Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Yeni profil mesajları
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
RPG İstatistik
Rozetler
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Sadece Güreş
Güreş Tartışmaları
Dave Meltzer'ın Yıldız Adaleti
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="RDT" data-source="post: 303600" data-attributes="member: 138"><p>Dave Meltzer çoğu zaman Profesyonel Güreş'in neye dönüştüğünü kavrayamıyor. Yıldızların 5'in üzerine çıkmasıyla iş zaten ciddiyetini kaybetti o farklı bir nokta fakat benim bahsetmek istediğim şey Meltzer'in çoğu değerlendirmesinde storytelling kısmının büyük ölçüde atlandığını düşünüyorum. Meltzer çoğu değerlendirmesini profesyonel güreşin ilk çıktığı dönemlerdeki doğaçlama maçları baz alarak yapıyor. Bu yüzden yıllardır WWE maçları 5 yıldız alamıyordu. Bu arada çok nadir de olsa bunun da istisnaları mevcut fakat ben Meltzer'in güreşin ne olduğunu kavrama konusunda bazı problemleri olduğunu düşünüyorum. Bu işi herhalde 50 senedir yapıyor fakat Meltzer'in değerlendirme kriterleri 1890'lı yıllardan kalma. Yani bu işi yaptığı günden beri eski kafalı ve geçen yıllar durumu hiç değiştirmedi ve Meltzer eski kafalılık konusunda garip bir istikrar gösteriyor. Profesyonel güreş yaklaşık 45 yıldır bir abartı sanatı ve bu abartı sanatı sadece ring içinde fazladan üç beş takla atmak değil. İşin içine artık hikayeler girdi eskiden böyle değildi. İlk zamanlarda güreşçiler plansız bir şekilde doğaçlama güreşiyordu ve sonrasında sadece maçların işleyişi planlanmaya başladı. Sektörün bütün geçmişine bakarsanız hikayelerin sektöre girişi 1980'li yılları buluyor. <a href="https://profesyonelgures.net/konu/32389/">Burada </a>da anlattığım gibi. Güreş artık hikayelerin ve sporun iç içe geçtiği bir abartı sanatı ve Meltzer'in kafasında bu iç içe geçmişlik hala yaşanmamış gibi. Ve WWE'nin bu durumu yıkması bazı maçlar özelinde hikaye ve ring içi dengesini sadece %50'ye %50 tutmasıyla yeterli oldu. Triple H'in yönetiminde 5 yıldız alan maçlara bakarsanız bir tane Storytelling'i %80 ağır basan bir maç göremezsiniz. Ezcümle Meltzer'in kafa yapısını artık değiştirmek mümkün değil. Böylelikle sırf story içeren maçlarla 5 yıldız da alamazsınız. Meltzer'in bu zamana kadar hiç eleştirilmediği puanlaması olmadı ve bundan sonra da olmayacak. 5 üzeri yıldızlar olmasa yine de kurtarılacak bir noktada olabilirdi ancak o eşik de aşılmış oldu. Meltzer'i bu şekilde kabul etmek lazım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="RDT, post: 303600, member: 138"] Dave Meltzer çoğu zaman Profesyonel Güreş'in neye dönüştüğünü kavrayamıyor. Yıldızların 5'in üzerine çıkmasıyla iş zaten ciddiyetini kaybetti o farklı bir nokta fakat benim bahsetmek istediğim şey Meltzer'in çoğu değerlendirmesinde storytelling kısmının büyük ölçüde atlandığını düşünüyorum. Meltzer çoğu değerlendirmesini profesyonel güreşin ilk çıktığı dönemlerdeki doğaçlama maçları baz alarak yapıyor. Bu yüzden yıllardır WWE maçları 5 yıldız alamıyordu. Bu arada çok nadir de olsa bunun da istisnaları mevcut fakat ben Meltzer'in güreşin ne olduğunu kavrama konusunda bazı problemleri olduğunu düşünüyorum. Bu işi herhalde 50 senedir yapıyor fakat Meltzer'in değerlendirme kriterleri 1890'lı yıllardan kalma. Yani bu işi yaptığı günden beri eski kafalı ve geçen yıllar durumu hiç değiştirmedi ve Meltzer eski kafalılık konusunda garip bir istikrar gösteriyor. Profesyonel güreş yaklaşık 45 yıldır bir abartı sanatı ve bu abartı sanatı sadece ring içinde fazladan üç beş takla atmak değil. İşin içine artık hikayeler girdi eskiden böyle değildi. İlk zamanlarda güreşçiler plansız bir şekilde doğaçlama güreşiyordu ve sonrasında sadece maçların işleyişi planlanmaya başladı. Sektörün bütün geçmişine bakarsanız hikayelerin sektöre girişi 1980'li yılları buluyor. [URL='https://profesyonelgures.net/konu/32389/']Burada [/URL]da anlattığım gibi. Güreş artık hikayelerin ve sporun iç içe geçtiği bir abartı sanatı ve Meltzer'in kafasında bu iç içe geçmişlik hala yaşanmamış gibi. Ve WWE'nin bu durumu yıkması bazı maçlar özelinde hikaye ve ring içi dengesini sadece %50'ye %50 tutmasıyla yeterli oldu. Triple H'in yönetiminde 5 yıldız alan maçlara bakarsanız bir tane Storytelling'i %80 ağır basan bir maç göremezsiniz. Ezcümle Meltzer'in kafa yapısını artık değiştirmek mümkün değil. Böylelikle sırf story içeren maçlarla 5 yıldız da alamazsınız. Meltzer'in bu zamana kadar hiç eleştirilmediği puanlaması olmadı ve bundan sonra da olmayacak. 5 üzeri yıldızlar olmasa yine de kurtarılacak bir noktada olabilirdi ancak o eşik de aşılmış oldu. Meltzer'i bu şekilde kabul etmek lazım. [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Sadece Güreş
Güreş Tartışmaları
Dave Meltzer'ın Yıldız Adaleti
Menü
Giriş yap
Kayıt ol