Agaoglu23 ile WWE Nabzı


agaoglu23

belair
Katılım
2 Tem 2023
Konular
4
Mesajlar
1,785
Beğeni sayısı
418
PG Nakit
275
Favori Güreşçi
Bianca Belair
Yarın akşam- gece suları.. Saat 10 gibi ikinci nabızı atarız.

Konuyu da verelim.. Güncel WWE resmi.. Neler olabilir ? Neleri görmek istiyorum ? Memnuniyetsizliklerim, hoşuma gidenler gibi bir konsept tasarlıyorum...

Dipnot : Bol bol underrated gördüğüm isimlerden bahsedeceğim...
 

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
4,964
Mesajlar
13,198
Beğeni sayısı
3,430
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Yarın akşam- gece suları.. Saat 10 gibi ikinci nabızı atarız.

Konuyu da verelim.. Güncel WWE resmi.. Neler olabilir ? Neleri görmek istiyorum ? Memnuniyetsizliklerim, hoşuma gidenler gibi bir konsept tasarlıyorum...

Dipnot : Bol bol underrated gördüğüm isimlerden bahsedeceğim...
 

agaoglu23

belair
Katılım
2 Tem 2023
Konular
4
Mesajlar
1,785
Beğeni sayısı
418
PG Nakit
275
Favori Güreşçi
Bianca Belair
WWE Nabzı #2 : Güncel Fotoğraf



Öncelikle geciktirdiğim için bütün takipçilerimizden özrü borç biliriz. İlk nabzı takımlar konusunda atmıştık, o nabız atıldıktan sonra takımlar hala aynı tas aynı hamam. WWE yöneticilerine burayı okumayı tavsiye ediyoruz veee hemen yeni nabza geçiyoruz.



Wrestlemania – Summerslam arası aslında benim gözümde güreşin duraklama ve ışıkların sönme dönemi, ama bu sene bir tık farklı işliyor gibi. Roman Reigns’in şirketi Cody Rhodes’a devredip gitmesi sonrası oldukça bilinmeyenli denklemler oluşmaya başladı. İşte benden size bu denklemler ve çözüm yolları.

Denklem 1 : Yeni Bloodline

WM sonrasını ele alacaksak, bence temel unsurdan başlamak şart. Solo Sikoa önderliğinde yeni bir Bloodline doğuyor, ve her şov yeni bir gizem ortaya çıkarıyorlar. WM sonrası SD’de Solo, adeta Roman senin yüzünden kaybetti diye Jimmy’i suçladı ve haşat etti. Bu aksiyon sırasında ise ailenin yeni bir üyesini aramıza aldık. Tama Tonga. Tama Tonga ağabeyin ilk 1 ayına bakarsak, bence oldukça güzel bir ekleme oldu senaryoya. Tıpkı Solo Sikoa gibi çok konuşmayan, ama sınırları zorlayan bir adam. Jimmy Uso sonrası hedef ise Kevin Owens oldu, Paul Heyman aracılığıyla KO’yu bitirin diyen Solo ve Tonga, KO’dan da adeta kan gölü akıttılar. Sonrasında ise senaryoya baba Randy Orton dahil oldu ve backlashte benim açımdan harika bir maç ile Bloodline, Randy Orton ve Owens’i yendi. Burada bir karakter daha açıldı, Tonga Loa. Şu anlık çok bir maharetini görmedik ama o da ekibe dahil oldu. Solo Sikoa, Tama Tonga, Tonga Loa ve yanlarında Wiseman Paul Heyman ile şu an bir hüküm sürüyor ekip.

Olay örgüsü böyle, peki gelecekte nolur ve ben ne düşünüyorum o kısmına gelelim. Bu senaryonun böyle budaklanıp dallanmasını bekliyordum, ve beklediğim şeylerin gerçekleşmesi beklemediklerime göre daha az heyecan verse de her şov bu olayları bekliyorum. İnanılmaz iyi bir senaryo işleyişi var, zamanlama da senaryo da oldukça başarılı. Reigns’in drafttan çekilme durumu, önce kendi istemiş gibi denmesi, sonra Heyman’ın ben çektim demesi falan bir sürü de belirsizlik içeriyor. Bu senaryoda yine Heyman napar ne eder o da muamma, bildiğim tek şey her şov yeni bir segmente ilerliyoruz, ve bu beni aşırı mutlu ediyor. Original Bloodline kısmını denklem 2’de değerlendireceğim için onlara çok girmiyorum ama Solo Sikoa’nın 1 aydır sergilediği lider karakter de oldukça iyi işleniyor. Umaga’dan fazlası olabileceği bence oldukça aşikar, bu adamı izlemek keyif veriyor. Gelecekte ne olur bu ekibe, orasını da hiç kestiremiyorum. Çok ihtimalli, çok çözümlü denklemi her zaman severiz. Devam.

Denklem 2 : Core Bloodline (Roman, Jey, Jimmy)

Pasif bir denklemle devam ediyoruz, geleceğin denklemi ama şu an baya pasif. Roman Reigns, 88888 günlük saltanatının ardından şirketi Cody Rhodes’a teslim etti, Jimmy Uso hem sakat hem de Solo Sikoa ve Tama Tonga tarafından haşat edildi, Jey Uso ise çoook ayrı ve apayrı bir dünyada, farklı bir brandde güzel maçlar çıkararak kemer yolunda bir ileri iki geri ilerliyor.

Şimdi bu denklem gelecekte ne olur diye kestirirsek, her şey çok net aslında. Roman, Jey ve Jimmy ‘nin yolları kesişecek ve face bir şekilde seyircinin direkt olarak kalbine gelecekler. Ama bu ne zaman ve nasıl olur, ve Jey nasıl dahil olur konusundaki açmaz, bu denklemin ilk adımı sanırım. Şu aralar önce D. Priest’e kaybeden, ve muhtemelen 3 gün sonra Ring Generel Gunther’e kaybedecek olan Jey Uso kendini nasıl RAW’dan kurtarı bu hikayede bulacak, benim gerçekten bir tahminim yok. Önce Jimmy döner, sonra Jey onu kurtarır gibi bir senaryo olur gibi duruyor, onu da iyi işlenecek şekilde yapacaklarına eminim. Bakalım bu ekiple Paul Heyman olacak mı ? Jacob Fatu ne zaman dahil olacak ? Bir sürü sorumuz var, ama bu soru ve bu denklemlerin en güzel çözümü an itibarı ile bir Bloodline WarGames maçı. Deli keyif verir deli.

Denklem 3 : Damage CTRL

Bu ismi yazarken bile bir tık yoruldum şakasız ama hala Damage CTRL diyoruz. Ve bu grubun yaşamasının tek olanağı olan brand değişimi de gerçekleşti. RAW’a geçen ekip, Backlash’te de ellerindeki son kemerin de kaybı ile birlikte tamamen beyaz sayfa açtığını söyleyebiliriz. Ve bu beyaz sayfanın ilk paragrafı, geçen RAW’da gerçekleşti. Liv Morgan ve Becky Lynch arasındaki segmente dahil olan ekip, Liv Morgan ringden çekilince topyekün Becky’e saldırdı. Burada tabi ki akıllara bir sürü soru ve senaryo geldi. Liv Morgan’ın yaklaşan heel turnunu de körüklemiş oldu bu hareket. Ekipte Asuka şu an sakatlığı nedeniyle aktif değil, Dakota Kai ekibin Bayley sonrası yeni lideri konumunda, Iyo Sky ; bir kaç denklem sonra geleceğin yıldızları başlığımız altında bahsedeceğimiz Lyra Valkyria ile KOTR yarı finaş maçına çıkacak, Kairi Sane de amaçsız bir takılma içerisinde.

Asuka döndüğünde, bence Liv’in de katılımı ile birlikte bir WarGames 5lisi oluşturabilecek düzeyde gözüküyorlar, ama ilerisi ? Bence asla olmamalı. Iyo Sky KOTR’u kazanacaksa ki, bence kazanmamalı ancak en büyük aday, tek başına devam etmeli ve yine benim fikrim bu ama face turn yapmalı. Grup 2 senedir tekrara düşüyor ve artık iyice tekrar etabına geldiler, bir ara Ripley ile 5’lediler, şimdi Liv ile, hep aynı senaryo hep de aynı sonuç bekleniyor. Benim naçizhane önerim ve isteğim grubun dağılması ve herkesin tekli kariyere geçmesi. Hem Asuka, hem Iyo hem Sane hem Kai çok değerli güreşçiler. Yeni bir denklemde daha bahsedeceğim ama fragman vereyim, bu 4 kadın da potansiyel bir kadın MC kemerinin doğal adayıdır. Bu kemerin de olmasını elzem olarak görüyorum, bu grup bu kemerlere doğal adaydır. Umarım bunu görürüz, yoksa aynı tas aynı hamam WarGames maçı ve yenilgi şeklinde ilerlerler. Sıktı bu da.

Denklem 4 : Charlotte Flair

Büyüklüğü şaka mı diyerek başlarız söze. Tek başına bir denklem. Charlotte Flair, WarGames maçından sonra çok acı bir sakatlık ile neredeyse 8-9 ay kaçıracağı haberini aldığımız ay Aralık idi. Ancak WM’den itibaren yine haberler almaya başlıyoruz. “Flair PPV şehrinde.” Şeklinde, çalışma videoları, antrenmanları hepsi gözümüzün önünde. Bu kadın takvimi yendi, ve dönüş için gün sayıyor.

Dönerse ne olur, hep beraber analiz edelim. Hangi brande döneceği şu an belirsiz, ancak bence SmackDown süperstarı olacak. Çünkü, hepimiz biliyoruz ki eğer Bianca ve Jade SummerSlam’de karşı karşıya gelecekse, Bianca’nın WM rakibi Charlotte Flair olacak. Normalde bu WM’ye planlanan maç, sakatlık nedeniyle sarktı ve bunun elbet bir gün gerçekleşeceği çok açık. Peki SD’ye döndü, mevcut yapıda ne yapar ? Benim dönüş feudu olarak 3 ihtimalim var. Tiffany, Nia veya şampiyon Bayley. En mantıklı gelen senaryo ise Straton. Hem Flair için çok üst perde bir dönüş olur, hem de Tiffy için çok önemli bir basamak olmuş olur bu feud. En iyi senaryo bu bence.

RAW ihtimalinde aklıma feud bile gelmiyor, o kadar uzak görüyorum ki kafayı zorlayamadım bile.

Denklem 5 : USAC ve Logan Paul

Aslında IC ile beraber tek denklemde eritecektim bu işi ama KOTR PPV’deki Cody Logan maçı baya baya kemere ayrı bir denklem yazılmalı dedirtti.

Logan Paul debut yaptığında, kalitesini belli etti bana açıkçası. Bu adamdan olur dedik. Debutu sonrası yavaş yavaş etkinliği de arttı, arap şovlarında kemer maçlarına çıktı, kemer aldı vb. Şu an USAC olarak gözümüze çarpıyor, ancak kemeri aldığından beri kemerin prestiji benim gözümde yükselmedi. Aksine full-timer olmayan Paul’un kemeri taşıması benim çok hoşuma gitmedi. Bu kemerin şu anki hali aşırı türbülanstayken, bir anda geçen hafta ; Cody-Logan winner takes all maçı duyuruldu. Bu da kemer işine bence yeni bir boyut kazandırdı.

Bu maçın temiz kazananı olacaksa, bunun Cody olacağı aşikar. Cody 2 belts olacaksa da, Logan’dan daha iyi olacağına eminim ancak yine kemerin prestijinin artacağını düşünmüyorum. Cody’den de Logan’dan da bu kemere değer katabilecek adamlar var brandde. Santos Escobar, Montez Ford, Grayson Waller, sevmesem de Andrade, Baron Corbin vb… Kemeri alıp kemere soluk getirebilecek adam oldukça çok, biraz da onları denesek mi. Escobar’dan başlar şekilde.

Denklem 6 – Cody Rhodes ve Geleceği

Gelelim en tepeye… WWE dünyasının şuanki ve bence gelecek minimum 5 yılki sansasyonu Cody Rhodes. İnanılmaz bir hikaye ile serüvenini tamamladı, hatta geçiş rakibi durumuna da başladı. Backlash’te inanılmaz güzel bir maç sonucu AJ Styles’i yenen Cody Rhodes, haftaya ise Logan Paul ile sanırsak Winner Takes All maçında karşı karşıya gelecek. Bu maçın sonunda da DQ olmazsa 2 kemerle Arabistan’I terk edecek. Böyle bir senaryo kimsenin hayalinde ve tahmininde yoktu bence, ben dahil.

Ana kemer konusunda, bence minimum 3 PPV daha geçiş rakipleriyle uğraştıktan sonra ilk ciddi feuduna girecektir Rhodes. Çok büyük bir Randy Orton beklentisi var, ama kariyerinin bu denli sonunda bir adama heel turn yaptırtmak benim için surreal bir durum. Ben çok istemem bu senaryoyu. Bobby Lashley var, ki o da heel turn denenip taraftarın asla boolamaması sonrası tekrar turn geçirtilen bir adam. Bu iki ihtimali eledik, kaldı geriye realistic geçiş rakipleri. Nakamura, Carmelo Hayes ve Santos Escobar. Bu 3 adamdan 2’siyle ben feuda gireceğini düşünüyorum, Corbin, Theory falan da olabilir ama fazla push lazım bu adamlara Cody seviyesi için. Umarım Bloodline’dan birisine musallat olmaz bu arada, aman o senaryoya bu adamı entegre etmeyin WWE.

Denklem 7 – RAW’ın Babaları

Bu denklemimizde ele alacağımız 3 isim var. Drew McIntyre, Seth Rollins ve CM Punk. Bu 3 adama ben RAW’ın babaları dedim, çünkü sağlıklı olduklarında bence şovu taşıyacak adamlar bunlar. Priest, Balor, Gunther’in bir adım önünde görüyorum bu üçlüyü. McIntyre için Haziran ortası bir CATC fırsatı var ki direkt memleketinde. Doğal beklenti kemeri Priest’ten alması, ki bence bu ihtimal oldukça muhtemel ve olması gereken bir ihtimal. Kemeri aldıktan sonra sağlıklı hale gelmiş bir CM Punk feudu kapıda derim ben. Damian Priest’in kemer serüvenini doğal olarak kısa süreceğini tahmin ediyorduk, olması gereken de bu bence.

Drew, en bilinir yolu olan baba. Şimdi geldik sıradaki adama, bence en belirsiz yol. Seth Rollins. Adam sakat, baya süre de sakat sakat inanılmaz randıman verdi. Bloodline senaryosunda Cody’nin yanında edindiği rol gerçekten bence en iyi 2. Adam performanslarından biri WWE tarihinde. WM’de de Shield müziği ile girişi ve o ihanet senaryosunun tekrar yaşatılmasıyla son buldu. Rollins sakat, dinleniyor. Ve bence dönünce ne yapacağı da meçhul, benim onunla ilgili hayalim Gunther ile kemersiz bir feud ile dönmesi, gerçekten baya baya iyi maç izleriz, promo kalitesi arşa çıkar. Ludwig Kaiser’in de dahil olduğu bir feuda ben hayır demem şahsen. Bu ne zaman olur derseniz, bence Rahat 1-2 ayı var. Rollins için dinlenme vakti, keyfini çıkar kral.

Geldik CM Punk’a. Şirketin RAW’daki yüzü olması tek beklenti, inanılmaz seyirci bağı, inanılmaz aura, ama bence ring içi olarak hala beklenti büyük. Sakatlık dönüşü benim ondan en büyük beklentim ring içinde kaliteli maçlar, Drew ile feuda gireceği aşikar, bakalım ne zaman olacak. İnanılmaz bir aurası var, başta soğuktum ama şu an ilişki de iyi gidiyor WWE-Punk arasında. Punk’u yönetebilmeyi başardı WWE şu ana kadar, böyle de devam.

Denklem 8 – Bianca Belair ve Jade Cargill

Gelelim EST’me. Bahsetmeden duramam. Şu an takım şampiyonlarımız Bianca Belair ve Jade Cargill. WM’den önceki haftadan itibaren, zaman zaman Naomi ile, zaman zaman ikili olarak bu ikiliyi izledik, her geçen gün de uyumları artıyor. Takım divizyonuna böyle bir kan lazımdı. Ama bir yerden de akıllarda bir soru var tabi ki. İhanet ve feud ne zaman başlar ? WWE bunu bize öyle bir yerde sunacak ki, en beklenmedik yerde gelecek, benim öngörüm bu.

Ama bana kalırsa, ihanet olmadan takım divizyonuna şöyle 6 aylık falan bir katkı sağlayıp, kemer kaybedildikten sonra ikisinin de farklı yollara ilerlemesi daha mantıklı. Jade Cargill daha öğrenme evresinde, daha hala öğreneceği de inanılmaz çok şey var ring içinde. Bu da bir durum açıkçası.

Bianca Belair’in heel olma durumu da var ihanet gerçekleşirse bence, hatta yapacaksa biri ihaneti bu Bianca olacak gibi. Ben hiç istemem heel olmasını, ama EST gimmicki de bir yere kadar doğal olarak.

Her ne yaşanırsa yaşansın seneye WM maçı Bianca-Charlotte olacak şekilde bir 1 yıllık senaryo dizisi gerçekleşecek gibi görünüyor, bize de izlemek kalıyor.

Son not : bu ihanet tohumlarını sakın bu akşamki KOTR elemelerinde yapmayın WWE. Çok erken.

Denklem 9 – Kadınlar Mid Card Kemeri ve Adaylar

Gelelim spekülatif bir konunun denklemine. Yazıyorlar çiziyorlar valla kadınlara bir mid card kemer gelecek o bu diye. Ben güreş konuşurken hem MHS hoca hem de Doğan’ıma da hep söylerim, bu kemer elzem diye. Hala aynı fikirdeyim, acayip yetenekli bir kadın kadrosu var WWE’de, hem ana kadro hem de NXT’de. Sadece 2 kemere takılı kalmak olmaz, mid carder güreşçilere acil bir kemer potası lazım.

Bu olacak ise benim adaylarımı da listeleyeyim ; Dakota Kai, Iyo Sky, Asuka, Tiffany Straton ve Nia Jax. Kemerin ilk sahibi her zaman prestiji yüksek, upper mid carder bir güreşçi olmalı diye düşünüyorum. Alexa Bliss olsaydı o da yakışırdı mesela. Olsa da yorumlasak.



Denklem 10 – Son Denklem – Yükseltilmeli / Düşürülmeli

Burada da yükseltilmeli ve düşürülmeli (push açısından) dediğim güreşçileri listeleyerek yazıya son vereceğim.

Düşürülmeli veya Kovulmalı (Kovulmalı dediklerim boldlu olacak) : Andrade, Dominik Mysterio, Liv Morgan, The OC, Cedric Alexander, Otis, Shinsuke Nakamura, Tamina, Ricochet, Carlito, Piper Niven, Sonya Deville

Yükseltilmeli : Axiom, Blair Davenport, Baron Corbin, Johnny Gargano, Zelina Vega, Chelsea Green, Montez Ford, Creed Brothers & Ivy Nile, Candice LeRae, Kiana James, Jacy Jayne
 

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
4,964
Mesajlar
13,198
Beğeni sayısı
3,430
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Babam... Sevenlerini kırmadığın için okurların önünde saygıyla eğiliyor. Şirketin güncel fotoğrafıyla alakalı bir yazı için böyle basit ama etkili, kendini ferah ferah okutacak "denklem" temalı bir format fikri çok hoşuma gitti. Başlıklar da oldukça çarpıcı göründüğü için ben de kendi görüşlerimi denklem denklem belirtmek isterim.

1 ve 2'yi tek potada konuşmak istiyorum ben. Çünkü birbirine mutlaka temas edecek noktalar var. WarGames maçı zaten aşağı yukarı belli oldu gibi. GoD gibi bir ekleme şu WarGames'e o kadar güzel gitti ki anlatamam. Sen bu oğlanları pek izlemediğin için kafanda bir kıvılcım attırmıyordur ama NJPW'daki performanslarını ben biliyorum ve sana kefilim ki kasım ayında bu adamların sırf şu maç için bile şirkete eklenmesi çok güzel olmuş diyeceksin. Tama Tonga'nın performansından ben de kesinlikle çok memnunum, öyle ki LA Knight'ı yedi bu performansıyla ve yediği adamın Knight olması itibariyle ben ekstra memnunum öyle söyleyeyim. Tanga Loa tek başına öyle aman aman bir adam değil zaten, ama Tama ile beraber GoD olarak çok iyi bir ekipler. Ben Roman Reigns'in geri dönüşü için oldukça sabırsızım ve senin de ısrarla belirttiğin gibi gün geçtikçe bu mevzular öyle bir bilinmezliğe sürükleniyor ki Roman ne zaman dönecek, döndüğünde Bloodline hikayesi nasıl bir durumda olacak, kimler ne yapıyor olacak kestirmek gerçekten çok güç. Ama ben Roman'ın tam bir assolist gibi, hikaye için her şey tamamlandığında geri döneceğini düşünüyorum. Yani Jacob Fatu vs. daha kimler eklenecekse eklenir, Jimmy geri döner ve The Usos reunionı gerçekleşir, New & Core Bloodline arasında iyice elektrik gerilir ve patlamayı da bu noktada Roman Reigns dönüşü yapar diye düşünüyorum. Ama umarım bu return böyle duyurulmalı saçma sapan bir şekilde olmaz, tıpkı Summerslam 2020'de yaptığı gibi inanılmaz sürpriz bir şekilde ortalığı kasıp kavurarak yapmalı.

Damage CTRL mevzusu ise harbiden o kadar uzadı ki anlatamam. Bu ekip kurulduğu zamanlar ben güreşi bırakmıştım, tam zamanlı geri döndüm ve hatta döneli 1 sene olacak hala devam ediyorlar. Bir misyonu da kalmadı, bence de bir an önce dağılmalılar. Ama bağıra bağıra #PUSHDAKOTA demeye devam edeceğiz. Sakatlığından da dolayı inanılmaz underrated kalmış durumda Dakota ve her yerinden yetenek fışkırıyor. Geçen hafta kestiği kısa bir promo vardı ve bayağı etkilendim. Biraz daha üzerine giderse ateş gibi bir mikrofon performansına da kavuşacaktır, e geriye ne kalıyor ki zaten? Kesinlikle RAW sınırları içerisinde ciddi bir yükseliş yapması gerekiyor. Iyo ise benim zaten net QOTR galibim, Tiff elenmeden önce de diyordum ama şimdi iyiden iyiye kesinleşmiş oldu.

Charlotte Flair… Bu kadın gerçekten de her masada var, büyüklüğü tartışılmaz bile. Tiff vs. Char feudu için yaşıyorum ben de, muhtemelen Tiffany de aynı şekilde zira bunu verdiği demeçlerde her fırsatta belirtiyor. Summerslam kartına yetişeceği kesin gibi gözüküyor Charlotte'ın, merakla ve keyifle bekliyoruz dönüşü ve akabinde kendisine çizeceği yolu.

Logan Paul'un sergilediği performanstan şahsen çok memnunum. Bir süredir ortalıkta yoktu ama Cody'e meydan okuyarak geri dönmüş oldu ve 2 haftadır muazzam mikrofon performansları izletiyor bize. Zaten ekranda, insanların gözü önünde bulunmak için yaratılmış bir adam yani bu işleri yapamaması gibi bir ihtimal bile yok. Ama sen bu yazıyı yazdıktan sonra kontrat töreni oldu ve Cody orada sadece kendi kemerinin ortada olduğu kontrata imza attı. Haftaya daha farklı işler olmazsa sadece Cody'nin kemeri ortada olacak gibi ve şimdilik Grand Slam muhabbeti taca çıkmış gibi duruyor. Ama bence daha iyi oldu, Cody'e bir şekilde Grand Slam yaptırılır. Yine çift kemer toplarına hiç girmesinler, senaryoları inanılmaz tıkıyor. Ki bu sefer ikincil kemer mid-card kemeri olacak. Senin de saydığın gibi bu potada sivrilmeyi bekleyen tonla adam varken şu kemeri Cody'nin eline vermek akıl karı bir iş olmaz. O yüzden bence bu noktada çok iyi yaptılar, Cody rahat rahat korur geçer. Logan Paul da umarım kemeriyle yeniden daha derin senaryolara girer, Summerslam'e kadar taşısa sesim çıkmaz bu şekilde ilerlerse.

Cody Rhodes'un Summerslam rakibi bence çok net Randy Orton olacak ya. Sen heel turn falan demişsin de babam bence Randy'nin bu mevzu için turn geçirmesine gerek bile yok. 15 senelik Legacy mevzuları varken illa bir turn ile senaryo oluşturmaya gerek yok. Ki bahsettiğimiz adam Randy Orton yani, kaç yıldır hem heelı hem facei inanılmaz uç noktalarda inanılmaz başarılı bir şekilde izletmiş bir adam bizlere. Paşalar gibi bir tweener performansı izletir Cody ile feuda girmesi halinde olur biter yani. Ama WWE belki heel turn işlerine de girer yani bilemezsin. Randy Orton'ın tek feudluk monster heel performanslarını izlemedik de değil. Ki zaten Orton eğer kemeri alamazsa -ki alamayacaktır- Summerslam sonrası birkaç aylık kafa tatiline çıkar. Heel olarak gitmesi halinde yine face dönerler o işi ayarlamak kolay. Ama ben hala turn mevzularına gireceklerini düşünmüyorum, tweener bir Randy tadında; Legacy hikayesini de garnitürü yaparak güzel bir face vs. face feudu dizayn edilecektir.

Meşhur üçlü için harbi RAW'un Babaları tabiri çok hoş. Ben Seth Rollins'i Drew ve Punk'tan asla ayrı bir denklemde göremiyorum dönmesi halinde. Bence de Drew eğer iyileşme süreci hızlı olursa CATC'de kemeri alacaktır. Summerslam'de ise kemerini Seth ve Punk'a karşı üçlü bir maçta koruyacağını düşünüyorum. Burada diğer hikayeler ve Punk'ın -bence dümenden- sakatlığının da etkisiyle RTWM'de olup bitenler yarım kaldı ama Drew ile Punk'ın arasındaki hikayede Seth Rollins'in de oldukça etkin bir rolü vardı başlangıçta, unutulmasın. Ki Rollins'in de doğal bir rövanş hakkı olduğunu da göze alırsak RAW'un Babaları aynı ring altında aynı anda kozlarını Summerslam'de paylaşacaktır. Ha sonrasında belki Rollins kendi yoluna gider, Drew-Punk hikayesi hala devam eder. Ama ben yaz bitene kadar Drew-Punk-Seth üçgeninin birbirinden ayrı konumlanacağına kesinlikle inanmıyorum.

Bianca Belair hakkında konuşayım biraz bu denklem özelinde. Bianca heel olma fikrini uzunca bir süredir reddedip uzatmalara oynadı, ama Jade Cargill gelmeseydi hali haraptı ben onu söyleyeyim. Cidden inanılmaz tekrara düşmüş durumda olduğu belli oluyor, Jade Cargill'in gelmesiyle farklı bir hikayeye girip TTC serüvenine girmiş olması biraz ferahlattı o açıdan Bianca'yı. Ama bu da bir yere kadar ilerleyecek ve WWE de Bianca da mutlaka bunun farkındadır diye düşünüyorum. Bence heel turn kesinlikle Bianca'dan gelecek. Benim bu ikilinin şovda yaptıklarını izlerken dikkatimi çeken ufak bir nüans var. Mesela Jade Cargill kendi QOTR maçını kazanıyor, az biraz seviniyor ve girişte de sevinç şovunu sürdürürken çat Bianca müziği çaldırıp ringe geliyor ve Jade ile sarmaş dolaş. Jade sonraki turda Nia Jax'e karşı olay bir DQ sekansı yaşıyor, sonrasında arka alanda bir röportaj veriyor. Röportaj devam ederken çat Bianca geliyor ve yine Jade ile sarmaş dolaş. Evet sarmaş dolaş ama burada bir sorun var, bence Bianca feci bir şekilde Jade Cargill'in elde ettiği bu spotu kıskanıyor ve ama bilerek ama istemsiz bir şekilde Jade'in tek başına sırtlandığı bu spotsal anlara müdahil oluyor bir şekilde. Bilemiyorum belki ben biraz fazla detaycı bir okuma yapmışımdır ama bu nüanslar hala devam ederse iyiden iyiye kıllanacağım bir mevzu olacak. Çünkü Bianca vs. Jade feudu tasarlanacaksa bunu yeni gelen Jade'in sahip olduğu spot ışığına haset besleyen Bianca üzerinden tasarlama fikri bana oldukça mantıklı geliyor.

NXT'ye bile gelen ikincil kadınlar kemerinin hala ana kadroya gelmemiş olması bence çok büyük rezillik. Cidden ana kadroda da atama bekleyen o kadar çok güreşçi var ki, hepsine yazık oluyor. E ana potada olanlara da bir şey diyemiyorsun, onlar da yükselmeyi hak eden insanlar. Sözün özü burada çok büyük bir yığılma var ve NXT'den yükselmeler, onun dışında Rhea, Char gibi returnler de olacağını hesaba katarsak bu yığılmanın da bitmek gibi bir niyeti yok. Hal böyleyken kesinlikle ana kadro kadınlarına ikincil bir kemer getirmek hasıl oldu. Ama orada bir Asuka ismi gördüm ben, Asuka'yı mümkünse kemerin yakınında bile görmeyelim artık. O KADAR SIKILDIM VE BIKTIM Kİ BU KADININ DELİ DELİ HAREKETLERİNDEN AAAAAAAAAAAAA.

Baba herkesi anladık da Andrade ve Carlito'dan ne istedin be... Bu Mexico dramaları seni bayağı baydırmış belli, The OC'yi de NXT'ye itelediler iyice. Bence de WWE'de bir amaçları kalmadı ama az bir şey NXT'de takılabilirler. Yükselmesi gereken isimlere de genel olarak katılıyorum ama Montez, Creeds ve Gargano dışında kalanlara pek sıra gelmeyecek gibi. Ha Kiana James için de bir şeyler düşünülüyor gibi onu da es geçmeyelim, ani ve sürpriz bir ana kadroya yükseliş oldu çünkü.

Ellerine sağlık babam, enine boyuna çok keyifli bir güncel değerlendirme olmuş. Umarım vakit ve efor bulup buraları aksatmadan ara ara bir şeyler karalarsın, seninle WWE sohbeti yapmak oldukça keyifli oluyor çünkü.
 

agaoglu23

belair
Katılım
2 Tem 2023
Konular
4
Mesajlar
1,785
Beğeni sayısı
418
PG Nakit
275
Favori Güreşçi
Bianca Belair
Babam... Sevenlerini kırmadığın için okurların önünde saygıyla eğiliyor. Şirketin güncel fotoğrafıyla alakalı bir yazı için böyle basit ama etkili, kendini ferah ferah okutacak "denklem" temalı bir format fikri çok hoşuma gitti. Başlıklar da oldukça çarpıcı göründüğü için ben de kendi görüşlerimi denklem denklem belirtmek isterim.

1 ve 2'yi tek potada konuşmak istiyorum ben. Çünkü birbirine mutlaka temas edecek noktalar var. WarGames maçı zaten aşağı yukarı belli oldu gibi. GoD gibi bir ekleme şu WarGames'e o kadar güzel gitti ki anlatamam. Sen bu oğlanları pek izlemediğin için kafanda bir kıvılcım attırmıyordur ama NJPW'daki performanslarını ben biliyorum ve sana kefilim ki kasım ayında bu adamların sırf şu maç için bile şirkete eklenmesi çok güzel olmuş diyeceksin. Tama Tonga'nın performansından ben de kesinlikle çok memnunum, öyle ki LA Knight'ı yedi bu performansıyla ve yediği adamın Knight olması itibariyle ben ekstra memnunum öyle söyleyeyim. Tanga Loa tek başına öyle aman aman bir adam değil zaten, ama Tama ile beraber GoD olarak çok iyi bir ekipler. Ben Roman Reigns'in geri dönüşü için oldukça sabırsızım ve senin de ısrarla belirttiğin gibi gün geçtikçe bu mevzular öyle bir bilinmezliğe sürükleniyor ki Roman ne zaman dönecek, döndüğünde Bloodline hikayesi nasıl bir durumda olacak, kimler ne yapıyor olacak kestirmek gerçekten çok güç. Ama ben Roman'ın tam bir assolist gibi, hikaye için her şey tamamlandığında geri döneceğini düşünüyorum. Yani Jacob Fatu vs. daha kimler eklenecekse eklenir, Jimmy geri döner ve The Usos reunionı gerçekleşir, New & Core Bloodline arasında iyice elektrik gerilir ve patlamayı da bu noktada Roman Reigns dönüşü yapar diye düşünüyorum. Ama umarım bu return böyle duyurulmalı saçma sapan bir şekilde olmaz, tıpkı Summerslam 2020'de yaptığı gibi inanılmaz sürpriz bir şekilde ortalığı kasıp kavurarak yapmalı.

Damage CTRL mevzusu ise harbiden o kadar uzadı ki anlatamam. Bu ekip kurulduğu zamanlar ben güreşi bırakmıştım, tam zamanlı geri döndüm ve hatta döneli 1 sene olacak hala devam ediyorlar. Bir misyonu da kalmadı, bence de bir an önce dağılmalılar. Ama bağıra bağıra #PUSHDAKOTA demeye devam edeceğiz. Sakatlığından da dolayı inanılmaz underrated kalmış durumda Dakota ve her yerinden yetenek fışkırıyor. Geçen hafta kestiği kısa bir promo vardı ve bayağı etkilendim. Biraz daha üzerine giderse ateş gibi bir mikrofon performansına da kavuşacaktır, e geriye ne kalıyor ki zaten? Kesinlikle RAW sınırları içerisinde ciddi bir yükseliş yapması gerekiyor. Iyo ise benim zaten net QOTR galibim, Tiff elenmeden önce de diyordum ama şimdi iyiden iyiye kesinleşmiş oldu.

Charlotte Flair… Bu kadın gerçekten de her masada var, büyüklüğü tartışılmaz bile. Tiff vs. Char feudu için yaşıyorum ben de, muhtemelen Tiffany de aynı şekilde zira bunu verdiği demeçlerde her fırsatta belirtiyor. Summerslam kartına yetişeceği kesin gibi gözüküyor Charlotte'ın, merakla ve keyifle bekliyoruz dönüşü ve akabinde kendisine çizeceği yolu.

Logan Paul'un sergilediği performanstan şahsen çok memnunum. Bir süredir ortalıkta yoktu ama Cody'e meydan okuyarak geri dönmüş oldu ve 2 haftadır muazzam mikrofon performansları izletiyor bize. Zaten ekranda, insanların gözü önünde bulunmak için yaratılmış bir adam yani bu işleri yapamaması gibi bir ihtimal bile yok. Ama sen bu yazıyı yazdıktan sonra kontrat töreni oldu ve Cody orada sadece kendi kemerinin ortada olduğu kontrata imza attı. Haftaya daha farklı işler olmazsa sadece Cody'nin kemeri ortada olacak gibi ve şimdilik Grand Slam muhabbeti taca çıkmış gibi duruyor. Ama bence daha iyi oldu, Cody'e bir şekilde Grand Slam yaptırılır. Yine çift kemer toplarına hiç girmesinler, senaryoları inanılmaz tıkıyor. Ki bu sefer ikincil kemer mid-card kemeri olacak. Senin de saydığın gibi bu potada sivrilmeyi bekleyen tonla adam varken şu kemeri Cody'nin eline vermek akıl karı bir iş olmaz. O yüzden bence bu noktada çok iyi yaptılar, Cody rahat rahat korur geçer. Logan Paul da umarım kemeriyle yeniden daha derin senaryolara girer, Summerslam'e kadar taşısa sesim çıkmaz bu şekilde ilerlerse.

Cody Rhodes'un Summerslam rakibi bence çok net Randy Orton olacak ya. Sen heel turn falan demişsin de babam bence Randy'nin bu mevzu için turn geçirmesine gerek bile yok. 15 senelik Legacy mevzuları varken illa bir turn ile senaryo oluşturmaya gerek yok. Ki bahsettiğimiz adam Randy Orton yani, kaç yıldır hem heelı hem facei inanılmaz uç noktalarda inanılmaz başarılı bir şekilde izletmiş bir adam bizlere. Paşalar gibi bir tweener performansı izletir Cody ile feuda girmesi halinde olur biter yani. Ama WWE belki heel turn işlerine de girer yani bilemezsin. Randy Orton'ın tek feudluk monster heel performanslarını izlemedik de değil. Ki zaten Orton eğer kemeri alamazsa -ki alamayacaktır- Summerslam sonrası birkaç aylık kafa tatiline çıkar. Heel olarak gitmesi halinde yine face dönerler o işi ayarlamak kolay. Ama ben hala turn mevzularına gireceklerini düşünmüyorum, tweener bir Randy tadında; Legacy hikayesini de garnitürü yaparak güzel bir face vs. face feudu dizayn edilecektir.

Meşhur üçlü için harbi RAW'un Babaları tabiri çok hoş. Ben Seth Rollins'i Drew ve Punk'tan asla ayrı bir denklemde göremiyorum dönmesi halinde. Bence de Drew eğer iyileşme süreci hızlı olursa CATC'de kemeri alacaktır. Summerslam'de ise kemerini Seth ve Punk'a karşı üçlü bir maçta koruyacağını düşünüyorum. Burada diğer hikayeler ve Punk'ın -bence dümenden- sakatlığının da etkisiyle RTWM'de olup bitenler yarım kaldı ama Drew ile Punk'ın arasındaki hikayede Seth Rollins'in de oldukça etkin bir rolü vardı başlangıçta, unutulmasın. Ki Rollins'in de doğal bir rövanş hakkı olduğunu da göze alırsak RAW'un Babaları aynı ring altında aynı anda kozlarını Summerslam'de paylaşacaktır. Ha sonrasında belki Rollins kendi yoluna gider, Drew-Punk hikayesi hala devam eder. Ama ben yaz bitene kadar Drew-Punk-Seth üçgeninin birbirinden ayrı konumlanacağına kesinlikle inanmıyorum.

Bianca Belair hakkında konuşayım biraz bu denklem özelinde. Bianca heel olma fikrini uzunca bir süredir reddedip uzatmalara oynadı, ama Jade Cargill gelmeseydi hali haraptı ben onu söyleyeyim. Cidden inanılmaz tekrara düşmüş durumda olduğu belli oluyor, Jade Cargill'in gelmesiyle farklı bir hikayeye girip TTC serüvenine girmiş olması biraz ferahlattı o açıdan Bianca'yı. Ama bu da bir yere kadar ilerleyecek ve WWE de Bianca da mutlaka bunun farkındadır diye düşünüyorum. Bence heel turn kesinlikle Bianca'dan gelecek. Benim bu ikilinin şovda yaptıklarını izlerken dikkatimi çeken ufak bir nüans var. Mesela Jade Cargill kendi QOTR maçını kazanıyor, az biraz seviniyor ve girişte de sevinç şovunu sürdürürken çat Bianca müziği çaldırıp ringe geliyor ve Jade ile sarmaş dolaş. Jade sonraki turda Nia Jax'e karşı olay bir DQ sekansı yaşıyor, sonrasında arka alanda bir röportaj veriyor. Röportaj devam ederken çat Bianca geliyor ve yine Jade ile sarmaş dolaş. Evet sarmaş dolaş ama burada bir sorun var, bence Bianca feci bir şekilde Jade Cargill'in elde ettiği bu spotu kıskanıyor ve ama bilerek ama istemsiz bir şekilde Jade'in tek başına sırtlandığı bu spotsal anlara müdahil oluyor bir şekilde. Bilemiyorum belki ben biraz fazla detaycı bir okuma yapmışımdır ama bu nüanslar hala devam ederse iyiden iyiye kıllanacağım bir mevzu olacak. Çünkü Bianca vs. Jade feudu tasarlanacaksa bunu yeni gelen Jade'in sahip olduğu spot ışığına haset besleyen Bianca üzerinden tasarlama fikri bana oldukça mantıklı geliyor.

NXT'ye bile gelen ikincil kadınlar kemerinin hala ana kadroya gelmemiş olması bence çok büyük rezillik. Cidden ana kadroda da atama bekleyen o kadar çok güreşçi var ki, hepsine yazık oluyor. E ana potada olanlara da bir şey diyemiyorsun, onlar da yükselmeyi hak eden insanlar. Sözün özü burada çok büyük bir yığılma var ve NXT'den yükselmeler, onun dışında Rhea, Char gibi returnler de olacağını hesaba katarsak bu yığılmanın da bitmek gibi bir niyeti yok. Hal böyleyken kesinlikle ana kadro kadınlarına ikincil bir kemer getirmek hasıl oldu. Ama orada bir Asuka ismi gördüm ben, Asuka'yı mümkünse kemerin yakınında bile görmeyelim artık. O KADAR SIKILDIM VE BIKTIM Kİ BU KADININ DELİ DELİ HAREKETLERİNDEN AAAAAAAAAAAAA.

Baba herkesi anladık da Andrade ve Carlito'dan ne istedin be... Bu Mexico dramaları seni bayağı baydırmış belli, The OC'yi de NXT'ye itelediler iyice. Bence de WWE'de bir amaçları kalmadı ama az bir şey NXT'de takılabilirler. Yükselmesi gereken isimlere de genel olarak katılıyorum ama Montez, Creeds ve Gargano dışında kalanlara pek sıra gelmeyecek gibi. Ha Kiana James için de bir şeyler düşünülüyor gibi onu da es geçmeyelim, ani ve sürpriz bir ana kadroya yükseliş oldu çünkü.

Ellerine sağlık babam, enine boyuna çok keyifli bir güncel değerlendirme olmuş. Umarım vakit ve efor bulup buraları aksatmadan ara ara bir şeyler karalarsın, seninle WWE sohbeti yapmak oldukça keyifli oluyor çünkü.
Babam benim şeref ve keyif verdin, bir çırpıda o kadar güzel okudum ki. %99 aynı fikirdeyiz yine, yazacağız artık ya, kaçışı yok. Şovlar bu kadar iyiyken yazacağız yani.
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: