Agaoglu23 ile WWE Nabzı


Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
4,964
Mesajlar
13,198
Beğeni sayısı
3,430
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Arkadaşlar selamlar, ciddi iş yoğunluğu olan bir haftaya denk geldiğim için ilk nabzı atamadık. Cumartesi akşamı en geç ilk nabız atılacak. Konuyu da vermiş olayım önden. Takımlar. Evet takımlarla ilgili başlayacağız bu işe.
Divizyonun berbatlığını nasıl yerden yere vuracaksın meraktan çatlayan var... Yazı taslağı hazır mı bilmiyorum ama 2016-18 dönemiyle mukayeseli ilerleme yaparsan çok daha iyi olur bence, WWE'de tag team güreşinin prime zamanlarındandı yakın tarih özelinde bence.
 

agaoglu23

belair
Katılım
2 Tem 2023
Konular
4
Mesajlar
1,785
Beğeni sayısı
418
PG Nakit
275
Favori Güreşçi
Bianca Belair
WWE NABZI #1 Takımlar

Öncelikle gecikme için özür dileyerekten başlayalım. Şöyle bir konsept uygun gördüm Takımlar konusunda, önce mevcut takımlardan kısa kısa bahsedeceğim. A-F arası not vereceğim, daha sonra da senaryoları ele alacağım, ne yapılabilir ve ne yapılamaz kısımlarından bahsedeceğim, ve her durum için geçmişten güzel bir örnek, kısaca bir referans vereceğim. Bu şekli uygun gördüm. İsterseniz hızlıca mevcuttaki takımlardan kısa kısa bahsedeceğim, yer veremediğim takımlar olabilir, o derece unutulmuşlardır. 😊

ERKEKLER

Kevin Owens&Sami Zayn – Aktif Takım Şampiyonları
: Takımın oluşumuna falan çok bir şey söylemek zaten haddime değil. Kariyerlerinin başından beri birlikte olan bu ikili, geçen sezonun sonlarına doğru Bloodline senaryosunda yolları kesiştikten sonra, sıragelen olaylar akabinde takım oldu. Ben ikilinin uyumlarını çok seviyorum, gayet de sevdiğim 2 güreşçi kişisel anlamda. Mikrofon, ring içi her şeyiyle komple paket. Feudları maalesef yok, üstüne hala Undisputed şampiyonluk işi var. Takıma benim notum B, ama bu ikiliyi şuan WWE’nin kullanma şeklinden felfeci rahatsızım, zaten ilerleyen satırlarda sebeplerini de açıklayacağım. B

Montez Ford&Angelo Dawkins (Street Profits) –
Bu satırları şu an yazarken Street Profits de tam şu sıralarda acayip bir değişimin ışığında. Pandeminin başından beri taraftarlarla bağı yüksek olan, gittikleri her şehirde o şehrin formasından ring gear yapan Face ötesi face takım artık 3 senede elde edebileceğinin çok fazlasını elde etmiş haldeydi. WWE burada devreye girerek Bobby Lashley ile yollarını kesiştirdi. Şu an bence çok güzel giden bir proje olarak devam ediyorlar, tekrara düşmüşlerdi ve bir değişim yaşıyorlar. Takım olarak da uyumları iyi, ancak gönül bu denemeden de sonra artık Montez’in tek olmasını istiyor. A-

The New Day (Kofi Kingston&Xavier Woods) –
Kofi Kingston hayranlığımı zaten bilen bilir, belki objektif de olamayacağım ama New Day ve Usos bana göre 2013-14’den sonra WWE’nin başına gelmiş en güzel 2 şey takım olarak. Birinin başına çok talihsiz bir Big E olayı geldi. Diğeri de şu an Bloodline senaryosu gereği aktif olarak takım değil. New Day, Big E de olsaydı benim gözümde şu an net bir şekilde kemer adayıydı. Woods’un Big E kadar ne entertaining tarafı var, ne de ring içi. Ama şöyle de bir gerçek var, takım divisionu için New Day elzemdir, olmadığı denklemi düşünemem. Son 1 yılını Raiders, Jinder&Shanky gibi takımlarla geçirse de kemerlerin ayrılma durumunda bence yine bir kemere yakınlaşma durumu olabilir, aksi halde şu an etkinlik beklemek yanlış olur. Uyum o bu zaten değerlendirmek bile saçma. New Day ve Usos, her zaman A+.

Brawling Brutes (Ridge Holland&Butch) –
Öncelikle Big E işinden dolayı Ridge’a öyle böyle kinli değilim, böyle başlayayım. Sheamus ile birlikte ilk başlarda acaba mı dedirttiler bana ama sonrası çok parlak olmadı maalesef. Smackdown’a bakarsak SP’ye göre net gerideler, OC’ye göre ve Hit Row’a göre de net öndeler, ama elde tek kemer olunca da anca böyle zaman doldurmalık maçlara çıkıyorlar. Ne şiş yansın ne kebap takımlarından ilki. C.

Imperium (Giovanni Vinci&Ludwig Kaiser) –
Bu ikili hakkında da yine Gunther’in yanındalar ve ikililer diye takım klasmanına aldım yine Brutes’taki gibi. Ancak benim gözümde durum farklı burada, çünkü takımın bir ismi diğerine göre çok ezici üstün. Kaiser, Vinci’ye göre hem karizma, hem ring içi hem de mikrofonda felaket önde bence. Vinci, NXT’deki hype’ını buraya asla ve asla taşıyamadı. Kaiser ise NXT’de vaat ettiklerinin misli misli öne çıktı. Bu takımın birlikte kullanılması şu şartlarda olacak olsa da ben dağılmalarını ve Kaiser’in Gunther’e bir menejer gibi davranmasını yeğlerim. Vinci için de hiçbir şey düşünemiyorum maalesef ve maalesef. Takıma puanım D. Kaiser’e single puanım B, Vinci’ye F.

Viking Raiders (Erik&Ivar w/Valhalla) –
Fazla sözü uzatmaya gerek olmayan takımların ilki. Bir ilişki çok tekrara düşüyor ve hep aynı şeyleri vaat ediyorsa ilişkiyi bitirmek en iyisi. Valhalla denediler olmadı, face denediler olmadı, heel denediler hiç ama hiç olmadı. At çöpe gitsin, hiç gerek yok. F.

Alpha Academy (Chad Gable&Otis w/Maxxine DuPri) –
O kadar olumsuzdan sonra biraz da olumlu konuşalım be dostlar. Pandemi’de WWE’nin başına gelmiş en güzel 10 şey diye bir liste yapsak Gable’ı ben net koyarım listeye, ring içinin iyi olduğunu hep söylüyorduk ama bu adamın ihtiyacı olan karakter tam da buydu. Mikrofonda kattıkları, seyirci iletişimi vb. Reaksiyon almayı o kadar iyi biliyor ki seyircilere Otis’i seyredebilir kıldı bu adam, hem takım olarak iyiler hem de uyumlular. WWE takım divisionundaki en güzel şeylerden biri şu an bu ikili. Kemiksiz B+.

The OC (Luke Gallows&Karl Anderson) –
Gereksiz kalabalık. Styles’ın yanına Mia Yim yetiyor bence, ne güzel bir senaryoları var, ne de benim gözümde izletilebilirlikleri. F.

Indus Sher (Veer&Sanga w/ Jinder Mahal) –
Hatırladığıma bile şaşırdım vallahi. F ötesi F.

Cedric Alexander & Shelton Benjamin –
99 kere ayrılıp 100. Kez tekrar birleşmeleri senaryosu güldürüyor. F.

Pretty Deadly (Elton Prince&Kit Wilson) –
Gelelim canlarımıza. NXT’deyken de çok beğenirdim kişisel olarak, ana kadroya çıkmalarına epey şaşırmıştım draft’ta, ama hakkını vereceklerinden eminim. Hızlı girdiler, şu aralar biraz durgunlar ama mikrofon olsun ring içi olsun gelecekte kemeri almamalarına ciddili üzülürüm diyebilirim. Ben şahsen eğleniyorum, iyi de booklanıyorlar diye düşünüyorum. Kemer ayrılması lazım ama, yine tek kemerin kitlediği bir ikili daha. Takıma puanım B, Elton babaya da özel bir B+ verelim.

Glass Bros (Drew McIntyre&Matt Riddle) –
Ana kadro erkekler takımlarındaki son takım, maalesef yine Riddle ve yine bir takım daha. Hem Drew’a yazık oluyor, hem de Riddle’ı daha fazla görmemizi sağlıyor. Uyumlu bir ikili de değiller bence, RK-Bro da çıkmaz. Neden oldu anlamadım. D.

KADINLAR

Chelsea Green&Piper Niven – WWE Kadınlar Tag Team Şampiyonları :
Chelsea Green’i bireysel olarak ring içinde yetersiz bulsam da mikrofon ve özellikle mimikleriyle gerçekten beğeniyorum. Şirket içinde olması gereken bir isim bence, ama Sonya Deville ne alaka diyordum, üstüne bir de Piper Niven geldi şimdi vekaleten. Gerçekten NE ALAKA abi ya ? Bu takım neden var, neden şampiyon ? Şu kadınlar tag team kemeri beni çileden çıkartıcak. Çok ağır gireceğim aşağıda. Bu takıma puanım F.

Liv Morgan & Raquel Rodriguez –
İki tane upper mid carder kadın, kemer veremiyoruz asla bari takım yapalım kemer verelim hesabı kurulan bir Deve bir Cüce hesabı yani resmen. Bir de paso biri sakatlandı diğeri geldi falan hiçbir şey anlamadım bu ikiliden ben. Raquel de Liv de tekli devam lütfen. Takıma F. Raquel ablama A+ Liv’e de B+.

Kayden Carter&Katana Chance –
Eveettt, geldik şimdi HAŞLAMA seansına demişti Semih Öztürk efendi. Ben de başlıyorum haşlama seansına. Siz bu iki cancağızı ana kadroya aldınız. Ben dedim ki aha takımlar geliyor, kemerler değerleniyor falan. Mutlu oldum, aldınız ana kadroya. 4 ay geçti ne oldu ? PASPAS ettiniz bu takımı. Şu an ana kadroda, kadın tarafında gerçekten takım olan tek takım bu ikili. Alba Fyre ve Isla Dawn’a da geleceğim, onlar da takım ama bu ikisi kadar ezberleri yok. Elinizde böyle bir ikili var, kemer verilip kemerin prestiji artar falan. Aman siz uğraşmayın, bir de 1 aya Charlotte ve Bianca’ya verin kemeri de ben o zaman kendi kemerimi kime saplıyorum göreceğiz. Çok acil Katana ve Kayden’a push. Takıma benim notum A-, kullanılışına ve WWE’ye notum F.

Alba Fyre&Isla Dawn -
Üstte yazdıklarımın bir benzerini yazmak istemiyorum, bu kadınlar şampiyonken aldınız ana kadroya üstüne üstlük. Getirdiniz kadınları Ronda ve Shayna’ya paspas oldular, ondan beridir de ŞOVLARDA Dahi yoklar. Siz aklınızı şaşırmışsınız, ve en önemlisi siz utanmazsınız WWE yazarları. Takım olarak B+, Kullanışlarına notum F.

NXT


Tek tek takımlara not vermeyeceğim ama bence zengin bir takım havuzu var. Benim şahsen çok beğendiğim Creed Brothers var mesela, ileride ana kadroda görmek çok isterim klişe olarak ama bu ana kadroda takımlara değer verilmiyor ki. Yine D’angelo Family, Schism vb.. güzel bir uyum var bence. Kadınlarda da Yulisa Leon&Valentina Feroz ikilisi gelecek vaat ediyor. Devam böyle, NXT’e zaten ben yükseliyorum epey, takımlar da gayet iyi ilerliyor. Devam hocam.

NELER YAPILABİLİR, YAPILMALI? REÇETELER

REÇETE 1

Erkek Takım Kemerlerini Ayırın


Şimdi birazcık matematik ile başlayalım. Elde erkeklerde 10 üstü takım var, ve sadece 1 kemer var. Hadi turmoil maçı yapsan en fazlasından, rahat 5 tane takımın açıkta kalıyor. Öncelikle ilk reçete olarak bunu yazıyorum. Tıpkı ana kemerde olduğu gibi, takım kemerleri de 2 olup brandlere özel olmalı. Bu sayede hem draft sonrası karmaşa önlenir, hem de senaryolar daha rahat işlenir. Şu an Kevin Owens ve Sami Zayn ikilisi RAW brandinde gözüküyor, bu reçeteye göre de Smackdown brandine acil bir kemer gerekli. Özellikle yükselen ve her geçen hafta yeni bir segment açan Profits’e bir kemer şart, kemersiz takım feudları gerçekten belli bir yere kadar ilerliyor.

REÇETE 2

Owens&Zayn’e Feud Yazın


Kevin Owens ve Sami Zayn, Usolardan epik bir şekilde kemeri aldı. Hem hikayesiyle, hem de maçlarıyla gerçekten güzel şeyler izlettiler. En nihayetinde ben ve bir sürü güreş sever de eminim ki demiştir, kemerler rahatladı, artık kemerler de ayrılır güzel feudlar da izleriz dedik. Veee ne oldu, elde var 0. Klasik bir WWE senaryoları özeti olarak, elimizde 0’ımızı aldık şükürler olsun. WM sonrası isterseniz KO&Sami ikilisinin çıktığı PPV maçlarına bir bakalım. Backlash’te Riddle ile birlikte takım olup Bloodline’a karşı, NOC’ta da yine kemerlerini Solo ve Roman’a karşı savundular, yani ne Bloodline senaryosunda oldular, ne de çıktılar gibi bir durum var elimizde. O günden beridir de saçma sapan bir şekilde JD ile uğraşıyor bu ekip, ne kemerin varlığı hissettiriliyor, ne de bu ikilinin takım oluşu. En sonunda zaten KO sakatlandı, ve bu Pazartesi günü RAW şovuna kadar yoktu. Geri döndüler ve yine Judgement Day feudunda buldu bu ikili kendini, hadi madem JD ile feud var, Balor&Priest’e karşı da olsa bir kemer koruması yapsalar artık ya, cidden kemerin varlığını yokluğunu hissedemiyoruz. Kemerler ayrılmalı reçetesini yazdık ama tek kemeri de kullanamıyorlar ki, o yüzden kemer feudu acil lazım. Çok çok acil, kimle olur nasıl olur bilmiyorum ama bu da benim işim değil, ben eleştiririm.

REÇETE 3

Amaçsız ve Feudsuz Giden İki Süperstardan Takım Yaratmayın


Nereden başlasak.. RK-Bro’dan başlayalım hadi. Randy Orton, o zamanlar feudsuz halde olan, yavaş yavaş Riddle ile feuda girebilecek dediğimiz bir abimizdi. Ne olduysa bir anda Riddle ile takım yaratma çabaları oldu. Ben açık söyliyim bu işten hoşlanmıştım, hem o ara Randy de boş kalmamıştı, hem de Riddle ile zamanla uyum sağlamışlardı. Randy Orton’un sırt ağrıları yüzünden adamı son kez gördüğümüz dönem de RKBRO’ya denk geldi, vay arkadaş. Neyse bu dipnottan sonra bir sürü şey yaşandı, ve alakasız bir sürü takım ortaya çıkmaya başladı. Erkek tarafında şuanki Drew McIntyre&Riddle, evet yine Riddle. Kadınlarda bu iş gerçekten çığrını aştı, takım eksikliği de vardı bir süre ancak Raquel&Aliyah, Natalya&Tamina, Sonya&Natalya, Sonya&Chelsea, Carmella&Natalya, Natalya&Dana Brooke, Shotzi&Raquel, Liv&Raquel, Doudrop&Chelse Green aklıma gelen ilk örnekler, acayip kombinasyonlar ya, cidden bazı takımlar rezillik ötesi rezillik ya. Kemerin son 2 yılda kaç kere boşa çıktığını inanın ki hatırlamıyorum, boşa çıktıktan sonraki turnuvalar, tag team turmoiller, gauntletler derken bence Iiconics’in de şirketten ayrılmasıyla kemer acayip facia yerlere geldi. Bir ara Asuka&Flair, Naomi&Banks ikilileri de vardı bu arada, onların amacını da bir sonraki reçetede değerlendireceğim. Elinizde üstte yazdığım üzere onlarca takım var, değerlendirin. Özellikle de bu takım konusunda değerlendiremeyecek olsam da ileride bir yazıda illa yazacağım, kadınlara da bir mid-card kemeri şart.

REÇETE 4

Feuda Girecek İsimlere Kadın TT Vermeyin, Verecekseniz de Uzun Saltanat Sonrası Feuda Sokun


Eveet, gelelim belki de en dolu olacağım ve en uzun reçeteyi yazacağım kısma, muhtemelen de son kısım olacak. Kadın Tag Team kemeri zaten bence şuan şirketin kronik sorunlarından biri, kemerin hem düzgün feudu yok, hem düzgün maçlar çıkmıyor, hem de takımları şirket kullanmıyor. Hal böyleyken de son birkaç yıldır görmeye başladığımız manzara, kemer feudundan ayrılan 2 tane upper mid card veya direkt main eventer kadından takım oluşturulup, kemer prestijinin arttırılması durumunu WWE çok yaptı. Ve bence de his olarak söylüyorum, daha pek somut bir adım atılmadı ama bir tane daha kapıda. Bu öncelikle Asuka ve Charlotte Flair’da başladı. Nia Jax ve Baszler ikilisine karşı TLC’de Asuka ve Mystery Partner olarak duyrulan maça, o sezonun ortasında Nia Jax tarafından kolu ve omzu sakatlanan Flair geldi. Hoş da geldi, Asuka ve Flair ikilisi daha sonra bir özel SD şovunda Belair&Banks ve Bayley&Carmella’ya karşı bir elimination Triple Threat maçına çıkmıştı. Tam ben o an dedim ki bu kemere önem mi verdiler, noluyor derken kemeri tekrar kaptırdılar 1 ay içinde. Flair ise babası ve Lacey Evans’ın olduğu bir senaryoya girdi, Asuka da alakasız bir yöne evrildi. 1 aylık geçici bir heyecandı, kemerin prestiji de artmamıştı yani. Bundan sonra kemer fetret devrine geçmişti adeta, Natalya&Tamina, Nikki ASH&Rhea Ripley ve Carmella&Queen Zelina takımları kemeri almıştı, kaliteye bak ya, kafayı kırarsın ciddi anlamda. Nikki ASH ve Rhea Ripley de aynı şekilde, feuddayken bir anda kemerden kopup takım yaptırılmıştı, unuttuk valla ikiliyi. Affedin. Bu 3 saltanattan sonra, Naomi ve Sasha Banks ikilisi yine aynı şekilde bu kemeri aldıklarında, ben dedim ki Flair&Asuka gibi olmasın, uzun soluklu olsun ama sonu çok daha farklı oldu. WWE, o dönemi hatırlayan olursa Naomi’yi SD, Sasha’yı da RAW kemerleri için feuda koymaya karar verince, iki isim de şova çıkmamayı tercih edip, kovuldular. 20 Mayıs’ta boşa çıkan kemerin yeni sahipleri 29 Ağustos’ta Raquel Rodriguez ve Aliyah oldu. 3 ay kemer boş kaldı HAHAHAHA.

Kronoloji ve tarih bilgisinden sonra, benim gözümde ufukta bekleyen bir tehlike var. Bu da Bianca Belair ve Charlotte Flair. Bu ikili Summerslam öncesi yavaş yavaş feudu belli etti, yani herkes aşırı net bir şekilde anlamıştır izleyici olarak. Belair vs Flair’i WM’de göreceğiz, ve bu muhtemelen kemerle olacak. Ama şu anki durumda kemer IYO SKY’da, ve ikisi de feuddan otomatik olarak düştü. WWE, geçen hafta bir anda Bianca&Charlotte vs Damage CTRL maçını koydu, ve maçta ne bir ihanet vardı ne de feud başlangıcı, aksine geçmişteki gibi bence bir takım şampiyonluğu saltanatının başlangıcı vardı. Sondaki Big Boot üstüne KOD’den sonra bunu anlamayan yoktur diye düşünüyorum. Kemerin şu anki sahiplerini de görünce, hani hazır Ronda&Shayna ve Liv&Raquel de yokken, prestiji arttırmak için şirket bu yola girecek, ben emin oldum. Ama benim olmayacağını bilsem de son bir temennim var, bu maçı şimdilik Summerslam’e taşısınlar ya eğer takım olacaklarsa,1 seneye yayılsın, yarısı takım şampiyonluğu, yarısı da ihanet üstüne bir feud olarak gerçekleşsin ki kısa kısa olmasın, bir anlamı olsun bu takımın. Ha eğer böyle bir plan yoksa, daha da iyi olur, direkt feuda geçeriz. Ama eldeki malzemeyi biliyoruz yani, WWE bunu yapıyor, hep de yapacak.

ÖZLENENLER KÖŞESİ

The IICONICS – Billie Kay&Peyton Royce


Son kısma geldik, ben burada birkaç özlediğim takımdan bahsedeceğim. İlki burada, iki isim de bence tekli olarak gerçekten hiçbir şey vaat etmese de, takım olarak gerçekten özel bir ikililerdi. Uyumlarına zaten diyecek yok, bu yola beraber başladılar. Vallahi de billahi de özledim bu takımı.

The BAR – Sheamus & Cesaro

Kişisel olarak 2 ismin de güreşini izlemek aşırı tatmin ve mutlu etse de, takım olarak da The Bar gayet iyi, kemer feudları olarak da epey tatminkar şeyler izlettiler. Cesaro, üzümlü kekim…​
 

Johnny Sack

CM P*nk S*veni
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,804
Mesajlar
7,509
Beğeni sayısı
1,453
PG Nakit
390
RPG Karakteri
Goldberg
Favori Güreşçi
Mark Henry
Takım booklamak aslında zor bir şey değil, ama WWE bunu kendi kendine zorlaştırıyor. Zaten daha önce çok tartıştık takım işlerini ve fikirlerimiz nerdeyse aynı. Kadın kemerlerinin düzelebileceğini hiç düşünmüyorum, zaten bu kemerlerin hala umurlarında olmadığını Isla ve Alba'dan kemerleri alıp onları resmen çöpe atmalarıyla gördük. Kaldırıp geçsinler rahatlayalım ya.
 

agaoglu23

belair
Katılım
2 Tem 2023
Konular
4
Mesajlar
1,785
Beğeni sayısı
418
PG Nakit
275
Favori Güreşçi
Bianca Belair
Takım booklamak aslında zor bir şey değil, ama WWE bunu kendi kendine zorlaştırıyor. Zaten daha önce çok tartıştık takım işlerini ve fikirlerimiz nerdeyse aynı. Kadın kemerlerinin düzelebileceğini hiç düşünmüyorum, zaten bu kemerlerin hala umurlarında olmadığını Isla ve Alba'dan kemerleri alıp onları resmen çöpe atmalarıyla gördük. Kaldırıp geçsinler rahatlayalım ya.
Abi elde malzeme var ya, kaldır at yapmasın kimse.
 

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
4,964
Mesajlar
13,198
Beğeni sayısı
3,430
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Sonunda serinin ilk yazısı geldi, keyiflendik ve tek solukta okuduk vallahi. Hem yazdıkların üzerinden hem de biraz da kendi ekleyeceklerimle ben de birkaç görüş belirtmek isterim.

New Day'in gimmick vs. olarak bana pek hitap etmediğini zaten biliyorsun, hatta bir dönem inanılmaz tekrara da düştükleri için bayağı baydırmışlardı kendilerinden. Ama WWE'deki konumlarına ve yaptıkları işe ne kadar saygı duyduğumu da hep söylemişimdir. Bir takım olarak WWE'nin yüzü olabilmek hiç kolay değildir, New Day'in bunu yapabilmesi takdirden başka hiçbir şeyi hak etmiyor. Ve uzun süre ekrandan kaybolup döndükten sonra fark ettim ki boşlukları gerçekten hissediliyor yani. Bu boşluk hissini bugün Seth Rollins, Roman Reigns gibi şirketin yüzleri hissettirir örnek verecek olursam, bu bile bir şeyler ifade ediyor olmalı. Bakalım bundan sonra nasıl bir yol çizecekler.

Imperium konusunda ise sana durumu şöyle özetleyeyim. GUNTHER'ın bağımsız şirketlerde de bir stableı vardı Ringkampf adında biliyorsundur. Bu stableda yine Ludwig Kaiser (Axel Dieter Jr.) ile birlikte Timothy Thatcher da vardı. O dönem wXw, PROGRESS gibi şirketlerde bu stableın yanı sıra tekli kariyerlerini de idame ettiriyordu bu üçlü ve Axel Dieter Jr.'ın o dönem bayağı damga vurduğu süreç oldu Avrupa indylerinde, WALTER ile eşit denebilecek bir konumdaydı hatta o dönemlerde pop'u, momentumu vs. Giovanni Vinci/Fabian Aichner ise yine Avrupa indylerinden gelen, ama daha düşük profilli bir adamdı. Arada kesinlikle bir karizma uçurumu var, ama Vinci'yi de hepten çöpe atmamak gerek ya. Evet karizmatik bir adam değil ama Imperium ekibinin yapbozunu tamamlamaya da yeterli düzeyde bir adam. Zaten halihazırdaki durumda da Ludwig Kaiser ekipten daha çok ön plana çıkmayı başaran isim oldu Vinci yerine, burada olması gereken oluyor bence. Ve WWE'nin onu denediği bir süreçten geçtiği de gayet açık, karizmasından ve mikrofon ile etkileşiminden etkilendiklerini düşünüyorum. İleri vadede bu adamı yükseltebilir miyiz diye bakıyorlar şu anki senaryo içerisinde bence, WWE sever böyle kurşunlar atmayı. Bakalım göreceğiz neler olacağını.

Viking Raiders hakkında da birkaç kelime söyleyeyim. Ben bu ekibi 2015 yazında ROH şovlarını takip etmeye başladığım zaman War Machine olarak takip etmeye başlamıştım ve o dönem ortaya koydukları performansı inanılmaz beğeniyordum, favori tag teamim olma yolunda da yaldır yaldır ilerliyorlardı hatta. Ki sonrasında NXT'ye War Raiders olarak geldiler ve ben çok sevindim bu habere, böyle kaliteli bir tag team eklemesi her zaman iyidir yani çünkü. Sonra ana kadroda bu adamlara Viking EXPERIENCE demeye başladılar birden, konsept zaten rezillik ama o Experience adını görünce gülmekten yerlere yuvarlanmıştım. En azından Viking Raiders olarak değiştirdiler onu ama hala ekibin şu anki durumu falso ya. Bir ara Street Profits ileydi sanırım, pandemide girdikleri bir feud vardı, o feudda çıkarılan işlerinden memnun kalmıştım. Orada piki gördü takım zaten ve iyiden iyiye tekrara düştü. Bu ekibe acilen yeni bir konsept bulunması gerektiğini düşünüyorum ben, Viking işi tutmayalı çok oldu ama öylesine tutuyorlar adamları resmen.

THE OC'ye de büyük haksızlık ettiğini düşünüyorum, Kayden & Kacy ikilisine kullanım F, kendilerine B falan demişsin ama bu adamlara o kıyağı geçmemişsin büyük saçmalık... Karl Anderson'ın NJPW-ROH performansını izlesen var ya ağzın açık kalır, bu adamları niye böyle saçma sapan kullanıyorlar dersin. WWE'ye dönmelerine çok şaşırmıştım zaten ve bugün ne kadar hatalı karar verdikleri hayli belli oluyor. Karl Anderson'ın mikrofon performansı da fena değildir bu arada, ama WWE'de adamın dilini lal ettiler saçma bir şekilde. Ludwig Kaiser şekli bir run'ı hak ediyor bence, ama gerçi yaşı da ilerledi ya.

Owens & Zayn işleri hakkında da çok konuşulacak şey var ya. Judgement Day ile saçma sapan oyalanmaları beni de sinir ediyor, ama onlarla kemer maçına da çıkmasını istemem mesela. Çünkü Judgement Day'e verdikleri değer belliyken kemeri Owens & Zayn'den alıp şu Allah'ın cezası ekibe verecekler diye öyle bir ödüm kopuyor ki... Bloodline hikayesinin en büyük eksisi şu kemerler oldu ne yazık ki, bütün kemerler birleşti birdenbire saçma bir şekilde. Brandler birleşecek deniyordu onu da yapmadılar, kadınlarda ve erkeklerde ana kemerlerde bu işi çözdüler ama TTC'de hala tek bir kemer var ve bu kronik soruna hala bir çözüm getirebilmiş değil. Pretty Deadly kısmında da söylemişsin, tek kemer olmasının acısını çeken PD gibi birçok takım var. Bu sıkıntıyı çözüme kavuşturmaları gerekiyor acilen. Kadınlar Tag Team Şampiyonluğu için ise öyle uzun uzun bir şeyler konuşmayacağım, senin kadar sevmiyorum hayatı... Kemer tedavülden kaldırılıp hafızalarımızdan silinsin demek kafi olacaktır.

Keyifli bir yazı ve bugün bence WWE'nin en büyük sorunlarından biri olması bakımından tag team divizyonu konu başlığı güzel seçim olmuş babam, ellerine sağlık. Serinin diğer yazılarını merakla bekliyorum.
 

agaoglu23

belair
Katılım
2 Tem 2023
Konular
4
Mesajlar
1,785
Beğeni sayısı
418
PG Nakit
275
Favori Güreşçi
Bianca Belair
Sonunda serinin ilk yazısı geldi, keyiflendik ve tek solukta okuduk vallahi. Hem yazdıkların üzerinden hem de biraz da kendi ekleyeceklerimle ben de birkaç görüş belirtmek isterim.

New Day'in gimmick vs. olarak bana pek hitap etmediğini zaten biliyorsun, hatta bir dönem inanılmaz tekrara da düştükleri için bayağı baydırmışlardı kendilerinden. Ama WWE'deki konumlarına ve yaptıkları işe ne kadar saygı duyduğumu da hep söylemişimdir. Bir takım olarak WWE'nin yüzü olabilmek hiç kolay değildir, New Day'in bunu yapabilmesi takdirden başka hiçbir şeyi hak etmiyor. Ve uzun süre ekrandan kaybolup döndükten sonra fark ettim ki boşlukları gerçekten hissediliyor yani. Bu boşluk hissini bugün Seth Rollins, Roman Reigns gibi şirketin yüzleri hissettirir örnek verecek olursam, bu bile bir şeyler ifade ediyor olmalı. Bakalım bundan sonra nasıl bir yol çizecekler.

Imperium konusunda ise sana durumu şöyle özetleyeyim. GUNTHER'ın bağımsız şirketlerde de bir stableı vardı Ringkampf adında biliyorsundur. Bu stableda yine Ludwig Kaiser (Axel Dieter Jr.) ile birlikte Timothy Thatcher da vardı. O dönem wXw, PROGRESS gibi şirketlerde bu stableın yanı sıra tekli kariyerlerini de idame ettiriyordu bu üçlü ve Axel Dieter Jr.'ın o dönem bayağı damga vurduğu süreç oldu Avrupa indylerinde, WALTER ile eşit denebilecek bir konumdaydı hatta o dönemlerde pop'u, momentumu vs. Giovanni Vinci/Fabian Aichner ise yine Avrupa indylerinden gelen, ama daha düşük profilli bir adamdı. Arada kesinlikle bir karizma uçurumu var, ama Vinci'yi de hepten çöpe atmamak gerek ya. Evet karizmatik bir adam değil ama Imperium ekibinin yapbozunu tamamlamaya da yeterli düzeyde bir adam. Zaten halihazırdaki durumda da Ludwig Kaiser ekipten daha çok ön plana çıkmayı başaran isim oldu Vinci yerine, burada olması gereken oluyor bence. Ve WWE'nin onu denediği bir süreçten geçtiği de gayet açık, karizmasından ve mikrofon ile etkileşiminden etkilendiklerini düşünüyorum. İleri vadede bu adamı yükseltebilir miyiz diye bakıyorlar şu anki senaryo içerisinde bence, WWE sever böyle kurşunlar atmayı. Bakalım göreceğiz neler olacağını.

Viking Raiders hakkında da birkaç kelime söyleyeyim. Ben bu ekibi 2015 yazında ROH şovlarını takip etmeye başladığım zaman War Machine olarak takip etmeye başlamıştım ve o dönem ortaya koydukları performansı inanılmaz beğeniyordum, favori tag teamim olma yolunda da yaldır yaldır ilerliyorlardı hatta. Ki sonrasında NXT'ye War Raiders olarak geldiler ve ben çok sevindim bu habere, böyle kaliteli bir tag team eklemesi her zaman iyidir yani çünkü. Sonra ana kadroda bu adamlara Viking EXPERIENCE demeye başladılar birden, konsept zaten rezillik ama o Experience adını görünce gülmekten yerlere yuvarlanmıştım. En azından Viking Raiders olarak değiştirdiler onu ama hala ekibin şu anki durumu falso ya. Bir ara Street Profits ileydi sanırım, pandemide girdikleri bir feud vardı, o feudda çıkarılan işlerinden memnun kalmıştım. Orada piki gördü takım zaten ve iyiden iyiye tekrara düştü. Bu ekibe acilen yeni bir konsept bulunması gerektiğini düşünüyorum ben, Viking işi tutmayalı çok oldu ama öylesine tutuyorlar adamları resmen.

THE OC'ye de büyük haksızlık ettiğini düşünüyorum, Kayden & Kacy ikilisine kullanım F, kendilerine B falan demişsin ama bu adamlara o kıyağı geçmemişsin büyük saçmalık... Karl Anderson'ın NJPW-ROH performansını izlesen var ya ağzın açık kalır, bu adamları niye böyle saçma sapan kullanıyorlar dersin. WWE'ye dönmelerine çok şaşırmıştım zaten ve bugün ne kadar hatalı karar verdikleri hayli belli oluyor. Karl Anderson'ın mikrofon performansı da fena değildir bu arada, ama WWE'de adamın dilini lal ettiler saçma bir şekilde. Ludwig Kaiser şekli bir run'ı hak ediyor bence, ama gerçi yaşı da ilerledi ya.

Owens & Zayn işleri hakkında da çok konuşulacak şey var ya. Judgement Day ile saçma sapan oyalanmaları beni de sinir ediyor, ama onlarla kemer maçına da çıkmasını istemem mesela. Çünkü Judgement Day'e verdikleri değer belliyken kemeri Owens & Zayn'den alıp şu Allah'ın cezası ekibe verecekler diye öyle bir ödüm kopuyor ki... Bloodline hikayesinin en büyük eksisi şu kemerler oldu ne yazık ki, bütün kemerler birleşti birdenbire saçma bir şekilde. Brandler birleşecek deniyordu onu da yapmadılar, kadınlarda ve erkeklerde ana kemerlerde bu işi çözdüler ama TTC'de hala tek bir kemer var ve bu kronik soruna hala bir çözüm getirebilmiş değil. Pretty Deadly kısmında da söylemişsin, tek kemer olmasının acısını çeken PD gibi birçok takım var. Bu sıkıntıyı çözüme kavuşturmaları gerekiyor acilen. Kadınlar Tag Team Şampiyonluğu için ise öyle uzun uzun bir şeyler konuşmayacağım, senin kadar sevmiyorum hayatı... Kemer tedavülden kaldırılıp hafızalarımızdan silinsin demek kafi olacaktır.

Keyifli bir yazı ve bugün bence WWE'nin en büyük sorunlarından biri olması bakımından tag team divizyonu konu başlığı güzel seçim olmuş babam, ellerine sağlık. Serinin diğer yazılarını merakla bekliyorum.
Babam öncelikle değerli katkıların için çok çok teşekkür ederim, muhteşem bir değerlendirme yazısı gelmiş.

New Day konusunda hep hasbihal ettik biliyorsun, olmadığı dönemler oldu son zamanlarda ama yoklukları harbiden büyük eksi ya, şu kadar uyumlu ve seyirciye ne olursa olsun hitap edebilen bir takım bence daha gelmeyebilir gibi.

Vikingler ve OC konusunda ortak bir yorum daha yapacağım, AEW'i programa katmadığım için eklemedim ama bu iki takım da AEW'de kemer feuduna girer ve tepeye oynar, WWE'in şu anki durumuna hitap etmiyor ya. Raiders-Profits feudundan bahsetmiştin, pandeminin hemen başında bu bowlingli golflü segmentli feudu diyorsan epey ilginç ve keyif veren feuddu, ama oradan sonrası gerçekten felaket bir durum oldu. Valhalla denediler o da olmadı, bilmiyorum yani gerçekten olamıyor bence. OC'de de öyle bir zamanda geldiler ki, hani bende bir gram etki bırakamadı ya. AJ daha tam doğrulamıyorken OC'ye sıra gelmedi, bence gelmeyecek de.

Çok büyük sorun abi takım bookingi, burada bile JD'nin negatif etkisi var yalnız... Sonraki yazıyı JD üzerine mi kursak acaba, sağlam bir posta söver gibiyiz. :D
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: