Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
LU'da ana kemer almadığına en çok üzüldüğüm iki kişiden biri olabilir, diğerinin önemli bir storyline'da yeri hazır. Angelico'nun da arka planda kalmayacağını söyleyebilirim şimdilik.
Still Lucha, Underground Wrestling S01E01: Welcome to the Temple, Again...
Hızı gördünüz,
Serti gördünüz,
Şiddetin ta kendisini gördünüz..
... 2014 ve 2018 yılları arasında, tarih bir kere yazıldı.
Ancak şimdi.. Her şey yeniden başlıyor.
Her zamankinden daha hızlı, daha sert.. Daha şiddetli..
Bayanlar ve baylar, hoş geldiniz. Bunun adı:
Still Lucha, Underground Wrestling!
Kevin Patrick: Aman Tanrım! Ne kadar güzel bir açılış bu böyle! Baylar ve Bayanlar.. Still Lucha, Underground Wrestling'e hoş geldiniz. Bugün yanımda bana eşlik eden iki isim daha var, Lucha Libre için isimleri önemli! Bir yanımda Vampiro, ve diğer yanımda Super Dragon! Baylar, sizlerde hoş geldiniz.
Üçlü kendi aralarında sohbet edip, buranın tekrar canlanışı ve gelecek planları hakkında bilgilendiri bazı sohbetlerde bulunurken kameralar ringin içine dönüyor, ve bu çatı altında bulunacak bütün güreşçileri ringin etrafına doluşmuş bir halde görüyoruz. Ringin ortasında da General Manager, Dario Cueto!
Dario Cueto konuşmasında tekrar burada bulunmanın onda uyandırdıklarından bahsediyor, daha sonra güreşçilerinde burada olmasını sağlayan birkaç önemli duyurusu olduğunu söylüyor. Bunlardan ilki, Lucha Undergrond Championship'in akıbeti ile alakalıdır. Dario burasının artık sadece bir Lucha şirketi olmamasına karşın, daha önceden burada rüştünü ispatlamış isimlerin bu kemer için doğrudan bir şans almayı hak ettiklerini düşündüğünü söyler. Bu bağlamda Lucha Underground Championship'i 2014 ve 2018 yılları arasında kazanmış olup, şu an hala burada bulunan Prince Puma, Mil Muertes, Fenix, Sexy Star, Johnny Mundo ve Pentagon Dark'ın kemer için tekrardan maça çıkacağını duyurur. Ancak bu maça yedinci ve sekizinci kişilerde eklenecektir. Bunlar ise çoğunlukla bu tapınağa ilk defa giren isimler için fırsat niteliğinde olacağını belirtir. Yedinci giriş hakkı için buradaki savaşçıları tanımamıza da yarayacak geniş kapsamlı bir turnuva düzenleneceğinden bahseder, maçlar önümüzdeki şov ile başlayacak olup katılacak isimlerle yapılacak mücadeleler hafta içerisinde internet sitesinden yayınlanacağını anlatır. Gift of the Gods kemeri içinse alışkın olduğumuz madalyon düzeni devam edecektir, ancak o kemeri kimin hak edeceğini belirleyene kadar görmeyecekmişiz ve belirli bir süre burada olmayacakmış. Bunun haricinde Trios takım kemerlerinin de aktif olduğunu söyler, bu kemer için var olduğunu bildiği ve ona söylenmese dahi dedikodularının kulağına geldiği birkaç takımdan da haberdar olduğunu açıklar. Duyurular bu şekilde devam ederken:
Kazuchika Okada bir anda Dario Cueto'nun lafını böler. Dario bu duruma karşı çok sinirli olsa da Okada'nın ne söyleyeceğini dinler. Kazuchika Okada, ana kemer için kurulan düzeni mantık dışı bulduğunu ve buraya sonradan katılan güreşçilerin (Özellikle uzak doğundan gelenler), zaten burada olanları kolaylıkla alt edebileceğini. Dövüş stilleri arasında kıyas dahi yapılamayacağını, hangisinin daha iyi olduğunun çok bariz fark edilebileceğini söyleyen birtakım agresif cümleler kurar. Güreşçilerin kendi arasında bile tartışmasına yol açan bu söylem, Dario Cueto'nun cevabıyla kesilir. Herkes tekrar Dario'yu dinlemeye koyulurken Dario Cueto, Okada'nın bu kadar iddialı olmasını takdir ettiğini ancak dediklerine katılmadığını söyler. Bunu da ispatlamak için Okada'ya bir teklif sunar. Dario Cueto, bu şovun Main Event'ine 1'e karşı 2 tornado bir handikap maçı duyurur. Kazuchika Okada'nın rakipleri Dragon Lee ve Samuray Del Sol olacaktır. Bu maçın, Okada'nın güreş stilleri hakkında dediklerini ispatlaması için çok iyi bir yöntem olduğunu söyler. Eğer Okada maçı kazanırsa, Lucha Underground Championship için doğrudan bir maç hakkı alacaktır. Ancak kaybederse de bu kemer için uzunca bir süre fırsat yakalayamayacaktır. Kazuchika Okada, bu fikir karşısında çekinmez. Ancak Dragon ve Samuray ile göz göze gelir. Dario Cueto tekrar lafa girer ve güreşçilerden iki kişi hariç gerisinin alanı terk etmesini, artık şovun tamamen başlayabileceğini söyler. O iki güreşçi ise Dante Fox ve Jimmy Havoc'tan başkası değildir. Bayanlar ve baylar, kemerlerinizi bağlayın çünkü, ringe geçiyoruz.
--
Ringe geçmeden önce bir arka alan segmenti ile karşı karşıya kalırız, şovdan iki gün önce Dario Cueto'nun ofisinde çekilen bir adet görüntü. Cueto'nun karşısında Jimmy Havoc oturuyordur ve ikili bir şeyler konuşmaktadır.
Dario Cueto: Jimmy burada olmak istemen beni oldukça mutlu etti, şiddetten hoşlanan biri olarak senin gibi bir ismi aramızda görmeyi de gerçekten isterim. Ancak onun dışında burası hala güreşin üzerine kurulu bir yer, ve sen üç yıldır ringlerden uzaksın. Bu şekilde seni kabul edip edemeyeceğimden emin değilim.
Jimmy Havoc: Yapma Cueto, ne kadar süredir civarlarda olmadığımın bir önemi yok. Ben hala eski benim, ve bunu dilediğin gibi de ispatlayabilirim.
Dario Cueto: Eğer buna gerçekten inanıyorsan Jimmy, sana bir şans tanıyacağım. Şovda bir maça çıkacaksın. Eğer bunu kazanabilirsen, isminin tekrardan yükselmesi konusunda pay sahibi olacağıma dair söz veriyorum. Eğer kazanamazsan, seni çöplüğümde sadece çöpleri temizleyen kişi olarak barındırırım.
Jimmy Havoc: Önemli değil, kimi istersen koyabilirsin karşıma.
Dario Cueto: Ancak bir şartım var, sadece güreş yeteneklerini görmek istiyorum. Herhangi bir alet, ya da kural dışı herhangi bir hamle yapmana kesinlikle müsaade yok. Yaparsan, kaybetmiş sayılırsın.
Jimmy Havoc: Ne?
Dario Cueto: Çıkabilirsin Jimmy, teşekkür ederim.
--
Tekrardan ringe dönüyoruz sevgili seyirciler. Ringin orasında hakem, bir köşede Dante Fox ve diğer köşede Jimmy Havoc'u görüyoruz. Hakem son kontrolleri yaptıktan sonra maçı başlatıyor.
Dante Fox vs. Jimmy Havoc - 15 Minute Time-Limit
Genel olarak ortada ilerleyen bir maç oluyor, maçın sonunda doğru Dante Fox en üst iplerdeki Havoc'a bir Superkick vuruyor ve Jimmy Havoc ringin dışına düşüyor. Bunun ardından refleks olarak ringin altını karıştırıp eline gelen ilk keskin aleti oradan çıkarıyor. Çıkardığı gibi de geri ringin içine giriyor ve hızlıca Dante'ye yöneliyor ancak son anda Dario Cueto ile konuştuklarının aklına gelmesiyle duraksıyor. O duraksayınca da Dante Fox bu fırsatı geri çevirmiyor ve Havoc'un kolunu kavrayıp arkasına geçtikten sonra bir Foxcatcher ile yere seriyor. Devamında tuşa gidip maçı kazanıyor.
Dante Fox def. Jimmy Havoc via Pinfall (08.46)
--
Kameralar yeniden arka alanda açılıyor, üç kişinin bir masa etrafında oturduğunu görüyoruz ancak biz ikisini tanıyabiliyoruz bu açıdan. Bunlar Dragon Lee ve Samuray Del Sol
Dragon Lee: O fare kılıklı herif bizim haberimizi nereden almış olabilir, ikiye bir maça çıkmak başlı başına utanç verici bir iş. İnanamıyorum bizi bunun için seçtiğine.
Samuray Del Sol: Bana kalırsa-
????: Kesin şunu! Utanç verici ya da değil, şu an önemli olan bu da değil. Önünüzdeki fırsatı görmüyor musunuz? Uzak doğudan gelmiş o piçin inandığınız kültür için dediklerini kabul edebilir misiniz? Hayır! İkiye bir olması önemli değil, o herifi o ringin ortasına gömeceksiniz. Kendinizi hem Dario'ya, hem de sizi seyreden herkese tekrardan ispat edeceksiniz. Burada başka şekilde yükselemezsiniz, tecrübelerime dayanarak konuşuyorum. Bu maçı kaybederseniz, sakın benim bir daha karşıma çıkmayın. Ghostmaskers hikayesi, başlamadan biter.
Tanıyamadığımız kişi elleriyle masaya vurup kalkıyor oradan, Dragon ve Samuray'da arkasından bakıyor onun ancak bir şey söylemiyorlar. Bu esnada arenanın her yerinde bir zil sesi yankılanıyor, Dragon ve Samuray birbirlerine bakıyorlar ve kafa sallıyorlar. Ardından kalkıp giriş alanına doğru yöneliyorlar.
--
Main Event zamanı! Şovun başında duyurulan ikiye bir handikap maçının üç katılımcısı da yerlerini almış durumdalar. Hakemde işini bitirdikten sonra bizi ve seyircileri daha fazla bekletmeden aksiyonu başlatıyor.
Kazuchika Okada vs. Dragon Lee & Samuray Del Sol - 25 Minute Time Limit
Maçın başından itibaren maskeli katılımcıların genel anlamda üstünlüğü sağladığını söyleyebiliriz, Kazuchika Okada'nın yer yer ayaklanmaları ve karşı koymak için verdiği çabayı göz ardı edemeyecek olsak da Dragon ve Samuray belli ki Okada'nın güreş stilleri hakkında söylediklerine karşı sinirlenmişler. Maçın başlamasının birkaç dakika ardından Okada bir noktada ikiliyi geri püskürtmeyi başarıp ringin dışına çıktıktan sonra kenardan bir sandalye buluyor ve onunla geri girmek için arkasını döndüğü anda Suicide Dive! Samuray Del Sol bu atağı başlamadan bitirmeyi başarıyor. Ardından Dragon Lee'de dışarı çıkıyor ve Samuray, Okada'yı ringin içine sokarken Dragon sandalyeyi alıyor ve arkalarından geliyor. Bu noktada Samuray Del Sol, Okada'yı yerden kaldırıp kollarından kilitliyor onu. Dragon Lee sandalyeyi birkaç defa yere vurduktan sonra iyice geriliyor ve Okada'ya doğru tam savuracakken girişte iki kişi beliriyor:
Bunlar Chris Brookes ve Brody King! İkili koşarak ringin içerisine giriyorlar ve Kazuchika Okada'yı Dragon ve Samuray'dan uzaklaştırıyorlar. Okada bu esnada yavaş yavaş toparlanırken ikiye bir olan durum, bir anda üçe iki bir hal alıyor. Dragon ve Samuray'ın geri adım attığını söylemeyiz ancak saldırmak için bekliyorlar. Tam bu esnada:
Işıklar kesiliyor, ve geri açıldığında...
BU KILLSHOT! Dragon Lee ve Samuray Del Sol'un tam arkasında beliriyor. Seyircilerden inanılmaz bir reaksiyon var, Lucha Underground'ın orijinlerinden biri tekrardan tapınağa dönüyor. Dragon ve Samuray arkalarında olanı biliyorlarmış gibi hiç kontrol etmiyorlar bile, Killshot klasik pozunu kesip elini silaha benzetiyor ve karşısındaki üçlüye doğru tutuyor. Ardından ringin içindeki beş isim (Kazuchika Okada dışında), kenarda şovun başından beri duran kemerlere doğru bakıyorlar. Baktıkları yöne göre gözlerine Trios Tag şampiyonluklarını kestirdiklerini söyleyebiliriz. Dario Cueto'nun şovun başında bildiğim dediği ekiplerden olmalılar. Ancak Kazuchika Okada pek oraya ait değilmiş gibi, olanı biteni anlamaya çalışıyor daha çok. Karşılıklı duran üçlüler tekrardan birbirine bakarken bir müzik daha duyuyoruz ve girişte gözükenler, Aman Tanrım! Aslında şaşırmamak gerek, burada olmalarını herkes bekliyordu:
Bunlar Worldwide Underground! Johnny Mundo, Jack Evans ve PJ Black! Üçlü girişte belirirken Mundo'nun elinde bir mikrofon var.
Johnny Mundo: Bu partinin bizsiz olacağını mı düşünmüştünüz? Haha. Worldwide Underground tekrar evinde bebeğim.
Üçlü ringe doğru yürürlerken arkalarından, bir müzik daha duyuluyor! Bütün güreşçiler gelip gelmeyecek mi bunu merak eden seyircilerin olduğunu söyleyebiliriz, ama bu müzikte Lucha Underground'ı önceden takip etmiş kişiler için tanıdık ve bu reaksiyonların yüksekliğinden de anlaşılıyor. Aynı zamanda spesifik olarak Johnny Mundo'nun yüz ifadesinin değişiminden de tahmin yürütebiliyoruz. Çünkü bu müzik.. Çünkü bu müzik..
''Ve eminim sende bu partide benim olmayacağımı düşünmüştün Mundo.''
CAGE'DEN BAŞKASINA AİT DEĞİL! Ringin içindeki ve dışındaki herkes ona dönmüşken Cage konuşmaya devam ediyor:
''Ayrıca buraya yalnız geldiğimi düşünüyorsanız, bir kez daha yanıldınız.''
Bu sözlerin ardından girişte iki kişi daha beliriyor:
Michael Elgin ve BT Gunn! Seyircilerin reaksiyonu bir an bile dinmezken Cage tekrardan konuşuyor:
Cage, Elgin ve Gunn, kısaca makineler bir anda merdivenlerden hızlıca iniyorlar ve Worldwide Underground ile bir dalaşa giriyorlar! Ringin içerisindeki altılıdan maskeli olan taraf, yani Dragon Lee, Samuray Del Sol ve Killshot tam karşılarındaki üç kişiye saldıracakken Brookes ve King bir anda ringden çıkıp Okada'yı da bacaklarından çekerek dışarı çıkarıyorlar. Maskeli üçlü bunu anlamlandıramazken Killshot diğer ikisine bir kafa hareketi yapıyor ve üçlü bir anda iplere koşup dışarıdaki altılının üzerlerine atlıyorlar! Altılı başlayan mücadele bir anda dokuzlu bir hal alıyor. Kimin kime vurduğunu söylemek bile çok zor, bu karmaşıklığın nasıl çözüleceğini anlamak imkansız. Okada sinirle Brookes ve King'e bağırıyor ancak ikisi bunu pek umursamıyor. Ona sakince bir şeyler söylüyorlar ve üçü kavgaya bulaşmadan merdivenlerden çıkarak ayrılıyorlar oradan. Bu esnada ringdeki muharebe hala devam ediyor. Pek bir yere varmayacakmış gibi gözüken bu mücadele bir sesle beraber yavaşlıyor, sonra da duruyor:
''DURUN!''
Bu Dario Cueto! Sinirli bir şekilde girişte beliriyor bir an ve konuşmaya devam ediyor:
Dario Cueto: Daha ilk şovdan gerçekten beni şaşırtmadınız, çiftliğimde başarıya aç bu kadar hayvan beslediğime ben bile şaşırıyorum bazen. Ayrılın birbirinizden, bu sorunu kökünden çözeceğiz.
Muharebe tarafı birbirinden biraz uzaklaşıyor ve üçlüler kendi aralarında toplanıyorlar, Dario Cueto konuşmayı sürdürüyor:
Dario Cueto: Şu an burada olan üç, ve biraz önce burada olanla beraber dördüncü takım. Bu dörtlüden biri, Trios Tag şampiyonalarının sahibi olacak. Bunu hepiniz tahmin etmişsinizdir. Ancak bu kemerler, her isteyenin uğruna maça çıkabileceği kadar değersiz parçalar değiller. Bu yüzden eliminasyon sistemi üzerinden ilerleyeceğiz, dört takımlık ufak bir müsabaka ile. Bayanlar ve Baylar, sizlere gelecek şovun ana karşılaşmasını duyuruyorum: Worldwide Underground, karşılarında ise... Unbreakable Fucking Machines!
Seyircilerin reaksiyonu bu haber üzerine artarken iki takım keskin bakışlar ile birbirlerini süzüyorlar, Dario Cueto konuşmaya devam ediyor:
Dario Cueto: Ancak burada bitmeyecek, bir sonraki haftanın ana karşılaşmasında ise biraz önce burada olan takıma karşı Ghostmaskers mücadelesini izleyeceğiz. Bu iki maçın kazananları ise, Trios kemerleri için bir mücadeleye çıkacaklar. Yeterince açık konuştuğumu düşünüyorum, şimdi ringimi boşaltın. Çünkü bu haftalık bu kadar yeter.
Kevin Patrick: Bayanlar ve baylar.. Still Lucha, Underground Wrestling'in ilk bölümünün sonuna geldik. Önümüzdeki hafta bizi devasa bir mücadele bekliyor, bir tarafta Worldwide Underground ve karşılarında Unbreakable Fucking Machines. Ayrıca şovun başındaki duyurudan yola çıkarak, önümüzdeki hafta dev bir turnuvanın ilk turunun mücadelelerini de seyredeceğiz. Bol aksiyona ve bol heyecana hazır olun. Özellikle planlanan turnuvanın detaylarını öğrenmek için bizi sosyal mecralardan da takip etmeyi unutmayın, şimdilik bizden bu kadar!
Şovun bittiğin sanarken arka alandan bir kesitle karşılaşıyoruz, Chris Brookes ve Brody King ortalarına Kazuchika Okada'yı da almış bir şekilde bir yere doğru yürüyorlar. Okada hala hararetli hararetli ikisine konuşuyor.
Kazuchika Okada: Siz kimsiniz, nereye gidiyoruz, şu gizemli ayaklarını kesin de sorularıma cevap verin.
Chris Brookes: Tanrı aşkına susmayı düşünmüyor musun? Fazla mırıldanma geldik işte.
Üçlü bir kapının önüne geliyorlar ve kapı kolunu kendilerine doğru çekip açtıktan sonra içeri giriyorlar ancak ışıklar kapalı.
Kazuchika Okada: Burası nere-
''Kazuchika Okada..''
Kazuchika Okada: Sen kimsin? Oyun mu oynuyors-
Bu esnada ışıklar açılıyor ve koltukta oturan bir kişi, iki yanında da ayakta duran birer kişi daha hepsi Okada'ya bakıyorlar. Kazuchika Okada önce onlara sonra arkasındaki ikiliye bakıyor, bu esnada koltukta oturan kişi tekrar konuşuyor:
''Geleceğe hoş geldin..''
Still Lucha, Underground Wrestling
2023
Tüm hakları saklıdır. (C)
Güzel bir açılış şovu olmuş ama güreşçilerin isimlerini okurken bunlar kim a olmadım değil. Alışacağız bakalım. Trios olayı ilgi çekici duruyor. İlerleyen haftalarda güzel şeyler izleyeceğimize eminim. Eline sağlık Ozan.
Açılışa bayıldım. Okada'yı LU'da görmek çok ayrı bir dünya gerçekten. John Cena'nın ROH yapması gibi bir olay. Cueto, Havoc'u toto etmiş resmen. Dante Fox ise şirkete yakışan bir isim. Main eventte ise olaylar olaylar! Bütün ağır toplar görünmüş. Elgin'i bu şirkete kaptırmak bir tık üzse de Keith Lee ve Moose ile açığı kapatıyoruz gibi. Okada ise şirkete çok iyi sağladı. Güzel booking olmuş. Lucha Underground'ı ise iliklerime kadar yaşadım.