Erden Timur: Gerçekten Ahlaklı Olursan


Akashi

the front man
Katılım
3 Tem 2023
Konular
638
Mesajlar
5,173
Beğeni sayısı
1,844
PG Nakit
825
RPG Karakteri
Liv Morgan
Favori Güreşçi
Malakai Black
Benim orada demek istediğim şey Aziz Yıldırım’ın kadro kalitesi açısından bu hamlelerinin sonrasında çok da öteye gitmemesi -ya da şike süreci yüzünden gidememesi artık nasıl yorumlanırsa- ve bu sefer aynı şeyi daha modifiye bir halde Dursun Özbek yönetiminin Galatasaray’da denemesi. Aziz Yıldırım’a bağlama sebebim de ikinci olarak bu üslup konusu. Yaşadığımız ülkede birçok alandaki koşullar belli, bir şeyleri keskin ve belki de pervasız bir şekilde söylemeden sivrilemiyorsun. Aziz Yıldırım’ın yaptığı da buydu Erden Timur’un yaptığı da bu. Ha ikisi arasındaki fark ne? Aziz Yıldırım’ın camia içinde yaptığı şeyler, zaman zaman oyunculara ve zaman zaman çalıştığı teknik adamlara gösterdiği çirkin muameleler varken Erden Timur ya da Dursun Özbek’te (Özbek’e ayrı parantez, 2. dönemi özelinde konuşuyorum) böyle bir şeyle karşılaşmadık henüz, hatta karşılaşmamakla beraber kulübe adım atan her futbolcu kendini ruhen buraya kaptırmış hissediyor. Erden Timur gevşek karakterli bir adam olsa şampiyonluğu ilan ettiğimiz gün, daha geçen sene berbat bir mental durumda olan Torreira bu adamla çimlerde yuvarlanarak sarılıp sevinmezdi ya da geçen seneye kadar futbol camiasında yöneticilerinden taraftarlarına herkesin itip kaktığı ve futbol ile bağını koparacak raddeye gelen Icardi verdiği röportaj esnasında sanki 40 yıllık ahbabıymış gibi samimi bir şekilde o adama seslenmezdi. Böyle adamlara karşı net bir karakter koyman lazım ki sana saygı göstersinler. Bu kadar basit bir denklem aslında.
Son olarak; söylediği şey sana ahlaksızca geliyor olabilir, ki bana ahlaksızca gelmese dahi talihsiz bulduğum ve eleştirdiğim bir söylemdi, ama ben hala dilediği özrün bir hükmünün olması gerektiğini düşünüyorum. Ali Koç’un 2-3 ay önce yaptığı Galatasaray’a yönelik aslı astarı olmayan ithamlarla dolu açıklamaları hala dün gibi hatırlıyorum ve mideme ciddi anlamda pis sular geliyor. Ki Ali Koç’un o açıklamalarını kapatabilecek bir özür çeşidi hatırlamıyorum bile. Erden Timur’un bugüne kadar herhangi bir kulübe karşı aleni şekilde mesnetsiz iddialarının ve ağır laflarının geçtiğini hatırlamıyorum. Muhtemelen yine benzer bir şekilde “Ama ben Ali Koç’u da sevmiyorum ve istemiyorum zaten” diyeceksin ama varmaya çalıştığım şey çok farklı benim. Abarttığın kadar karaktersizlik ve gevşeklik timsali olduğuna kesinlikle katılmıyorum Erden Timur’un ve özür muhabbetini bu kadar çok dillendirmemin sebebi de tam olarak bu, Türkiye’de bugün söylediği herhangi bir şeyden sonra kamuoyu nezdinde samimi bir şekilde özür dileyecek futbol adamı bulmak samanlıkta iğne bulmaktan dahi zor bir şey. Bu şekilde ülke futbolunda pek eşi benzeri görülmeyen bir yaklaşım sağlayan Erden Timur’a karşı bu tip söylemlerin fazla ağır olduğunu düşünüyorum sadece, hepsi bu.
Erden geldiğinden beri çoğu şeyin güllük gülistanlık gitmesinden kaynaklı olabilir. Aksi 3-5 senaryoya vereceği tepkilere göre yorumlarız o durumu. Kendi futbolcusuna da sevgi göstersin bir zahmet Aziz Yıldırım’da Sow’a oğlum bu benim çekerek ağlaşıyordu veda ederken mesela.

Erden Timur’un da geçtiğimiz sezon saçma sapan konuşup sonrasında direkt Fenerbahçe’ye söylüyorum dediği bir mevzu hatırlıyorum ben konuya hakim olmasam da.Sen Erden’i Galatasaray içi yaptığı güzellikleri baz alarak savunuyorsun ama rakip takım taraftarı olan beni pek bağlamıyor camia için yaptıkları. Ben genel futbol ve rakip takımlar hakkında yaptığı şeyleri pek samimi bulmuyorum. Bir de kan ısıtmayacak bir surat vardır bazı insanlarda o surattan da var biraz kendisinde. Ne bileyim görünce istemsiz “yine mi bu” dedirtiyor.
 

Itsuzai

παλικάρι
Katılım
3 Tem 2023
Konular
3
Mesajlar
201
Beğeni sayısı
137
PG Nakit
0
Konum
Doğu Almanya
Favori Güreşçi
Barış Alper Yılmaz
"Ligi bitirtmeyiz." Söyleminden sonra GS'nin 260 gün kırmızı kart görmediğini de güzel atlamışsın ki bu kuru bir tehdit değildi diyorsun. Aynısı Ali Koç tarafından söylense senin tepkin ne olurdu merak ediyorum. Galatasaray 10 maçta 1.8 Puan ortalamasıyla başlayınca bitirilmeyecek lig Galatasaray 14 maç seri yapınca tertemiz oldu bak sen şu işe ya. Demekki Erden abimiz bunu sadece basına kuru bir tepki olarak koymamış. Aynı Erden Timur 14 maçlık seride neredeydi diye sorarlar adama. Bir de Fenerbahçe dezenformasyon yapıyormuşta suymus buymuş. Lale Orta Fener Gol algısı yaparak kadına or... ithamı bile yapacak kadar aciz duruma düşen takıma göre iddialı sözler gerçekten. Efsane hocanızın son senesi hasta adamı basın önüne atarak geçti ama siz baba çektiğiniz için onu da görmediniz tabi. 28 şampiyonluk için logoyu sizde değiştirebilirsiniz ama yıldız sayısına etki etmeyeceği için bu değişiklik göze çarpmaz. Gize çarpacak olay olsa zaten bizden çok siz "ağlarsınız." emin ol. Ali Koç hala burada ve hala daha bu konuyu tartışmak için GS TV'de sizi televizyon programına davet ediyor ama 3 senedir 3 farklı GS başkan niyeyse programa çıkamadı. Dezenformasyon açıklaması yapan adamın takımı 59 öncesine 3 4 maçlık ligler diyerek geçiştiriyor ama formatı açıklayınca verecek cevapları kalmıyor niyeyse. "Ligi bitirtmeyiz." etikse megafonda etiktir. İşinize geldiği gibi konuşuyorsunuz her şeyi ama bahsettiğim gibi 1 gram empati duygusu olsa ve kendi kitlenizi tanısanız sizde bunu anlarsınız.
f985e0945b79bb99965814d3cd011f71cb7e20a1.jpg
 
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: