Burçlara İnanıyor Musunuz?

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,915
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
İnanmıyorum. Ortamda insanlar kendi aralarında konuşuyorsa elbette salça olmuyorum. Hatta sırf milletin hadi keyfi kaçmasın, boomerlık olmasın diye burcumu sorduklarında "inanmıyorum" deyip geçiyorum. Fakat işi gerçek anlamda uzatan olursa yani kaşınan olursa da acayip kaşırım. Çünkü burçlar sahtekarlıktan öte değil. Elbette astroloji nasıl tarif etsem simya gibi eski çağlarda insanlığın gelişmesinde etkin olmuştur. Fakat astrolojinin bizzat kendisi değil. Yani insanlar astroloji altında yıldızları vs inceledikçe bunun illaki diğer bilim dallarına dolaylı yoldan faydası olmuştur diye düşünüyorum. Veya astronomi bilim dalına inildiğinde bu tezim de çürütülebilir. Fakat her ne olursa olsun eski çağlardaki astroloji inanışına çok bir şey demiyorum.

Ama olmuş yıl 2023 artık yapay zekaların, bilişimin çağında saçma sapan burç yorumlayan buna inanın insanları gördükçe tepem atıyor. Hadi hobidir diyorsun seni de işin içine çekiyorlar. Vallahi bunlar eğitilmez.

Sözün özü şu Çağrı Mert Bakırcı triplerine girmeyeceğim ama bilim geleceğe yönelik insan davranışları için kesin net hükümler vermez. Bilim yıldız hareketleriyle insan davranışları arasında net bir bağlantı kurabilmiş değildir. Zaten böyle bir bağın fiziksel olarak kurulması mümkün değildir. Ayrıca bilim kocaman bir bütündür. Tarih bilimini ele aldığımızda en basitinden arkeolojiden destek alır. Arkeoloji de örneğin antropolojiden destek alabilir. Antropoloji de biyolojiden destek alır. Biyoloji de fizik, kimya gibi dallardan destek alır. Yine aynı tarih bilimi sosyolojiden, coğrafyadan destek alır. Coğrafya bilimi, fizikten destek alır. Aslında bütün bilim dalları iç içedir. Fakat astrolojinin bağlantılı olduğu bir bilim dalı var mıdır?

Bu konuya gece gece çok taktım. Eğer çevrenizde astroloji diye kafa ütüleyen birileri varsa ve kurtulamıyorsanız örneğin balık burcuna yapılmış bir yorumu alın ve bu yorum terazi için yapılmış deyin %99 bu yorumun teraziye ait olduğunu o da kabul edecektir. Sonradan aslında bu yorumun balığa ait olduğunu söyleyin. Çünkü genel yorumları okuduğumuzda zaten bir çoğu hemen hemen aynı. Ve burçlarda verilen özelliklerin hemen hemen hepsi zaten insan özellikleri.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: