Çeviri: Ace's High #30

The Rainmaker

Zen Nihon
Konular
696
Beğeni sayısı
204
PG Nakit
8,590
Favori Güreşçi
Tomohiro Ishii
—Geçen sefer, Yuji Nagata ile birlikte Kenta Kobashi ve Tamon Honda’ya karşı kazandığınız GHC Takım Şampiyonluğu maçından bahsetmiştik. O dönemde, yani Ekim 2003’te, hem Yutaka Yoshie ile IWGP Takım Şampiyonuydun hem de Nagata ile GHC şampiyonu. İki farklı takım kemeri ama çok farklı takım arkadaşları.

Tanahashi:
Heh, “çifte kemer Tana”!

—Haha! Ama birkaç yıl sonra böylesine büyük bir tekli yıldız olacağın düşünülürse, birçok hayran için bu kadar yetkin bir takım güreşçisi olduğunu öğrenmek sürpriz oluyor.

Tanahashi:
Haklısın, o dönem gerçekten bir takım güreşçisiydim.

—Sence ideal bir takımın olmazsa olmazı nedir?

Tanahashi:
En önemli şey bence seyircinin ne düşündüğüdür. Bu açıdan bakarsak, Yoshie ve Nagata ile oluşturduğumuz takımlar çok da ideal değildi. İki isimle de elimden geleni yaptım ama bence bir takım güreşçisi, bir noktada takım arkadaşının özelliklerine uyum sağlamalı.

—Yani görsel olarak da takım gibi görünmelisiniz?

Tanahashi:
Aynen öyle. Aynı kostümü giymek olabilir, ya da sadece benzer bir renk şeması olabilir. Ama Yoshie ya da Nagata ile ringe çıktığımda hiçbir zaman gerçekten onların takım arkadaşı gibi görünmedim.

—Biraz “bir araya getirilmiş” hissi veriyordu.

Tanahashi:
Aynen öyle. Seyircide “bu ikisi kesin birlikte olmalı” hissi uyanmıyordu ve sonunda zaten hiçbir takım kalıcı olmadı.

—Seninle Kenzo Suzuki arasındaysa daha ortak bir tema havası vardı. Enerjiniz benzerdi, saç stilleriniz benzerdi…

Tanahashi:
Evet. Hiçbir kemer kazanamadık birlikte ama taze bir sunumumuz vardı ve geleceğe gidecek bir yol çiziyorduk gibi görünüyordu.

—GHC Takım Şampiyonuyken, NOAH’ın yerli isimleri doğal olarak bu duruma karşıydı. Bu da seni kartın üst sıralarına taşıdı ve zorlu bir fikstüre soktu. 6 Aralık 2003’te Wild II (Takeshi Morishima & Takeshi Rikio) ile güreştin, üç gün sonra ise U-30 Şampiyonluğunu Naomichi Marufuji’ye karşı savundun.

Tanahashi:
Ah evet, Osaka’da.

—Marufuji maçından sonra bunun senin için çok büyük bir galibiyet olduğunu söylemiştin. Ayrıca Marufuji’yi NJPW’ye getirmek istediğini de belirtmiştin.

Tanahashi:
O sözleri (Jun) Akiyama G1’de bana söylemişti. “Seni getiririm” demişti. O noktada herkes Marufuji’yi bir deha olarak görüyordu zaten.

—Aynı kelime senin için de kullanılıyordu.

Tanahashi:
Evet, kullanıyorlardı ve bundan nefret ediyordum. Bana “güneşin dehası” diyorlardı. Çok ağır bir etiket!

—Böyle bir lakap büyük bir baskı yaratır.

Tanahashi:
“Güneş” kısmı hoşuma gidiyordu aslında. Parlak, enerjik – bunlar iyi. Ama “deha” kısmı… Resmen “bana öyle demeyin!” diye bağırıyordum.

—Bu lakabın Marufuji’ye daha çok yakıştığını mı düşünüyordun?

Tanahashi:
Marufuji bir dehaydı. Hâlâ öyle, ama o zamanlar özellikle. Sonraki yıllarda Okada gibi, Ibushi gibi akıcı ve kusursuz iş yapan isimler çıktı, ama o dönemde Marufuji gibisi yoktu. O U-30 maçı gerçekten özeldi.

—4 Ocak 2004’te Yoshie’ye karşı U-30 kemerini savundun ve sonrasında “ana etkinlikte genç şampiyon olmak” gibi bir hedef belirttin. Bu da doğal olarak tek bir kişiyi işaret ediyordu.

Tanahashi:
Shinsuke Nakamura. O Dome gecesinde Yoshihiro Takayama’yı yenmişti, hem de Alexey Ignashov’la yaptığı maç sonrası yüzü dağılmışken.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 5)
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi