İsrail-Filistin Savaşı Genel Tartışma Konusu

Sikiru

PG.com Kullanıcısı
Konular
50
Beğeni sayısı
725
PG Nakit
250
Olabilir evet ama Erlik'i çevresi aşağıya çekiyor. Jahrein falan. Yoksa gerçekten olayları derinlemesine araştıran, genel kültürü yüksek birisi. Nihat Doğan ve Yılmaz Güney hususunda örneğin tek yanlışı yok. Film kültürü (Hollywood bazında) yüksektir. Flistin mevzusunda da TR'nin arabulucu rolü üstlenmesi gerektiğini savunuyor.

Yalan olmasın Erlik'in Erdal Eren videosu dışında hiçbir videosunu izlemedim, güncel konulara yorumlarına kulak veriyorum daha çok. Gündem konularında da çevresinin konuya hakimiyeti kısıtlı olduğu için öne çıkıyor ama onun da konuya hakimiyeti tartışılır. Kıyas yapacağımız insanlar sadece enes tarzı süslü yorumun dik alası adamlarsa, Erlik kabul edilebilir seviyede iyidir evet. Left-lib tayfayı yaktığı için sempatim var ama senin benim getirdiğim yorumdan fazlasını da duyabileceğin bir bilgi birikim yok. Yatacı tayfayı inatla görmezden gelişi benim için hala bir soru işaretidir mesela. Sağcıyım diye anlattığı sağcılık Anap sağcılığı sanırım.

Erlik'in niye sevildiğini anlıyorum bu arada. Algıcı olduğundan ziyade bilgi birikim zayıf-iyi araştırmacı diyebilirim. Ben zaten çevrem gereği araştırdığı çoğu konu hakkında yanlı yansız bir bilgi-fikir sahibi olduğum için yorum kısmındayım işin. Türkiye'nin bölgesel güç olarak arabulucu olması gerekliliği yorumunu tüm olay Filistinlilerin başının altından çıkıyor gibi anlatınca da pek kıymeti kalmıyor. İran-Azerbaycan-İsrail ilişkisi hakkında bir ARAŞTIRMA yapsa izlerim mesela. Yorumlarına güvenmiyorum.

Son düzenleme:

Gloom

still just a rat in a cage
Konular
2,107
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
400
1

Şuna yorumun nedir kral

Jahrein tam anlamıyla soytarı. Cidden orta çağda yaşsaydı bu işten yediği ekmeği aklımız almazdı. Krallıktan krallığa dolaşırdı reis.

Hasan direkt komünist zaten. Taraflı konuşan bir adam. Videoyu yeniden izlemedim ama önceden izlemiştim galiba. Eğer bir insanın Filistin’in safında yer almamak için sebep Filistin-PKK-Türkiye ilişkisiyse deli saçması zaten bu durum. Çünkü İsrail’in de ülkemize yaptığını, Maci Marmara hadisesini, 80’lerin sonunda PKK’ya destek çıktığını, yanlış hatırlamıyorsam silah da sağladığını biliyoruz. Bu işte neyi desteklediğin tamamen insani yönünle alakalı. İsrail’in 3 hünde kaybettiği insanı Filistin her yıl kaybediyor nereden baksan. İsrail’in desteklenmesi, tarafsız olumması demiyorum, İsrail’in desteklenmesi diyorum, bana insanın vicdanındaki çok büyük bir zayıflık olarak geliyor. Aynı şekilde Filistin’in değil de direkt Hamas’ın desteklenmesi de öyle.

deathcrushh

sadece özgürlük
Konular
25
Beğeni sayısı
86
PG Nakit
870
Favori Güreşçi
Joey Janela
2. Başbakanları Çanakkale'de savasmış olan, hali hazırda 100 bin Yahudi Türk'ünü bünyesinde barındıran kimse onu destekleyeceğim. Boş romantizmin manasi yok. İsrail ve Türkiye AKP dönemine kadar gayet iyi ilişkilere sahipti. İsrail bizim tarihimi dostumuzdur ve coğu da Safarad Yahudisidir.

edit: fikirlerim cok degismedi israil gittikce radikallesti yaptiklarini dogru bulmuyorum fakat suclayacaksaniz israili suclayin, yahudileri degil.

Son düzenleme:

Sikiru

PG.com Kullanıcısı
Konular
50
Beğeni sayısı
725
PG Nakit
250

Şuna yorumun nedir kral

1- Hamas'a silahların Ukrayna'dan gittiğini söyleyemiyor da savaş ganimeti diyor. İran güdümlü bir oluşum olmasına rağmen Hamas=Filistin halkı retoriği yapıyor. Hayır örnek verdiği Meksikalılar da sivil halk bazında Araplardan aşağı kalmaz.

İsrail de zamanında Hamas'ı el altından beslemişti PLO'ya karşı. İşlerin bu noktaya gelmesinde İsrail'in payı çok daha fazla. Konu niye mülteciye bağlandı onu anlamadım bu arada. Yaşadığı yere İsrailli mülteci akını var, yorumunu göremedim.

2- Doğru. Filistin halkının İsrail mağduriyeti üzerinden Avrupa'da barınıp protesto yapabilme hakkının olduğunu gördünüz mü? Kürdoloji 2 kağıtsa kürdoloji yalanları 10 kağıttır. Öyle bir kavim.

3- Pek şeyimde değil demiş ama gayet de umrunda. Yahudiler bile İsrail karşıtlığı yapabiliyorken böyle çanak yalayacılığını sadece seküler Türklerde ve aşırıcılarda görebiliyoruz. Avrupalı olmamakla iftihar ederim, de desen, diyemez. Avrupalı da Arapla Türk arasındaki farkı bilmez. Bir adı bir bayrağı kalan, milli gururu sakız olmuş Almanya'dan Türk-Arap örneği vermek de abes keza Türkiye-Almanya ilişkileri diğer Avrupa ülkeleriyle bir değil. Ayrıca Almanya Amerika'nın Avrupa'daki en büyük üssüdür. Bradenburg kapısında lgbt+, Ukrayna, İsrail cirit atıyor. Yüzyıl önce hangi bayrakların olduğunu söylememe gerek yok. Adamlar korkularından "Alman olmaktan gurur duyuyorum" diyemiyor, bu da Arap-Türk ayrımcılığı diyor. Amerikadaki sjwsi çekilmiyor ama Almanya'nın havasını teneffüs eden de ondan az değil gerçekten.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,915
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Yalan olmasın Erlik'in Erdal Eren videosu dışında hiçbir videosunu izlemedim, güncel konulara yorumlarına kulak veriyorum daha çok. Gündem konularında da çevresinin konuya hakimiyeti kısıtlı olduğu için öne çıkıyor ama onun da konuya hakimiyeti tartışılır. Kıyas yapacağımız insanlar sadece enes tarzı süslü yorumun dik alası adamlarsa, Erlik kabul edilebilir seviyede iyidir evet. Left-lib tayfayı yaktığı için sempatim var ama senin benim getirdiğim yorumdan fazlasını da duyabileceğin bir bilgi birikim yok. Yatacı tayfayı inatla görmezden gelişi benim için hala bir soru işaretidir mesela. Sağcıyım diye anlattığı sağcılık Anap sağcılığı sanırım.

Erlik'in niye sevildiğini anlıyorum bu arada. Algıcı olduğundan ziyade bilgi birikim zayıf-iyi araştırmacı diyebilirim. Ben zaten çevrem gereği araştırdığı çoğu konu hakkında yanlı yansız bir bilgi-fikir sahibi olduğum için yorum kısmındayım işin. Türkiye'nin bölgesel güç olarak arabulucu olması gerekliliği yorumunu tüm olay Filistinlilerin başının altından çıkıyor gibi anlatınca da pek kıymeti kalmıyor. İran-Azerbaycan-İsrail ilişkisi hakkında bir ARAŞTIRMA yapsa izlerim mesela. Yorumlarına güvenmiyorum.

Erlik'in bu hususta Filistin aleyhinde net bir söylemi olmadı daha çok itidal konusuna değindi. Filistin'e Jahrein yüklendi ki zaten o da mimlenmiş birisi.

Erlik'in kusurlarımı var mı evet ama bu adamın yaptığı işe saygı duyuyorum. Bu adam direkt gündem belirliyor. Space'e giriyor ilgi görüyor örneğin. Yılmaz Güney bu zamana kadar kahraman olarak anılırdı onun ne olduğunu belgeleriyle gösterdi. Bugün İlyas Salman bile Yılmaz Güney'i savunamıyor. Veya Türk ekranlarına kene gibi yapışmış Nihat Doğan'ı rezil etti onun kariyerini bitirdi.

Ve bu adamdan önce 2018 - 2020/1 arası meydan ağırlıklı olarak HDP, sol ve fetö hesaplarına aitti. Teyit.org'dan tut bütün HDP-PKK iş birlikçilerini ifşaladı. Jahrein'e falan da çok eleştiride bulunuyorum ama şu adamlar olmasa meydan ağırlıklı olarak fetö-pkkya kalacak. Onlardan ziyade vatan sevgisinden şüphe duymadığım ya da en azından o safta duran kişileri tercih ederim.

Demeyeyim demeyeyim diyorum ama iyi ki seçimi bunlar kazanmadı. Bu adam cb yardımcısı olsa vallahi askeri gönderirdi. Gönderemese bile bu tutumu yüzünden cb yardımcıları arasında mevzu çıkardı bu da sıkıntı. İnsanların 7 tane cb yardımcısı mı olur kaygısı boşuna değilmiş işte.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: