Benim futbol tarihinde, Türk futbolu demiyorum bakın futbol tarihinde, canlı gözlerle şahitlik ettiğim en büyük skandal açık ara budur. Büyük konuşmayayım ama ömrümün kalanında da daha büyüğüne denk gelmeyeceğim bence. Bir kulüp başkanı -üstelik bu kulüp her ne olursa olsun ülkenin köklü kulüplerinden bir tanesi- maçtan sonra sahaya inip hakem dövüyor, birkaç holigan da bu başkan müsveddesinin yaptığına bayrak tutarcasına adamı yerde tekmeliyor.
Adamın suratını gördünüz, gözündeki şişliği gördünüz. Federasyonunun, futbolunun anasını satayım bu adam bu akşam evine çocuğunun ve eşinin yanına gittiğinde ne konuşabilecek ya? O insanlara ne söyleyebilecek? Diliniz varıyor mu, bir fikriniz var mı? Bir babanın, bir eşin böyle bir duruma düşmesi ne kadar acı verici bir şey. Hayatımda gördüğüm en mide bulandırıcı olaylardan bir tanesi.
Olayların bugün bu hale gelmesindeki en büyük paydaşlar belli, açık ve net her şey. Kulüplerin yaptığı skandal açıklamalara çanak tutan, çanak tutmakla kalmayıp kaos ortamını körükleyip “güya devletçilik” oynayan, hiçbir bok bilmeden en iyi ben bilirimcilik yaparak cahil özgüvenleriyle canım Türk futbolunu bugün rezil kepaze hale getirenler bellidir. Mehmet Büyükekşi ve Federasyon’a mensup diğer bütün yöneticilerin, makamlarındaki son görev olarak Ankaragücü’nü ligden ihraç edip akabinde istifalarını vermeleri Türk futbolunun istiklali için zaruri bir hale gelmiştir. Dünya futbol tarihinin belki de en büyük skandal olayının bu ülke topraklarında gerçekleşmesine olanak sağladıklarını bile bile o koltukta oturmaya devam ederlerse zaten tesis etmeye çalıştıkları Türk futbolu kadar bile karakterleri yoktur.
Edit: Pek tabii bu istifa silsilesine MHK da dahil olmalı, söylemeye gerek bile yok da işte…