Yazı | Ya AEW 2016'da Kurulsaydı?


agaoglu23

belair
Katılım
2 Tem 2023
Konular
10
Mesajlar
2,337
Beğeni sayısı
602
PG Nakit
435
Favori Güreşçi
Bianca Belair
Baba normal akışı o kadar iyi yorumluyor ki artık fanteziye kaçmış, büyük varız şu adamda ya.

AJ Styles maddesi üzerine konuşayım biraz, o dönemler güreşte hayal meyal vardım ve hani benim en son bildiğim bu adam TNA Original'dı ve WWE'ye asla gelmez falan diyorduk 12-13 falan senelerinde, ben koptuktan sonra ne olmuşsa adam WWE'ye gitti usta olduk adamı görünce random bir şekilde, bence de dediğinde çok net haklısın. AEW alternatifi olsa oraya sapardı Styles, Allah da bizi ve onu korumuş.
 

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
5,430
Mesajlar
14,342
Beğeni sayısı
3,738
PG Nakit
3,035
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Swerve Strickland
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Baba normal akışı o kadar iyi yorumluyor ki artık fanteziye kaçmış, büyük varız şu adamda ya.

AJ Styles maddesi üzerine konuşayım biraz, o dönemler güreşte hayal meyal vardım ve hani benim en son bildiğim bu adam TNA Original'dı ve WWE'ye asla gelmez falan diyorduk 12-13 falan senelerinde, ben koptuktan sonra ne olmuşsa adam WWE'ye gitti usta olduk adamı görünce random bir şekilde, bence de dediğinde çok net haklısın. AEW alternatifi olsa oraya sapardı Styles, Allah da bizi ve onu korumuş.
TNA ile bağını koparmasa zaten başka da bir yere damlamazdı ama TNA ile bağ koparmamak için de bir miktar ahraz olmak gerekir sanki, hele AJ Styles gibi dünya klası bir güreşçiysen... Bence de AJ Styles'ı WWE'de izlemek bizim için çok büyük bir nimet, AEW'da da yine bize çok güzel şeyler izletirdi ama WWE'nin resmen babalarından oldu ve inanılmaz iyi bir mesai yaparak hepimizin saygısını bir kere daha kazandı. Çok teşekkür ediyorum babam yorumların için.
 

Tolgamer

Pepsi Konseyi
Katılım
2 Tem 2023
Konular
375
Mesajlar
3,292
Beğeni sayısı
626
PG Nakit
1,030
RPG Karakteri
Adam Copeland
Favori Güreşçi
Nic Nemeth
1
O dönem 8 yaşında olsam da ben de kendi yorumlarımı katayım, öncelikle AJ Styles konusunda bence kendisi her türlü ilerleyen zamanlarda WWE'ye katılırdı. Zaten bana kalırsa WWE'ye katılmasa bence AJ bu kadar büyük bir marka olamazdı, ki 2016'ya kadar WWE Kevin Steen, El Generico ve ilerleyen zamanlarda Shinsuke Nakamura, Adam Cole, Samoa Joe daha nice isimleri NXT'den başlattı. Böyle zamanlarında Non-WWE god güreşçilerinden sayılabilecek adamları bile NXT'den başlatıp AJ'i direkt ana kadroya atmaları ona verilen değeri gösteriyor. Bence AJ, 2016 olmasa bile 2018 gibi yine WWE'ye uğrardı.

Moxley ve Jericho konusunda da Jericho ne kadar dediğin gibi bir adam olsa da ben McMahon ailesi bu kadar değerli bir adamı kadrosunda tutmak için her şeyi yapacağını düşünüyorum. Adam AEW'nun ilk ana kemer şampiyonu olmasına rağmen Stone Cold'un programına da çıktı vs. vs. Vince bile bu adama o kadar esneklikler verdi ki her sene Rumble'da acaba Jericho tek maçlık döner mi gibi muhabbetler bile dönüyor. Bence gittikçe büyüyecek bu şirkete Jericho'yu kaptıramazlardı. Fakat aynısını Moxley için söyleyemem, bence Moxley için senin Jericho için söylediklerinin aynısı devreye giriyor.

MJF hakkında sana katılıyorum, hatta bence bu yazıda MJF dışında Four Pillars ve diğer genç yeteneklere de giriş yapabilirdin. Çünkü Adam Cole'un AEW'a gelmesiyle, ROH'taki çoğu ismin NJPW'e gitmesiyle özellikle MLW gibi şirketlerin isimleri için AEW ve NXT'de yoğun talep olacaktı. En basit örnek olarak bence AEW 2016'da kurulsaydı, bence Ricky Starks NXT Black & Gold'un mihenk taşlarından biri olarak görülebilirdi.

Yazıda bence Nakamura, Joe, Drew Galloway, Bobby Lashley, John Morrison gibi gibi isimlerin WWE'ye tekrar dönmeden AEW'ya gitmesini konuşabilirdin. Bence saydığım isimlerden Bobby Lashley ve belki Drew Galloway dışı diğer isimler bu şirkete çok daha önce imza atıp belki de şu ankinden çok daha başarılı isimler olarak anılabilirlerdi. Örneğin bence John Morrison'ın 1 AEW Dünya Şampiyonluğu, en az 2 tane de TNT kemeri olabilirdi.

Diğer bir kısım da reyting, üstte bahsettiğim isimler dışında 2016-2019 yılları arasında çok draw isimler olan ve WWE ile yolları ayrılan Jeff Hardy, Rey Mysterio gibi isimlerin gelmesiyle birlikte AEW belki pandemiye şu an aldığı reytinglerle girebilir, böylece pandemide şirketin çok daha büyük bir büyüme yaşamasına sebep olabilirdi. E bu da şu an reytinglerin çok daha üstte olmasıyla ve Tony Khan'ın elindeki bütçeyle dünyanın bütün piyasalarında AEW'nun WWE'ye karşı belki de öne geçmesi demek, hatta örneğin şirketin ilk ana kemer maçını AJ Styles vs. Jeff Hardy tarzı bir şey yaparak şirketin direkt güreş piyasasına damga vuran bir giriş yapmasını da sağlayabilirlerdi.

Yazının başında yazdığın "What If?" konseptli yazı yazmak istersen bence Speaking Out mevzusu olmasaydı konusunu işleyebilirsin. Güzel yazı, eline sağlık.
 

Centria

nobody
Katılım
2 Tem 2023
Konular
170
Mesajlar
2,209
Beğeni sayısı
789
PG Nakit
300
1
Geç kaldık ama yetiştik. Besmele çekip başlayalım

Öncelikle bu paralel evrenimizde bence bazı eksik parçalar var. Tony Khan denen mark 2019'da All In izlediği için Elite ile konuşup böyle bir yatırıma girdi. O dönem bunu hangi milyarder yapardı asla bilemicez ama şirketin ismi Elite olmayacağı kesin. O dönem Japonya'da jr divizyonunda Bucks adını duyurabilse de Omega sadece hardcore fanların bildiği bir gaijindi. Hem Elite'in hem Omeganin o dönem daha adını duyurmasına 1 sene var. (AEW 1 Ocak 2019da kurulduğu için bu senaryoyu 1 Ocak 2016 diye aldım). Ama tabi bunlar gereksiz detaylar. Biz bir milyarderin güreşe atılıp alternatif bir şirket kurduğu senaryodan devam edelim

Cody... Cody..... AEW tarafını sen yazmışsın ben sadece şöyle bir şey ekleyeyim. Bu evrenimizde Cody WWE tarafından konulduktan sonra kendini kanıtlamak için her şeyi yaptı. Büyük küçük her şirkette bir şeyler denedi deathmatchlere çıktı, PWG'da üst iplerden atlamaya da çalıştı. Eğer böyle bir senaryoda gerçekleşseydi bu evren. Cody garajda yapılan şovlara gitmez direkt büyük alternatife yönelirdi. Dediğin gibi ben de arka alan yetkilisi olmasını beklemiyorum ama güreşçi olarak kendini kanıtlayana kadar uzun bir süre izlerdik kendisini buralarda. Aslında buradan bile bir sürü What If senaryosu çıkıyor günümüz AEW'nun ilk rosterida Cody'nin o kendini kanıtlamaya çalıştığı dönemde tanıştığı, çalıştığı isimlerde var. O isimler olmasa neler olurdu acaba neyse.

Styles konusu en kararsız kaldığım konulardan birisi. 2016da Efsanevi NJ Run'ı olsa da aslında Styles'ın en yakın arkadaşları Joe ve Daniels yani NJ tayfadan öyle çok dostunun olduğunu düşünmüyorum. Ve açıkçası biraz işin para kısmı da konuşulmalı bu konuda. Bence hangi şirket daha çok para koyarsa oraya giderdi ki bu kötü bir şey değil adam kendi ailesini düşünüyor. Pandemi zamanı yaptığı yayınlarda da söylüyordu ailesine çok önem verdiğini. Bu konuda çok arada kaldım bir şey diyemeyeceğim

Club asla asla ama asla başka bir şirketin olamaz asla. Günümüzde 11. Senesini deviren bu stable New Japande LIJ ile birlikte en çok ürün satan marka. O dönemde de daha Club tam ateşli dönemini yasamasa da para yapıyordu. New Japan ne yapıp ne edip Club'ı tutardı. Şu an günümüzde Club hiç konuşulmuyor ama hala ürün satıyor hala para yapıyor. O evrende de bunun olacağını düşünüyorum, Stylesın gidişi ve ya yeni bir şirketin kuruluşu ha illa tabiki etkiler ama çok etkileyeceğini zannetmiyorum. Ki 2016 dediğimiz dönem Naito kendi hikâyesinin başlarında, Okada efsanevi bir IWGP reigninde, Tanahashi de daha sakatlanmamıs. Ishii, Goto ve alttan gelen isimleri daha söylemiyorum bile. Yani NJ o dönem primeini yaşamaya hazırlanıyor böyle bir plan varken Club'ı da tutarlar elbette

Ambrose J*richonun podcastinde WWE ile arka alanda çok sorun yaşadığı için ayrıldığını söylüyordu. 2016 senesinde aralarının iyi olduğunu biliyoruz. Bu evrende ilerleyen yıllarda ne olacağı önemli eğer günümüzdeki olaylar yaşanırsa tekrardan AEW'nin yolunu tutardı. Ha yaşanmazsa eğer WWE'nin en büyük starlarından biri olurdu tabiki. Jericho konusunda benzer düşünüyoruz

MJF daha önce WWE'nin gelişim şirketinde güreşti diye biliyorum. MJF'in kendi tercihi ile alakalı bence o dönem. Çünkü bu evrende bile baktığımızda aslında MJF'i Cody ve Punk yıldız yaptı. MJF'in tercihi ile alakalı o biraz o dönem ne yapacağını bilmiyorum. Belki kimse kesfedemez basit bir tag güreşçisi olarak ömrü çürürdü kim bilir.

Adam Cole'a dair hiçbir şeyi sevmiyorum, pek bir şey yazmayacağım bu konuda ama evet bence de asla WWE'de güreşmezdi

Yazı için ellerine sağlık foruma ilaç gibi geldi. Ama sadece o dönemki aklındaki kurucu kadroyu merak ettim onda da bahsetseydin keşke. Ha belki ben fazla detaylara takılıyorumdur :D Ellerine sağlık tekrardan
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: