(YAYINDA!) RDT İle Ramazan Sohbetleri 8.Bölüm w/Bero

RDT

VENNEGOOR OF HESSELINK
Konular
829
Beğeni sayısı
1,387
PG Nakit
4,965
Favori Güreşçi
Sami Zayn
RPG Karakteri
Matt Cardona
1

RDT: Esselamu aleyküm profesyonelgures.net sakinleri. Ramazan sohbetlerimizin sekizinci ve son bölümü ile karşınızdayım. Bu bölümden sonra iki adet bayram özel ve sürpriz bir sezon finaliyle birlikte programın ilk sezonunu sonlandıracağım. Bu bölümde konuğum programın ortaya çıkmasında emeği olan ve bu iş için beni düşünen kişi sevgili @Bero olacak. Öncelikle hoş geldin demekle birlikte neden "Şaşkın"?

Bero: Selamın aleyküm forumdaşlar. Burada olmak sorularınızı cevaplamak benim için çok zevkli olacak kutimde burada adamın dibi Bu sıralar çok aktif değilim iş güç yüzünden bu sohbette geri dönüşümü gerçekleştireyim. Müzik seçimin nedeni yavru kedimin ismini şaşkın koydum.

RDT: Valla biraz da sakarlık varsa tam yakışır isim olur he. Hızlıca sorulara geçiyorum canım. Gayet güzel sorular var. İlk silsile sevgili Furkan @The MANIAC kardeşimden geliyor. Öncelikle "Öncelikle ikinize selamlar ve sevgiler." diyerek başlamış. Bizden de saygılar ve sevgiler. İlk sorusu programın farzı olan "Hakkımda ne düşünür?"

Bero: Furkanı ayrı seviyorum ya benim kafadan biri ama bir konu hakkında düşündüklerini açıkça belirtemiyor gibi geliyor bana. başka yorumlardan etkileniyor. Yarın bir gün bu ortamlardan uzaklaşırsam Furkan konuşmaya devam edeceğim biri.

RDT: İkinci sorusu halkımızın da çok merak ettiği bir konu olsa gerek "Siyasi konularda RP yapıyor mu, yapıyorsa neden?"

Bero: Siyasi konularda dediklerimin hepsi tamamen benim kendi görüşlerim bazen karşımdakini kızdırmak için rp yaptığım olur ama onu da anlarsınız ya makara olduğunu belli ederim yani. Ben siyaset hakkında tartışmayı seviyorum diğer üyelerle onlar benimle sevmeyebilir çünkü ben farklı düşünüyorum "babacum Marjinallik ya"

RDT: Ben farklı düşünüyorum da farklı bir siyasi figüre gönderme olsa gerek. Bir ara mavilerde bir yerde görülmüştü sanırım. Neyse. Sıradaki soru "İzmir dışında bir yerde yaşasaydı nerede yaşardı?"

Bero: İzmir dışında bir yerde yaşayacak olursam yine büyükşehirlerin birinde yaşarım büyük ihtimal İstanbul olur seviyorum büyükşehirleri. Orda da deprem muhabbeti falan var ama Ankara'da olabilir diyeceğim orada da deniz yok benim için büyük eksi. Trabzonda yaşayım bari hem deniz var hem kuti Mysterioyla takılırım hem insanlarıyla iyi anlaşırım zaten ben Karadenizliyim.

RDT: Trabzon'da izin günlerimde ya da çalışmayıp rahata erdiğim döneme denk gelsen neler yaparız neler valla. Gerçi Kuti Mysterio'nun üzerine toprak atılmadı mı? Furkan biraz da sitemizin temel konusu hakkında sormuş. "WWE'de anlık olarak en sevdiği ve en sevmediği güreşçi?"

Bero: WWE'de su an en sevdiğim güreşi bo dallas demek çok isterdim maalesef göremiyoruz şovlarda. Şu an en sevdiğim adam bron Breakker en sevmediğim ise Dominik Mysterio ısınmıyorum hiç bir şekilde.

RDT: Erol Taş bir galaya gittiğinde seyirciler kendisine taş atınca "Siz bana ekmek atıyorsunuz. Gül atıyorsunuz." diye bağırmış Dominik'te o hesap. Bero'nun son sorusu senin fazlasıyla ilgini çekecek diye düşünüyorum. "Ülke gündemi hakkında düşünceleri?"

Bero: Ülke gündemi can sıkıcı ne düşüneyim ki. Gündemin böyle olmasına sebep olan olay benim pek umrumda değil açıkçası. umrunda olan insanlarin sokağa çıkıp tepki göstermesi iyidir sessiz kalmayacaksın haksızlık yapıldığını düşünüyorsan. Ama toplu bir yerde 100 tane iyi niyetli insan oluyorsa 10'u belki de daha fazlası kötü niyetli olur bu da polislere zorluk çıkartır başka düşünecek bir şey yok hak eden hak ettiğini bulsun.

RDT: Ülke gündeminin tertemiz kaldığı günleri görmek dileğiyle diyip Furkan'a soruları için teşekkür ediyorum ve sevgili @Johnkorey ağabeyimin sorularına geçiyorum. O da önce farz demiş ve "Hakkımda ne düşünüyor?" sorusunu sormuş.

Bero: Ben bu adamı görünce gözümde elite rankı canlanıyor o kadar bağdaştırmışım ki. Baba bir şeye karışmaz huzursuzluk çıkarmaz yazar yorumunu gider forumun olmazsa olmazlarından. Seviliyordur herkes tarafından zaten.

RDT: Çekti yine sarıyı ya. Forumun açık ara en sakin adamı olabilir. Müthiş adam. Sıradaki soru ise "İzmir'in genel yapısından memnun mu ve hemen yarın imkanı olsa İzmir'de nereye taşınmak isterdi?" olmuş.

Bero: İzmirimm benim canım KÖYÜM ya. İzmir'e hak ettiği hizmeti veremiyorlar ve insanların bundan rahatsızlık olmaması beni çok üzüyor. O koca gecekondu mahalleler izmire hiç yakışmıyor. Benim akrabalarım var Karabağlarda onlara ziyarete gittiğimde zaman daralıyorum diyorum siz nasıl yaşıyorsunuz burada. Belediyeler tarafından Yıllardır Hiç bir çivi dahi çakılmamış semtler var hizmet nedir bilmeyen semtler var. Çok şükür sefo öyle değil son zamanlarda hatta gelişme de var büyükşehir belediyesi 3 yıl önce rekreasyon alanı sözü vermişti hala yapmadılar yapacak gibi de değiller ama yaparlarsa harika olacak. Tunç başkan da raylı sistem için vakit yaklaştı demişti en son geldiğinde o da tarih olmuştur unutulmuştur onu da yaparlarsa güzel olur. Ama günden güne bir gelişme var yani nüfusun artışı çok etkiledi tabi bu durumu. Umarım diğer semtler de güzelleşir.

Ben sakin yerlerde yaşadım bu zamana kadar o yüzden o büyükşehir hayatını tam yaşamak için merkeze gitmek isterdim. Konak veya karşıyaka derim bu soruya. Ben konaklıyım zaten konakta doğdum ama büyük ihtimal karşıyaka derim yeri bende çok ayrıdır. 7 yaşlarında falanım ilk kez vapura binip karşıyakaya gidiyorum peder yanımda ve rahmetli amcam da yanımdaydı çok hoşuma gitmişti dedim buraya taşınalım her gün buna binelim falan geri döndüğümde de kıymeti koparmıştım ağlamıştım. 3 ayda bir falan karşıyakaya giderim. Çarşıda dolaşırken amcam gözümde canlanır o yüzden yeri bende ayrıdır karşıyakanın. Karşıyakaya taşınırım yani ama öyle dandirik yerler olmayacak reis çarşıya yakın yerlerden bir yer ver.

RDT: Gayet detaylı ve güzel bir cevap oldu. Sorular için teşekkür ediyorum ve sırada @muad'dib kardeşimin soruları var. Üç soruyu da tek paket olarak önüne sereyim bu sefer.

"Siyasi konularda rp yapıyorsa neden yapma gereği duyuyor

Kadın güreşi hakkında ne düşünüyor

İzmir harici bir yerde yaşayacak olsa orası nere olurdu"

Bero: Muaddib biraz yorumları oku la sorduğun iki soruyu adamlar sormuş zaten üstte. İleride sosa gibi olursun bak oku yorumları. Kadın güreşi sorusuna cevap vereceğim.

Sevdiğim kadın güreşçiler maç yapınca keyiflice izliyorum ama hiç tanımadığım bilmediğim iki kadının maçını hayatta izlemem yani. Karşı değilim kadın güreşine ama şovları doldurması için yapıldıklarını düşünüyorum bazen.

RDT: Vallahi kadın maçlarına da göz gezdiriyoruz iyi geliyor. Sırada sevgili Özer abem @KALKTI!!!! 'nın soruları var. İlk olarak "Ne zaman yt'da tadımcı kanalı açmayı düşünüyor? Johnny Sins misali." demiş Özer abem.

Bero: YouTube'da asmr kanalı açmak istiyorum ya gün boyu yemek yiyorum zaten en azından kameraya çeker belki para da kazanırım. Johnny sins gibi karnıyarak da yerim. 👌🏻😎

RDT: Şu mukbang akımına fazla kapılma Bero'm sonra 150 kilo olursun nasıl taşırız seni? Özer babanın sıradaki sorusu "İzmirde yaşayan bir mücahit olmanın zorlukları neler?" olmuş.

Bero: Mücahit falan işim olmaz ya (surili kardeslerle mucahid Erdoğan diye slogan atarken bizikko) benim içimde izmirlilik var abi mücahitlik falan bana ters işler iktidarı destekliyorum diye denmez böyle sayın özgür özer güler özer.

RDT: Ve son olarak "Erenin sevişip yiyişme hikayelerinin ıslaklık seviyesine 10 üzerinden kaç verir?"

Bero: Eren paşadaş geri dönse de kolpa sıksa biraz ya valla çok özledik wm arenasının önünde kuzenlerle iftar yaptık falan dese. 10/10 veriri böyle işlere.

RDT: Benim uzak olduğum konular. Şimdi de sevgili @Deeppy 'nnin soruları geliyor. İlk olarak farz sorusu yani "Hakkımda?"

Bero: Deepy benim yoldaşlardan seviyorum forumun neşe kaynaklarından. şu bugün beroyla şuradaydık konularının hastasıyız devamı gelsin.

RDT: Biraz da normal şeyler yiyin olm hep bi gariplik var bu işte. "Sıradaki CB kim olur?"

Bero: Sıradaki cumhurbaşkanımız kim olur diye sorarsan adaylara bakmam lazım derim. Ekrem İmamoğlu tarihin şansını eline aldı artık oldu oldu olamadı chp hiç bir şekilde artık iktidar olamaz. Hakan Fidan veya Ekrem olacak. Ekrem olamazsa mansur yavaş aday olur o da kazanabilir. Ama ben hiç sanmıyorum chp'nin iktidar olabileceğini.

RDT: Önceki sefer de tarihi fırsat vardı. Doğru planlama şart ama ya herkes birbirinin oyuncağıysa? Ve son olarak gece dışarı çıkılan arkadaş ortamındaki tuzaklı sorulardan geliyor. "Ölene kadar günde tek öğün yemek yiyecek ama 20M$ kabul mü?" Çok da tuzak değilmiş. Ben günde tek öğün yiyorum zaten (1 kilo aldırmalı).

Bero: Tek öğün çok sıkıntı reis benim hayatım yemek yemek anasını satayım. Paramın %60 yemeğe gıdaya gidiyor benim. Ben şerefimle asgarî ücret alır yine günde 5 öğün yerim.

RDT: Sen de CHP gibi tarihi fırsat tepenlerdensin. CHP demişken sıradaki sorularımız Mahmut Tanal... pardon. Sevgili @Caliph'ten geliyor...

"Üç sorum olacak kendisine.

Mafyadan aylık on bin dolar alan siyasetçi kimdir?

Mafyadan aylık on bin dolar alan siyasetçi kimdir?

Mafyadan aylık on bin dolar alan siyasetçi kimdir?"

Bero: Kim kimden ne almıyor ki siyaset pis iş kimin kiminle olduğu belli değil sen birine kitlenirsin senin sevdiğinin daha pis şeyleri ortaya çıkar.

RDT: Bero kaçamak cevap verip politikanın dibine vurdu ama magazinin büyüğü bende kardeşlerim. Sorunun cevabı Metin Külünk. Hatta parayı da Almanya'da PR çalışması ve oradaki seçimleri etkilemek için alıyorlar bir iş adamı ve Almanya'da yer alan "Osmanen Germania" derneği de işin içinde. Fakat Külünk, Reis ile konuşurken dinlemelere takılıyor ülkecek rezil oluyoruz. Mükemmel bir hikaye. Sırada sevgili Beşir'im @BerzerkBryan 'ın soruları var. Tekirdağ'a gitmeden önce soruları patlatıp kaçmış. "Nia Jax aşkı nerden geliyor?" demiş ilk sorusunda.

Bero: Nia Jax aşkım yok benim ya bir ara kolpadan sallıyorduk işte ama nia Jax severim başarılı bir kadın.

RDT: Başarılı bir kadın evet. Ona aşık değilsin. Kolpa. İkinci sorusu benim de merak ettiğim bir konu hakkında. Bir zeytin dalı uzatma durumu olmuştu ama sanırım son bir teyit alma durumu için sormuş. "Aramızda ufak bir tartışma oldu iyi miyiz?"

Bero: İyiyiz iyi sıkıntı yok olur öyle şeyler.

RDT: Beni memnun eden bir cevap. Adım attığım yerden gürültü kavga patırtı eksik olmazken bir yerlerden toparlanma olması benim için iyi. "2K25 ne zaman?"

Bero: Nisanın ortalarında alacağım en geç 20 nisanda kapışacaz.

RDT: Bir indirim yakalarsam o zamana kadar MyGM'de atalım. Sarar gibi geldi. Son sorusu "En sevdiği 3 kadın Superstar. (görünüş olarak)" olmuş ve "Sevgiler babalar." diyerek bitirmiş. Sevgiler bizden...

Bero: Rhea ripley, ronda Rousey, sayılıyorsa mandy rose, sayılmıyorsa Liv Morgan diyim.

RDT: Ronda'yı benim kardeşim de çok güzel buluyordu da abartılmıyor mu? @The Lunatic Fringe Seymen gardaşım sormuş. "Bana niye soru sormadı?"

Bero: Besirle furkana da soru sormamistim ya benim aklıma çok soru gelmez zaten birbirimizin hakkında biliyoruz çoğu şeyi sana özel bir durum yok yani unutmuşturum ben çok unutkanim.

RDT: Sevgili üyelerimizin soruları böylelikle son buluyor. Ve sunucu sorularına geçmeden önce programımızın klasiği olarak quiz bölümü yapacağız. Bu sefer sana özel olarak 5 tane siyasi figür seçtim. Hızlıca başlıyorum. İlk soracağım siyasetçi hayatı boyunca SHP, DYP ve CHP'den milletvekili olmanın yanı sıra bağımsız olarak da 8 yıl aktif siyaset yapmıştır. Fakat kendisini hatırlatan en büyük olaylardan birisi hiç şüphesiz Seda Sayan ile yaşadığı "Sünnetli miyim? Sünnetsiz miyim? Gelip görmesi lazım." tartışmasıdır.

Bero: Kamer Genç.

RDT: Doğru cevap. İkinci soruya geçiyorum. Bu figürümüz de siyaset yaptığı dönemle değil sonrasında yaşadıklarıyla popüler olmuş bir kişi. 4 yıl Refah partisinden milletvekilliği yapmış bu kişi Gürcü bir ailenin çocuğuydu. Kendisini bugünlere taşıyan en önemli olaylardan birisi bir canlı yayında anlattığı ve kimsenin gülmediği fıkradır.

Bero: "yaşayan şehit" Hasan Mezarcı

RDT: aka Mesih. Doğru cevap. Şimdi sırada bir cumhurbaşkanı var Bero'cuğum. Bu kişi Cumhurbaşkanı olmadan önce Anayasa Kurulu'nda başkanlık yapmış. Ve sonrasında 7 yıl boyunca da ülkeyi yönetmiştir. Yerine geldiği kişi meşhur şapkasıyla tanına Süleyman Demirel'di. Kendisi de dönemindeki ilk başbakana anayasa kitapçığını fırlatmasıyla hatırlanır.

Bero: Ahmet Necdet Sezer

RDT: Üçte üç ile gidiyorsun çok iyi. Nasıl da ülkeyi krize soktular ama. Yine bir cumhurbaşkanı soracağım fakat bu seni bayağı zorlayacak. Kendisi ülkenin asker kökenli cumhurbaşkanlarından birisi olup 1971 muhtırası sırasında ülkenin başında yer almış bir komutandır. Kendisinin evi bizzat benim köyümde yani Trabzon şehri sınırlarında yer almakta. Ayrıca evinde yer alan televizyon astronot kaskına benziyor.

Bero: Cevdet Sunay.

RDT: Bero'nun siyasi bilgisi beni şüphelendirdi. Bu da doğru. Son olarak eski bir bakan ile bitireyim. Kendisi kitapçık fırlatma olayından sonra yaşanan büyük 2001 krizinden sonra ülkenin ekonomisinin emanet edildiği ekonomi bakanıydı. Bu görevi almadan önce Dünya Bankası'nda görevliydi. Yaptığı reformlar ülkeyi toparlamakla kalmadı sonrasında gelen Recep Tayyip Erdoğan hükümetlerinin elini de rahatlattı ve özellikle 2013 yılından öncesine kadar ülkeyi bu bakanın yaptığı reformlar ayakta tuttu.

Bero: Kemal Derviş

RDT: (terliyor) Doğru. Doğru. Sırada hızlıca sunucu sorularına geçiyorum. Gayet güzel sorular hazırladım sana. Ama öncelikle farzımızı yerine getirelim. Hakkımda şimdi ne düşünüyor? - Hakkımda önceden ne düşünüyordu?

Bero: Senin hakkında ilk gördüğüm zamanlar başarılarını görmüştüm çok taktir ediyordum mod olamayışın için şaşırıyordum. Sonra discord zamanları sana duyduğum saygı azaldı bayağı o yaşanılanlar ve benim oraya bağlılığımdan ötürü arkandan konuştum bazı yerlerde. Şimdi ise tekrar saygı ve sevgi duyduklarımdan birisin. Bu ramazan sohbetleri işini sana teklif etmem sana ne kadar güvendiğimi de gösteriyor bence her foruma lazım bir adamsın. Seninle daha güzel işler yapacağız inşaallah kutim cansın.

RDT: Eyvallah Bero'm. Sende cansın. Sıradaki sorum şöyle: Apo'nun çıkarılmaya çalışılması hakkında ne düşünüyor?

Bero: Apo asla çıkarılmaz öyle bir şey olsa da 2. Güne sağ çıkmaz çıkmamalı da. Devlet Bahçeli çok yanlış bir çıkış yaptı meclise çağırarak fakat devlet bahçeliye laf edenlerin desteklediklerine bakıyorum adam Kürtlere devlet teklif ediyor 2 konuşmasından biri seloya selam olsun. Bu mu apoyu imralıda tutmaya devam edecek hiç sanmıyorum. Şu an pkk ile bağlantılı belediyelere kayyum atanmaya devam ediyor o adamlar iktidara gelince bu bile olmayacak. Erdoğan seçimi kazanınca herkes rahatlıkla seloya idam diye bağırıyor slogan atıyordu. Selam gönderen kişinin karşısında bu slogan atılabilinecek mi. Partinin bir belediye başkanı haklı olarak Kürdistan bayrağına paçavra diyor genel başkanı ertesi gün Kürtlerden özür diliyor. Yani ben bu konuda iki tarafı da haklı bulmuyorum aponun cenazesi hariç hiç bir şekilde oradan çıkamaz çıktığı gibi ölür ve onu çıkaracak iktidarda bu ülkede daha fazla barınamaz.

RDT: İki ucu dışkılı değnek gibi ya. Üçüncü alternatif çıkmaya çalışsa onu da yiyorlar maalesef. Reis hakkında ne düşünüyor?

Bero: Reis bir siyaset efsanesidir 21 yıllık iktidar bu ülkede çok büyük iş. ama artık yaşlandı tabi yavaş yavaş bu işlerden çekilmeli yeni isimler yetiştirilmeli. Her şeyin bir sonu olmalı.

RDT: Sonu olmalı gerçekten de. Siyasetten uzaklaşırsak bence bunları da sormam gerekiyor. Seninle bir araya geldik bir aktivite yapacağız beni misafir aldığında ilk olarak nereye götürür?

Bero: İzmir'de nereye gitmek istersen oradan başlarız sonra altını üstüne getiririz şehrin doğan Yavuzer de bize katılır.

RDT: Gerçekten iyi olur da ben İzmir'i çok bilmiyorum. Hipodrom'u biliyorum bir tek. Sıradaki sorum dönemin en büyük efsanelerinden birisinin arkasında gerçeği öğrenmek için... Big Show ile kestiğin ZART promosunun arkaplanında neler döndü?

Bero: Benden bir promo kesmemi istedi rpg yönetimi bende o zaman yazarlardan birini taniyordum ona bu promoyu atmistim bana olur yaz gitsin diye cevap vermişti bende attim işte bundan ibaret çok efsane bir promodur ondan sonra çok fena push almıştım.

RDT: ASFDASDFASDFASDF. Hemen toparlıyorum. Lider moderatörlük nasıl bir iş?

Bero: Lider moderatörlük güzel ya ama olduğumdan beri tam performans veremiyorum iş güç sıklığından dolayı yine arka alanda arkadaslara destek veriyorum ben genel olarak her yerde yükseğe oynamayı yönetmeyi severim. En üst ne varsa ona gitmeyi severim.

RDT: Yani bu işin sonu pembe adminliqqqq. Son olarak Vince McMahon hakkında neler düşünüyor?

Bero: Vince McMahon saygı duyulacak bir adam kardeşim tamam ağır sorunları var ama şu an güreş izliyorsak bu adamın katkısı çok büyük napalim böyle kabulleneceğiz onu da bizim patronumuz olmasın da.

RDT: Bero'cuğum programa konuk olduğun için çok teşekkür ederim. Sorularını esirgemeyen üyelere de çok teşekkür ediyorum. Ramazan sohbetlerini ilk sezonda 8 bölüm olarak yaptık. Sıradaki bayram özel bölümlerinde görüşmek dileğiyle hoşçakalın diyor ve sözü sana devrediyorum.

Bero: Bende Ramazan sohbetlerinin son davetlisi oluyorum böylelikle. Sana teşekkür ederim beni konuk aldığın için. Forumda tartışırız birbirimizin fikrini beğenmeyiz bazen hakaret ederiz fazla ileriye gitmemek lazım tabi ama forum zaten tartışmak için var. benim kimseyle kişisel olarak derdim yok zaten neden olsun kafa dağıtmaya giriyorum çoğu kişi gibi bende. Seviyorum herkesi Herkese iyi bayramlar diliyorum sevdiklerinizle birlikte.​

Moderatör tarafında düzenlendi:
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi