İsrail-Filistin Savaşı Genel Tartışma Konusu

Ganbarimasu

PG.com Kullanıcısı
Konular
365
Beğeni sayısı
628
PG Nakit
1,175
Twitter'da militarizm algoritması içinde (böyle bir kategori var mı, böyle bir algoritma var mı bilmiyorum ama betimleyecek başka bir şey bulamadım) popüler profillerde şeriatcıların ve aşırı radikal din gruplarına gönül verenler bayram ediyor bir kaç gündür. Savaş olmadan da bu tür profillerde yorumlarını çoğu zaman okuyorum ama ellerine silah versen nasıl sökülüp takılacağı hakkında en ufak fikri olmayan bu insanların tüm askeri literatürü, terminolojiyi ve bilumum farklı detaylara çok hakimmişcesine yorum yapması fena bayıyor beni.
hacımmmm tetik disiplini hacımmm 🤣🤣

Sikiru

PG.com Kullanıcısı
Konular
50
Beğeni sayısı
725
PG Nakit
250
Twitter'da militarizm algoritması içinde (böyle bir kategori var mı, böyle bir algoritma var mı bilmiyorum ama betimleyecek başka bir şey bulamadım) popüler profillerde şeriatcıların ve aşırı radikal din gruplarına gönül verenler bayram ediyor bir kaç gündür. Savaş olmadan da bu tür profillerde yorumlarını çoğu zaman okuyorum ama ellerine silah versen nasıl sökülüp takılacağı hakkında en ufak fikri olmayan bu insanların tüm askeri literatürü, terminolojiyi ve bilumum farklı detaylara çok hakimmişcesine yorum yapması fena bayıyor beni.

Sitedeki "militarist" sayfaların-bireylerin çoğu tescilli fetöcü. Metin aralarında provokasyon yapıp kendi ülkelerinin tarihini çarpık bilen(?) ve dünya gündemi hakkındaki tüm fikri 2-3 hesaptan olan insanları kekliyorlar genelde. Buna Erlik de dahil. Bilgisel adı altında paylaşılan çoğu şey süslü yorum. Realpolitik olma amacı güdüp laik-islamcı ikilimi yaratıyorlar her fırsatta. İki tarafın da savaş suçu işlediğini, Hamas'ın (Filistin halkı ≠ Hamas) yaptığının İsrail'in ordusunun yaptığıyla aynı olduğunu söylesen meşru! naraları atacaklar mesela. Niyeyse Hamas bir şey yapana kadar İsrail'in Filistinlilere sivillere karşı işlediği suçlara "bizim problemimiz değil" diyen güruh bunlar aynı zamanda. Şu savaş karşıtlığı muhabbeti çok bayat. Net akıl kısırlığı. Sol cenahın Filistin'in davasındaki ortak tutumu bile değişmiş. Bunu isterseniz akp'nin toplum mühendisliğine ve laiklik-islamcılığa yorun, isterseniz bilgisizliğe yorun. İsrail bile kendi ağzıyla bocaladığını itiraf ediyorken "hacım Mossad derin plan" diyen Türkler, Natenyahu tweeti altında tartışanlar Türkler, 30 tane farklı dezanformasyon yayan yine Türkler. Tamamı kendini bir ittifaka dahil ettirme güdüsünden kaynaklı. Araplar sana ihanet etti diyen adam da yatacı-natocu mesela. Bunların mantığına göre kuvayi milliye de terörist. Uluslararası hukuk naraları atanların İsrail'in bm tescilli işgalci olduğunu öğrenecekleri ana ışınlansak kafa rahatlar biraz. İslamcılara gerici yahudilere seküler diyen üstün zekalar ve İsrail attıkça içim ferahlıyor diyen milli şuursuzlar arası bir yerdeyiz.

Konudan çok sapıldı ama ek yorum getireyim, toplumdaki militarist eğilimleri güçlendirmek bu ülkenin zararına. Filistin konusu bizim değil soykırıma uğramış insanların problemi, konu İran-Azerbaycan'a sıçramadığı sürece de taraf tutmaya gerek yok. İran da İsrail kadar balondur ayrıca. Ok.

Sikiru

PG.com Kullanıcısı
Konular
50
Beğeni sayısı
725
PG Nakit
250
İşte gerçek sol budur hahahahahah Sosyal medyanın gördüğü en büyük sjwlerden biri olan Hasan bile İsrail savunmuyor. Araya what about Iran sıkışmış bir de çenem düştü gülmekten çok iyi klip

Gloom

still just a rat in a cage
Konular
2,107
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
400
1
İşte gerçek sol budur hahahahahah Sosyal medyanın gördüğü en büyük sjwlerden biri olan Hasan bile İsrail savunmuyor. Araya what about Iran sıkışmış bir de çenem düştü gülmekten çok iyi klip

What about Iran???

ne çok sövmüş lan kdkdldksldk

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,915
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Sitedeki "militarist" sayfaların-bireylerin çoğu tescilli fetöcü. Metin aralarında provokasyon yapıp kendi ülkelerinin tarihini çarpık bilen(?) ve dünya gündemi hakkındaki tüm fikri 2-3 hesaptan olan insanları kekliyorlar genelde. Buna Erlik de dahil. Bilgisel adı altında paylaşılan çoğu şey süslü yorum. Realpolitik olma amacı güdüp laik-islamcı ikilimi yaratıyorlar her fırsatta. İki tarafın da savaş suçu işlediğini, Hamas'ın (Filistin halkı ≠ Hamas) yaptığının İsrail'in ordusunun yaptığıyla aynı olduğunu söylesen meşru! naraları atacaklar mesela. Niyeyse Hamas bir şey yapana kadar İsrail'in Filistinlilere sivillere karşı işlediği suçlara "bizim problemimiz değil" diyen güruh bunlar aynı zamanda. Şu savaş karşıtlığı muhabbeti çok bayat. Net akıl kısırlığı. Sol cenahın Filistin'in davasındaki ortak tutumu bile değişmiş. Bunu isterseniz akp'nin toplum mühendisliğine ve laiklik-islamcılığa yorun, isterseniz bilgisizliğe yorun. İsrail bile kendi ağzıyla bocaladığını itiraf ediyorken "hacım Mossad derin plan" diyen Türkler, Natenyahu tweeti altında tartışanlar Türkler, 30 tane farklı dezanformasyon yayan yine Türkler. Tamamı kendini bir ittifaka dahil ettirme güdüsünden kaynaklı. Araplar sana ihanet etti diyen adam da yatacı-natocu mesela. Bunların mantığına göre kuvayi milliye de terörist. Uluslararası hukuk naraları atanların İsrail'in bm tescilli işgalci olduğunu öğrenecekleri ana ışınlansak kafa rahatlar biraz. İslamcılara gerici yahudilere seküler diyen üstün zekalar ve İsrail attıkça içim ferahlıyor diyen milli şuursuzlar arası bir yerdeyiz.

Konudan çok sapıldı ama ek yorum getireyim, toplumdaki militarist eğilimleri güçlendirmek bu ülkenin zararına. Filistin konusu bizim değil soykırıma uğramış insanların problemi, konu İran-Azerbaycan'a sıçramadığı sürece de taraf tutmaya gerek yok. İran da İsrail kadar balondur ayrıca. Ok.

Erlik'in Fetö hesabı olduğunu düşünmüyorum.

satriale

kralkaya
Konular
156
Beğeni sayısı
586
PG Nakit
385
Favori Güreşçi
Steve Austin ve mOx
Twitter'da Filistin taraftarlığı yapan Arapçılara artık söyleyecek bir şey yok. Nasıl bir köpek oldukları ortada ama bizim kendine seküler diyenlerin, özellikle de Türk milliyetçisiyim diyenlerin İsrail taraftarlığı yaptığını görünce midem bulanıyor. En tanınanlar arasında, özellikle Jahrein, kaç gündür ölümüne İsrail savunuculuğu yapıyor. Seçim dönemi boyunca tüm millete balık hafızalı aptal sürüsü diye hakaret eden birinin bu şekillere girmesi akıl alır gibi değil. Geçmişte bize yapmış oldukları olayları hatırlamasını geçtim, bunu bir kenara bırakıyorum. Bunlar sadece bizim milletimizin açısından bakılabilecek bir mevzu. Elbette konuyu kendi ülkemizin çıkarlarına, gelecek senaryolara göre değerlendirmek gerek, bunun da bir vakti var ama olayı şimdilik İsrail ve Filistin arasında değerlendirecek olursak ve bu değerlendirmeyi iki taraf açısından objektif bakarak tüm milletler adına bir değerlendirme yapmak lazım. İsrail devletinin yukarıda da denildiği gibi BM tarafından tasdik edilmiş bir sürü vakası var. En az Hamas kadar suçlular. Bizim seküler Türkler, Filistinlilere yapılan saldırılar için "ohhh iyi oluyor" tarzı triplere giriyor. Sanırım bu saldırıları savunmalarının tek sebebi "beyaz Orta Doğulu" İsrail devletinin, "kavruk Orta Doğulu" Filistin halkına yapılmış olması. İsrail'in yaptığı hareketlerin savunulması için başka bir neden göremiyorum.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,915
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Militarist takılan sayfalar için söylemiştim onu. Direk Erlik'e atlayınca yanlış anlaşılmış.

Olabilir evet ama Erlik'i çevresi aşağıya çekiyor. Jahrein falan. Yoksa gerçekten olayları derinlemesine araştıran, genel kültürü yüksek birisi. Nihat Doğan ve Yılmaz Güney hususunda örneğin tek yanlışı yok. Film kültürü (Hollywood bazında) yüksektir. Flistin mevzusunda da TR'nin arabulucu rolü üstlenmesi gerektiğini savunuyor.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: