Çeviri: Bobby "The Brain" Heenan'ın HOF Konuşması

The Rainmaker

Zen Nihon
Konular
696
Beğeni sayısı
204
PG Nakit
8,590
Favori Güreşçi
Tomohiro Ishii

"Bu son çağrı mı? Artık içki içmiyorum. Kulağa nasıl geldiğimi affedin, bir... bir tangam sıkışmıştı. Konuşma şeklim için özür dilerim, gırtlak kanserinden iyileşiyorum ve harika hissediyorum. [Uzun alkış] Teşekkür ederim. Beni parayla da gücendiremezsiniz. Öncelikle, Pat Patterson'ın Sgt. Slaughter için yaptığı tanıtımı hatırlarsanız, bu gece yarısı odanızda İngilizce olarak çalınacak. Bu harika. Son bir aydır aklımda söyleyeceklerim, kimi öveceğim, kimi yereceğim vardı ama bunların hiçbirini yapamadım. Yazacaklarımın hepsini unuttum ve şu an her şey kalpten gelmek zorunda. Bu işe 1954'te başladım. 10 yaşındaydım ve Chicago'da bir arenaya gittim ve bağımlısı oldum. İşte böyle. Bir kez bağımlı olduğunuzda, bu işin içindesiniz, ister beğenin ister beğenmeyin. Kötü adamların çıkışını izlerdim. İnsanlara susmalarını söylerlerdi, onlar da daha çok bağırırdı. Ne zaman bir şey yapmalarını söyleseler yapmazlardı. Onları görmezden gelirlerdi. Bunu geçimimi sağlamak için yapabileceğimi düşündüm, evde gibiydim. 1959'da 15 yaşındaydım ve Channel 5'te gece yarısından sabah 2'ye kadar bir TV şovu vardı. Okulu bitiremememin bir nedeni de buydu. Bridgeport, Connecticut'tan güreş yayını yapılıyordu ve Johnny Valentine, Buddy Rogers ve Arnold Skaaland'ı görüyordum... O zamanlar 63 yaşındaydı! Güreşi izliyordum ve artık tamamen bağımlıydım. Sonra annem işini kaybetti, teyzem kanser oldu, büyükannem yaşlıydı... yoksa büyükannem olmazdı. Virginia'lı değilim. [Kahkaha] Ayıkken de bu kadar eğlenmek harika. Esrarı olan var mı? Yok mu? Yani artık tamamen bağımlıyım ve 1961'de oradaki promosyonda çalışmaya başladım. 17 yaşındaydım, ringden ceket taşıyordum, kola satıyordum ve Eddie Farhat'ten, The Sheik'ten kaçıyordum. Beni binanın her yerinde kovalıyordu ve ondan korkuyordum. Sonra 1965'te menajer olarak başladım. The Assassins'ı menajerliğini yaptım, ardından Angelo Poffo'yu menajerliğini yaptım, o da 'Macho Man' Randy Savage'ın babasıydı, bir de Yugoslavyalı Chris Markoff vardı. Chris Markoff geri çekilir ve kasıklarınıza tekme atardı, yere düşerken de "Tekmeye dikkat et" derdi. Korkunçtu. İyi adamdı, hastalandığımda aradı ama çok korkunçtu. Sonra menajerliğini yaptığım başka biriyle tanıştım, Blackjack Lanza. Sabahları lobideki telefona giderdik. O zamanlar otellerde odalarda telefon yoktu, santral vardı. İnsanları bağlamak için kabloların olduğu yerde büyük bir çörek yığını olurdu. Jack orada durur, kadın telefonu bağlamak için arkasını döndüğünde bir çöreği mideye indirirdi. Ama unuttuğu şey, siyah bir bıyığı olduğuydu ve bembeyaz toz içinde kalırdı. Ya onu menajerliğini yapıyordum ya da Cheech & Chong'u! Oradan devam ettim ve dünyanın en büyük yeteneklerinden bazılarını menajerliğini yaptım. Chicago'da Superstar Billy Graham'ı menajerliğini yaptım. Bir gece Ivan Putski beni onun üzerine attı ve vücudunda o kadar çok yumru vardı ki bir ay sırtım ağrıdı. 1968'de Harley Race'i menajerliğini yaptım. Bu gece burada olacağımı ve Harley ile birlikte Hall of Fame'e alınacağımı öğrendiğimde, Harley'yi tanıdığım için bizi suçlanacak sanmıştım! Ama o çok sert bir adamdır, inanın bana. Hayatında yaşadığı şeyler... 8 kez Dünya Ağırsiklet Şampiyonu, mükemmel. Sonra Bob Remus'u (Çavuş Slaughter) menajerliğini yaptım. Peoria'da arka yollarda giderken, karılarımızın asla inanmayacağı 4 şişman kızla havaalanına giderek 20 dolar tasarruf ettiğimizi bilerek gülüyorduk. "Bobby kes şunu, hepsini güldürdün ve toplam 7 dişleri var" dedi. Bu bizi de kapsıyordu. Oradan WWF'de önüme atılan herkesi menajerliğini yaptım ve... Oh, bir şey mi dedim? Bekle, şimdi buna gireyim. Vahşi Yaşam mı konuşmak istiyorsunuz?! Buraya geldiğimde 3 freebird, junk yard dog, 2 bulldog (Matilda ile), başka bir köpek, 2 killer bee, elinde yılan olan bir adam, elinde kertenkele olan bir Hawaiili vardı... Daha bitmedi! Ve hepsinin üzerine, bir Gorilla ile yorum yapan Weasel benim! Kahretsin! Yani, şimdi WWF'deki insanlar bunun vahşi yaşam olduğunu düşünüyorsa, Newark'ta Afa & Sika, The Samoans ile bir hafta sonu geçirin, İŞTE o vahşi yaşam! Şimdi New York'a gideceğimi biliyorum. Vince McMahon Jr.'a bir telefon açıyorum. Denver'dayım. Artık dayanamıyorum, çıkmam gerekiyor. Hogan'ı aradım, Vince'i aramamı söyledi. Vince'i aradım ve ayrılmayı planladığımı söyledim. Verne'i aradım ve haber verdiğimi söyledim. Tarihlerimi tamamlayacaktım ama ayrılıyordum. "Buraya gelip yüzüme söylemeye cesaretin var mı?" dedi. Saat 1'de nasıl olur dedim. Tamam dedi. Karım Cynthia'yı da yanıma aldım... Bir kadına vuracağını düşünmemiştim! Ve o bir İtalyan, Tanrı bilir ona ne yapardı. Vince'i aradım ve dedim ki Verne ofise gelmemi istiyor ve kulağa kızgın geliyor. Vince "Keşke orada seninle olabilsem" dedi. Arkamı mı kollayacaksın dedim. Hayır, kaydetmek istiyorum dedi. Vince Sr.'i 10 yıl boyunca her 6 ayda bir arardım ama Ernie Roth (Grand Wizard) ve Freddie Blassie harika iş çıkarıyordu ve Lou Albano kovulmayı reddediyordu ve benim için yer yoktu. Başlamadan bir hafta önce Vince aradı ve Jessie "The Body" Ventura'nın menajerliğini yapmamın sakıncası olup olmadığını sordu, tabii ki hayır, bir onur olur dedim. O gece Garden'a geldiğimde Jessie'nin San Diego'da sakatlandığını ve gelemeyeceğini söyledi. John Studd'ın menajerliğini yapar mısın dedi. Az önce AWA'dan geldiğimi söyledim, bu benim için All the World's Assholes (Dünyanın Tüm Pislikleri) demekti, oradan kurtulmak için herkesin menajerliğini yapardım! Neredeyse Vali'nin menajerliğini yapacaktım, yıllar önce onun menajerliğini yapsaydım Minnesota'ın First Lady'si olabilirdim. Ernie Ladd'in menajerliğini yaptım. Harika bir adam, büyük bir atlet... başka kim... Ah evet, Ric Flair. 1991'de ringden emekli oldum, sadece yayın yapıyordum. Vince 6 ay boyunca Ric Flair ile yola çıkar mısın dedi. Sadece 6 ay. Şimdi Larry Flynt ile yola çıkmam gerekiyor. 10 gün dayanabildim. McMahon'a gidip yapamayacağımı söyledim. Vince sadece 6 ay dedi, SEN git onunla dedim! Karaciğerim şu anda askıda, SEN git onunla! İlk WrestleMania'yı yaptık. Bu işe yaramayacak dedim. Muhammad Ali, Billy Martin, The Rockettes, Mr. T. vardı, bu bir karnaval oldu! Birçok güreşçi doğru olmadığını söyledi. Ama o gece dışarı baktığımızda basın her yerdeydi ve işe yaradı. Gerçekten işe yaradı. İnsanlar tarafından saygı görmeye başladık. Artık bir sirk palyaçosundan bir adım geride sayılmıyorduk. İnsanlar "Harika performans sergiliyorsunuz, muhteşem şovlar yapıyorsunuz" diyordu. Bu bizi gururlandırdı. Artık şapka takmak zorunda değildik ve kayfabe yapmak zorunda değildik. Halk içinde kayfabe yapabilirdik! Hatta bazılarımız özel hayatında bile kayfabe yapıyordu!... değil mi (Mean) Gene? WrestleMania 3... Hayatımdaki en büyük şey olmalı. Daha erken ringe gitmem gerektiğini hatırlıyorum çünkü 30-40 kişiyi menajerliğini yapmam gerekiyordu, sonra Andre ile ringe gittim. Sonra Prime Time, All American ve Wrestling Challenge'ı yapmak ve kendimi ifade etmeme izin verilmesi, bu işe biraz komedi katmak... Sık sık bu işin bir tekme ve birkaç gülümsemeye ihtiyacı olduğunu düşünürdüm, burnunu çeken, geğiren ve tüküren adamlar yerine. Bunu görmek istiyorsanız odama gelin. Ve bu sadece karım. Etli ekmeğini hiç denediniz mi? Kahretsin, çok eğleniyorum. Hey, 2 buçuk yıldır evimde yatak odamda kemoterapi alıyorum, radyasyon görüyorum ve hiçbir şey yapmıyorum. 2 buçuk yıl boyunca çıplak bir odada oturup Judge Judy izlerseniz, çıldırırsınız! Şimdi buraya gelme ve Hall of Fame'e alınma fırsatım var. Güreş Hall of Fame'i, hayatım boyunca sevdiğim bir şey. Neden kaldım? Bir işti, zorundaydım. Annemi, büyükannemi, teyzemi besliyordum. İnsanları ve kendimi beslemek zorundaydım. Ama sadece para değildi, sadece beslemek zorunda olduğum insanlar değildi, bunu sevdiğim içindi. Sizi seviyorum ve onları seviyorum. Hepsi bu. Bu Güreş Hall of Fame'ine, bu insanlar kardeşliğine kabul edilmek benim için muazzam bir heyecan ve hayatımdaki en büyük heyecanlar güzel kızım Jessica (ayakta), karım Cynthia ve damadım John - o da ayakta, bir cüceyle evlendi. Burada, New York'ta, hepinizin önünde bulunmak bir onur, gerçek bir ayrıcalık ve sadece bir şey eksik... [gözyaşlarını tutuyor] Keşke Monsoon da burada olsaydı. Teşekkür ederim. ... bunun için para alıyoruz, değil mi?"

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 4)
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi