit
655
Anlamadığım birkaç şey oldu, anı anına gereksiz bir tepki vermek yersiz olur diye WM'nın bitmesini bekledim.

İlk başta maçın 2. geceye duyurulup niye ilk gecenin açılışına verildiği konusu var. Bu en az takıldığım şey ve main event olup olmamak, işlenişinden keyif aldığım/almadığım olaylar için bir virgül kadar bile takılmadığım bir olay. WM öncesi hızlı bir değişiklik olduğunu düşündürüyor doğal olarak, ki sadece maç düzeni değil sonucun değiştiği izlenimim de var ama bilmek isterim diyip geçeyim kısaca. Devamında Dom'un müdahelesi var. Perry ve Punk'a vurup Reigns'e bir şey yapmaması ???? dönüp dönüp okudum hala mantığını anlamadım. Devamında Heyman'ın hem Punk'a hem Reigns'e sırt çevirmesi var, maça etkisi olmasını tabi ki bekliyordum ama ikisini de seçmeyerek neyi elde etti yine mantığı anlamadım. Dom cash-in yapsa ve Dom Heyman guy olsa mantığı olur, Perry'e yardım ettiyse de maçtan sonra bir cümle olsun belirtilmesi gerekir sanki. Hem Dom'un hem Heyman'ın müdaheleleri çok olmuş olmak için gibiydi kısaca. Son haftalardaki oyuncu düşüşünü tenzih ederek gerçekçi beklentim Reigns'in kemeri kazanması ve devamında kemersiz Punk/Perry görmemizdi. Reigns zaten RR galibi olarak kemer dışında bir motivasyonu yok karakter olarak, son haftalarda Slammy ve Heyman üzerinden bağlamak isteseniz de bu sefer de Perry/Punk husumeti yarı yarıya bölünmüş oldu. Bunlar haftalık şovda olunca sorun olmuyor da WM her şeyin finali, doruk noktası değil mi? Dom dönüyor mu, Punk devam ediyor mu, Heyman neye hizmet etti vb. sorulara hiçbir cevabımız yok. Biraz geçmişe giderek çember maçında Perry'e niye öyle bir booking yapıldığına da cevabım yok, sonraki haftalıklarda açıklaması da olmadı. Olay en dibi veya en zirveyi görmek değil, daha kılçıksız konuşayım, yazım tarafından Perry'e bir şey katıldığını düşünmüyorum. Bu sadece son süreç için değil genel olarak böyle. Bu maç Punk'la birebir olsa, tüm o gerilimi satırlarca movement okuyarak değil de vurucu birkaç line ile görsek, sonucuna bakmadan tatmin olacağım aslında. Madem RR galibini de potaya dahil ettin o zaman Punk/Dom'la bir yol açılmasını bekliyorum, dümdüz title win geliyor, yine olmuyor. Normalde şampiyon olmuş birinin şikayet etmemesi lazım da diyebilirsiniz ama beni oyuna bağlayan yegane şey oynadığım adamlarla promo kesip etkileşime girmek ve şovları yazan ekibin de bana bu konuda promolara materyal olarak neredeyse sıfır şey sunması bir noktada beni de tüketiyor, tüketti hatta. Punk nefreti bu adamın peaki olmalıydı, (artık karakteri oraya evrilttim daha basit olsun diye) ama ol(a)mayan bir cash-in için Dom'un müdahelesine ve neyi niye yaptığına gram fikrimizin olmadığı Heyman'ın müdahelesinin altında ezildi. Okunduğunu bildiği için söylüyorum, girmediğim konsept promo kalmadı. İlk geldiğim aylarda GM'lik üzerinden Miz ve Regal'e dair bile bir şeyler karalıyordum, belki bir şey çıkar diye. WM'dan sonra Dom cash-in yapsa bu long term storytelling olmayacak mesela, o his geçmiyor. Reaksiyonlarına binaen konuşuyorum, oyuncuların aksine Perry bence şirketin en düz en karikatür karakterlerinden biri şovlar özelinde. Böyle yazmak da bir seçenek tabi ama herkesi memnun etmek de kolay değil. Arda'nın yazdıkları benim yazdıklarımın yanında daha da rahatsız edici hatta. Ben o adamla "yıllardır denk gelemiyoruz hıncını çıkaralım" diye niyetlenmesem promo gir(e)meyecektim artık, ki kendisinin de aynı düşündüğüne az çok eminim. Oyuncular bazında inaktifliği, isteksizliği oturup konuşalım kabul edelim, benim karnem de çok sağlam olmayabilir. Günün sonunda hepimiz yazılı metin üzerinden oynanan bir oyundan kendi konfor alanlarımızı yaratıyoruz. Şimdi ya benim yazdığım şeyler geçmiyor ki karaktere yedirilmiyor, ki bu böyleyse de bilmeyi gerçekten isterim, ya da ekip rpg bota 3 satır fazla yazıp 6-7 dk. anlık heyecan için geride kalan tüm potansiyeli öldürüyor. Oyuncu olarak sürekli bir şeylere müdahil olmayı sevmiyorum, bana yazılanı bekliyorum, sabrediyorum ama yazılan Perry karakteri bana geçmiyor. Bunun için seve seve build-up yapabilirim ama o zaman da oyuncu olmanın bir mantığı kalmıyor. Bu sürece kadar bazı ufak taleplerim olmuştu, rasyonel sebeplerle kabul edildiği halde gerçekleştirilmeyenleri anlıyorum ama onun üzerine de yazılan bir şey görmüyorum. Umarım bu konuda tekimdir ve insanlar gerçekten karakterlerinden keyif alıyordur, her zaman haklı olacağımız yok. Dream'den kemeri aldığımda da fantezi booking vardı, bunda da doyup taşacağımız kadar var ve ikisi de beni en az tatmin eden anlar. Kafadar'ın o dönem karakterini bırakacağını bildiğim için bir şey dememiştim ama bu cidden canımı sıktı.

İtalyanlarla ilgili olarak da tüm spot ışığını Enzo'nun çalması ilginç bir tercih oldu. Son haftalıkta yer bulan Cueto ve Regal'in neredeyse Luca ve Stacks kadar etkisiz kalması, maç içi etkileşimlerin azlığı, Capo'nun aurasının yazıma hiç geçmemesi gibi şikayetlerim üstteki maça şikayetlerime paralel. Şov sonundaki kaosun mesela gelecekte Payback'in İtalyanların eline geçmesine ne gibi faydası olacak? Çok kesik ve süregelmeyen anlar için daha iyi bir anlatımın önüne geçilmiş ve potansiyelin altında kalmış bir maç oldu nazarımda, üstelik Alberto'nun açılışından sonra Alberto'nun mutlaka sona kalması gerekirdi diye düşünüyorum.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi