- Konular
- 32
- Beğeni sayısı
- 247
- PG Nakit
- 100
- Favori Güreşçi
- Asuka
Yıl olmuş 2024 hala bu adamı tartışıyoruz.
Açıklanabilir bir tarafı tabii ki var, AEW var olduğundan beri ring içi kalitesi olarak WWE'den katbekat daha iyi şirket, nasıl ki prodüksiyon konusunda kimse WWE ile rekabet edemez, AEW'de bu konuda o konumda, kusura bakmayın da, AEW tarihinin en iyi 10 maçına bakıyorum da WWE'de, AEW kurulduğundan bu yana bu maçların seviyesine yakın maç bile yok.AEW'nun haftalık şovlarına 4'den aşağı yıldız vermeyip WWE'nin plelerinde bile zor 4 yıldız verebilmesinin açıklanabilecek bir tarafı yok. AEW ve WWE'nin sahip olduğu ring içi kalite farkı Meltzer'in yıldızlarındaki gibi olsaydı Dynamite 1m'dan 600k'ya, Collision 600k'dan 100k'lara kadar düşmezdi. Kendisinin de söylediği gibi bu benim kendi düşüncem deyip üstünü geçiştirebililir ancak. Kimse de söylediği şeyleri umursamaz.
"Ring içi kalitesi" dediğimiz şeyi açalım. Ben bir maçın ring içi kalitesini seyir zevki olarak yorumluyorum. Kimileri bu zevki Stone Cold vs. Rock maçlarında olduğu gibi yumruklaşarak verir kimileri de Ospreay ve Kenny maçlarındaki gibi üst düzey akrobasi ile verir. AEW'nun sahip olduğu ring içi tarzının hitap ettiği kitle ile WWE'nin sahip olduğu tarzın hitap ettiği kitle arasında elbette sayıca fark var. AEW'dan gidip 2m reyting almasını veya haftalık 8-9k bilet satmasını filan beklemiyorum. Çok değil sadece 2 yıl önceki AEW ile kıyaslarsak haftalık bilet satışları neredeyse 2 kat, reytingler de 300k civarı geriledi. Üstte dediğimi yeniden diyerek bitireyim. Eğer aradaki fark cidden Meltzer'ın yıldızlarına göre olsaydı şu an AEW'nun durumu böyle olmazdı.Açıklanabilir bir tarafı tabii ki var, AEW var olduğundan beri ring içi kalitesi olarak WWE'den katbekat daha iyi şirket, nasıl ki prodüksiyon konusunda kimse WWE ile rekabet edemez, AEW'de bu konuda o konumda, kusura bakmayın da, AEW tarihinin en iyi 10 maçına bakıyorum da WWE'de, AEW kurulduğundan bu yana bu maçların seviyesine yakın maç bile yok.
Profesyonel güreş tarihinin en iyi 10 maçını sıralasam AEW’dan 1, taş çatlasın 2 maç falan atarım. AEW’nun açıldığı tarihten baz alarak bir liste yaparsam AEW’dan daha fazla maç girer listeye kabul, ama genel tarihçeye bakarsak da ilk dediğim bir gerçek.Açıklanabilir bir tarafı tabii ki var, AEW var olduğundan beri ring içi kalitesi olarak WWE'den katbekat daha iyi şirket, nasıl ki prodüksiyon konusunda kimse WWE ile rekabet edemez, AEW'de bu konuda o konumda, kusura bakmayın da, AEW tarihinin en iyi 10 maçına bakıyorum da WWE'de, AEW kurulduğundan bu yana bu maçların seviyesine yakın maç bile yok.
Zevkler ve renkler tartışılmaz ben aynı şeyi diyemem, tarihin en iyi maçları arasında sayabileceğimiz birçok AEW maçı var, adaletsizlik dediğin aslında kişisel fikri adamın, AEW var olmadan önce de NJPW tarafından fonlanıyordu deniyordu, şimdi AEW için aynısını diyorlar, HHH döneminde verdiği yıldızlar da ortada, direkt aklıma gelen 4 tane 5 yıldız almış maç var.Profesyonel güreş tarihinin en iyi 10 maçını sıralasam AEW’dan 1, taş çatlasın 2 maç falan atarım. AEW’nun açıldığı tarihten baz alarak bir liste yaparsam AEW’dan daha fazla maç girer listeye kabul, ama genel tarihçeye bakarsak da ilk dediğim bir gerçek.
"Ring içi kalitesi" dediğimiz şeyi açalım. Ben bir maçın ring içi kalitesini seyir zevki olarak yorumluyorum. Kimileri bu zevki Stone Cold vs. Rock maçlarında olduğu gibi yumruklaşarak verir kimileri de Ospreay ve Kenny maçlarındaki gibi üst düzey akrobasi ile verir. AEW'nun sahip olduğu ring içi tarzının hitap ettiği kitle ile WWE'nin sahip olduğu tarzın hitap ettiği kitle arasında elbette sayıca fark var. AEW'dan gidip 2m reyting almasını veya haftalık 8-9k bilet satmasını filan beklemiyorum. Çok değil sadece 2 yıl önceki AEW ile kıyaslarsak haftalık bilet satışları neredeyse 2 kat, reytingler de 300k civarı geriledi. Üstte dediğimi yeniden diyerek bitireyim. Eğer aradaki fark cidden Meltzer'ın yıldızlarına göre olsaydı şu an AEW'nun durumu böyle olmazdı.