Yazı | AEW'da Yılın Ortası Enleri - Huma


Öncelikle herhangi bir konu ile ilgili ilk yazım, imla hataları olursa şimdiden kusura bakmayın. Katıldığınız, katılmadığınız yerleri belirtirseniz sevinirim.

En İyi Güreşçi - Bryan DANIELSON
2 ay içerisinde 2 hit, 3 dream maç çıkarması ile direkt bu senenin Bryan'a ait olacağını anladım. Normalde Bryan seviyesindeki güreşçiler bunu 1 yıl içerisinde bile yapamazken o 2 ay içerisinde yapabildi. Ardından 2 maçlık kısa bir CMLL macerasına çıkıp, Blue Panther ile 15k bilet satmış CMLL'in en büyük şovlardan bir tanesinde Lucha Libre legendı Blue Panther ile başka bir dream maça çıkıp rakibinin yaşına rağmen tam anlamıyla iyi bir main event maçı izletebildi. Aynı ayın devamında bir çok kişiye Amerika topraklarındaki en iyi maç, daha çok kişiye göre de 2020'lerin en iyi maçını çıkartmadan yalnızca 1 gün önce Bunkhouse Brawl Tag Team (extreme öğeli tag team maçı) maçına çıkarak 42 yıllık yorgun vücuduna karşı büyük bir risk aldı. Senaryoda kısa bir sakatlık sonrası geri dönünce sektörün en tehlikeli maçlarından birisinde Wembley'e gidememe ihtimaline rağmen riskli spotlarda bulunmaya devam etti. Bu maçtan sonra tag team maçlarına çıkarak muhtemelen Wembley'e gideceği turnuvadan önce güncel hypeını düşürmek istedi. Forbidden Door'da ise başka bir dream maça daha imza atarak, ZSJ ve Okada maçı kadar olmasa da güzel bir dream maç izletmeyi başardı. Yıl sonunda muhtemelen uzun süre eşi benzerini göremeyeceğimiz bu runın baştan sonuna kadar detaylıca uzun bir yazısını yazmak isterim.

En İyi Tag Team - FTR
Bu yıl tag team olarak AEW'da geçen yıllara nazaran daha zayıf bir sene oldu. Bu sene BCC ve Young Bucks feudu dışında neredeyse trios maçlarda boy gösterdiler, farklı kombinasyonlar ile. 1 aydır Dax'in sakatlığı nedeniyle maalesef ki yoklar. Umarım geri döndüklerinde en az 1 hit maç çıkartabilirler yılın devamında. Eğer FTR demeseydim kimi diyebileceğimi düşündüm ama maalesef ki aklıma tag team gelmedi.

En İyi Stable - THE ELITE
Yalnızca bu sene değil, 2022 Ocak ile 2024 Temmuz arası bir seçim yapacak olsam yine de güncel üyeleriyle beraber kuşkusuz Elite derdim. Okada'yı ve Jack Perry'i müthiş bir şekilde entegre ettiler, hem AEW rosterına hem de Elite stableına. Bu yıl yaptıkları bütün segmentleri istisnasız izledikten aynı gün içinde bir daha izledim. Seyirci ile girdikleri CM Punk etkileşimi, seyircinin Jack Perry'e yarı face yarı heel reaksiyon vermesi. Okada'nın bugüne kadar hiç göstermediği yüzünü göstermesi tam anlamıyla kusursuz heel bir stable göstergesi. AEW vs. The Elite feudu her ne kadar düşüşe girse de yılın devamında bu hikayeyi nasıl sürdürecekler ve grup Kenny ve Hangman ile nasıl bir yola girecek merak ediyorum. Ayrıca stableın ring içi olarak baya geri planda kalması, çoğu kişinin tahmin edemeyeceği bir booking kararı.

En iyi Maç - Bryan DANIELSON vs. Will OSPREAY
Yapması en kolay seçimler genelde Bryan'ın içerisinde bulduğu seçenekler oluyor. Maçın tek eksi tarafı iyi bir hikayesinin olmamasıydı ama maç içinde in-ring story denilen tabiri tam anlamıyla işlediler. Maçı canlı izlerken maç sonu Bryan senaryoda sakatlanınca çok büyük endişelendim. Aklımın ucuna bile gelmedi senaryo olabileceği. Hatta maçtan sonraki Bucks vs. FTR ve Swerve vs. Joe maçını dikkatle bile izleyemedim, içimdeki kaygıdan dolayı. Şovu beraber izlediğim arkadaşlar da hemen hemen aynı durumdaydı. Maçın ucu çok açık bırakıldı, mutlaka bir daha göreceğiz bu maçı.

En iyi Promo - Mark BRISCOE 17 Ocak Dynamite
Normalde film/dizi/güreş izlerken hiç ağlamam ama bu promoda gözlerim sulanmıştı. Linki buraya bırakıyorum izlemeyen mutlaka izlesin. Mark Briscoe promo konusunda kesinlikle en underrated isimlerden birisi. Son zamanlarda AEW'da yaptığı eğlenceli promolar dışında bu promoda seyirciye nasıl duygusunu birebir yansıtabileceğini gösterdi. Çocukların yürüyerek o stageye gelirken seyircinin verdiği duygusal reaksiyon, arada cidden ağlayanlar olması direkt izlediğim anda yılın promosu bu dememi sağladı. Hâlâ da üstüne bir promo gelemedi.

En iyi Menejer - Prince NANA
Don Collis ile Nana ikilemesinde kaldım ama Swerve'ün dipten en tepeye çok kısa bir şekilde ulaşmasının en büyük parçalarından bir tanesi Nana olduğu için kararımı buna göre verdim. Seyirci ile etkileşim konusunda herhalde şirketteki en iyi kişi Nana şu anda. Ayrıca prime dönemini, güreşçi yerine menejer olduğu dönemde yaşayan sayılı kişiden birisi. Şovlarda reklamını yaptığı kahve markası ile de servetine servet katmaya devam ediyor. İyi bir kariyer zıplaması oldu kendisine. Umarım başarıları devam eder.

En iyi Return - Prince NANA
Bir çok kişi bunu alakasız bulabilir ama returnünü bir daha izleyince bana hak vereceğinizi düşünüyorum. MJF'in returnü son derece sönük ve basit oldu. Nana da ise geldiği an, ekranda gözüktüğü anda ki seyircilerin reaksiyonu, hiç kimsenin aklının ucuna bile gelmeyecek olması bir iyi bir returnde istisnasız olması gereken özellikler. MJF'in returnü 1 ay önceden bile duyurulmuş olsaydı yine neredeyse aynı reaksiyonu alacaktı.

Hayal Kırıklığı - Daniel GARCIA
Yılın ilk Dynamite'ı için Swerve vs. Garcia maçı duyurulduğu anda "bu senenin iki adamını sene başında maç yaptırarak spoiler veriyorlar" demiştim. O dönem ki yorumum Swerve için doğru olsa da Garcia için maalesef ki doğru olmadı. Şaklaban gimmicki ile sektöre başarılı olan sayısı çok azken, hangi beyin Garcia'ya bu gimmicki verdi aklım almıyor. 2022 BCC vs. JAS feudunda eğer senaryoda Bryan'ın tarafını seçseydi kariyeri şu an başka bir seviyede olabilirdi. Kendisi boylu poslu birisi olmamasına rağmen indie güreşçilerini squashlatarak momentum vereceklerini sanıyorlar ama gram işe yaramıyor. Bu booking tercihi powerhouse/giantlarda bile işe yaramazken Garcia cüssesindeki birisinde işe yarayacağı fikrini kim verdiyse görevinden alınması lazım. Koskoca 6 ay geçti ve ne yaptı? MJF ile olaylara sokarak yeniden yükseltmeye çalışıyorlar ama bu gimmick ile asla işe yaramayacaktır. Şu an tam olarak 2021'de Theory'nin çektiği sorunun aynısını çekiyor.
 
Son düzenleme:
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: