İsrail-Filistin Savaşı Genel Tartışma Konusu

Ganbarimasu

PG.com Kullanıcısı
Konular
365
Beğeni sayısı
628
PG Nakit
1,175
Yalnız ben İsrail'in böyle rezil durumlara düşmesini hiç beklemezdim. Zamanında dört yanını sarmış Arap ordularını 6 günde yok eden İsrail bugün bu kadar önem verdiği, üstün ırk olarak gördüğü soydaşlarının vahşice kaçırılmasına ve katledilmesine tanık oldu. Şu zamanda her işte parmağı vardır, gizlice dünyayı yönetirler falan filan diye tabir edilen Yahudilerin kanının döküldüğü böyle büyük bir olay gerçekleşmiş olması çok sıra dışı geliyor.

Nature Boy

güreşin muhtarı
Konular
189
Beğeni sayısı
2,318
PG Nakit
1,095
Favori Güreşçi
MJF
1
Nasıl gördüğüm çok açık aslında. Apartheid rejimi ile yönettiler. Anti-semitizm arkasına sığınarak faşist politikalar güttüler. Yahudi cemaatlerin orada yaşıyor olması, Filistin halkının da orada yaşadığını ve zamanla gitgide daha da köşeye itildikleri gerçeğini değiştirmiyor. İsrail'in direkt içinde bulunan, sokaklarda yürüyen anti-siyonist grup var mıdır bilmiyorum ama yahudi olup anti siyonist olan gruplar var. Bunlar İsrail dışındaki ülkelerdedir herhalde daha çok. Bunun dışında İsrail'in kendi komünist, sosyalist partileri de var ve gruplar da anti-siyonist bir politika izliyorlar.

Filistin topraklarını kendi yerleşkeleri haline getirirken bugüne dek toplamda 1 milyona yakın insanın, tam sayı veremedim, kimine göre 800 kimine göre 700k, yerini değiştirmeleri ve dönem dönem Filistin halkının su gibi temel kaynaklarını farklı yöntemlerle kesmeleri(ki zaten işin sistematik bir şekilde yürüdüğünü de gösteriyor bunlar) de ne düzeyde işgalci olduklarını gösteriyor.
İsrail devletinin zaman zaman yaptığı insanlık dışı işleri savunmuyorum. Söylediğim şey siyonizm’in şeytan icadı olmadığı, bildiğin yahudi milliyetçiliğinden bahsediyoruz. Adamların senelerce orada burada azınlık olarak gördükleri zulümler sonrasında geliştirdikleri bir tepki. Hiçbir yahudi bu yüzden İsrail devleti gereksiz ya da biz o topraklarda işgalciyiz demeyecektir.

Benim vurgulamak istediğim şey İsrail’de bu iklime karşı, barışçıl insanların olduğu ve bu sivillerin bugün çok kötü şeyler yaşadığıydı. Ancak Filistin’de halk her fırsat bulunulduğunda İsrail’in tamamen şeytan olduğu öğretisiyle yetiştiriliyor. En kafası açık, aydın olanları dahi böyle. Bire birde konuşmasaydım bu konular üzerinde bu kadar emin söyleyemezdim bunu. Hepsinde sakat düşünceler var.

Şahsi düşüncem bölgeye BM koordinatöründe barış gücü gönderilmesi ve iki tarafı da baskılaması gerektiği. Olmayacağı için İsraildeki siviller açısından endişe ile takip ediyorum.

Gloom

still just a rat in a cage
Konular
2,107
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
400
1
İsrail devletinin zaman zaman yaptığı insanlık dışı işleri savunmuyorum. Söylediğim şey siyonizm’in şeytan icadı olmadığı, bildiğin yahudi milliyetçiliğinden bahsediyoruz. Adamların senelerce orada burada azınlık olarak gördükleri zulümler sonrasında geliştirdikleri bir tepki. Hiçbir yahudi bu yüzden İsrail devleti gereksiz ya da biz o topraklarda işgalciyiz demeyecektir.

Benim vurgulamak istediğim şey İsrail’de bu iklime karşı, barışçıl insanların olduğu ve bu sivillerin bugün çok kötü şeyler yaşadığıydı. Ancak Filistin’de halk her fırsat bulunulduğunda İsrail’in tamamen şeytan olduğu öğretisiyle yetiştiriliyor. En kafası açık, aydın olanları dahi böyle. Bire birde konuşmasaydım bu konular üzerinde bu kadar emin söyleyemezdim bunu. Hepsinde sakat düşünceler var.

Şahsi düşüncem bölgeye BM koordinatöründe barış gücü gönderilmesi ve iki tarafı da baskılaması gerektiği. Olmayacağı için İsraildeki siviller açısından endişe ile takip ediyorum.
Yanlış anlaşılmaya sebebiyet veren şey, bana Siyonizm gibi düşüncelerin hep sakıncalı gelmesi. Milliyetçilik, eğer bağlı olduğun milleti ya da etnik grubu sevmek ise bunu bir problem olarak görmüyorum. Ancak siyonizm bana faşizme kayan bir düşünce gibi geliyor. Yani Türk milliyetçiliği, o milliyetçili, bu milliyetçiliği gibi değil. Direkt fikrin odak noktası Filistin'de bir devlet kurmak üzerine. Bu da o topraklarda yaşayan başka gruplar olursa oldukça sakıncalı. Yani siyonizmi 'milliyetçilik' diyerek geçiştirmek biraz basite indirgemek oluyor bence.

Hamas'ı desteklemiyorum ama BM güçlerinin oraya girip tarafsız bir şekilde bu karışıklığı önleyeceklerine asla inanmıyorum. Bahsi geçen barış gücü bana samimi gelmiyor. Senin de dediğin gibi, arada kalan sivillere oluyor olan. Üzücü.

Son düzenleme:

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,915
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Yanlış anlaşılmaya sebebiyet veren şey, bana için Siyonizm gibi düşüncelerin hep sakıncalı gelmesi. Milliyetçilik, eğer bağlı olduğun milleti ya da etnik grubu sevmek ise bunu bir problem olarak görmüyorum. Ancak siyonizm bana faşizme kayan bir düşünce gibi geliyor. Yani Türk milliyetçiliği, o milliyetçili, bu milliyetçiliği gibi değil. Direkt fikrin odak noktası Filistin'de bir devlet kurmak üzerine. Bu da o topraklarda yaşayan başka gruplar olursa oldukça sakıncalı. Yani siyonizmi 'milliyetçilik' diyerek geçiştirmek biraz basite indirgemek oluyor bence.

Hamas'ı desteklemiyorum ama BM güçlerinin oraya girip tarafsız bir şekilde bu karışıklığı önleyeceklerine asla inanmıyorum. Bahsi geçen barış gücü bana samimi gelmiyor. Senin de dediğin gibi, arada kalan sivillere oluyor olan. Üzücü.

Cidden elin filistinlisi için Taylan gibi bir adamı mı kıracaksın. Hiçbir filistinli Taylan'dan değerli değildir.

Money Makerz

undefeated
Konular
120
Beğeni sayısı
667
PG Nakit
434
1 1
Gerek Türkiye, gerek Amerika ikisi de ortadoğuda güçlü tek bir İsrail devleti olmasına izin vermez.
Bu yüzden her zaman Filistin olacak ve bu ikisi sürekli savaşta kalacak olası bir dünya savaşına kadar en azından.
Filistin'in gücü bence bu savaşta daha fazla. İsrail dediğimiz ülke zaten kubbeyle övünmüyor muydu? Ulan kaç tane bomba yemişsiniz adamlar PUBG oynar gibi paraşütlü motorla dalmış başkentinize. Daha ne yapacaksınız bu adamlara. En fazla Gazze'yi patlatırsın da, onlar da seni patlatıyor işte. Bu savaşta güçlü taraf yok ikisi de güçlü ama bence Filistin daha güçlü. Çünkü Filistin'in kaybedecek bir şeyi yok aradaki fark bu. İsrail düzgün işleyen bir devlet, Filistin'de millet birbirini yiyor açlıktan, kuralsızlık desen almış başını gidiyor.
Bu hayatta kaybedecek bir şeyi olmayandan korkacaksın. Filistin yarın arapları arkasına alır, Taliban'ı, İran'ı, Irak'ı vs. bölgesel savaşa çevirir durumu. İsrail bölgede yalnız bir devlet. Amerika en fazla denizden uçak gemisi çekip bir şeyler dener ama hangi biriyle uğraşacak ki...

Benim tek temennim, tüm bunlar olurken Türkiye'de bu kargaşada kendi sınırındaki terör örgütlerini falan dikkat çekmeden temizler çıkar mevzudan.

çorbacıda matiz buhranlar

PG.com Kullanıcısı
Konular
1
Beğeni sayısı
24
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Shawn Michaels
Ben direkt Filistin'i ve Hamas'ı sevmiyorum.
Ben de bayılmıyorum zaten. Hatta Hamas kısmen Amerika'nın işine geliyo gerek Hamas gerek İsrail eliyle Filistin'in sosyalist veya seküler direniş örgütleri tasfiye edildiği için kala kala Hamas kaldı. Hamas islamcı geri kafalı bir örgüt ama İsrail karşısında mecbur destekliyorum. Kalan mazlum Filistin halkının desteklenmemesi gibi bir olay benim kitabımda yok zaten.
.
.
.
.
Bu arada gündemle alakalı şunu söyliyim: hamas'ın bugün sürdüğü israilli insanlar sıradan vatandaş değil, yugo iç savaşında da uygulanan bir taktikle israil tarafından oraya iskan edilmiş fanatikler oradakiler. onların olayı filistinliler evlerini hayvanlarını almaya geri geldiğinde onları silahla korkutmak savuşturmak.

Gloom

still just a rat in a cage
Konular
2,107
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
400
1
Ben de bayılmıyorum zaten. Hatta Hamas kısmen Amerika'nın işine geliyo gerek Hamas gerek İsrail eliyle Filistin'in sosyalist veya seküler direniş örgütleri tasfiye edildiği için kala kala Hamas kaldı. Hamas islamcı geri kafalı bir örgüt ama İsrail karşısında mecbur destekliyorum. Kalan mazlum Filistin halkının desteklenmemesi gibi bir olay benim kitabımda yok zaten.
.
.
.
.
Bu arada gündemle alakalı şunu söyliyim: hamas'ın bugün sürdüğü israilli insanlar sıradan vatandaş değil, yugo iç savaşında da uygulanan bir taktikle israil tarafından oraya iskan edilmiş fanatikler oradakiler. onların olayı filistinliler evlerini hayvanlarını almaya geri geldiğinde onları silahla korkutmak savuşturmak.
Yugo iç savaşı demişken, oraya da barış güçleri yollandı. Sonuçlar yine içler acısıydı.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: