Dave Meltzer'ın Yıldız Adaleti

RebornByUnpredictable

PG.com Kullanıcısı
Konular
0
Beğeni sayısı
9
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Jon Moxley
AEW'nun haftalık şovlarına 4'den aşağı yıldız vermeyip WWE'nin plelerinde bile zor 4 yıldız verebilmesinin açıklanabilecek bir tarafı yok. AEW ve WWE'nin sahip olduğu ring içi kalite farkı Meltzer'in yıldızlarındaki gibi olsaydı Dynamite 1m'dan 600k'ya, Collision 600k'dan 100k'lara kadar düşmezdi. Kendisinin de söylediği gibi bu benim kendi düşüncem deyip üstünü geçiştirebililir ancak. Kimse de söylediği şeyleri umursamaz.
Açıklanabilir bir tarafı tabii ki var, AEW var olduğundan beri ring içi kalitesi olarak WWE'den katbekat daha iyi şirket, nasıl ki prodüksiyon konusunda kimse WWE ile rekabet edemez, AEW'de bu konuda o konumda, kusura bakmayın da, AEW tarihinin en iyi 10 maçına bakıyorum da WWE'de, AEW kurulduğundan bu yana bu maçların seviyesine yakın maç bile yok.

Styles Clash

littlefinger
Konular
97
Beğeni sayısı
2,040
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Dave Meltzer'in şu 6 yıldız muhabbetinden itibaren fonlandığını düşünüyorum. Reklam amacıyla yıldızlarını 5'in üstüne çıkarttı. 5 yıldız üstü verdiği maçlar elbette kötü maçlar değil. Maksadım Omega vs Okada maçlarına çamur atmak değil ancak şu 5 yıldız üstü yıldız muhabbetinden önce 4.5, 4.75 puan verdiği maçlar ile günümüzdeki 5 ve üstü yıldızlı maçlara bakın ne demek istediğimi anlamış olacaksınız.

Huma

huma
Konular
42
Beğeni sayısı
180
PG Nakit
150
Açıklanabilir bir tarafı tabii ki var, AEW var olduğundan beri ring içi kalitesi olarak WWE'den katbekat daha iyi şirket, nasıl ki prodüksiyon konusunda kimse WWE ile rekabet edemez, AEW'de bu konuda o konumda, kusura bakmayın da, AEW tarihinin en iyi 10 maçına bakıyorum da WWE'de, AEW kurulduğundan bu yana bu maçların seviyesine yakın maç bile yok.
"Ring içi kalitesi" dediğimiz şeyi açalım. Ben bir maçın ring içi kalitesini seyir zevki olarak yorumluyorum. Kimileri bu zevki Stone Cold vs. Rock maçlarında olduğu gibi yumruklaşarak verir kimileri de Ospreay ve Kenny maçlarındaki gibi üst düzey akrobasi ile verir. AEW'nun sahip olduğu ring içi tarzının hitap ettiği kitle ile WWE'nin sahip olduğu tarzın hitap ettiği kitle arasında elbette sayıca fark var. AEW'dan gidip 2m reyting almasını veya haftalık 8-9k bilet satmasını filan beklemiyorum. Çok değil sadece 2 yıl önceki AEW ile kıyaslarsak haftalık bilet satışları neredeyse 2 kat, reytingler de 300k civarı geriledi. Üstte dediğimi yeniden diyerek bitireyim. Eğer aradaki fark cidden Meltzer'ın yıldızlarına göre olsaydı şu an AEW'nun durumu böyle olmazdı.

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Konular
7,439
Beğeni sayısı
4,739
PG Nakit
4,120
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Profesyonel güreş tarihinin en iyi 10 maçını sıralasam AEW’dan 1, taş çatlasın 2 maç falan atarım. AEW’nun açıldığı tarihten baz alarak bir liste yaparsam AEW’dan daha fazla maç girer listeye kabul, ama genel tarihçeye bakarsak da ilk dediğim bir gerçek.

RebornByUnpredictable

PG.com Kullanıcısı
Konular
0
Beğeni sayısı
9
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Jon Moxley
Profesyonel güreş tarihinin en iyi 10 maçını sıralasam AEW’dan 1, taş çatlasın 2 maç falan atarım. AEW’nun açıldığı tarihten baz alarak bir liste yaparsam AEW’dan daha fazla maç girer listeye kabul, ama genel tarihçeye bakarsak da ilk dediğim bir gerçek.
Zevkler ve renkler tartışılmaz ben aynı şeyi diyemem, tarihin en iyi maçları arasında sayabileceğimiz birçok AEW maçı var, adaletsizlik dediğin aslında kişisel fikri adamın, AEW var olmadan önce de NJPW tarafından fonlanıyordu deniyordu, şimdi AEW için aynısını diyorlar, HHH döneminde verdiği yıldızlar da ortada, direkt aklıma gelen 4 tane 5 yıldız almış maç var.

RDT

B-K-B WHO?
Konular
47
Beğeni sayısı
191
PG Nakit
1,560
RPG Karakteri
Dario Cueto & Matt Cardona
Favori Güreşçi
Sami Zayn
Dave Meltzer çoğu zaman Profesyonel Güreş'in neye dönüştüğünü kavrayamıyor. Yıldızların 5'in üzerine çıkmasıyla iş zaten ciddiyetini kaybetti o farklı bir nokta fakat benim bahsetmek istediğim şey Meltzer'in çoğu değerlendirmesinde storytelling kısmının büyük ölçüde atlandığını düşünüyorum. Meltzer çoğu değerlendirmesini profesyonel güreşin ilk çıktığı dönemlerdeki doğaçlama maçları baz alarak yapıyor. Bu yüzden yıllardır WWE maçları 5 yıldız alamıyordu. Bu arada çok nadir de olsa bunun da istisnaları mevcut fakat ben Meltzer'in güreşin ne olduğunu kavrama konusunda bazı problemleri olduğunu düşünüyorum. Bu işi herhalde 50 senedir yapıyor fakat Meltzer'in değerlendirme kriterleri 1890'lı yıllardan kalma. Yani bu işi yaptığı günden beri eski kafalı ve geçen yıllar durumu hiç değiştirmedi ve Meltzer eski kafalılık konusunda garip bir istikrar gösteriyor. Profesyonel güreş yaklaşık 45 yıldır bir abartı sanatı ve bu abartı sanatı sadece ring içinde fazladan üç beş takla atmak değil. İşin içine artık hikayeler girdi eskiden böyle değildi. İlk zamanlarda güreşçiler plansız bir şekilde doğaçlama güreşiyordu ve sonrasında sadece maçların işleyişi planlanmaya başladı. Sektörün bütün geçmişine bakarsanız hikayelerin sektöre girişi 1980'li yılları buluyor. Burada da anlattığım gibi. Güreş artık hikayelerin ve sporun iç içe geçtiği bir abartı sanatı ve Meltzer'in kafasında bu iç içe geçmişlik hala yaşanmamış gibi. Ve WWE'nin bu durumu yıkması bazı maçlar özelinde hikaye ve ring içi dengesini sadece %50'ye %50 tutmasıyla yeterli oldu. Triple H'in yönetiminde 5 yıldız alan maçlara bakarsanız bir tane Storytelling'i %80 ağır basan bir maç göremezsiniz. Ezcümle Meltzer'in kafa yapısını artık değiştirmek mümkün değil. Böylelikle sırf story içeren maçlarla 5 yıldız da alamazsınız. Meltzer'in bu zamana kadar hiç eleştirilmediği puanlaması olmadı ve bundan sonra da olmayacak. 5 üzeri yıldızlar olmasa yine de kurtarılacak bir noktada olabilirdi ancak o eşik de aşılmış oldu. Meltzer'i bu şekilde kabul etmek lazım.

Styles Clash

littlefinger
Konular
97
Beğeni sayısı
2,040
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
"Ring içi kalitesi" dediğimiz şeyi açalım. Ben bir maçın ring içi kalitesini seyir zevki olarak yorumluyorum. Kimileri bu zevki Stone Cold vs. Rock maçlarında olduğu gibi yumruklaşarak verir kimileri de Ospreay ve Kenny maçlarındaki gibi üst düzey akrobasi ile verir. AEW'nun sahip olduğu ring içi tarzının hitap ettiği kitle ile WWE'nin sahip olduğu tarzın hitap ettiği kitle arasında elbette sayıca fark var. AEW'dan gidip 2m reyting almasını veya haftalık 8-9k bilet satmasını filan beklemiyorum. Çok değil sadece 2 yıl önceki AEW ile kıyaslarsak haftalık bilet satışları neredeyse 2 kat, reytingler de 300k civarı geriledi. Üstte dediğimi yeniden diyerek bitireyim. Eğer aradaki fark cidden Meltzer'ın yıldızlarına göre olsaydı şu an AEW'nun durumu böyle olmazdı.

Meltzer'in yakın dönemde yüksek yıldız verdiği maçlar elbette kötü değil ama geçmişte 4.5, 4.75 yıldız verdiği maçları günümüzde değerlendirse 5 ve üstü verirdi. Benim için olay biraz bu. İlla ki WWE kıyası yapmaya gerek yok. Örneğin Bryan'ın ROH zamanı hayvani maçları var ama 4.75 almış. Liverpool'da Nigel ile maçı 4.75. Bu maç günümüzde olsa 5'ten aşağı vermezdi. Ya da NOAH'ta Sasaki vs Kobashi maçı var. O maç da aşırı hayvani bir maçtır. Ancak yıldızı 4.75 ve o maç da günümüzde olsa 5 üstü olarak değerlendirilirdi.

Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: