Rome
Aslında ilk sezonunu 2020 yılında izlemiştim ancak sonra elim değmemişti. Geçen ay tekrar başladım ve ilk sezonu baştan olmak üzere seriyi bitirdim.
En iyi tarihi yapımlardan biri olarak görülmesinin yanı sıra, çok iyi bir dram ve entrika dizisi. Bizde olsa eminim ortalığı ayağı kaldırırlardı.
Ortalarda söylerim diye düşünüyordum ama başta söyleyeyim. Titus Pullo ve Lucius Vorenus arasındaki dostluk… battle shounen mangakalarına ders diye izletilmeli, “dostluk” kavramını yavan nakama power safsatarıyla değil, aynen böyle gösterirsiniz. Her hangi bir dizi film kitap vesairede gördüğüm en etkileyici dostluklardan biriydi. Keza iki karakter ve çevresindekiler de harika işlendi.
Mark Antony karakteri ise seyir zevki müthiş yüksekti. Sezar’dan daha çok beğendim.
Atia ise Hürrem Sultan’ın esin kaynağı olabilir, özellikle son bölümde
Octavian’ın eşiyle atışırlarken sanki Hürrem Sultan’ı izliyormuş gibi oldum.
Dizinin bütçe sıkıntılarından dolayı erken bitirildiği herkesin malumu. Kimileri Game of Thrones’un gelişi sebebiyle böyle bir karar alındığını savunuyor.
Açıkçası savaş sahneleri off-screen(çoğunlukla)ve bazı yerlerde cidden parasızlık kendini belli etse de benim için hiç sorun olmadı. Dizi size antik Roma atmosferini öyle kuvvetli hissettiriyor ve onu müthiş bir entrika sarmalıyla harmanlıyor ki izlemek için yeterli geliyor.
Diziye puanım
93/100. Keşke birkaç sezon daha olsaydı.
Bonuslar
Kurtlar Vadisini tekrar izliyordum sene başında Karahanlı Era’nın sonuna kadar da izledim. Bence ilk 97 diye bir şey pek yok. Osman Sınav’dan sonra dizinin çehresi değişiyor(53) sonrası da gayet sarıyor ama eski tadını vermiyor. Tabii sonrasında Pala gibi bir fenomen geliyor, şu an sosyal medyada ortalığı kasıp kavuruyor malum.
Yine sene başında
The Boys’u 3x2’ye kadar izlemiştim. O da gayet iyi ve keyifliydi. İnternette dönen klasik bir geyik var, “Homelander olmadan bu dizi olmaz.” tarzında. Ben ona pek katılmıyorum. Homelander çok seyir zevki yüksek bir karakter ama diğer karakterler de hiç boş değil. Deep bile mesela çok iyi yazılmış bir karakter. İzlerken karakterin tüm acınasılığını hissediyorsunuz -hele ki Homelander’ın buna köpek çektiği kısımlar- yani tamamen Homelander’a bağlanmamalı diye düşünüyorum.
Unutmadan, canım sıkıldıkça
Two and a half man’i tekrar izliyorum. Arada birkaç bölüm atıyorum.