İsrail-Filistin Savaşı Genel Tartışma Konusu

Sikiru

PG.com Kullanıcısı
Konular
50
Beğeni sayısı
725
PG Nakit
250
Bu mesele Azerbaycan'a yarar bu tabloda kimse Ermeni diasporasını pek dinlemez.

Ermeni diasporası Rusya'dan destek alamayınca batının kendisine destek borçlu olduğu konusunda ağlamakla meşgul. Yavudilerle ortak özellikleri lobilerinin güçlü ama sahada ordularının osuruk olması. Şu Gazzeye girişleri Mossad bilinçli yol açtı diyenler feci buhranda.

Dünya tarihinden tek bir ülkeyi silsek ve bu ülke İran olsa Türk emperyalizmi diye bir şey konuşuyor olabilirdik. Bu olayların Filistinliler lehine sonuçlanıp İran'ın Saddam Irak'ı gibi bir tacize uğradığını görmek güzel olur-du ama bölgedeki tek denklem bu değil. İran'ın parçalanması, kontrolünde olduğu cephelerin başıboşluğu ve bölgede terörün yine palazlanması anlamına gelecek. İşin özü, Türk dünyası bu coğrafyada buluşmak istiyorsa temizlik yapacak. Bunu yapmayıp kuralına göre oynayacaksak, İran'ın olabildiğine az hasarlı çıkmasını dilemekten başka şansımız yok. Neyse ki beyaz sarayda 1 yıl daha Biden oturacak da Amerika'nın demir yumruk vur(a)mayacağını biliyoruz. Esad'ı deviremedikleri gibi Taliban'a da yol açtı herifler tek dönemde. Güçsüz-devrik bir İran'dan en çok etkilenecek (olumsuz) ülke Türkiye olur. Azerbaycan'la kendimizi cephede bulsak, şu önceki senaryodan 10 kat iyidir mesela.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,915
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Başka sayfalardayız abi...sen iyisi Ahsoka izle gel de onun muhabbetini çeviririz.

Dostum sen birey olarak anti-siyonist olabilirsin. Ancak AKP iktidarı ve Ahmet Davutoğlu gibi kişilerin gayesi anti siyonizm değil direkt anti semitizm anlatmak istediğim bu.

Money Makerz

undefeated
Konular
120
Beğeni sayısı
664
PG Nakit
434
1 1
Cidden bir savaş çıkarsa bu arada ben Filistin'in galip geleceğini ya da en azından çok büyük bir yıkıma yol açacağını düşünüyorum. Çünkü savaşlar her ne kadar füzelerle cephelerden yapılıyor olsa da karasal güç çok önemli. Akın akın sınıra dayanırlarsa İsrail'in bir hatasına tüm Filistin, İsrail'den içeri girer demek oluyor bu. Milyonlarca eli silahlı teröristin sokaklarda sivilleri vurduğu bir senaryo olağanüstü korkutucu. İsrail'in akıllı oynaması lazım yoksa işi çok zor bence.

Nature Boy

güreşin muhtarı
Konular
189
Beğeni sayısı
2,318
PG Nakit
1,095
Favori Güreşçi
MJF
1
Olabilir. Benim de özel bir sevgim yok. Karşı tarafa karşıtlığım var daha çok.

İsrail’de savaş karşıtı sivillerin senelerce protesto yaptığını biliyoruz. Ancak Filistin’de ben masum bir insan olduğunu düşünmüyorum. Bizim okula okumaya gelenleri ile sohbet ettiğimde bu kanaate vardım. Hastalıklı bir zihniyet.

Gloom

still just a rat in a cage
Konular
2,107
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
400
1
İsrail’de savaş karşıtı sivillerin senelerce protesto yaptığını biliyoruz. Ancak Filistin’de ben masum bir insan olduğunu düşünmüyorum. Bizim okula okumaya gelenleri ile sohbet ettiğimde bu kanaate vardım. Hastalıklı bir zihniyet.
İsrail’de cidden düzgün, anti-zionist gruplar da var. Filistin’de bunlar yok demek çok önyargılı bir bakış bence. Bu ülkenin tek direniş örgütü Hamas değildi, zamanla ortadan kaldırıldılar. Hamas’a bakarak tabi ki bu direnişin onurlu bir duruşu olduğunu savunmak zor ama İsrail 1948’de o topraklara istilacı olarak geldi. Ezici politikalar uyguladılar. Sistematik soykırım yaptılar. Hamas ya da başka bir örgüt, böyle sonuçlar doğurması çok doğal.

Nature Boy

güreşin muhtarı
Konular
189
Beğeni sayısı
2,318
PG Nakit
1,095
Favori Güreşçi
MJF
1
İsrail’de cidden düzgün, anti-zionist gruplar da var. Filistin’de bunlar yok demek çok önyargılı bir bakış bence. Bu ülkenin tek direniş örgütü Hamas değildi, zamanla ortadan kaldırıldılar. Hamas’a bakarak tabi ki bu direnişin onurlu bir duruşu olduğunu savunmak zor ama İsrail 1948’de o topraklara istilacı olarak geldi. Ezici politikalar uyguladılar. Sistematik soykırım yaptılar. Hamas ya da başka bir örgüt, böyle sonuçlar doğurması çok doğal.
İsrail’de siyonizm karşıtı grup yoktur, siyonizm adamların var oluş sebebi. Siyonizmi deccalleştirip savaş karşıtı herkesi siyonizme karşı olarak kategorilendirmen ayrı bir şey olmuş. Orası başlı başına bir tartışma konusu.

Filistin konusunda doğrudan oralı ve doğrudan orada yaşamış insanlardan aldığım bilgiler sonucunda konuşuyorum. O örgütleri al vur diğerlerine, gerçekten bir farkları olduğunu düşünmüyorum. Devlet televizyonundan İsrailli halkın evlerine nasıl saldırabileceklerini izleyen bir halkta samimi olarak barışçıl insanlar çıkmaz. Nitekim bu sabah senelerdir duygu sömürüsü yapan insanların İsrailli sivillere neler yaptığını gördük.

İsrail’i işgalci olarak görmek de ilginç. Avrupadaki anti-semitizm yüzünden neredeyse 50 senelik bir süreçte Filistin bölgesine göçler yaşandı. Osmanlı zamanında dahi yahudi cemaatleri orada mevcuttu. İsrail devletinin kuruluşu 1948’de İngiltere’nin Filistin’i mandasından çıkartmasının ardından Arap ve Yahudi cemaati arasındaki kavgaların iç savaşa dönmesiyle ortaya çıktı. Tarihsel olarak da, nesil olarak da oranın yerlisi olan insanları nasıl işgalci olarak gördün onu da anlamadım.

Gloom

still just a rat in a cage
Konular
2,107
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
400
1
İsrail’de siyonizm karşıtı grup yoktur, siyonizm adamların var oluş sebebi. Siyonizmi deccalleştirip savaş karşıtı herkesi siyonizme karşı olarak kategorilendirmen ayrı bir şey olmuş. Orası başlı başına bir tartışma konusu.

Filistin konusunda doğrudan oralı ve doğrudan orada yaşamış insanlardan aldığım bilgiler sonucunda konuşuyorum. O örgütleri al vur diğerlerine, gerçekten bir farkları olduğunu düşünmüyorum. Devlet televizyonundan İsrailli halkın evlerine nasıl saldırabileceklerini izleyen bir halkta samimi olarak barışçıl insanlar çıkmaz. Nitekim bu sabah senelerdir duygu sömürüsü yapan insanların İsrailli sivillere neler yaptığını gördük.

İsrail’i işgalci olarak görmek de ilginç. Avrupadaki anti-semitizm yüzünden neredeyse 50 senelik bir süreçte Filistin bölgesine göçler yaşandı. Osmanlı zamanında dahi yahudi cemaatleri orada mevcuttu. İsrail devletinin kuruluşu 1948’de İngiltere’nin Filistin’i mandasından çıkartmasının ardından Arap ve Yahudi cemaati arasındaki kavgaların iç savaşa dönmesiyle ortaya çıktı. Tarihsel olarak da, nesil olarak da oranın yerlisi olan insanları nasıl işgalci olarak gördün onu da anlamadım.
Nasıl gördüğüm çok açık aslında. Apartheid rejimi ile yönettiler. Anti-semitizm arkasına sığınarak faşist politikalar güttüler. Yahudi cemaatlerin orada yaşıyor olması, Filistin halkının da orada yaşadığını ve zamanla gitgide daha da köşeye itildikleri gerçeğini değiştirmiyor. İsrail'in direkt içinde bulunan, sokaklarda yürüyen anti-siyonist grup var mıdır bilmiyorum ama yahudi olup anti siyonist olan gruplar var. Bunlar İsrail dışındaki ülkelerdedir herhalde daha çok. Bunun dışında İsrail'in kendi komünist, sosyalist partileri de var ve gruplar da anti-siyonist bir politika izliyorlar.

Filistin topraklarını kendi yerleşkeleri haline getirirken bugüne dek toplamda 1 milyona yakın insanın, tam sayı veremedim, kimine göre 800 kimine göre 700k, yerini değiştirmeleri ve dönem dönem Filistin halkının su gibi temel kaynaklarını farklı yöntemlerle kesmeleri(ki zaten işin sistematik bir şekilde yürüdüğünü de gösteriyor bunlar) de ne düzeyde işgalci olduklarını gösteriyor.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: