Tetsuya Endo'nun N-1 Victory 2025'i Değerlendirdiği Röportajı

KAT

mr. iwgp
Konular
1,221
Beğeni sayısı
1,472
PG Nakit
2,200
Favori Güreşçi
Yota Tsuji
RPG Karakteri
"Broken" Matt Hardy
1
7279_image_o.jpeg

08.09'daki Korakuen etkinliğinden başlayacak olan NOAH’ın en büyük lig turnuvası N-1 Victory 2025... Yılın başından beri NOAH’a düzenli katılım gösteren Tetsuya Endo da ilk kez yer alacak ve birçok dikkat çekici tekli ilk karşılaşma gerçekleşecek. A Bloku’na dahil olan Tetsuya Endo’yu KENTA, Kaito Kiyomiya, Kazuyuki Fujita gibi isimlerle maçlar bekliyor. Ve şimdi de, bir zamanlar "kaderin rakibi" olarak anılan Konosuke Takeshita’nın NJPW G1 Climax’i kazanmasıyla birlikte, her türden "uyarıcı/teşvik edici unsur"la çevrili şekilde N-1’e girecek olan Tetsuya Endo’nun ruh hâli soruldu.

――N-1’de ilk kez sahne almadan önceki doğrudan hislerin nedir?

Tetsuya Endo: Bu N-1 için tek kelimeyle tema söyleyecek olsam, 'intikamın yeniden başlama noktası' derim. Bu yıl Haziran’daki GHC Heavyweight Championship maçında GHC Heavy’i kazanabilseydim, 'DDT de NOAH’a karşı aşağı kalır bir şey değil' olduğunu kanıtlayabilirdim diye düşünüyorum ama bu gerçekleşmedi. O yüzden bir sonraki kanıtlama sahnesi denilecek yer N-1’dir, değil mi? Tabii ki GHC Heavy’e yeniden yaklaşma şansı da var ve aynı zamanda DDT’nin, dahası Tetsuya Endo’nun değerini de puroresu dünyasında yükseltebileceğimi düşünüyorum.

――"İntikam" dense de bu bir kin duygusundan çok bir rekabet duygusu mu?

Tetsuya Endo: Evet, öyle. İntikam desem de bu olumsuz bir anlamda değil. Elbette NOAH’ın puroresu'sunu kabul ettiğim için söylediğim bir söz bu. İşte bu yüzden geçmişin hesabını kapatma isteğim daha da arttı ve bunun içinde kendi değerimi yükseltmek istediğim düşüncesiyle buraya kadar geldim.

――A Bloku’nun üyelerine bakınca ne düşünüyorsun?

Tetsuya Endo: A Blok’un içinde başka bir organizasyona bağlı olan tek kişi benim. Neredeyse tamamen NOAH kadrosundan oluşan bir yerde yalnızca benim 'başka bir evim' var. İşte bu yüzden bu N-1’de fırtınanın gözü olacak kişi ben olacağım diye düşünüyorum.

――Açılış maçı 08.09 Korakuen’daki rakibin Daga olacak.

Tetsuya Endo: DDT’deyken onu neredeyse hiç tanımıyordum ama NOAH’a çıktıktan sonra her gün maçlarını izledim ve 'bu adam hafife alınan bir güreşçi' diye hissettim. Aslında çok daha fazla değer görmesi gereken biri. Ama şunu söyleyeyim, artık TEAM 2000X’ten ayrıldım, o yüzden açıkça konuşabilirim: kendine 'aslan' diyor ama şu anki durumda T2000X’in evcil kedisi gibi bir şey. Benim dileğim aslan Daga ile karşılaşmak. Şirin bir kediyi hırpalasam ne olacak? Bunun bana hiçbir değer katmayacağı ortada.

――Ardından 11.09 Okayama’da Ulka Sasaki ile karşılaşacaksın.

Tetsuya Endo: DDT zamanlarından beri Ulka-san dikkatimi çekiyordu, 'onunla maç yapmak istiyorum' diye düşünüyordum. Ama NOAH’a geldikten sonra karşılaşma fırsatı neredeyse hiç olmadı. T2000X’teyken sadece biraz… 1 dakika kadar dokunma imkânım oldu. Ama o bir dakikada bile tüm 'karşı hamleleri' görebildim. Basit bir puroresu yapan biri. İşte bu yüzden kazanma yollarını kafamda kolayca canlandırabiliyorum. Bunu singles maçta uygulamak benim için heyecan verici ve ayrıca özgüvenim de yüksek.

――Sıradaki 14.09 Hiroşima’da Manabu Soya ile bu yılki üçüncü teke tek mücadelen olacak.

Tetsuya Endo: Diğer tüm güreşçilerle singles’da ilk kez karşılaşacağım ama yalnızca Soya-san ile bu yıl üçüncü kez… (gülüyor) İlk karşılaşmamız Ocak’taki National Title maçıydı, orada T2000X’in müdahalesiyle ben kazandım. İkinci National Title maçında ise bu sefer onların tarafı (Jonetsu RATEL’S) müdahale ederek benim kaybetmeme neden oldu. O yüzden üçüncüde sahiden sahici bir 1’e 1 olacak. Bu seferki sonuç, bence ikimizin de gerçek gücünü gösterecek. Siyah-beyaz netleştirmek istiyorum.

――Sıradaki 15.09 Kumamoto’da Kazuyuki Fujita ile karşılaşacaksın.

Tetsuya Endo: Bence benim hayranlarım da bu singles’ı en çok bekleyenlerdir. Tam anlamıyla bir canavar. Daha önce birkaç kez karşılaştım ama son zamanlarda gündemde olan boz ayıyla dövüşüyormuş gibi hissettiriyor. İnsanla güreşiyor gibi değil… Öyle bir şey. O yüzden fiziksel olarak kazanamayacağım açık ama puroresu IQ’suyla savaşacağım. Zekâ katsayısında insan olan ben daha üstünüm diye düşünüyorum, o yüzden kafamı kullanarak bir maç yapmak istiyorum. Rakibi vahşi bir hayvan gibi görüp öyle dövüşmek istiyorum.

――17.09 Osaka’da Kaito Kiyomiya ile merakla beklenen ilk singles mücadelen olacak.

Tetsuya Endo: Kiyomiya, geçmişte DDT ile yapılan karşılaşmalarda Yuki Ueno’ya kaybetmişti ve orada bitmişti. O yüzden DDT’ye karşı kafasında bazı şeyler olduğunu düşünüyorum. Yani, karşılaşmalarda kaybedenler olarak birbirimize denk düşüyoruz. Kiyomiya da NOAH’ı sırtında taşıma bilinci çok yüksek bir güreşçi. Eğer birbirimizi organizasyonlarımızı sırtlayarak savaşabilirsek… Bu resmi maçlar içinde en çok 'karşılaşma/rekabet' zihniyetini taşıyan müsabaka olacak bence.

――Ve zirveye yaklaşan 20.09 Hamamatsu’da siyaha bürünmüş Masa Kitamiya ile karşılaşacaksın.

Tetsuya Endo: Kitamiya’ya söylemek istediğim şey şu: 'ikinci elden kopya'. T2000X’e katılmak… Bu sadece trende kapılmak. Evet, bu yıl OZAWA etkisiyle birlikte T2000X puroresu dünyasında trend oldu. Üye sayısı da giderek arttı ama Haziran’a gelindiğinde Takashi Sugiura katıldı, sonra Knull katıldı… Artık doygunluk seviyesine ulaşmışken bu kez de Masa Kitamiya girdi. Bana göre biraz büyük resmi göremiyor.

――Değişmek için kolay yolu seçmiş gibi mi görünüyor?

Tetsuya Endo: Evet, öyle. Eğer bir şey yapacaksam, seyircinin asla tahmin edemeyeceği bir sürpriz yapmak isterim… Böyle bir isteğim var. Ama Kitamiya ortadan kaybolduğunda SNS’e baktığımda 'Acaba Kitamiya T2000X’e katılacak mı?' şeklinde sesler ara ara yükseliyordu. O yüzden 'hah işte öyle oldu' diye düşünülürse bir puroresu güreşçisi olarak kaybetmiş olursun.

――Son resmi maç olan 21.09 Utsunomiya’da mevcut GHC şampiyonu KENTA ile ilk singles karşılaşman olacak.

Tetsuya Endo: A Blok’un içinde 'en çok kimi merak ediyorsun?' diye sorulsa, tabii ki KENTA en 'lezzetli' rakip. Lezzetli rakip derken… Mevcut şampiyon, büyük bir isim değeri var ve üstelik son resmi maç, yani bloktan çıkışa doğrudan etki edecek. O yüzden ne pahasına olursa olsun kazanmak istiyorum. Tabii ki tüm resmi maçlarda kazanmayı hedefliyorum ama bence kazanma-kaybetmenin ağırlığının en büyük olduğu karşılaşma son KENTA maçı olacak.

――Bunun üzerine finale çıkarsan, kiminle karşılaşmak istersin?

Tetsuya Endo: OZAWA ya da Kenoh. OZAWA’ya zaten yenildim, ayrıca NOAH’a karşı 'intikam' temama da uygun bir rakip olur.

――DDT’de hep kıyaslandığın Konosuke Takeshita da bu noktada G1 Climax'i kazandı.

Tetsuya Endo: Evet. Ama dürüst olmak gerekirse, içimde gerçekten gönülden tebrik etmeli miyim… Diye bir his var. Tabii ki inanılmaz bir şey ve 'tebrikler' de diyorum, ama aynı zamanda ben de ringe çıkan bir insan olarak ister istemez düşünüyorum. Bir parça hırs da var yani. Hep aynı organizasyonda olduk, aynı 2012 çıkışlıyız, sürekli birbirimizi zorladık. Hep benim önümde giden biriydi ama DDT’de Takeshita’dan son kez 3 sayıyı alan kişi de benim. Buna rağmen o, benden 2–3 adım önde gitti. O yüzden ne yapıp edip N-1’i kazanmalı ve kendi yükselişim için bir basamak yapmalıyım.

――Şimdiki Takeshita, eskisine göre farklı bir parlaklık yayıyor mu?

Tetsuya Endo: Evet, öyle. Bu AEW şöyle, New Japan böyle meselesi değil aslında. Yıllarca sadece Japonya’da çalışan bir güreşçinin, yurtdışına yerleşip orada zirveye çıkması başlı başına inanılmaz. Ortam değişse de her gittiği yerde mutlaka bir numara oluyor. İşte bu, onun inanılmaz tarafı.

――Takeshita’nın G1 zaferi sana teşvik oldu mu?

Tetsuya Endo: Elbette. Ama yani… 'tebrikler', evet. Ama aynı zamanda bana baskı oluşturduğu için 'teşekkürler' de. Bunu (N-1’i) kazanıp kendi sesimle ona iletmek istiyorum.

Kaynak

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 5)
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi