Anlamadığım birkaç şey oldu, anı anına gereksiz bir tepki vermek yersiz olur diye WM'nın bitmesini bekledim.
İlk başta maçın 2. geceye duyurulup niye ilk gecenin açılışına verildiği konusu var. Bu en az takıldığım şey ve main event olup olmamak, işlenişinden keyif aldığım/almadığım olaylar için bir virgül kadar bile takılmadığım bir olay. WM öncesi hızlı bir değişiklik olduğunu düşündürüyor doğal olarak, ki sadece maç düzeni değil sonucun değiştiği izlenimim de var ama bilmek isterim diyip geçeyim kısaca. Devamında Dom'un müdahelesi var. Perry ve Punk'a vurup Reigns'e bir şey yapmaması ???? dönüp dönüp okudum hala mantığını anlamadım. Devamında Heyman'ın hem Punk'a hem Reigns'e sırt çevirmesi var, maça etkisi olmasını tabi ki bekliyordum ama ikisini de seçmeyerek neyi elde etti yine mantığı anlamadım. Dom cash-in yapsa ve Dom Heyman guy olsa mantığı olur, Perry'e yardım ettiyse de maçtan sonra bir cümle olsun belirtilmesi gerekir sanki. Hem Dom'un hem Heyman'ın müdaheleleri çok olmuş olmak için gibiydi kısaca. Son haftalardaki oyuncu düşüşünü tenzih ederek gerçekçi beklentim Reigns'in kemeri kazanması ve devamında kemersiz Punk/Perry görmemizdi. Reigns zaten RR galibi olarak kemer dışında bir motivasyonu yok karakter olarak, son haftalarda Slammy ve Heyman üzerinden bağlamak isteseniz de bu sefer de Perry/Punk husumeti yarı yarıya bölünmüş oldu. Bunlar haftalık şovda olunca sorun olmuyor da WM her şeyin finali, doruk noktası değil mi? Dom dönüyor mu, Punk devam ediyor mu, Heyman neye hizmet etti vb. sorulara hiçbir cevabımız yok. Biraz geçmişe giderek çember maçında Perry'e niye öyle bir booking yapıldığına da cevabım yok, sonraki haftalıklarda açıklaması da olmadı. Olay en dibi veya en zirveyi görmek değil, daha kılçıksız konuşayım, yazım tarafından Perry'e bir şey katıldığını düşünmüyorum. Bu sadece son süreç için değil genel olarak böyle. Bu maç Punk'la birebir olsa, tüm o gerilimi satırlarca movement okuyarak değil de vurucu birkaç line ile görsek, sonucuna bakmadan tatmin olacağım aslında. Madem RR galibini de potaya dahil ettin o zaman Punk/Dom'la bir yol açılmasını bekliyorum, dümdüz title win geliyor, yine olmuyor. Normalde şampiyon olmuş birinin şikayet etmemesi lazım da diyebilirsiniz ama beni oyuna bağlayan yegane şey oynadığım adamlarla promo kesip etkileşime girmek ve şovları yazan ekibin de bana bu konuda promolara materyal olarak neredeyse sıfır şey sunması bir noktada beni de tüketiyor, tüketti hatta. Punk nefreti bu adamın peaki olmalıydı, (artık karakteri oraya evrilttim daha basit olsun diye) ama ol(a)mayan bir cash-in için Dom'un müdahelesine ve neyi niye yaptığına gram fikrimizin olmadığı Heyman'ın müdahelesinin altında ezildi. Okunduğunu bildiği için söylüyorum, girmediğim konsept promo kalmadı. İlk geldiğim aylarda GM'lik üzerinden Miz ve Regal'e dair bile bir şeyler karalıyordum, belki bir şey çıkar diye. WM'dan sonra Dom cash-in yapsa bu long term storytelling olmayacak mesela, o his geçmiyor. Reaksiyonlarına binaen konuşuyorum, oyuncuların aksine Perry bence şirketin en düz en karikatür karakterlerinden biri şovlar özelinde. Böyle yazmak da bir seçenek tabi ama herkesi memnun etmek de kolay değil. Arda'nın yazdıkları benim yazdıklarımın yanında daha da rahatsız edici hatta. Ben o adamla "yıllardır denk gelemiyoruz hıncını çıkaralım" diye niyetlenmesem promo gir(e)meyecektim artık, ki kendisinin de aynı düşündüğüne az çok eminim. Oyuncular bazında inaktifliği, isteksizliği oturup konuşalım kabul edelim, benim karnem de çok sağlam olmayabilir. Günün sonunda hepimiz yazılı metin üzerinden oynanan bir oyundan kendi konfor alanlarımızı yaratıyoruz. Şimdi ya benim yazdığım şeyler geçmiyor ki karaktere yedirilmiyor, ki bu böyleyse de bilmeyi gerçekten isterim, ya da ekip rpg bota 3 satır fazla yazıp 6-7 dk. anlık heyecan için geride kalan tüm potansiyeli öldürüyor. Oyuncu olarak sürekli bir şeylere müdahil olmayı sevmiyorum, bana yazılanı bekliyorum, sabrediyorum ama yazılan Perry karakteri bana geçmiyor. Bunun için seve seve build-up yapabilirim ama o zaman da oyuncu olmanın bir mantığı kalmıyor. Bu sürece kadar bazı ufak taleplerim olmuştu, rasyonel sebeplerle kabul edildiği halde gerçekleştirilmeyenleri anlıyorum ama onun üzerine de yazılan bir şey görmüyorum. Umarım bu konuda tekimdir ve insanlar gerçekten karakterlerinden keyif alıyordur, her zaman haklı olacağımız yok. Dream'den kemeri aldığımda da fantezi booking vardı, bunda da doyup taşacağımız kadar var ve ikisi de beni en az tatmin eden anlar. Kafadar'ın o dönem karakterini bırakacağını bildiğim için bir şey dememiştim ama bu cidden canımı sıktı.
İtalyanlarla ilgili olarak da tüm spot ışığını Enzo'nun çalması ilginç bir tercih oldu. Son haftalıkta yer bulan Cueto ve Regal'in neredeyse Luca ve Stacks kadar etkisiz kalması, maç içi etkileşimlerin azlığı, Capo'nun aurasının yazıma hiç geçmemesi gibi şikayetlerim üstteki maça şikayetlerime paralel. Şov sonundaki kaosun mesela gelecekte Payback'in İtalyanların eline geçmesine ne gibi faydası olacak? Çok kesik ve süregelmeyen anlar için daha iyi bir anlatımın önüne geçilmiş ve potansiyelin altında kalmış bir maç oldu nazarımda, üstelik Alberto'nun açılışından sonra Alberto'nun mutlaka sona kalması gerekirdi diye düşünüyorum.