(YAYINDA!) RDT İle Ramazan Sohbetleri Bayram Özel 1. Bölüm w/Money Makerz

RDT

VENNEGOOR OF HESSELINK
Konular
829
Beğeni sayısı
1,387
PG Nakit
4,965
Favori Güreşçi
Sami Zayn
RPG Karakteri
Matt Cardona
1

RDT: Sevgili Profesyonel Güreş forumu halkı. Hepiniz hoş geldiniz. Ramazan sohbetleri bitse de bayram özel bölümleriyle programın ilk sezonu hala devam ediyor. Bayram geçmiş olsa da tatili 9 gün olduğu için ve bu süreçte şahsım garsonluk esnasında gazi olacak düzeyde fiziksel ve mental hasar aldığı için bölümler çok gecikti. Farkındayım ve bu yüzden programa sizlerden özür dileyerek başlamak isterim. Bayram özel programda ilk konuğum forumun temel taşı ama darbelerin adamı sevgili @Money Makerz agam olacak. Kendisi hazır ve nazır bir şekilde soruları beklemekte. İlk olarak sevgili kafadarımız ağabeyimiz @Kras Mazov 'un soruları var. İlk olarak "Gerçek hayatta ne işle uğraşıyorsun?" sorusu gelmiş.

Money Makerz: Her işle uğraşıyoruz ama asıl meslek olarak tır şoförlüğü, daha doğru düzgün yapabilme fırsatımız olmadı ama yakın zamanda başlayacağımızı düşünüyorum. Neden şimdi değil dersen de Türkiye'deki ucube şirketlerin deneyim arayışı diyebilirim.

RDT: Gereksiz bir deneyim arayışı olan bu ülkemde girdiğim iki işe de kısmen deneyimsiz olarak girmiş olmak da kendi adıma şanslı olduğumu gösterir galiba. Onur ağabeyin ikinci sorusu "Doğan sana kaç para veriyor?"

Money Makerz: Bir hayrını görmedik bir kere zurna dürümünü yedik o kadar. Umarım burayı okurken kendisi utanıp bi adana söyler diye düşünüyorum.

RDT: "En çok yapmayı sevdiğin hobin ne?"

Money Makerz: Arabayla turlamak. Borç harç olmasın, para çok olsun bütün gün arabayla turlarım.

RDT: Borç harç işleri önemli ya. Takılıp kalmamak lazım. Sevgili moderatörümüz Furkan bey bu program özelinde geç kalmış. "Öncelikle ikinize de selamlar ve sevgiler." demiş.

Money Makerz: Merhaba.

RDT: Merhabalar. İşte @The MANIAC 'ın sorularının ilki: "Şu an isterse bu forum gibi büyük çaplı ikinci bir forum açabilir mi?"

Money Makerz: Evet. Bu zaten açtığım ikinci forum olduğundan böyle bir durumda aslında üçüncüyü açmış oluyorum.

RDT: cv'si elime düştü her şeyden bol bol vardı valla çocuklar. "Müzik işinde ciddi şekilde ilerlemek istiyor mu, hayali ney?"

Money Makerz: Evet. Şirketlere öyle şarkı atamam. Bizi bilen bilir kula minnet eylemeyiz, patronlara da felfeci kurulmuş ve nefret etmiş haldeyiz. Yani beni parlatacak diye ayıya dayı demem. Benim keskin sınırlarım ve çizgilerim vardır. Mevki, makam, para, şöhret hayatımdaki düşüncelerimi değiştiremez. Müzik işinde ilerlemek de biraz tabiri caizse arka taraf yalamacılığından geçiyor ya da çok şanslı olmak. Biz şanslı olmaya çalışıyoruz diyelim.

RDT: CM Punk'ta pipebomb esnasında benzer şeyleri düşünüyordu. Sıradaki soru "WWE'de en sevdiği ve en sevmediği güreşçiler?"

Money Makerz: Bayadır seyretmiyorum hani ne kadar dersen herhalde 4.5-5 yıl falan diyebilirim gram şakam yok. Brock Lesnar'ı severim, Bray Wyatt'ı severim, Luke Harper'ı severim. Jinder Mahal'i de severdim. Ben daha çok böyle gerçekçi karakterleri seviyorum. Öyle koluna pazu bandı takıp, saçma sapan oyun karakteri gibi dolaşanlar pek ilgimi çekmiyor. I am the realest G here and I wanna see real shit diyebilirim. Sevmediğim: Finn Balor, Charlotte Flair, Sasha Banks gibi tipler.

RDT: Furkan'a soruları için teşekkür ediyorum sırada @Deeppy 'nin soruları var. Öncelikle farzı yerine getiriyor. "hakkımda?"

Money Makerz: Valla şahsen tanımıyorum, ama forumdaki aktifliğini sevdiğim bir üye yönetici gözünden bakınca. Genel olarak chill bir vatandaş ben chill insanları severim. Çizgeleri de güzel yapıyor tebrik ettiğim bir arkadaş. Eğer önceden tanışıyorsak kusura bakmasın ben bu mavi site sonrası forumlarda herkes farklı nick aldığı için kimseyi tanıyamıyorum. Geçen 10 yıldır tanıdığım Alpi'yi bu kim lan diye profiline girdim sonradan farkettim. Öyle diyeyim.

RDT: Ben de aynı problemden mustarip durumdayım ya. İnsanlara yazıyorum önce kim olduklarını soruyorum halbuki az çok bildiğim insanlar ama nickler değişmiş. Sıradaki soru "kickteki yayınları neden sildi?"

Money Makerz: Daha iyi şekilde döneriz, fazla küfürlü olduğu için kaldırayım dedim. Şu aralar paso Valorant takıldığım için yayın açıkken hem FPS düşer hem de ben fokus olamam o yüzden açmıyorum.

RDT: Valla birlikte takıldığımız geoguessr'lı ilk yayın beni koltuğuma çivilemişti remake isteriz valla. Bu sefer biraz daha kişisel bir soru gibi geldi bana. "malum forumdan niye banlandı?"

Money Makerz: Malum forum dediğin yer mavi siteyse ben oradan hiç banlanmadım. Bu tezat açılacağı zamandan önce ben zaten orada yöneticilere söyleyip kendimi banlatmıştım forumu bırakma amaçlı, sonra birisi link atmıştı yanlışım yoksa bu tezatın ilk hali mybb forum açıyordu birileri daha ben piyasada yokken yani daha çok seraysever olarak bilinir eski tayfa anlamıştır ne demek istediğimi. O zaman açılın lan olayı ben devraldım diye mevzuya giriş yapınca haliyle kıskançlıktan ya da hasetten banladılar. Daha sonra o forum kapanınca bi malum siteye gideyim dedim, hatta gittim de. Orada çizgeci oylaması vardı, girdim onu da kazandım (goat 3 time winner baba) neyse kazandım, sitenin başındaki lavuğa diyorum ki bu rankı önceki grafiker yapmış ben grafiker olarak daha iyisini ve kendime has olanı yaptım yine aynı renk sadece fotoyu değişcek lavuk yok falan çekiyo işi yokuşa sürüyor. Sonra işte bu forumun admin tayfayla dcde muhabbet ederken gelin forum açalım dedim, buranın da fikrini ortaya yine ben attım büyük ihtimal öyle demeseydim şu an böyle bir forum olmayacaktı. Sonra işte 1-2 gün geçmedi forumu açtık. Orada da şu an buradayım diye banlıyımdır. Bilemiyorum, girmeyeli yıllar oluyor.

RDT: Başka yerde yöneticiyseniz banlı kalırsınız bilmeyen kardeşlere duyurulur... Sırada ağabeyimdir Özer bey @KALKTI!!!! 'nın sorusu "İstanbula (şehr-i tezek) ne zaman taşınacak?"

Money Makerz: Yakında. ;)

RDT: Sıradaki soru @muad'dib 'ten geliyor. "Müzik işinde geleceğe dair planları var mı yoksa hobi olarak mı yapıyor?"

Money Makerz: Yukarıda dediğim gibi şu an hobi şeklinde kasmadan beni mutlu ettiği için ilerliyor yarın bir gün şansımız yaver gider Raf Camora gibi 30 yaşında Spotify'ın oğlu oluruz bilemem.

RDT: Her şey gönlünce olsun diyor ve Seymen'imin sorusuna adımlıyorum. İşte @The Lunatic Fringe 'in sorusu "Tırcılık zor mu?"

Money Makerz: Dünyanın en basit mesleği. Tabii ki kendine göre zorlukları var da. Her işin yok mu zaten.

RDT: Her işin zorluğu ayrı ya. Sad Edit adam Aykut Kocaman muadili @Caliph'in sorusu "kerkenez nerede?"

Money Makerz: Kalbimizde. Sence nerede? :)

RDT: Kerkenez'i merak ettim. Kalbimizde diyeninden o bir fikirdir diyenine kadar. Merakım gitmeden sevgili kardeşim Beşir @BerzerkBryan'ın sorusuna geçiyorum. "Müziğe nasıl başladı başlayacaklara tavsiyeleri neler?"

Money Makerz: Tamamen hobi, o dönem Soundcloud 2017 yılları falan biz arkadaşla deniyorduk ama dünyanın en kötü şarkılarıydı. Sonra kendimi geliştire geliştire profesyonel bir sound yakaladım. Yeni başlayacak arkadaşlara da bu işin en önemli noktası iyi ekipmanla başlamak. En iyi ekipmanları alırsanız ve sesinizi gerçekten yüksek ve doğru şekilde kullanırsanız her türlü oluyor. Mikrofona fısıldarsan, ya da mikrofon dandikse, mixte sesi açmayı bilmiyorsan falan işin zor. Bunları öğrenmek yeterli. Ve en önemli realtime monitoring, kendini canlı gecikmesiz efektli duyabilirsen bir anda level atlıyorsun o işte iyi ekipmandan geçiyor işte.

RDT: Yayındır müziktir bu tarz işlerde ekipman hep öncelik ya valla. Sevgili @Johnkorey 'ın soruları geliyor. İlk olarak bir klasik... "Hakkımda ne düşünüyor?"

Money Makerz: Mehmet kralı severim. Eskilerden o da forumun yapı taşlarından birisidir kendisi.

RDT: Ve "Adana'daki favori kebapçısı?"

Money Makerz: So far it's Zeki Usta...

Ve sunucu sorularından önce son olarak kardeşim @Bero 'nun soruları geliyor. O da klasik iyidir demiş ve "Hakkımda" demiş.

Money Makerz: Trollcü çakal Bero foruma renk kattığı için seviyorum. Troll kişilikleri her zaman sevmişimdir. Eğlenceli ve ne yapacağı belirsiz insanlar favorim. Elite bölümüne açtığı iğrenç konular hariç.

RDT: Ya Elite bölümündeki konular benim gibi midesiz adamı bile hoplattı kusmaya yani valla. Ama Bero'm başkadır valla. Son olarak "Doğan yavuzer'e ne zaman darbe yapacağız?"

Money Makerz: Lavuğu yakında çarmıha gereceğiz kardeşim sabrın sonu selamet. Her diktatör bir gün yıkılır.

RDT: Valla buna katılmıyoruz. Bu girişimler karşısında halkımızı sokağa davet ediyorum. Ve de sunucu sorularına geçiyorum. "hatırladığı en güzel bayram anısı"

Money Makerz: Hatırlamıyorum bizde pek bayram durumu yok. Her günü bayram gibi yaşıyoruz zaten.

RDT: Peki "hatırladığı en rezil 1 nisan şakası"

Money Makerz: Başıma hiç kötü bir şey gelmedi o yüzden cevabım yok.

RDT: Baba iki durumu da çok yaşamadan ekarte etti bizi. Farzı bizde yerine getirirsek "hakkımda ne düşünüyor"

Money Makerz: Sevdiğim bir kardeşim, forum ortamında verdiği emekleri takdir ediyorum.

RDT: Çok teşekkür ediyorum düşüncelerin için. Konuğumuz "müzikle uğraşıyor peki kimden ilham alıyor"

Money Makerz: Batuflex, 187 Strassenbande, Raf Camora

RDT: Batuflex arada dinliyorum ama diğerlerini bilmiyorum hiç ya. Peki "en sevmediği müzik türü"

Money Makerz: Drill ve sözlerin anlaşılmadığı fazla efektli vokale sahip tüm türler, bence bir şarkıda rahatça anlaşılmıyorsa o şarkı çöptür ve bir değeri yoktur.

RDT: Eğer bir şarkının sözü varsa anlaşılmalı bence de. En azından efekte boğulmamalı. "altidore ile ilgili planları neler ilk yayınlar köpek gibi sarmıştı"

Money Makerz: Radyant olunca yayınlar açılacaktır.

RDT: Nice nice yayınlara diyor ve bölümün sonuna geliyorum. Sorular için forum halkına konuk olduğun için ise sana binlerce kez teşekkür ediyorum. Bu bölümün sonuna geldik ama gün içinde bayram özel ikinci bölüm de yayında olacak. Görüşmek üzere forum halkı.​

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi