Will Ospreay AJ Styles'ın Ayrılıp Kendisiyle Maç Yapmasını İstiyor

RebornByUnpredictable

PG.net Kullanıcısı
Konular
0
Beğeni sayısı
134
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Jon Moxley
Şimdi saygı mı duyuyorsun yoksa bomboş mu? Ben de senin söylediklerine saygı duyuyorum. En temel olarak Amerika'ya geri dönersek son Cena vs Orton maçı bile Danielson vs Ospreay'den daha fazla etkileşime sahip. AEW, Amerika seyircisinden etkileşim almıyor. IWC'deki marklar Amerika değil. Bir hikaye elbette aylarca sürmemeli ancak AEW'nun marka maçlarına bakıyorum ya da rüya maçlarına hep oldu bittiye getirilen önceden duyurulan ve işleyişi en az şekilde yapılıp sadece ikilinin ring içine alkış tutulması beklenen maçları bana kalırsa hikaye taşımıyor. AEW hikaye anlatma konusunda çok zayıf. Öyle ki en iyi feudlarını bile süreç içerisinde batırmış bir şirket bkz. Adam Cole vs MJF. WWE eskisi olsam bana iyi davranır mıydın diyip patrona söven MJF şimdi bir WWE eskisine yamanarak onun kanatları altına yatmaya çalışıyor mesela. Ha bir de şöyle bir durum var kutu gibi arenada elbette stadyumdan gür ses çıkar. Akustiğe aldanıp AEW'nun etkileşimini abartmasan iyi olur. Ayrıca etkileşimin bir başka boyutu da arenaları doldurmak. AEW 6 binlik arenaları dolduramayıp 1 ay boyunca kendini bin kişilik arenaya kapatmayı etkileşimden mi sayacak şimdi? AEW'daki hiç bir hikaye WWE'dekilerden iyi değil maalesef. Üzülerek söylüyorum. AEW'nun iyi olmasını sizden bile daha çok istiyor olabilirim. Ama şirketin yıllar boyunca yarattığı hayal kırıklığının sorumlusu ben miyim? AEW maalesef ki bitik bir şirket. Eline gelen tüm fırsatları eline yüzüne bulaştırmış bir şirket.
Fikirlerine saygım var boş olduğunu düşünsem bile. Adam Cole vs MJF feudu mesela sakatlık yüzünden güme gitmiş bir feud. John Cena vs Randy Orton maç boyu durmaksızın hayvan gibi etkileşim mi aldı seyirciden? MJF hikayesini de çok yanlış yorumlamışsın, mevzunun WWE ile alakası bile yok ki, MJF tekrar en tepeye çıkmaya çalışıyor bunun için de onlarla çalışmak istiyor. Seni bilmem ama şahsen 10klık arenada sold out atıp iğrenç, leş seyirci olmasındansa, AEW'in 1k satmış şov boyu enerjik seyircilerini tercih ederim, stadyum olup olmaması önemli değil, AEW seyircisi çok net daha iyi her şeyden öte arenalarda çocuk kaynamıyor, hitap ettikleri kitle yaş ortalaması olarak daha büyük, WWE kendisini entertainment şirketi olarak gören bir şirket ama başarılı değiller bu konuda. Şuandan örnek verelim Hangman Page vs Will Ospreay feudundan daha iyi ne feudu var WWE'nin? Etkileşimden bahsettiğimiz şey çok farklı ikimizin, benim bahsettiğim arenalarda ki seyircilerden alınan etkileşim, yanlış anlamada AEW etkileşim alamıyor gibi saçma ve yanlış bir şey diyorsan bunu nasıl boş olarak adlandırmayayım? WWE'de hangi haftalık şovda ki bir maç Omega vs Bryan maçı gibi etkileşim alabilmiş bu zamana kadar.

Baylaz

右の壁は破壊できません
Konular
210
Beğeni sayısı
725
PG Nakit
605
Sektörün geldiği noktada insanlara hikaye anlatmadan sadece olsun diye bu maçların yapılması öncelikle bu güreşçilere ayıp.
AEW hikaye anlatma konusunda çok zayıf.
Ya hoca bütün samimiyetimle bi soru soracam Wwe'de neyin hikaye anlatımını izliyoruz biz? Aynı olay 150 defa başa sarmıyor mu her seferinde. Veya ana kemer etrafında dönen hangi hikaye kaliteli? Ki artık nolur çıkın şu Aew hikaye anlatmıyor kafasından vallahi çok cahilce bi söylem. Güncel Dynamite hikaye anlatımı Raw'dan da Sd'dan da daha kaliteli kalıbımı basarım buna. Dini imanı para olmuş para için kendini iki gram geliştirememiş elemanlara ana kemer veren, gerçekten 'sirk' olan yeri eleştirmekten kaçacağınıza biraz daha objektif mi olsak? Vallahi kafanızda bir şeyi ezberlemişsiniz bu böyle devam ediyor. Aew hikaye anlatmıyorsa Adam Page ve Ospreay kaç haftadır ne yapıyor? MJF Bobby Lashley'e neden karı getiriyor? Ricochet kendine nasıl karakter kazandı? Bu Death Riders ne yapıyor?

Şimdi "Ben Wwe'yi savunmadım ki" demek en doğal hakkın farkındayım da baba random en alakasız konuda bile Aew'a gönderme yapıyorsunuz konu Wwe'ye gelince ses yok seda yok. Valla biraz objektiflik istiyorum baska bisey değil. Şu yaptığın 3-4 paragraflık hard eleştirinin Wwe versiyonunu görmek isterim.

Nick Aldis'ten falan bahsetmişsin bide. O adamın içinde Bryan Danielson olan bi ppv maçından daha iyi maç çıkarması için yiyilecek rko sayısını 20ye falan çıkarmaları lazım. O maçında globalde bi geçerliliği olmaz Wwe fanları üff ne maçtı be falan der 2 haftaya genel izleyici unutur Cena v Cody veya Randy v Cena maçlarını unuttuğumuz gibi.

RDT

VENNEGOOR OF HESSELINK
Konular
829
Beğeni sayısı
1,388
PG Nakit
4,965
Favori Güreşçi
Sami Zayn
RPG Karakteri
Matt Cardona
1
Fikirlerine saygım var boş olduğunu düşünsem bile. Adam Cole vs MJF feudu mesela sakatlık yüzünden güme gitmiş bir feud. John Cena vs Randy Orton maç boyu durmaksızın hayvan gibi etkileşim mi aldı seyirciden? MJF hikayesini de çok yanlış yorumlamışsın, mevzunun WWE ile alakası bile yok ki, MJF tekrar en tepeye çıkmaya çalışıyor bunun için de onlarla çalışmak istiyor. Seni bilmem ama şahsen 10klık arenada sold out atıp iğrenç, leş seyirci olmasındansa, AEW'in 1k satmış şov boyu enerjik seyircilerini tercih ederim, stadyum olup olmaması önemli değil, AEW seyircisi çok net daha iyi her şeyden öte arenalarda çocuk kaynamıyor, hitap ettikleri kitle yaş ortalaması olarak daha büyük, WWE kendisini entertainment şirketi olarak gören bir şirket ama başarılı değiller bu konuda. Şuandan örnek verelim Hangman Page vs Will Ospreay feudundan daha iyi ne feudu var WWE'nin? Etkileşimden bahsettiğimiz şey çok farklı ikimizin, benim bahsettiğim arenalarda ki seyircilerden alınan etkileşim, yanlış anlamada AEW etkileşim alamıyor gibi saçma ve yanlış bir şey diyorsan bunu nasıl boş olarak adlandırmayayım? WWE'de hangi haftalık şovda ki bir maç Omega vs Bryan maçı gibi etkileşim alabilmiş bu zamana kadar.
Mazisinde Mick Foley'i RAW'da şampiyon yapmış bir şirkete de etkileşim alamıyor denmez ki ya? Bryan'ın Wyatt'a karşı çıktığı steel cage maçı, Dolph Ziggler'ın Cash-in'i (teknik olarak bir maç), daha birkaç saat önce R-Truth'un çıktığı maç bile örnek gösterilebilir (SNME teknik olarak bir tv şovu). Ospreay ile Page'in çıkardığı işten memnunum ki çıkacakları maçın AEW tarihinin en iyi maçı olacağına inanıyorum... uzak ara. Fakat bu feudun bile etkileşim konusunda geçerliliği yok. Sadece kendi kitlesine hitap eden bir mükemmel işten başka bir şey değil. Maalesef. Ospreay etkileşim alabilmek için sürekli WWE'ye sallıyor. Biz güreş izleyicileri için bu maç mükemmel olacak ve feud da açıkçası biraz sakin ama iyi ilerliyor bence. Daha vurdulu kırdılı bekliyordum (kendi aralarında). Ama Seth Rollins - Paul Heyman ortaklığında yaşananların etkileşimine ulaşamıyor. AEW iç pazarda bile etkileşimi tam manasıyla oturtabilmiş değil. Ama bunun sorumlusu da o ringe çıkan aslanlar değil. MJF olayında da karakterin kendi içinde oluşturduğu tezattan bahsettim şu anki hikayenin gelişiminde elbette WWE'nin bir dahli falan yok. Ben de elbette gürültülü seyirci tercih ediyorum fakat WWE 10 bin kişiden de AEW'nun alabileceği reaksiyonu alıyor yeri geliyor stadyum şovlarında da alıyor. Şu AEW kadrosunun 10 bin kişilik arenayı dolduramaması akıl alır iş değil. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum.
Ya hoca bütün samimiyetimle bi soru soracam Wwe'de neyin hikaye anlatımını izliyoruz biz? Aynı olay 150 defa başa sarmıyor mu her seferinde. Veya ana kemer etrafında dönen hangi hikaye kaliteli? Ki artık nolur çıkın şu Aew hikaye anlatmıyor kafasından vallahi çok cahilce bi söylem. Güncel Dynamite hikaye anlatımı Raw'dan da Sd'dan da daha kaliteli kalıbımı basarım buna. Dini imanı para olmuş para için kendini iki gram geliştirememiş elemanlara ana kemer veren, gerçekten 'sirk' olan yeri eleştirmekten kaçacağınıza biraz daha objektif mi olsak? Vallahi kafanızda bir şeyi ezberlemişsiniz bu böyle devam ediyor. Aew hikaye anlatmıyorsa Adam Page ve Ospreay kaç haftadır ne yapıyor? MJF Bobby Lashley'e neden karı getiriyor? Ricochet kendine nasıl karakter kazandı? Bu Death Riders ne yapıyor?

Şimdi "Ben Wwe'yi savunmadım ki" demek en doğal hakkın farkındayım da baba random en alakasız konuda bile Aew'a gönderme yapıyorsunuz konu Wwe'ye gelince ses yok seda yok. Valla biraz objektiflik istiyorum baska bisey değil. Şu yaptığın 3-4 paragraflık hard eleştirinin Wwe versiyonunu görmek isterim.

Nick Aldis'ten falan bahsetmişsin bide. O adamın içinde Bryan Danielson olan bi ppv maçından daha iyi maç çıkarması için yiyilecek rko sayısını 20ye falan çıkarmaları lazım. O maçında globalde bi geçerliliği olmaz Wwe fanları üff ne maçtı be falan der 2 haftaya genel izleyici unutur Cena v Cody veya Randy v Cena maçlarını unuttuğumuz gibi.
Oradaki iki söylemim de güncelden bağımsız daha çok şirket tarihçesi gibi. Yoksa güncelde hikaye anlatımı konusunda çıkış var. Umudum olmasa da yanılmak istiyorum. AEW'dan istediğim tek şey bana 6 yıl önceki o heyecanı yaşatması. Ama tekrardan hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Şu videoda yaşadığım veya daha yeni burada anlattığım sebeplerden ötürü gerçekleşen hayal kırıklığını yaşamak istemiyorum. AEW'ya pozitif girmeden önce ilk özrüm Ricochet'e. 5 yıl önce kendisini gömdükten sonra 1 gecede WWE şampiyonluğundan 24/7 şampiyonluğuna düşmesi ve ikisinde de kaybetmesi üzerine haklı çıktığımı sanıyordum 5 yılın sonunda AEW'ya geçişi ile birlikte tüm söylemiş olduğum şeylerin aksini ispatladı bana. O kelinden öpüyorum. Page ve Ospreay arasındakilere yukarıda değindim ama Page zaten AEW kadrosunda en sevdiğim en beğendiğim adam. Çöp kutusuyla maça çıksa iyi şeyler izlerim ondan. MJF'in Lashley'e karı getirmesi bence skandal ya. Segmentten bağımsız tüm bu hikaye MJF adına skandal. Ne kadar iyi işlenirse işlensin eski Dünya şampiyonunun ve belki de şirketin ana starı olması gereken adamın böyle bir downgrade yemesi skandal. Ama şuradan Dünya Şampiyonluğuna giderse o zaman da bambaşka konuşurum. Death Riders ise maalesef kötü oluşum. Daha doğrusu ilk getirdiği heyecandan uzaklaştı. Gittikçe kötüleşti. Young Bucks'ın o tarafa geçmiş olmasının bile etki etmemesini (kendi adıma konuşuyorum) hala anlamlandıramadım. Ana kemer mevzusunda Jey Uso'ya taş atılmış ama kendisine bağlı olmayan tercihlerden de bu adam sorumlu olmamalı etkileşimi hayvan gibi yüksek çok iyi değil ama biraz iyi bir ana kemer şampiyonu. Ben sürekli olarak AEW'nun bu hallere düşmesini eleştiriyorum. Güncel eleştiriden ziyade daha genel ve geçmişe yayılan eleştirilerim olduğunu düşünüyorum. Ama daha güncel olarak insanlara nüfuz ediyordur bunu da anlıyorum. Ben yeri geldiğinde WWE'yi de eleştiriyorum eskiden daha çoktu bu ama sadece 5 aydır burada takıldığım için insanların önüne düşmemesi çok doğal. Güncel eleştiriyi de pazartesi uzun uzun yapacağım. Ama en temelde Cena'nın haftalık şovlarda tekrar ettiğini ben de dile getiriyorum. Bundan memnun değilim açık açık söylüyorum. WWE'ye gelince ses seda yok söylemine katılmıyorum ama çok kapsamlı bir eleştiri yapmadığım için buna katılmadığımı Pazartesi net bir şekilde anlarız hep birlikte. Nick Aldis konusuna gelince çok iyi bir güreşçi olduğunu düşünmekle birlikte AEW'da Omega veya Danielson ile çıkacağı bir maçın 5 yıldızın altında almayacağına inanıyorum. Globalde geçerlilik konusu biraz sıkıntı çünkü her maç artık unutulur hale geldi bence. Yoksa Orton vs Cena son maçı ben 15 yıl da unutmam. AEW'da da böyle unutmayacağım maçlar vardır. AEW'da bence hala potansiyel var bu konuda. Yani globale yine bir şekilde kendini anlatabilecek malzeme var. Ama şirketin tepesinde maalesef akıl yok. Bir noktada yine ele yüze bulaştırır bir adam var tepede.

Hülya Avşmaz

Punk's First WMME Slayer
Konular
711
Beğeni sayısı
1,371
PG Nakit
785
Favori Güreşçi
Seth ''Punk's First WMME Slayer'' Rollins
RPG Karakteri
Enzo Amore
WWEde yapacağı pek bir şey kalmadı hiç yoksa AEWde Dream Match falan çıkarır.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi