(YAYINDA!) RDT İle Ramazan Sohbetleri Bayram Özel 2. Bölüm w/Hacken

RDT

VENNEGOOR OF HESSELINK
Konular
829
Beğeni sayısı
1,387
PG Nakit
4,965
Favori Güreşçi
Sami Zayn
RPG Karakteri
Matt Cardona
1

RDT: Herkese merhabalar sevgili forum halkı. Bayağı bir gecikmeli geliyor ama geliyoruz. Bayram Özel sohbetlerimizin ikincisinde sevgili Hakan Ağabeyim @Hacken sizlerle birlikte. Bu bölümde bana konuk olarak beni şereflendirdi. Hoş geldin abi nasılsın?

Hacken: Herkese merhabalar. Davetin için sana; sorular için de arkadaşlara teşekkür ederim. Bu zor zamanlarda her ne kadar mutlu olmaya çalışsak da içimiz buruk, canımız sıkkın. Daha mutlu günler görmek dileğiyle.

RDT: Daha mutlu günler göreceğiz muhakkak. Herkesin problemleri var yetmiyor ülkenin çok büyük dertleri var ama hep birlikte aşacağız inşallah. Hızlıca sorulara geçiyorum abi. Programın müdavimlerinden sevgili moderatörümüz @The Lunatic Fringe sorularıyla teşrif ettiler. İlk sorusu "Ağabeyle rap muhabbeti çevirdiğimiz zamanlar olmuştu. Top 5 rapper kimler onun için?"

Hacken: “Rapper” dediğimiz için benim aklıma ilk gelen şey rap yapma hususudur. Bunda dört kişi sırasız olarak; Pac, Biggie, Rakim ve Big L’dir sanırım. Birincim ise hiç değişmez. Nas’in bendeki yeri ve rhyme’larının verdiği hissiyat tartışmasız bir numaradır. Ha diğer her şeyi bir bütün olarak ele alırsak bence en başından 2010’ların ortasına kadarki Kanye, müzikal anlamda zirvedir. Yeri gelmişken söyleyeyim.

RDT: İkinci olarak da "Furkan'dan önce bi hakkımda sorusu soralım." demiş.

Hacken: Yaşına göre oldukça olgun olduğunu düşündüğüm, çok sevdiğim bir kardeşimsin.

RDT: Seymen'e teşekkür edip @Hülya Avşmaz 'ın sorusuna geçiyorum. "Hala güreş izlerken zevk alıyor mu ? Eğer alıyorsa bu zevki hangi güreşçilere borçlu ?"

Hacken: Eskisi kadar olmasa da güncel kalmaya çalışıyorum WWE özelinde. Arada bir AEW izlediğim de oluyor. Baytan ve KAT sayesinde NJPW hakkında da bir şeyler duyup bakmaya çalışıyorum. Birden fazla isim var tabii. İyi bir hikayede bulunmasa da Gunther bunlardan biri, Punk ve Reigns keza her zamanki gibi. Onun dışında Cody’i çok seviyorum ama kemeri aldığı günden beri oluşan şey, beni hiç tatmin etmiyor; hatta kadameli olarak ilgimi azaltıyordu diyebilirim Cena’ya kadar. Şimdi ise merakla bekliyorum. Öte yandan mercek altına almaya çalıştığım adamlardan olan David Finlay var. Elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum War Dogs’u komple. MJF keçisinin Hurt Business ile olan hikayesini sayarım şu an. AEW’daki ana kemer potası da ilgi çekici lakin ring içinde bana çok hitap etmeyen şeyler olabiliyor. Ring içinde de buradakilere ek olarak Fatu’yu ve Gable’ı söyleyebilirim. Gable’ın hikâye işi de iyi.

Tizzgi'ye teşekkür ediyor ve forumumuzun yükselen yıldızı "The Aunt" yani @tiffany valentine 'in sorusuna geçiyorum. "Metal kültürüyle ilk ne zaman tanışmış? ona sevdiren hangi grup ya da kişi olmuş?"

Hacken: Bu soruda müzik için tam anlamıyla algımın açıldığı dönem olan 13-14 yaşımdaki halimi baz almam gerek. O dönem yine forumdan arkadaş grubum olan AS tayfayla birlikte iyice sardım diyebilirim. Big 4 özelinde bir bağlanma söz konusu Metallica başta olmak üzere. Ancak sonraları o dörtlüden favorim Anthrax oldu; öyle de kaldı.

RDT: Sırada Furkan kardeşim @The MANIAC 'ın soruları var. İlk olarak "Normalde hakkımda sorusunu çok sık sormayacaktım artık ama Seymen kardeş atıfta bulundu. Hakkımda ne düşünür?"

Hacken: Saygılar ve sevgiler bizden Furkan’cım. Sakin ve iyi niyetli biri olduğunu düşünüyorum naçizane.

RDT: İkinci sorusu "WWE'de en sevdiği ve en sevmediği güreşçiler?"

Hacken: Ring içi olarak bakarsak Fatu’ya yaklaşabilen biri yok ya benim için. Genel ise Punk tabii ki; her şeye rağmen… Sevmemek değil de hiç hazzetmediğim adam eskiden beri Seth’tir. Bunun ROH hakkında yaptığı açıklamalara fena tilt oldum. O günden beri değişmedi bu düşüncem.

RDT: Ve son olarak "En sevdiği müzik türü ve nedeni.."

Hacken: Rock müzik. Çok genel bir tanım oldu ama klasik rock var, saykodelik rock var; var oğlu var. Yaşım ilerledikçe o metalci kafasından çıkıp daha sakinledim diyebilirim. Müziğin matematiğini de sıkça ifade eden Rush gibi, Dire Straits gibi gruplarla daha çok haşır neşirim artık.

RDT: Furkan'a soruları için teşekkür ediyorum ve sıradaki soruları @Centria kardeşimden alıyorum kendisi sorulardan önce "Vay vay, abilerin abisi gelmiş hoş gelmiş diyip hemen dmden soracağımız bütün soruları aradan çıkartalım." demiş.

Hacken: Bombardıman yemişiz. Ben bunları alakasız bir saatte özel mesaj olarak görmeye alışkınım…

RDT: İlk sorusu şu şekilde: "Takip ettiği her spordan unutamadığı anlar nelerdir?"

Hacken: Klişe olanları olabildiğince geçmeye çalışacağım. 2008 AŞ Türkiye yürüyüşü, Liverpool’un Barça karşısındaki geri dönüşü vs. geçiyorum o yüzden. Benim için ayrı bir yeri olan 2006 Dünya Kupası’nda İtalya’nın Almanya maçı ve Del Piero’nun o meşhur golü diyebilirim. Keza son Dünya Kupası’nın final maçını komple almak lazım. Muazzam kupaydı bu arada, araya sıkıştıralım. Basketbolda da LeChasedown, Ray Allen The Shot, Kobe 81’i falan es geçip 2011’de Dallas – Heat serisindeki clutch Jason Terry demek istiyorum ya. Yeri bende ayrıdır. Amerikan Futbolu’nda biraz daha klasiğe kaçacağım ve Minneapolis Miracle diyeceğim. Ayrıca favori oyuncum olan Rodgers’ın Lions’a attığı Hail Mary’i de almasam olmaz.

RDT: Sıradaki sorusu "Akademisyen olunmayacaksa Biyoloji okunur mu?"

Hacken: Bu, meslekten ne beklediğine göre ve okuduğun okula göre değişir. Lise öğretmeni olmak için formasyon almayı düşünmeyeceğini varsayıyorum. İmkânları çok olan, yurt dışında eğitimine devam etmeni veya çalışma hayatına girmeni sağlayacak bir okulda değilsen, başka bölümleri de gözden geçirmeni tavsiye ederim naçizane. Çünkü bunlar olmadığında biraz şansa kalıyorsun ve şans, böyle konularda benim şahsen alamayacağım bir risk.

RDT: "Forumda yorumlarını severek okuduğu üyeler?"

Hacken: Çok var. Spor konularında Doğan, Baros, Re7o, Bogi ve ekürisi Hikmet gibi insanlar var aklıma gelmeyenler de vardır elbet. Fanatizme girildiğinde yokum ama ben, o taraklarda hem bezim yok, hem de belli noktalarda zarar verdiğini düşünüyorum kültüre; en azından günümüzdeki fanatizm anlayışının. Güreş konularında sen, Taha, Taylan delisi, yine Doğan, Sef, Barış, Söylemez, Baytan vs. diye sayarız. Ayrıca burada Seymen’i ve Bana’yı ayrıca anmak istiyorum.

RDT: "Favori güreş maçı?"

Hacken: Bryan Danielson vs Samoa Joe vs AJ Styles – 2004 ROH. Ayrıca bir klasik haline gelen El Generico vs Steen feudundaki her karşılaşma. En sevdiğim feudun da cevabını vereyim böylelikle.

RDT: "Blues Amerikan işi midir Japon işi midir?"

Hacken: Ben işin Amerika tarafındayım. Salt olarak çok dinlemesem de dinlediğim bütün müzik türlerinin çıkış noktası Blues.

RDT: "Sempati beslediği Anadolu takımları?"

Hacken: Bursaspor, Göztepe ve Eskişehirspor başı çeker. Samsunspor ve Antalyaspor’u da severim.

RDT: "Kuzenini ne zaman foruma getirecek?"

Hacken: Valla kendisiyle 2-3 yıldır hiç konuşmadım. Görürsen selamımı söyle. Wirtz’te tutturduk.

RDT: "Soruların birbirleriyle alakasızlığıyla programa renk katalım. Keyifli sohbetler olsun ikinize de sevgiler." demiş. Teşekkür ediyorum Centria kardeşime bu güzel soruları için ve sırada iki soruyla teşriflerini gerçekleştiren sevgili @anti-hero var. "ilk sorum, rpg oynarken keyif alma durumu hangi seviyede" demiş.

Hacken: Yoğunluğuma rağmen hâlâ ilk günkü gibi keyif alıyorum ya dönem dönem. Bizde derin bir tutku bu.

RDT: Ve "ikinci sorum da klasik olsun hakkımda ne düşünüyor?"

Hacken: Sanal ortamda en çok konuştuğum ve en sevdiğim kişilerden biridir Atakan. Bu sebeple olumsuz bir şey yok, Gresham meselesi dışında…

RDT: Ve sırada @Deeppy kardaşın soruları var. İlki klasik... "herkese sorduğum sanki çok önemli biriymişim gibi, hakkımda?"

Hacken: Biraz deli bir tarafı olduğunu düşünüyorum. Gözlemlediğim kadarı ile sevilen bir insan.

RDT: Ve ikinci sorusu "WrestleMania 41'de bir maçın sonucunu belirleyecek olsa hangisini seçerdi?" olmuş.

Hacken: Net bir şekilde Uso’nun mağlup kapatan taraf olması. Bonus da Charlotte olur. Diğerleri bir şekilde yolunu bulur zaten.

RDT: Ve sevgili kafadar babamız @Kras Mazov 'un soruları geliyor. "Hakkımda ne düşünmüyor?"

Hacken: Kepaze bir insan olduğunu düşünmüyorum mesela…

RDT: "İnsanlara evliliği tavsiye eder misin?"

Hacken: Doğru insan ile her şey çok güzeldir sen de takdir edersin evli bir insan olarak. Klişe lakin durum böyle. Ayrıca bir şeylere fazladan anlam yüklemeye de gerek olduğunu düşünmüyorum ben olumsuz anlamda. Evlenince şu olur bu olur falan bir tık boş nasihat. Sözün özü, zamanı geldiğinde olması gereken kişiyle çok güzel bir şey.

RDT: "Booker olsan yazmayı en seveceğin karakter kim?"

Hacken: Şu anki RPG söz konusu ise Jeff’ten tekrardan özel şeyler çıkma potansiyelini görüyorum ben. Keza Ospreay’den de. Böyle dibi görmüş karakterlerin dirilişi çok şaşalı olabiliyor. Genel olarak ise old school face ve old school heel karakterler diyebilirim. Jack Perry misal. Otorite çatısı altında olan toplu feudları da severim ben. RPG’lerin değişmezi ve yazar ekip için en güzel çıkış noktalarından biridir. Atakan ile az başvurmamışızdır buna.

RDT: Sevgili @Netuno 'nun sorusuna geçiyorum hızlıca. "PGW adına, en çok beğendiği ve hiç beğenmediği booking kararları hangisi?"

Hacken: Aşırı zor bir soru hafıza tazeleme yapmadan. Hiç beğenmediğimden ziyade beklentimin oldukça altında kalan şey Judgment Day oldu. Debut’u ses getirdi fakat sonrasında çekişme işi biraz fazla ateşlendi. Tabii bunun başka sebepleri de var ancak totalde baktığımda bence starttan iyi çıkan ancak 20 metrenin geçilmesiye ciddi şekilde tökezleyen bir sprinter gibi oldu kanımca.

Beğendiğim ise çok var haliyle, yakın dönemden her şeyin The Rock’a bağlanma olayı olabilir. Tüme baktığımda ise Ospreay’in 1v20 attığı veya Garzalar ve O’Neil ile alakalı olan hikayeler bütünü diyebilirim.

RDT: Taha'nın sorusundan sonra sıradaki isim @Johnkorey dayı. "Haydaaa big boss gelmiş. Selamlar sevgiler ikinize de. Klasikle başlayalım." demiş. Saygılar sevgiler bizden teşekkürler. "Hakkımda ne düşünüyor?"

Hacken: Bu forumdaki üyelerden en eskiden beri tanıdığım kişi. En başından beri çok severim kendisini. Hatta öyle ki 15 yıl önce moderatör olmasını da yönetim ekibinden ilk isteyen bendim. Hiç üzmemişti beni o zaman bile.

RDT: "Bu Daniel Bryan sevgisi nereden geliyor?"

Hacken: Birlikte forumda vakit geçirdiğimiz dönemde; yani Nexus’a karşı Cena’ların takımına eklendiği dönemden beri en sevdiğim güreşçilerden biridir. O senelerde, birkaç yıl öncesini araştırıp izlediğimde hayran kalmıştım. Sonrasında WWE çatısı altında da çok büyük işler başardı zaten.

RDT: Bu sorular için Mehmet abiye teşekkür ediyorum dostum @BerzerkBryan yazmış "Herhangi bir sorum yok sevgiler saygılar Hakan ve Kutay ağabey." Demiş. Ve derin Galatasaray'ım @Baroš 'un sorularına geçiyorum. Farz şart demiş ve ilk sorusu "Hakkımda?" olmuş.

Hacken: Uzun saatlerce spor konuştuğum ve fikirlerine saygı duyduğum birisi. Çok severim.

RDT: "Galatasaray için konuştuğumuz topçuları Fener'in alması hakkında ne düşünüyor?"

Hacken: Bunların birçoğunun iş yaptığı gerçeği de ayrı komik yapıyor olayı bizler için. Vazgeçilen ya da çalım yenilen topçulara benzer stilde adamlara gitmemek iste ayrı bir çelişki. İsimle transfer hususunu devam ettiriyorlar itina ile.

RDT: "Yaz dönemi için ne düşünüyor? Hocanın durumu, yönetimsel sıkıntılar transfer dönemi vs?"

Hacken: Bana kalırsa ne olursa olsun yeni sayfa açılması lazım. Güçlü bir oyun, Galatasaray’ın olmazsa olmazı. Okan Buruk, A planı işlemediğinde -Kasım’dan beri o pres oyunu da yok, uzun vurmak dışında bir varyasyon ortaya konmuyor- beklenmedik sonuçlara imza atıyor. Oyunun kötü olması bir yana faturası çok ağır olabiliyor. Yönetim hakkındaki görüşüm ise ilk dönemlerinin başından beri (2015) aynı, olayın kupa kazanmaktan bir tık daha öte olması gerektiğini savunuyorum ve kendilerini en başından beri desteklemediğimi söylüyorum. Transfer döneminde ise öncelikle iyi oyuncuya gitmek yerine, iyi bir sistemin paralelinde buna uygun oyunculara gitmek gerektiğini düşünüylorum. Üçlü oynayamayıp Frankowski alırsan hem hak etmediği halde topçuya hem de gerçek hak eden olan sana büyük tepkiler gelecektir. Derin bir nefes alıp, diğer takımlara bakmadan bu doğrultuda ilerlemek gerekir. Ha, bu oldukça ütopik tabii. Bu saçma yarışın uzun vadede kaybedeni de Türk futbolu oluyor üstelik. Herkes, birinin diğerini yükselttiğini düşünedursun. Yükselen bir şey yok ki ortada.

RDT: "Şampiyonlar ligi tahmini?"

Hacken: Gönlüm PSG’den yana. Real alırsa da asla şaşırmam.

RDT: "Ballon d'or tahmini?"

Hacken: PSG’e bağlı olarak bu sorunun cevabı Dembele olabilir. Ben Salah’ın da önüne koyuyorum kendisini. Bambaşka bir seviye şu an.

RDT: "Liverpool ne zaman iyi kadro kuracak?"

Hacken: Aslında birkaç ekleme ile kadronun seviyesi inanılmaz yükselecektir. Salah dışındaki hücumcuların istikrar sağlamada güçlük çekmesi, onların en üst noktadaki ilk tercih olmalarını baltalayan şeylerin başında geliyor. Denildiği gibi Osimhen ve İsak ikilisinden en az birinin alınması, çok fark yaratacaktır. Ve tabi bir orta saha oyuncusu bence gerekli.

RDT: "NBA Play Off tahmini?"

Hacken: Back to Back bekliyorum Celtics’ten ama olmasını çok istiyor muyum emin değilim. Batı’dan gelen takımın da destekçisi olabilirim. Batı tarafında bir çakılma bekliyorum bu arada ancak bu OKC olur mu? Göreceğiz.

RDT: "Knicks Play Offlarda ne yapar?"

Hacken: Minimum 1 ana oyuncunun sakatlanacağı bir durumda olacağımıza eminim ama kanıtlayamam. Bir tur geçmemiz benim için gerekli olandır. Sonrası zaten aşırı zor ve yenilince hayal kırıklığına uğramayacağım eşleşmeler.

RDT: "Jokic'in 61 sayılık Triple Double'ı? MVP'lik yarışını etkiler mi?"

Hacken: Bence ödülde Jokic önde zaten. Biliyorum, insanlar tekrarlanan başarılardan pek haz etmez. Biliyorum NBA için de benzer bir durum söz konusu, ayrıca OKC’nin konumu da ortada. Ancak çok daha problemli bir kadro ile yaptıkları ortada olan ve bunları rakamlarla saçma sapan bir şekilde vurgulayan bir adam var. SGA’a bayılırım ama Jokic, bu sezon ipi göğüslemesi gerek adamdır. Jokic, saçma sapan bir basketbolcu.

RDT: Son olarak da "Seviliyorsun." demiş ve sunucu sorularından önce son kişi olarak sevgili @agaoglu23 gelmiş. "Allahuekberrrrr Hakan bey... Büyük bir soru geliyor, lezzet duraklarımızın 2. bölümü nerede ve ne zaman? Çok özledik, hürmetler."

Hacken: Babaaaaa... Geçen Maslak tarafındaydım aklıma direkt sen geldin. İstediğin zaman girişelim şu serinin devamına, özlendin.

RDT: Ve geldik sunucu sorularına. "Hakkımda ne düşünüyor?"

Hacken: Girişken ve çalışkan biri forum için. Severim.

RDT: "RPG'de güncel olarak en beğendiği karakter?"

Hacken: Jack Perry. All-time listelerimi zorlar son shoot ile.

RDT: "RPG'de oynadığı oynarken en keyif aldığı karakter?"

Hacken: Bryan Danielson’ı çok uzun soluklu olmasından ötürü buraya yazarım. Onun dışında Kenny Omega da olabilir.

RDT: "Hayatında en mutlu olduğu an?"

Hacken: Bence mutluluk, çocukken daha yoğun hissedilen bir duygu. Bu sebeple çocukluk dönemimde istediğim bir şeyin olması ya da basketbol hakkında kazandığım bir şey olabilir. Onun dışında “en” kavramını çok oturtamıyorum kafamda.

RDT: "En beğendiği profesyonel güreş anı?"

Hacken: Bryan’ın malum Wrestlemania zaferi. Çok başka hissettirmişti.

RDT: Benim de sorularımın son bulmasıyla birlikte bölümün sonuna geldik. Geldiğin için sana soruları için ise forum halkına teşekkür ediyorum ve sonraki bölümlerde görüşmek üzere diyerek sözü sana bırakıyorum abi.

Hacken: Herkese iyi forumlar diliyorum. Her şeyden daha çok keyif alacağımız günlerin umuduyla, görüşmek üzere.​

Son düzenleme:
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi