RPG PAYBACK #47'ye Puanınız ve Değerlendirmeniz


Puanınız?

  • 5

  • 4

  • 3

  • 2

  • 1


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Boss

𝐓𝐡𝐞 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐁𝐨𝐬𝐬
Katılım
21 Tem 2023
Konular
259
Mesajlar
836
Beğeni sayısı
2,141
PG Nakit
0
images
mlqbAq.jpg
Bray-Wyatt-assaults-WWE-cameraman-48a0.jpg
 

Kras Mazov

Tractatus
Katılım
3 Tem 2023
Konular
35
Mesajlar
5,281
Beğeni sayısı
1,441
PG Nakit
210
RPG Karakteri
Velveteen Dream
Favori Güreşçi
Eddie Guerrero
Yarın ya da sonraki gün yazardım diyordum ama şimdi vakit varken yazayım bir şeyler.

Açılıştaki segment, maç türünün güzel bir maç türü olması hoşuma gitti. Owens ile Jericho'nun aralarındaki çatırtı düzelir düzelmez Shark Cage'ye girecek olması yeniden bir acaba dedittirmiyor değil. Gerçekte de biraz ani dağılmışlardı. Konuşma sekansları çok gerçekçi ve güzeldi. Gerçekten iki WWE Süperstarı konuşuyormuş gibi hissettirdi bu yüzden okurken zevk aldım. Bryanson yazımı da danbıl gibi hissettirdiği için defalarca dahi böyle yazılmış olsa hiç yanlış yazılmış gibi de gelmedi bana. İlizyona uğramışım gibi hissettim.

Another Life & McGuinness bence diğer izleyenlerin dikkatini top seviyede çekmese de benim dikkatimi top seviyede çeken iki olaydan birisi diyebilirim güncel olarak. Bu işin sonunun nereye varacağını çok merak ediyorum. Hardy'nin eski günlerine geri mi döneceği, Will ile Nigel'ın teke tek kapışma ihtimalinde Jeff'in yapacağı hatta Ospreay'in, Hardy'i satıp Nigel'a katılma ihtimali oluşu... Bütün olasılıklarda da seyir zevki fazla olacağı için burada dönenler beni hypelıyor işin doğrusu.

Bloodline Warfare muhabbetinde de maç her ne kadar güzel olsa da Lockdown öncesi bir yüzleşme daha iyi olurdu diye düşünüyorum. NOW şovları yapılırken yaptığım en ilk eleştri bazen duygunun bize yansımamasıydı, bu feudda duygu bize çok iyi yansımış olsa da bu şovda gerçekleşen olaylar bana pek yansımadı. Sadece iki takımın güzel bir maçta güreşmesi gibi hissettirdi.

Önceki PPV'da Omega vs Wyatt maçının sonu muallak bittiğinde sonraki şovda da çok etiketlenmeyince acaba muallak mı bitti her şey, hasır altı mı kaldı diye düşünmüştüm. Lakin sonrasında bu olayın bu kadar eşelenmesi benim içime su serpti çünkü bence burada neler olup olmadığını herkes merak ediyor ve hatta bence Omega, Wyatt'ın peşini bırakmayıp bir title unification muhabbetine kadar ilerlemeli lakin Brookes şu an kalite olarak bir şey diyemem ama performans ve istikrar olarak şu an oyuncular arasında ilk üçte ilerliyor ve günün sonunda Omega'dan kemeri kazanacakmış gibi gözüküyor. YB'ye de bir sırt çevirme görüyorum. Ya da YB, Omega'ya sırt çevirir gibi. Another Life & Nigel ile beraber en çok merak ettiğim hikayelerden birisi.

Alberto vs Venis ilk başlarda ilgimi çekmemiş olsa da ilerleyen vakitlerde daha çok dikkatimi çekti. Herhalde ikisi arasında gerçekten ciddili bir bağ kuramadığımdan dolayı olabilir. Mary olayının sonu nereye varır bilemem ama şu hikayenin içerisinde Mayhem veya Bate'in de varolmasını hatta ikisinin dahi varolmasını çok isterdim o yüzden içim biraz buruk. Lockdown'ın en iyi maçı olarak beklediğim maç da bu ikilinin maçı olabilir; çünkü gerçekleşme ihtimali var olan bir sürü farklı potansiyel olay var ve şahsen bu ihtimallerin varlığı benim için seyir zevkini arttıran bir unsur.

The System ile HoB şu an HoB için bir geçiş olayı gibi görüyorum. Sonraki PPV'da takımlar unvanına oynayıp şampiyonlukları direkt kazanacak bence HoB. Sadece tek taraflı oluşu çok bariz olması sebebiyle kimsenin dikkatini çekmedi bence bu olay. Takımlar divizyonu ateş ediyor senaryolar da çok iyi olduğu için böyle geçiştirmelik ilerlemeler yapılmalı diye de düşünüyorum.

Lumis vs Orton maçında da her şey burada bitecekse bir tık üzülürüm çünkü en azından Lockdown'ın sonuna kadar devam etmesi gerektiğini düşünüyorum bu olayın. Final maçının bir PPV maçı olmasını isterim; ama yine de bu maç da PPV tipi yazılmış ekstrem bir maç oldu. Orton çok ağır ve çok efektif bir şekilde bitirdi maçı. O Punt Kick sonrası herhangi birisinin en az 2 hafta dinlenmesi gerekir. Dediğim gibi eğer ikili arasındaki olay burada sonlanıyorsa üzülürüm onun dışıında maç ve feud gayet iyidi.

Ana olaya gelince açık konuşmak gerekirse rotamın buraya evrilmesini hiç bir zaman istemedim. Tabi böyle olması benim için bir problem değil çünkü karaktere neyin nasıl olacağına ben karar veriyor olsam oyuncu olmaz, yazar olurdum ona göre yazardım. Oyunun asıl eğlencesi burada; ama yine de PGW kurulduğundan sonraki 4. şovdan beri TV kemeri üzerine yoğunlaşıp, bir es verip sonra bu potaya geri dönmek bana bu karakterin kariyerinin TV kemeri üzerine inşaa edildiğini hissettirdi. Yine de RPG hayatımda yapmadığım, elde etmediğim nadir eksik şeyleri burada tamamlamak bana yetti de arttı bile. Düğün sonrası eskisi kadar aktif olup oyuna devam edemiyorum; ama artık yeni hayatın parçası bu. Böyle şeyler olur. Artık eskisi kadar takip etmeye, promoya dahi vaktim yok; ama en azından her şovun sonunda bu konuda sizlerle buluşuruz. Elinize sağlık ben tam puan verdim.
 

Hellraiser

HOUSE OF BLACK
Katılım
5 Mar 2024
Konular
34
Mesajlar
2,189
Beğeni sayısı
518
PG Nakit
330
Konum
İstanbul
RPG Karakteri
House of Black
Favori Güreşçi
"Macho Man" Randy Savage
Bende dün canlı olarak takip etmiş olsamda bir yorumlama yapayım;

Jericho & Danielson: Bu ikilinin feudunun çok güzel işlendiğini düşünüyorum, açık olmak gerekirse çok orta da bir feud hatta. Lockdown'da kimin kazanacağını kestirmek biraz zor gibi.. Kevin Owens bu feud'un en büyük kurbanı oldu, Jericho'ya destek olmak isterken sadece kullanıldığını düşünüyorum. Zaten geçen hafta yapılan maçta da Jericho bunu bize kanıtladı, kemeri asla Owens'a salmak gibi bir niyeti olduğunu hiç düşünmedim. Owens sadece ümitlendi bu konu üzerinde fakat Lockdown'da bu feudda işler daha çok kızışacak gibime geliyor..

Hardy & Ospreay: Jeff ve Ospreay arasında son zamanlarda inanılmaz bir uyumsuzluk seziyorum, Nigel'in gelişiyle de bunlar daha da çoğaldı bana kalırsa. Ekstra olarak geçenler de bu raporları falan da Nigel'in getirdiğini sanmıyorum burada bir isim daha çıkacak. Bu işin sonu Ospreay'in ihaneti ile veya tam tersi şekilde sonlanacak gibi duruyor. Her türlü iki seçenekte Will ve Nigel'in tekrardan bir araya geleceğini düşünüyorum. Ama öncesinde Will ve Nigel'in bir kısa süre feudu olur gibi.

Samoan Civil War: Bu hikayeye çok fazla yükselemiyorum ben nedense, sebebi sanırım gerçek hayatta da şuan bunun yaşanıyor olması olabilir son bir kaç haftadır iki tarafında karşılıklı olarak birbirlerine üstünlük sağlaması ve bu sefer Roman'ın sessiz şekilde kapatmasına aşırı şaşırdım desem yeri. Roman'dan hiç beklenmeyecek bir sakinlik gördüm bu şovda acaba bütün siniri Lockdown'a mı saklıyor diye düşünüyorum..

Young Bucks: Bu ikilinin Omega yanından ayrılma vaktini geldiğini çoğu kişi fark etmiştir sanırım ama YB yine neden YB olduğunu kanıtlar niteliğinde hareket etmeye devam ediyor. Wyatt Family ile olan maçtan sonra büyük bir değişim yaşandı. Rowan'ın YB'yi façalaması da ayrıca keyiflendirdi ama bir yandan da üzüldüm.. Wyattlar tarafında felaket şekilde darbe aldılar çünkü. Omega'y kaybettiler, şimdi de kendilerini kaybetmezler umarım.. Lockdown'da neler olacağını merak ettiriyor bu son yaşanan.

Alberto & Venis: Alberto'yu izlemek cidden aşırı keyifli ve aynı şekilde Venis'i de.. Venis için büyük bir hamleydi Mary ile başlayan ilişki, umarım çok daha değişik yerlere gitmez. Mary zaten Alberto'nun hareketinden rahatsız olmuştu fakat Alberto biraz daha zorlayınca işleri, iki VETERAN feuduna dönüştü olay. Mary'nin bu feuddaki konumu bence çok önemli görünüyor, Mary tarafından ilerleyen zamanlarda da bir ihanet bekliyor gibiyim.

Omega & Brookes: Kendi fikrimce en başından beri Malakai'nin de içinde olması gerektiğini düşündüğüm bir feud bu aslında.. Hem feud'un ateşini harlayıp daha heyecanlı hale getirmek için hemde Malakai'nin 2 seferdir yoluna taş konmasından ötürü. Bu yorumu karakteri ben oynadığım için söylemiyorum bunu belirtmek isterim. Omega'da Wyatt ile yaşanan mücadele sonrasında aşırı derece de bir değişmişlik var, bunun sebebini bilen de hiç kimse yok aslında.. Bu tecavüz olayında ise Brookes tarafından ortaya bir iddia atıldığını düşünüyorum sadece. Omega'yı sinir etmek üzerine yapılan bir şey gibi geliyor bana fakat başarılı da oluyor, Omega yaşadığı şeyden dolayı büyük bir travmanın içinde gibi, YB'yi hiç takmıyor bile artık.

Enzo & The System vs House of Black: Enzo ile maça çıkmam tamamen bu şovu boş geçirtmemek adına yapılmış.. Enzo ile karşılaşmak keyifli geldi aslında iki değişik ve farklı karakterlerin karşılaşması ekstra bir heyecan. En başta maçı kazanacağımı düşünüyordum fakat yine System bir şekilde beni bloklamayı başarmış. System, Miz tarafından tamamen beni oyalamak için üzerime salınmış bir grup olduğunu düşünüyorum. Bu çekişmenin zaten kazanan tarafı az çok belli gibi de.. Lockdown'da kendileriyle hesabı kapatmayı dört gözle bekliyorum.

Orton & Lumis: Açık ara şu sıralar okurken en keyif aldığım feudların başında geliyor.. PAYBACK #45'de Lumis'e ufak bir kıyağımız olmuştu ve o şovu üstün kapattı fakat bu son iki haftadır Orton üstün geldi. Lockdown'da Lumis tarafından bir üstünlük bekliyorum bunları göz önünde bulundurduğumda fakat Orton'da kazansa şaşırtmam. İkilinin bir resimden başlayan hikayesi gerçekten çok iyi işlendi..

Wyatt & Dream: Wyatt'ın şu son zamanlardaki dominasyonu gerçekten etkileyici düzeyde.. Bu olayın ME olmasının sebebi de Wyatt'ın yükselişinden kaynaklı. Dream ve Wyatt'ın hikayesi PPV'den sonra da devam ederse gerçekten daha da epik anlar çıkartılabilir. Bu şova kadar Wyatt'ın üstün olduğunu bende düşünüyordum fakat PPV'ye yaklaşmanın verdiği etki ile Dream'in de atak yapması gerekiyordu ve yaptı da. Dream'in artık geçmişi geçmişte bırakma zamanı geldi, geleceğine odaklanmalı.. O intiharı gerçekleştirmediysen, geleceğe focus atarak devam etmek zorundasın veya ölmek için mi Wyatt'a bulaştı? Lockdown'da bu kemer maçı da gayet keyifli olacak, bir PPV'de daha derin bir ayrılık görünür mü acaba diye merak ediyor insan.
 

Mamy D Way

🍓
Katılım
2 Tem 2023
Konular
32
Mesajlar
2,275
Beğeni sayısı
422
PG Nakit
0
Konum
Maltepe
RPG Karakteri
Jeff Hardy
Favori Güreşçi
Adam Cole
Genelde yüksek puanlar vermekten kaçınsam da uzun zaman sonra şov uzunluğu ve şovdaki karakterlerin yediriliş şekli istediğim (veya alıştığım) uzunlukta geldi. Belli bir süredir kendimce alışamadığım sebeplerden ötürü şikayetim gibiydi ama bu şovdan sonra isteğimin biraz daha artmış olduğunu hissedebildim.
 

SemiiZiggy

PG.com Kullanıcısı
Katılım
18 Nis 2024
Konular
25
Mesajlar
866
Beğeni sayısı
231
PG Nakit
205
RPG Karakteri
Chris Brookes
Favori Güreşçi
Nic Nemeth
Açıkçası açılış segmenti gayet güzel olmuş. Shark Cage muhabbeti de ekibin fotoğraf bulmasında kolaylık sağlayabilir güzel olur. Güreşçilerin aralarında ki atışmayı beğendim. Sonunda ki olayla olmasa bile sadece mikrofonda Bryan’ın önde çıktığını söyleyebilirim.

Nigel McGuiness’in oynadığı akıl oyunları, Another Life’ın daha bu adamla işi varmış gibi hissediyorum.

Hem Roman’ın hem Jey’in karışmasını güzel dahil edebilen kaliteli bir maç olmuş. Roman vs Jey için gayet hype arttırmış. Bakalım Guerrillas of Destiny’nin kazanması haftaya nasıl etki edecek. Araya sıkıştıralım Nigel McGuinness’in ara ara araya girmesi çok hoş bir hava katıyor şova.

Wyatt Family’nin bu kadar ağır sıkıntılı olması yorum yaptıramıyor. Lockdown’da ki maçta bu iki takım sadece birbirine girecek gibi.

Alberto’nun gelişinde Nigel’ın sözü ağır patlattı beni. Şu maske işi sırf dalgasına yapılmış gibi hissediyorum. Venis’in MEKSİKANCASI’da patlattı ya. Alberto’nun yüzüne vuran Venis’e Low Blow vuruluyor. Valla patladık ya.

Chris Brookes’u daha agresif yapsam ne olurdu diye düşünürken sizden şu tecavüz muhabbeti çıkınca hem patladım hem bunu kullanırım dedim. Açıkçası Brookes’un söylediği şeyler aklımdaki karaktere gayet uygun olmuş ellerinize sağlık. Ama bizim çocuk fazla hırslanmış bir daha karşına çıkmayacağım falan. Bakalım güvenimiz tam yine de.

House of Black ve The System arasında son haftaya hype artsın diye gayet güzel bir maç ayarlanmış. Sonucu beğendim. Sonunda olan olayları da beğendim. System’i izlemeyi seviyoruz be kardeşim.

Bir tık daha uzun sürmesini beklerdim bu maçın. Fakat gerçekten ölüm maçı olmuş ya. Bu maçın RPG’de olmasının imkan genişliğinden güzel bir şekilde yararlanılmış. Bir de sonunda Orton kazanmış. Keyiflendik.

Açıkçası karakter analizleriyle birbirine saldıran iki manyak karakter. Buraya kadar gayet güzel işlendi. SummerSlam’de güçlü çıkan Wyatt’ın son haftayı da ayakta kapatması önemliydi bence.

Açıkçası ellerinize sağlık, yine dolu dolu geçen bir şov olmuş. Okurken de tamam bu PLE öncesi haftalık şov dedim yani. Benden bir 5 puan akar.
 

Centria

özledim
Katılım
2 Tem 2023
Konular
212
Mesajlar
3,147
Beğeni sayısı
962
PG Nakit
330
geç olsun güç olmasın diyerek başlayalım;

shark kafesi valla kimin aklına geldiyse alkışlamak lazım. Yaratıcı maçlar her zaman rpglerde sarar a.ıkcası lockdowna'a giderken bu feud niyeyse sönüük gelmişti hep bana bu maç işi ile unutabiliriz biraz bu durumu. Maç ise çok ortada iki tarafı da eşirt severiz o yüzden kim kazanırsa kazansın mutlu oluruz. FAKAT BU RPGDE DE NIGEL VS DANIELSON'IMI ALAYIM YA

Bu ikiliyi Nigel dağıtır gibi.Nigel şu an oyunda ne yapacağını en merak ettiğim karakter. Lockdownda yavaştan bu iki takım arasında çıtırdamalar görürüz. Nigel mentörlüğünde bir Ospreay yorar ama hayır demeyiz Ospreay zaten yoruyor

Rowan ve Braun bizim oğlanları façalamış. Ben şahsen Elite'ın dağılacağını düşünüyorum. Ama asıl önemli olan Summerslamde ne olduğu bu konu. Bence OMega hala Wyatt'ın peişini bırakmadı. Brookes sadece bir rakip olarak gözükse bile daha fazlası olabilir haftaya göreceğiz neler olup bittiğini.

Patron'un ilk rakibinin venis olmasını beğendiğimi söylemiştim daha önce. Marry ve venis ilişkisi ne kadar sürer bilmiyorum ama madem başlanıdysa böyle bir işe bir süre devam etemesi gerektiğini düşünüyorum. Venis'in olduğu her segment ve olay ayrı komedizaten de şu segmentte güldürdü valla gerek maske gerek Venis'in yabancı dili. Lockdwonda SERRRTT bir maç bekliyorum.

Lockdownda görüşeceğiz Brookes efendi. Kendi hayatımda birkaç sorun olsa damaçın hala ortada olduğunu düşünüyorum. Omega'nın asıl hikayesinin hala Summerslamde yaşadıkları olduğunu varsayarsak Brookes bu konuda bize önemli bir ipucu bence. İddiası ise bir tık korkuttu acıkcası kemer gidebilir. Lockdownda bol sohbetli bir maç bekliyorum Brookes iddialı ve bence bir şeyler biliyor

@Hülya Avşmaz Adamın ilk ppv maçına bak a. Valla oyuncusunu bildiğimden Enzo'dan umutluyum eğlenceli şeyler bekliyorum. İlk rakibi olarak da birbirlerininden bu kadar farklı karakter görmek eğlenceli olur gibi. Lockdown'nun muhtmelen en sakin geçecek maçı bu olacak. SÜrekli aslan kardeşim Malaka'iye operasyon çekilmesi üzüyüor ama elbet bir gün senin de yüzün gülecek @Hellraiser


Lumis vs. Orton aşırı iyi maçtı ama keşke Lockdown'a saklansaydı. İkili o kadar iyi bir feud işledi ki bu dönemde ben en iyi feudlardan biriydi. ve ppv'de şovu çalmasını bekliyordum. Şu maçın bir tık üstü PPV maçı zaten. PPV'de ne yaparlar bilmiyorumbunun üstüne zaten daha ne yapabilirler?


Dream'in oyuncusu ile benzer düşünüyorum. Ekipten kimsenin moralini bozmak istemem ama Wm sonrası Dream'i daha farklı yerlerrde görmek isterdim. Wyatt vs. Dream herkes için hayal maç evet ama Dream zaten bu potayı silip süpürmüş birisiydi. Lockdown'da bu sefer gerçekten uzun süren bi ara bekliyorum kendisinden. Ara vermeyecekse de baba artık şu ana kemeri kazan ya

Dopdolu bir şov olmuş geçen haftaki gibi ekibin eline koluna sağlık
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: